2018 H1 tilinpäätös

Alkuvuosi lähti käyntiin vauhdikkaasti ja se on näkyy tunnusluvuissa. Varallisuuden kasvu tuntuu vaan kiihtyvän ja välillä itsekin joudun tarkistamaan lukuja ettei niissä ole virheitä kun tuntuu niin suurilta verrattuna työntekijä aikoihin. Sijoituksethan minulla pääosin keskittyy oman yrityksen sisälle, mutta lähdin alkuvuodesta sijoittamaan myös henkilökohtaiseen salkkuun ylimääräisiä käteisiä. Tästä johtuu käteisvarojen lasku. Puskuria tosin on oikein hyvä määrä sekä omalla että yrityksen tilillä joten yöt voin nukkua rauhallisesti tapahtui mitä vaan.

Mutta katsotaan noita tunnuslukuja:

  • Nettovarallisuus 425 020€ +21%
  • Sijoitusvarallisuus 367 795€ +23%
  • Likvidit varat 72 302€ -12%
  • Käteisvarat 48 339€ -31%
  • Hätävararahasto 35 693€ +13%

Osakesijoitukset ei taaskaan ole kehittynyt kovin suotuisasti kehitystä oli hieman negatiivinen -0,25% vuoden alusta kun taas poikani indeksi salkku oli kehittynyt 1,62%. Salkkua on painanut alas Nordea, Citycon, H&M ja Handelsbanken. Pitkään salkussa negatiivisena ollut DHT teki vihdoin käänteen reippaasti positiiviseksi. Osinkoahan se on koko ajan maksanut vaikkakin pientä. Sijoitukset on pääasiassa keskittynyt vertaislainaukseen ja osallistuinhan minä myös Treamerin ja Invesdorin anteihin Invesdorissa.

Osinkoja oli kertynyt 2709€ ja vertaislainoista korkoa 249€. Vielä ollaan kaukana siitä passiivisesta kassavirrasta, jonka tarvitsen taloudelliseen riippumattomuuteen mutta onhan tässä vielä aikaa.