Crowdestor

Jaa somessa:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Crowdestor on erikoistunut vakuudellisiin yritys ja kiinteistö lainoihin. Lainojen korot on tyypillisesti 15 - 20%. Crowdestor myös itse osallistuu listattujen kohteiden rahoitukseen.

Faktat lyhyesti

 • Perustettu: 2018
 • Pääkonttori: Riga, Latvia
 • Lainatyypit: Vakuudellisia yrityslainoja
 • Lainan maturiteetti: 3kk – 24kk
 • Lainan lyhennys: tyypillisesti bullet
 • Korko: 12 – 36%, tyypillisesti 15%
 • Valuutta: EUR
 • Minimisijoitus: 50€
 • Minimitalletus: 50€
 • Maat: mm Latvia, Venäjä, Iso Britannia, Saksa
 • Buyback takuu: Osittain, rahaston muodossa
 • Jälkimarkkinat: Ei
 • Auto invest: Ei
 • Lainoja rahoitettu: 34,1mm€ (31.5.2020)

Buyback takuu

Crowdestorilla on erillinen buyback rahasto, jota jokainen kohde 1.3.2019 alkaen kasvattaa. Rahaston koko on nähtävissä täältä. Lainoissa on lisäksi vakuuksia.

Jälkimarkkinat

Crowdestorilla ei ole jälkimarkkinoita, joten lainan maturiteetti täytyy ottaa huomioon sijoitusta tehdessä. Et pysty irtaantumaan sijoituksesta ennenaikaisesti.

Riskit

Isoin riski näissä on se että rahoitettu projekti epäonnistuu tosin Crowdestor valikoi tarkkaan projektit, jotka se listaa ja se osallistuu myös itse niiden rahoitukseen. Näissä on yleensä myös jonkin vakuus ja/tai takaus joten pahimmassa tapauksessa ainakin osan saisi takaisin vakuuden realisoinnilla ja perinnällä. Lisäksi Crowdestorin buyback rahasto tuo hieman lisäturvaa vaikka se kattaakin vain murto-osan kaikista lainoista. Toistaiseksi yksikään laina ei ole jäänyt maksamatta, mutta myöhästymisiä on tullut koronan vuoksi.

Raportointi ja tilastot

Crowdestorilla on kaikki tarpeellinen raportointi. Saat vuosi raportin, jonka avulla veroilmoituksen teko on helppoa. Näe heti kirjauduttuasi yhteenvedon tilistäsi kuinka paljon sinulla on sijoituksia ja mitä ne on tuottanut. Tapahtumat voi ladata PDF, XLS tai CSV muodossa. Lisäksi voit ladata erillisen veroraportin oman profiilin alta.

Vuosi raportti

Omat kokemukset

Crowdestoria seurasin melkein vuoden päivät ennen kuin tein ensimmäisen sijoituksen, mutta sittenmin siitä on tullut yksi suurimmista paikoista sijoittaa lainoihin. Kun otin Crowdestorin seurantaan kohteita tuli hitaasti ja niiden rahoittaminen kesti aika pitkään. Tällä tosin ei ole merkitystä sillä sijoituksesi korko alkaa juosta heti kun teet sijoituksen. Siinä vaiheessa kun tein ensimmäiset sijoitukseni Crowdestor oli saavuttanut jo kriittisen massan ja kohteet rahoitettiin suhteellisen nopeasti ja uusia kohteita tuli tasaiseen tahtiin.

Yksi syy miksi pidän erityisesti Crowdestorista on se että Crowdestor on myös mukana kaikissa listaamissaan projekteissa 5 – 10% osuudella. Näin se on myös Crowdestorin intresseissä listata vain hyviä projekteja jotka suurella todennäköisyydellä onnistuvat ja maksavat lainan takaisin korkoineen.

Crowdestor myönsi kaikille lainaajille kolmen kuukauden recovery jatkson, jolloin heidän ei tarvitse maksaa korkoja tai lyhennyksiä. Sen jälkeen he on yksitellen neuvotellut ehdot miten korkoa tuolta ajalta maksetaan ja käyttävätkö ollenkaan sitä. Riippuen tapauksesta korko maksetaan joko heti tai laina-ajan päätteeksi. Tällä Crowdestor halusi varmistaa että he ei aja yrityksiä konkurssiin vaan joustavat, jolloin kaikki voittaa.

Tilanne alkaa näin kesäkuussa palaamaan normaaliksi. Tällä hetkellä kaksi projektia on myöhässä joista toinen olisi pitänyt maksaa jo maaliskuussa pois toisessa viivettä on aiheuttanut pankki. Omaan korvaan aina AML viivästykset kuulostaa pahalta, mutta on hyvin ymmärttävää että pankki haluaa tarkempaa selvitystä rahoista kun ne on tulossa Kamerunista. Itselläni oli jonkin verran käteistä Crowdestorin tilillä maaliskuun lopussa ja sen nosto onnistui ilman ongelmia.

Crowdestor on hiljattain myös aloittanut equity kampanjan jolla he keräävät rahaa Crowdestorin kehittämiseen ja lainan voi tietyin ehdoin muuttaa osakkeiksi. Heillä on kova tavoite kasvaa yhdeksi suurimmiksi SME yrityslaina markkinapaikaksi Euroopassa ja tuon saavuttamiseksi he on tehnyt useita strategisia palkkauksia kuten Monifyn toinen perustaja.

Aloita sijoittaminen!

Jos pidit arvostelusta rekisteröidy tästä. Saan pienen korvauksen siitä kun aloitat sijoittamisen linkkini kautta eikä se maksa sinulle mitään.

4 ajatusta aiheesta “Crowdestor”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Vertaislaina vinkit, bonukset ja uutiset

18733

Vinkit suoraan sähköpostiin.

Saat hyödyllisiä materiaaleja, kuulla ensimmäisenä uusista palveluista ja cashback/bonus tarjouksista.

Paras cashback kortti

Cashback 1 – 8% kaikista maksuista. Rekisteröintibonus $50 USD kun steikkaat min. 1000 CRO. Lue lisää >.

Muita arvosteluita

Uniikki salasana joka markkinapaikkaan helposti

"Whatever the mind of man can conceive and believe, it can achieve."

– Napoleon Hill
Scroll to Top