EvoEstate

Jaa somessa:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
EvoEstate on uniikki kiinteistösijoituskohteiden aggregaattori eli se tarjoaa muiden markkinapaikkojen valikoituja kohteita.

Faktat lyhyesti

 • Virallinen nimi: EvoEstate Oü (rekisteri tunnus 14654604, Viro)
 • Perustettu: 2019
 • Omistajat: UAB Rikanus, Audrius Višniauskas (Liettua) ja Gustas Germanavičius (Liettua)
 • Lainatyypit: Kiinteistölainoja, pääoma ja vuokraus
 • Valuutta: EUR
 • Minimisijoitus: 50€
 • Minimitalletus: 0€
 • Maat: Itävalta, Belgia, Viro, Latvia, Liettua, Ranska, Saksa, Irlanti, Italia, Moldova, Puola, Portugali, Espanja, Hollanti, Iso Britannia ja Yhdysvallat
 • Buyback takuu: Ei
 • Jälkimarkkinat: Kyllä
 • Auto invest: Kyllä
 • Originators: 18kpl mm. EvoEstaten omat diilit, Reinvest24, Raisers, Housers, Nordstreet, Brickstarter, Rendity, Urbanitae

EvoEstaten on perustanut sen omistajat Audrius ja Gustas. He ovat saaneet rahoitus mm. Startup WiseGuysilta. EvoEstate eroaa muista kiinteistöjoukkorahoitus markkinapaikoista sillä että he aggregoivat projekteja muista markkinapaikoista tarjoten paremmat hajautus mahdollisuudet ja jälkimarkkinat joita kaikissa ei ole.

Buyback takuu

EvoEstaten projekteissa kuten yleensäkin kiinteistöprojekteissa ei ole buyback takuuta, mutta niissä on tontti, kiinteistö tai asunto vakuutena.

Jälkimarkkinat

EvoEstate:lla on toimivat jälkimarkkinat, jossa voit ostaa tai myydä. Jälkimarkkina toimii sikäli eri tavalla kuin monessa muussa sillä voit tehdä tarjouksia kohteeseen vähän samaan tyyliin kuin osakemarkkinoilla.

Riskit

EvoEstate voi mennä konkurssiin

EvoEstate toimii vain välittäjänä ja mikäli se menisi konkurssiin ei se suoranaisesti vaikuttaisi sijoituksiisi. Tässä tapauksessa kolmas osapuoli ottaisi hoitaakseen sijoitusten saattamisen loppuun. EvoEstate on startup joten tämä on aina mahdollista, mutta se on kasvattanut suosiotaan ja sen toimintamalli on hyvin kevyt. Uskoisin että tämä on tapahtuisi vain jos koko kiinteistömarkkina hyytyisi täysin esim koronan tms. vuoksi pitkäksi aikaa.

Kohteen originator voi mennä konkussiin

Tämä on aina mahdollista etenkin pienemmillä originaattoreilla, joita toki kohteiden listaus EvoEstatessa auttaa kasvun suhteen. Kohteet on yleensä laitettu ns. SPV (special purpose vehicle) sisään, joka on jonkin sortin kevyt OY tai Ky. Tämä toki tyrehdyttäisi kassa virran todennäköisesti joksikin aikaa kunnes tarvittavat järjestelyt toiminnan pyöritykseen on tehty.

Lainaaja voi mennä konkurssiin

Tämä riski on aina olemassa ja siinä tapauksessa kohteen vakuudet todennäköisesti realisoitaisiin. Riski on siinä että vakuudet on yliarvioitu tai ovat vähemmän arvokkaita sen hetkisessä markkinatilanteessa, jolloin tappiota saattaa syntyä.

Rekisteröinti

Auto-invest

EvoEstaten auto-invest antaa hyvät mahdollisuudet säätää mihin lainoihin se sijoittaa mikäli haluat auto-investiä käyttää.

 • EvoEstate skin in the game: Voit valita sijoittaa vain projekteihin, joihin myös EvoEstate:n perustajat sijoittaa omaa rahaansa.
 • Type: Kohteen tyyppi. Voit esim valita sijoittaa vain Buy to let (vuokraus), bridge loan (siltalaina) tai develoment (rakennus projekti)
 • Portfolio size: Auto-invest portfolion koko
 • Period: Sijoituksen maksimi maturiteetti
 • Amount for one project: Kuinka paljon auto-invest sijoittaa yhteen kohteeseen
 • Country: Maat joihin haluat sijoittaa
 • Interest: Haluamasi korko/tuotto kohteesta
 • Mortgage rank: First rank eli Senior (ensisijainen panttaus) tai second rank eli junior (toissijainen panttaus). Tämä määrittää kuka saa ensin omansa pantista.
 • Project originator: Voit rajata minkä originaattoreiden kohteisiin haluat sijoittaa

Tilastot ja raportit

EvoEstatelta saat tarvittavat raportit veroilmoitusta varten ja lisäsivät myös tapahtumiin CSV export mahdollisuuden pyynnöstäni.

Tilitapahtumat
Vero raportti

Omat kokemukset

Aloitin sijoittamisen EvoEstate:ssä joulukuussa 2019, joten vielä ei ole yksikään kohde maksettu takaisin, mutta vuokratuottoa ja korkoa on kyllä maksettu. AirBnb kohteessa tuotto meni hetkeksi tauolle koronan vuoksi, mutta jatkui elokuussa taas normaalisti kun kohdetta saatiin vuokrattua.

Pidän EvoEstatestä, koska se omien sanojensa mukaan kerää parhaimmat kohteet yhteen useista lähteistä eli minun ei tarvitse olla rekisteröityneenä pariin kymmeneen muuhun markkinapaikkaan, josta EvoEstate kohteensa saa. Toinen mistä pidän on heidän ”skin in the game” kohteet eli kohteet joihin myös EvoEstate:n perustajat itse sijoittavat. Sijoitan itse yksinomaan näihin ”skin in the game” kohteisiin. Kolmas asia mistä erityisesti pidän on se että EvoEstate:lla on toimivat jälkimarkkinat ja se ei ole mitenkään riippuvainen siitä onko kohteen tarjoavalla osapuolella jälkimarkkinoita, jotka monelta pienemmältä toimijalta puuttuu. Jälkimarkkinat lisäävät sijoituksen likviditeettiä.

Rekisteröidy EvoEstate:iin! Saat 0,5% bonuksen 6kk sijoituksillesi.

EvoEstate tarjoaa lukijoilleni 0,5% cashback bonuksen ensimmäisen 6kk sijoituksista kun rekisteröidyt linkkini kautta. Tuet samalla blogiani sillä saan itse myös rekisteröitymisestäsi pienen komission.

1 ajatus aiheesta “EvoEstate”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Vertaislaina vinkit, bonukset ja uutiset

18733

Vinkit suoraan sähköpostiin.

Saat hyödyllisiä materiaaleja, kuulla ensimmäisenä uusista palveluista ja cashback/bonus tarjouksista.

Paras cashback kortti

Cashback 1 – 8% kaikista maksuista. Rekisteröintibonus $50 USD kun steikkaat min. 1000 CRO. Lue lisää >.

Muita arvosteluita

Uniikki salasana joka markkinapaikkaan helposti

"Whatever the mind of man can conceive and believe, it can achieve."

– Napoleon Hill
Scroll to Top