Kesäkuu 2017 sijoitusraportti

Taas on kuukausi vierähtänyt ja aika tarkistella miten sijoituksille on käynyt. Yleisestä kurssinoususta huolimatta oma salkku on junnannut paikallaan, osinkojen määrä tosin on kasvanut mikä onkin se pääasiallinen tavoite. 

Myynnit

Ei myyntejä.

Ostot

DHT Holding, Inc.

DHT on laadukas öljytankkeri yhtiö, joka puksuttaa tasaisesti eteenpäin vaikka markkina sykli ei olekaan suotuisa. Yhtiö leikkasi viime vuonna osinkoaan rajusti, mutta silti nyky hinnoilla maksaa yli 7% osinkoa. Välillä tulee tilaisuuksi poimia sitä alle $4 dollarin hintaan ja tällä kertaa olin hereillä ja sain tehtyä lisäyksen $3,84 kurssiin. Riskiä tässä osakkeessa on, mutta uskon myös sen mahdollisuuksiin.

Osingot

  • DHT Holding, Inc. (DHT) 35,60€
  • Nokia Oyj (NOKIA) 110,50€
  • Citycon Oyj (CTY1S) 29,25€

Yhteensä kk: 175,35€
Yhteensä vuosi: 1535,94€

Osingot ylittivät juuri viime vuonna maksettujen osinkojen määrän.

Salkku

Tämä vuosi on ollut aika masentava salkun kannalta sillä tuottoa on lähinnä tullut osingon muodossa. Pääomaakaan ei kyllä ole tullut lisättyä vaan lähinnä annettu osinkojen mennä superluoton lyhentämiseen. Käteistä minulla on kyllä jemmassa sen verran paljon, että voin tehdä isompiakin peliliikkeitä kun siihen tulee mahdollisuus. Salkun tuotto vuoden alusta on ollut 534,83 eli 1,30%. Velkaa on 3145,55€ eli 7,44%. Se on hieman enemmän kuin viime kuussa DHT:n lisäyksen vuoksi. Vertailun vuoksi MSCI World Indeksi on kohonnut 10,25% vuoden alusta.