Kokemuksia Crypto.com Visa Debit kortista

Jaa somessa:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Tilasin Crypto.com:n Visa Debit kortin jo 2019 keväällä. Tiesin, että kortti ei ole Euroopassa heti saatavilla, mutta ajattelin että se tulisi loppu vuoden aikana. No sain sen vihdoin kesäkuussa 2020 yli vuoden odotuksen jälkeen. Olen nyt kesäkuusta 2020 asti nauttinut sen eduista kuten ”ilmainen” Netflix ja 3% cashback kaikista ostoksistani. Olen tähän koittanut kerätä kaikki oleelliset tiedot kortista ja siitä miksi se on mielestäni paras cashback kortti. Tämä artikkeli päivittyy sitä mukaan kun Crypto.com tekee muutoksia ja omat kokemukseni siitä karttuu.

Tässä ihan alkuun heidän lyhyt mainosvideo.

Mikä ihmeen crypto.com

Crypto.com oli alunperin nimeltään Monaco ja tuosta nimestä on vielä jäänteenä MCO token. MCO tokenin ICO:ssa he keräsi yli 25 miljoonaa euroa kesällä 2017. Kesällä 2018 he uudelleen brändäsi Monacon Crypto.com:na joka tukee paremmin heidän missiota tuoda kryptot joka lompakkoon. Crypto.com Visa Debit kortti onkin vain yksi mutta hyvin oleellinen osa koko ekosysteemiä.

Crypto.com:n fiat tilit on pankissa ja varat on sinun omaisuutta. Kryptoja taas säilytetään turvallisesti cold storagessa ja ne on vakuutettu yhteensä $750 miljoonaan USD asti. He ottavat tietoturvan tosissaan ja heidän käytännöt on auditoitu ja sertifioitu. Taustalla on kokenut tiimi, jonka nimet ja kuvat löytyy heidän sivuilta. Compliance on myös tärkeässä roolissa ja ilman sitä eivät varmasti olisi pystynyt näin nopeasti julkistaa palvelua niin Aasissa kuin Yhdysvalloissa ja Euroopassa.

Visa debit kortti

Crypto.com Visa debit kortti (ennen MCO Visa Debit) on prepaid debit kortti eli sinne ladataan rahaa eikä siinä itsessään ole minkäänlaista luotto ominaisuutta vaikka Crypto.com sovelluksella voi hakea luottoa kryptoja vastaan. Korttia haetaan Crypto.com sovelluksesta ja samalla kun rekisteröidyt sovellukseen saat kaikki sen palvelut käyttöön. Näitä on mm. krypto lompakko, Crypto earn (korkoa kryptoille), Crypto credit (lainaa kryptoja vastaan) ja fiat lompakko johon voi avata USD, EUR ja GBP tilit. Huom! Pankista siirrettäessä pankkitilin täytyy olla sinun nimissä muuten siirto hylätään. Tililtä voidaan palauttaa rahaa vain tilille josta sinne on sitä siirretty.

Kortteja on 5 erilaista, joista kaikki muut ilmaista lukuunottamatta on metallia. Kortti ja edut riippuvat siitä kuinka paljon CRO tokenia steikkaa ja tämä vaikuttaa myös Crypto earn ja credit korkoon. Kun tilaat kortin steikattu määrä pysyy lukittuna 6kk, jonka jälkeen voit nostaa steikkamasi CRO:n, mutta se vaikuttaa saamaasi cashback korkoon ja etuihin ks. alta. Jos korotat korttisi tasoa steikkamalla enemmän alkaa 6kk lukitus aika alusta. Tasot muuttuivat kiinteiksi euromääriksi 19.3.2021 klo 11 alkaen ja itse CRO määrä riippuu sen hetkisestä EUR-CRO vaihtokurssista.

* CRO määrä vastaava kuin kiinteä euro summa

Jos 6kk jälkeen et halua enää pitää CRO:ta steikattuna laskee saamasi cashback ja menetät Spotify, Netflix yms rebate:n, mutta Lounge key säilyy. Steikkaamasi CRO kerryttää myös korkoa 10% vuodessa jos steikkaat vähintään 3500€ edestä CRO:ta ja se maksetaan viikoittain. Lisäksi saat 2% extra koron earnissä kun steikkaat 35000€ edestä CRO:ta tai enemmän. Etujen suhteen 3500€ taso on ehkä optimaalisin, mutta monelle riittää 350 euron taso eli Ruby Steel. Itselläni ja vaimollani on Royal Indigo kortti.

Itse pidän ostamaani CRO:ta sijoituksena, joka on pantissa korttietujen saamiseksi. En pidä sitä hintana kortista sillä saan halutessani CRO:t takaisin. Jos poistat steikkauksen saat tasan sen määrän CRO minkä euro summa osti steikkaus hetkellä. Kannattaa myös huomioida että CRO:n tulee jatkossakin kasvamaan kun käyttö lisääntyy mutta kukaan ei tiedä kuinka rajua kasvu tulee olemaan.

Kortti edut ilman CRO steikkausta

Virtuaalikortti

Nykyisin saat ensimmäiseksi virtuaalikortin, jota voit alkaa käyttää heti kun se on myönnetty. Fyysisen kortin saaminen voi kestää riippuen ruuhkasta ja tällä hetkellä todella moni on ottamassa korttia massiivisen mainoskampanjan vuoksi.

Kortin lataus

Korttia voi ladata sovelluksen krypto tai fiat walletista tai luottokortilla. Luottokortilla lataamisesta ei tällä hetkellä peritä maksua, mutta kryptoja ostaessa kortilla on 3,5% kulu. Jos lataat kryptojasi kortille niin ne muunnetaan euroiksi, usd:ksi tai gbp:ksi riippuen mikä tilin perusvaluutta on. Mutta kuka hullu sitä tuhlaisi edes kryptojaan.

Crypto.com sovelluksen fiat valuutta tilille voit siirtää normaalina pankkisiirtona (SEPA) ilmaiseksi ja se on tyypillisesti seuraavana päivänä käytettävissäsi. Siltä tililtä voit sitten siirtää kortille sitä ja se on heti käytettävissä. Fiat tili on Liettuassa Transactive Systems UAB maksuvälittäjän ylläpitämällä tilillä joka on sinun nimissä. Transactive Systems:lla on EMI (electronic money institution) lisenssi, mutta tili ei ole talletussuojan piirissä. Kortti varat oli aiemmin Wirecard Card Solution asiakasvaratilillä, mutta Wirecardin ongelmien vuoksi. Crypto.com on vahtanut kortti issueria Railsbankiksi. Kun FCA käski Wirecardia lopettamaan väliaikaisesti korttitapahtumien prosessoinin Crypto.com välittömästi hyvitti kortilla olleet rahat Crypto.com lompakkoon. Tämän vuoksi Crypto.com vaihtoi lopulta issuerin Railsbankiksi, joka on myös UK:ssa FCA:n reguloima toimija.

Sovellukseen tallettaminen

Helpoiten saat rahaa Fiat Walletin kautta. Ensimmäisellä kerralla sinun pitää luoda uusi valuutta tili ja siihen tietysti kannattaa luoda EUR tili jotta tilisiirrot pankista ei maksaisi mitään. Tämä luo tilin joka on sinun nimissä Liettualaiseen Transactive Systems nimiseen maksulaitokseen. Kun tili on luotu löydät sen tiedot Fiat Wallet -> Transfer -> Deposit -> Euro. Ota sieltä IBAN ja käytä vastaanottajana omaa nimeäsi. Jotkut pankit vaatii osoitteen johon voi laittaa esim talletus sivulla olevan pankin osoitteen. Raha liikkuu SEPA siirtona ja näin ollen ei maksa mitään. Useimmiten raha näkyy jo saman päivän aikana.

Nostaminen pankkitilille

Jos haluat muuttaa kryptosi takaisin euroiksi ja nostaa ne pankkitillesi onnistuu se myymällä krypto euroiksi ja menemällä Fiat Wallet -> Transfer -> Withdraw -> Euro. Sinun tosin täytyy olla tehnyt talletus tililtä jolle haluat tehdä noston ennen kuin voit nostaa. Tällä he varmistavat että tili on sinun ja näin noudattavat rahanpesusäännöksiä. Jos et ole sitä tehnyt vielä niin et pysty etenemään ennen kuin teet sen. Lopuksi voit valita tilin johon haluat tehdä noston.

Cashback

Suomalaisille cashback ei ole hirveän tuttu konsepti muuta kuin S-Etukortin bonuksesta, OP:n bonuksista ja ehkä Amexin pisteistä. Noi on hyvin rajattuja ja Amex:kin pisteet on noin 0,5% ostoksen summasta. OP bonusten käyttö on rajattu vain OP:n maksujen kuittaamiseen ja S-Etukortilla bonusta saa vain S-ryhmän kaupoista ja yhteistyökumppaneilta. Asuessani Yhdysvalloissa minulla oli luottokortteja joilla sai jopa 5% bonusta, mutta se oli rajoittunut vain johonkin tiettyyn ostostyyppiin esim ruokaostokset tai jokin tietty kauppaketju kun muista ostoksista sai parhaimmillaan sen 1% cashbackin.

Crypto.com MCO Visalla taas saat cashbackin ihan kaikista ostoksista mihin sitä korttia käytät ja cashback on jopa ilmaisella Blue kortilla 1%. Lisäksi se on debit kortti eli et käytä rahaa mitä sinulla ei ole mitä taas voi luottokorteilla helposti käydä.

Cashback toimii siten että saat korttitason mukaisen hyvityksen CRO:na kryptotilillesi. Koska se maksetaan CRO:na siinä mahdollisuus että se on vaihdettaessa euroiksi enemmän tai vähemmän johtuen CRO:n arvon vaihtelusta. Kun sinulla on vähintään 5000CRO:ta kertynyt voit laittaa ne Crypto.com Earnillä kerryttämään korkoa. Tällä hetkellä CRO:lle maksetaan 1 – 4% korkoa riippuen siitä kuinka pitkäksi aikaa sitoudut pitämään ne.

Korkeammilla kortti tasoilla etuihin kuuluu mm. Spotify ja Netflix ”ilmaiseksi”. Tämä toimii siten, että käytät MCO Visa korttiasi niiden maksamiseen ja se veloitetaan kyllä kortilta, mutta saman tien saman verran CRO:ta hyvitetään Crypto.com coin tilille. Maksimi hyvitys on standardi planin mukaan eli Netflixissä 11,99€ ja Spotifyssa 9,99€. Voit ottaa kalliimmankin planin, mutta saat vain tuon maksimin verran hyvitystä.

Isommat maksut onnistuu myös (siru + pin)
Verkkomaksu
3DS vahvistus onnistuu tekstiviestin koodilla

Apple Pay ja Google Pay

Apple Pay ja Google Pay tukea ei EU kortissa vielä ole, mutta sellainen on kyllä tulossa. Sitä ongelmaa voi kiertää ottamalla Curve palvelun kortin ja liittämällä siihen MCO Visa Debit kortin. Crypto.com poisti hetkellisesti cashbackin Curven kautta tehdyistä maksuista, mutta palautti sen hyvin nopeasti yhteisön palautteen perusteella. Tuo on hyvä tiedostaa että se todennäköisesti tulee poistumaan jossain vaiheessa kuhan ovat saaneet Apple ja Google Pay:n myös EU kortteihin. Alla on rekisteröinti bonus myös Curven korttiin ja se on muutenkin kätevä kortti olla olemassa jos sinulla on useita kortteja.

Ekosysteemi

Crypto.com:lla on iso ekosysteemi, jonka keskiössä on CRO coin, Crypto.com sovellus, kortti ja pörssi (exchange). Crypto.com:in lähimpänä kilpailija pitäisin Binancea mikä on tällä hetkellä vielä suurin krypto pörssi. Toistaiseksi Binance on vielä selkeästi edellä, mutta uskon että Crypto.com tulee menemään vielä ohi. Tässä mielestäni tämän vuoden merkkitävimmät tapahtumat jotka luovat pohjaa crypto.com:n kasvulle.

Token Burn 22.2.2021

Crypto.com julkisti 22.2.2021 että he polttavat eli tuhoavat 70 miljardia CRO tokenia, jotka oli heidän hallussaan. Tämä on äärimmäisen hyvä CRO tokenin arvon kehitykselle sillä nuo tokenit ei tule ikinä käyttöön ja näin ollen aiheuta massiivista inflaatiota.

Mainnet julkaisu 25.3.2021

Crypto.com on julkaissut 25.3.2021 tapahtuvan Crypto.org mainnet julkaisun. Silloin CRO token siirtyy Ethereum ERC20 tyyppisestä tokenista sen omaan lohkoketjuun. Vaihto tapahtuu automaattisesti jos CRO tokenisi on Crypto.com sovelluksessa tai Exchange:ssä. Julkaisun yhteydessä Crypto.com DeFi walletin kautta pystyy CRO:ta steikkaamaan tuonne mainnettiin ja siitä saa 20% vuotuista tuottoa.

Mainnet julkaisu tuo myös ajan myötä paljon uusia ominaisuuksia kuten NFT (non fungible tokens) mikä on todella hyvä asia CRO tokenin arvon kannalta ja NFT on muutenkin tällä hetkellä todella kuuma juttu.

Cronos mainnet julkaisu 8.11.2021

Crypto.com julkaisi Crypto.org rinnalle toisen verkon nimeltä Cronos. Cronos tuo Ethereumista tutun EMV:n ja älysopimukset crypto.comin ekosysteemiin. Vaikka se on vielä betassa on siellä jo useampi DEX ja useita Dappjä. Crypto.com:n DeFi wallet tukee cronosta ja sen voi lisätä myös verkoksi MetaMaskiin. Cronokseen pystyy tekemään siirtoja myös suoraan Crypto.com sovelluksesta.

Exchange

Crypto.com:lla on myös oma pörssi jota kautta voit ostaa eri kryptoja ja steikkaamalla CRO:ta ja käyttämällä sitä kulujen maksuun saat edullisemmat kulut. Exchangessa on normaali kaupankäynnin lisäksi syndicate ja supercharger, jolla voi hakea lisätuottoa.

Syndicate

Syndicate on yleensä pörssiin uuden coinin lisäys. Nämä coinit on jo olemassa olevia, joilla käydään kauppa muissa pörsseissä, mutta tulee uutena Crypto.com pörssiin. Osallistumalla syndicate:in voit merkitä coinia jopa 50% alennuksella. Sitä on vain rajattu määrä tarjolla ja usein ne merkitään 30 – 50 kertaisesti. Merkintä määrä on rajattu sen mukaan kuinka paljon CRO:ta sinulla on exchangessa steikattuna ja lisäksi sinun tulee täyttää kaupankäynti voluumi vaatimus mikä on helppo saada täyteen vaihtamalla stablecoinia toiseen. Niissä on hyvin pieni volatiliteetti joten yleensä häviät korkeintaan kaupankäyntikulut, mutta et välttämättä niitäkään jos jaksat nähdä hieman vaivaa. Listautumisten lisäksi crypto.com järjestää erityistapahtumia, jossa on tarjolla rajattu määrä esim Bitcoinia jopa 50% alennuksella.

Supercharger

Supercharger on avain uusi toiminto, jolla voi tallettaa CRO:ta ja sillä saa louhittuja DeFi tokeneita. Tällä tavoin voit saada lisätuottoa vapaana olevalle CRO:lle. Talletuksen voi nostaa milloin vain pois ja tuottoa saat siltä ajalta kun talletus oli tehtynä. Crypto.com mainostaa tällä jopa yli 20% tuottoa. Vaikka tuotto juuri sillä hetkellä kun saat uudet tokenit ei ole korkoa on monet itse saamani tokenit kasvaneet hurjasti arvossaan lyhessäkin ajassa.

Kuukausisäästäminen

Krypto sijoitusten kerryttäminen ei tämän helpompaa voisi olla. Crypto.com:in sovelluksessa voit asettaa toistuvan ostotoimeksi annon usealle eri kryptovaluutalle. Krypto salkku tulisi isoksi osaksi koostua Bitcoinista. Voit valita toistuvuudeksi viikoittain, joka toinen viikko tai kuukausittain. Maksun voi tehdä luottokortilla (huom. tähän liittyy yleensä 3,5% kulu) tai Fiat valutta tililtä, johon voit siirtää rahaa normaalina tilisiirtona ilman kuluja.

Verotus

Cashback on verotonta tuloa samalla tavalla kuin bonukset ja luottokorttien pisteet. CRO tokenista joudut maksamaan veroa myytäessä tai vaihtaessa toiseen tokeniin sen arvonnoususta samalla tavalla kuin kaikista muistakin kryptoista. Verottaja on tästä ohjeitusta, mutta kaikista helpoimmalla pääset kun käytät esim. Koinly palvelua, joka osaa tuottaa myös suomalaisen veroraportin. Koinly tukee useimpia kryptopörssejä ja lompakkoja mukaanlukien Crypto.com. Joudut käymään tapahtumat ainakin cashbackien osalta läpi, jotta et joudu maksamaan niistä veroa.

Koinlyyn saat suoraan liitettyä Exchange tapahtumat sekä Crypto.org Chain tapahtumat. Sovelluksen tapahtumat saat menemällä Accounts osioon ja sieltä oikeasta ylänurkasta kello + $ kuva. Nyt näet kaikki tapahtumasi ja voit exportoida ne ulos oikeasta ylänurkasta. Sen jälkeen valitse Crypto Wallet ja aika väli miltä tapahtumat haluat. Tiedosto muodostuu Export History sivulle ja kun lataat sen sieltä voit importoida sen suoraan Koinlyyn. Kortti tapahtumia sinun ei tarvitse viedä sillä jos lataat kryptoja kortille ne muutetaan heti korttitilin valuuttaan ja tämä näkyy nostona krypto tilillä.

Kun olet vienyt tapahtumat Koinlyyn kannattaa ne käydä läpi onko Koinly tunnistanut ne oikein. Esim jos teet siirron toiseen lompakkoon tai pörssiin jota et ole vielä tuonut Koinlyyn näkyy se nostoja joka realisoi verotuksen. Se yleensä korjaantuu automaattisesti kun tuot kohde lompakon tai pörssin tapahtumat Koinlyyn.

Vaihe 1.
Vaihe 2.
Vaihe 3.

Kannattaa myös lukea verottajan ohje virtuaalivaluttojen verotuksesta, jotta ymmärrät verotuksen perusteet ja osaat Koinlyssä kategorisoida tapahtumat oikein. Jos haluat että Koinly käsittelee cashbackit verottomina, mutta laskee niiden arvonnousun niin silloin ne pitäisi kategorisoida talletuksiksi (deposit).

Omat kokemukset

Omat kokemukset on ollut positiivisia kortista kuin myös Crypto.com:sta, jonka käyttäjä olen ollut jo yli vuoden verran. Ainoa missä kortti ei ole toiminut on bensa-automaatti kysyin siitä tuesta ja se ei ole tällä hetkellä tuettuna. Muistan että sama ongelma oli Revolutin kortissa kun sen sain. Eikä Curvekaan tuota tietääkseni tue. Olen maksanut kortilla isompiakin summia ja myös verkkoostoksia onnistuneesti. Ainoa puute tällä hetkellä on Apple Pay tuen puuttuminen, mutta sen voi kiertää hankkimalla Curven kortin johon myös alla on bonus koodi.

Itse valitsin Royal Indigot eli 500MCO (nykyisin 50 000CRO) kortin sen parempien etujen vuoksi ja koska pystyin laittamaan rahaa kiinni niin paljon kuin se vaati. Vaikka kortin sain vasta hiljattain olen nauttinut Crypto earnin paremmasta korosta jo pitkään (vinkki USDC/USDT jopa 12% tuotto). Jatkossa tulen siirtämään kuukausittaisen huvittelu rahani tuonne ja käytän sitä palkkatilini kortin sijaan. Muuten siirtäisin ruokaostoksetkin tuonne, mutta meillä on vaimon kanssa yhteinen S-tili mistä ne maksetaan. Olisi saanut aika kivat bonukset tuolla tavalla. Rajaton Lounge Key käyttö oli myös yksi ratkaiseva tekijä. Nyt on myös otettu Netflix ja Spotify Premium käyttöön, mutta niitä en voi säästöksi laskea kun en aiemmin kumpaakaan käyttänyt.

Olen yrittänyt liittää korttiani ABC mobiiliin mutta se ei onnistu Verifonen varmennuksessa tulevan virheen takia. Sen selvittäminen ei ole vielä oikein edennyt mutta suosittelen valittamaan siitä S-ryhmälle ja Verifonelle. Sain sen kuitenkin toimimaan Curvella kun kortin lisäämisessä olin aktivoinut S-pankin kortin Curvessa. Bensan ostossa se ei mene läpi ainakaan jos MCO Visa on valittuna, mutta pesukadun pesun sain sillä ostettua. Bensan osto toimii nyt ABC mobiililla ja suoraan kortilla, mutta MCO Visaa en vieläkään ole saanut suoraan liitettyä ABC mobiiliin. Cashbackiä ei tällä hetkellä saa bensa automaatilla tehdyistä maksuista, mutta maksamalla kassalle sen saa.

Olen liittänyt MCO Visan myös MobilePayhin jolloin sillä maksamalla saa helposti kerättyä myös Plussa pisteet ja S-Bonuksen. MobilePay:llä tosin voi maksaa ainoastaan yrityksille ja saada cashback siitä. Itseasiassa P2P maksu ei onnistu lainkaan MCO kortilta. Fyysistä korttia en juurikaan enää käytä vaikka se kulkee vielä varuilta mukana aina kun muistan ottaa lompakon mukaani.

Kortin edut on pysynyt pitkään samana enkä usko että niihin tullaan ihan helposti koskemaan, mutta muita etuja on muutettu ja monesti ilman ennakkovaroitusta. Joten eduista kannattaa nauttia silloin kun ne on voimassa. Itse pidän ja käytän korttia niin kauan kun sen edut pysyy kilpailukykyisinä ja se on suhteellisen helppoa kun monesta muusta cashback kortista saa maksimissaan 1%.

Minulla on tällä hetkellä 60 000CRO, joista 50 000CRO on superchargerissa. Cashbackit ja CRO bonukset mitkä saan vaihdan yleensä Bitcoiniksi kun niitä on kertynyt riittävästi (nimissään 337CRO). Tuo on vähän enemmän kuin ehkä haluaisin pitää, mutta supercharger on ollut todella tuottoisa ja uskon että CRO tulee vielä nousemaan reippaasti niin olen pitänyt nuo. Mainnet julkaisun jälkeen siirsin nuo kaikki superchargerissa olleet CROt Crypto.com Defi wallettiin ja staikkasin ne. Maksettu korko on vieläkin yli 20% 11%.

Rekisteröitymisbonus

Crypto.com kortti (sovellus)

Jos olet kiinnostunut tämän kortin hommaamisesta niin käytä bonus koodiani JR3FCPVP60 voit aloittaa rekisteröinnin kätevästi tällä linkillä. Kun steikkaat vähintään 350€ edestä CRO:ta, jolla saat Ruby Red kortin 2% cashback:llä ja Spotify premium hyvityksellä. Rekisteröitymisbonus on $25USD edestä CRO:ta.

Jos ehdit jo rekisteröityä ilman koodia voit syöttää sen vielä 10 päivän sisällä sähköpostiosoitteesi vahvistamisesta menemällä Crypto.com sovelluksessa  App Settings -> Referral Code

Crypto.com Exchange (pörssi)

Voit myös saada Crypto.com Exchange rekisteröitymisestä bonuksen. Ensin kannattaa kuitenkin suorittaa Crypto.com sovellukseen rekisteröinti ja kortin steikkaus sillä vaikka exchange on erillinen sovelluksesta se linkitetään sovelluksen tiliin, jotta voit helposti siirtää kryptoja niiden välillä ilman kuluja. Exchange rekisteröinti bonus riippuu siitä kuinka paljon CRO:ta steikkaat exchangessä. Tämä steikkaus on erillinen korttia varten tehtävästä.

Steikkamalla 1000CRO saat $10USD edestä CRO:ta bonuksena. Steikkauksen lisäksi KYC pitää olla suoritettu Advanced tasolle eli passi tai henkilökortti + selfie. Tämä tarvitaan korttia varten myös joten se kannattaa suorittaa ensin.

Exchange rekisteröinnin voit tehdä tällä linkillä tai käyttää bonus koodia JR3FCPVP60.

Curve Blue kortti ja bonus koodi

Suosittelen myös ottamaan Curve Blue:n eli sen ilmaisen kortin tähän rinnalle niin saat käytettyä MCO Visa Debit korttiasi myös Apple Pay:stä ja Google Pay:stä. Curve on korttien kortti eli siihen yhdistetään muita Visa ja Mastercard kortteja joilta se tekee veloituksen. Pelkällä debit kortilla ei pitäisikään tehdä netissä mitään ostoksia sillä fraud tilanteessa rahat on jo veloitettu tililtäsi ja niiden takaisin saaminen voi kestää pitkäänkin. Curvessa taas tarjoaa 100 000€ ostoturvan kaikille korteille ja go back in time, jolla voit vaihtaa korttia josta ostos veloitetaan. Nämä molemmat ominaisuudet on myös ilmaisessa Blue kortissa. Maksan nykyään lähes kaiken Curven kortilla (Apple Payllä lähinnä).

Promokoodillani NVWJ7YPE saamme molemmat mahtavan £5 bonuksen. Tilaa kortti tästä. Olen myös kirjoittanut Curve kortista omia kokemuksiani.

Apple Pay + Curve + MCO Visa Debit maksu

Blogi sisältää affiliate linkkejä. Lue täältä tarkemmin.

avatar
43 Comment threads
128 Thread replies
75 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
48 Comment authors
Mika KoivistoLassiVillekysyjäKaitsu Recent comment authors
  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
dsfsdfdsf
Guest
dsfsdfdsf

Moikka! Vaikuttaa mielenkiintoiselta tuotteelta, ainakin suomen suht geneeriseen luottokorttitarjontaan verrattuna. Heräsi kuitenkin pari kysymystä/huomiota.

1) Tässähän ei maksunvälitys tai oikeastaan mikään muukaan teknologia perustu kyptoihin/lohkoketjuihin, vaan edelleenkin toimitaan fiat-rahan ja Visan maksuverkkojen varassa (”mitkä kryptovaluutat tulevat murskaamaan”). MCOhan on tässä oikeastaan eräänlainen oma bonusjärjestelmä

2) Ilmeisesti kortille voi ladata vain MCO-kryptovaluuttaa? Itse kokisin kortin arvokkaampana/hyödyllisempänä, jos sinne voisi siirtää mitä tahansa valuuttaa

3) Ilmeisesti tuo Crypto earnin korko (ja muut cashbackit) maksetaan MCO:lla. Miten kortin taustalla oleva yritys tekee tässä rahaa? Jos se antaa hallussaan olevia coineja pois, loppuu liiketoiminta kolikoiden loppuessa

4) Mistä yritys saa antamansa MCO:n? Paljonko sillä on sitä hallussa?

Timppa
Guest
Timppa

Moro! Tämähän onkin mielenkiintoinen tapaus, kiitos artikkelista! Joskin hieman vaikeaselkoinen tapaus, näin ensikuulijalle ainakin.. Muutama kysymys herää näin aluksi: – Ymmärsinkö oikein, kerran steikkaamalla 50 MCO siis saa tuon punaisen kortin, johon kuuluu Spotify etuus, jonka pitämiseksi ei siitedes tarvitse maksaa tai tehdä mitään muuta? – Em. tapauksessa, saako tuolle tulemaan myös heti korkoa steikatulle 50 kryptolle, niinkuin ilmaisessa kortissa kerrottiin saatavan kun on kryptoja kerrytetty 50 MCO? Jos ei, niin miten tämä Earn politiikka menee näissä ei-ilamisissa korteissa? – LoungeKeyhän on taulukon mukaan vain 500+ korteissa. Eikö tuo sitten tipu jos steikatut kryptot kotiuttaa? (Kirjoitat tekstissäsi: ”Jos otat MCO:t… Read more »

Sepi
Guest
Sepi

Kiitos erittäin hyvästä koonnoksesta. Itsellä lähti tilaukseen ruby red. Onko sinulla käsitystä, missä fiat-tilille tehdyt euromääräiset talletukset ovat ”fyysisesti”? Tuolla Crypto.comin tiedoissa sanotaan, että custodian bank accounteilla, mutta mikäs custodian bank se sitten on kyseessä? Tilisiirrossa vastaanottaja on Currency Cloud briteissä, mutta käsittääkseni tämä on jonkinlainen kansainvälisien maksujen välittäjä. Lähinnä kiinnostaa, missä pankissa fiat-valuutat sitten varsinaisesti ovat, ja onko näille esimerkiksi jonkinlainen talletussuoja. Crypto.comin esittelyissä lukee, että USA:n kansalaisille on talletussuoja 250 000 USD asti, mutta euroista en löydä mainintaa. Sattuuko sinulla olemaan suoraan tietoa em. seikoista vai pitäisikö vaivautua kyselemään asiakaspalvelusta 🙂

Ande
Guest
Ande

Ohitako koko kärjestelmä veron maksu?
Kun krypon myynti tapahtu käyttämällä kortti?

Kryptoniitti
Guest
Kryptoniitti

MCO hyppäsi tänään. Syynä on Crypto.comin ilmoitus MCO swap-ohjelmasta, jolla siirtävät koko ekosysteemin CRO-tokenin päälle. Bonuksena tarjoavat 20 %, mikä tekee MCO:sta haluttua. Myös korttien staket siirtyivät CRO:ksi, mikä teki niistä huomattavasti arvokkaampia.

https://blog.crypto.com/important-announcement-mco-swap/
https://www.coingecko.com/en/coins/mco

Joonas
Guest
Joonas

Vinkki (1.) Siirrä ihmeessä kaikki ruokaostoksesi CRO kortin piiriin. Heillä on juuri meneillään koronatuki kampanja jossa maksavat 10% CRO cashbackiä ruokakauppa ja ruokakuljetus ostoista. Vinkki (2.) Jos omistat Curve kortin johon CRO korttisi on lisätty, anna se puolisollesi ja käytä itse suoraan CRO korttia ostoksiin. CRO korttisi tili on paljon parempi kuin joku S-ruokatili…

Jesse
Guest
Jesse

Curven promokoodi on umpeutunut

tok
Guest
tok

Itselleni on vähän ristiriitaiset tuntemukset ko. kortista. Otin tämän blogin innoittamana Royal Indigon kun ajattelin että sen edut on paremmat kuin Ruby Redissä ja että voisin sitoa tarvittavan määrän CRO:ta. Mutta nyt näyttää siltä että kortin saaminen on todella pitkä ja hidas prosessi vaikka korttini status on jo Issued. Crypto.comin support ei vastaa mihinkään kysymyksiin odotusajasta. Netistä luin että joku on odottanut korttiaan jo alkuvuodesta. Onneksi sentään steikkaukselle saa jo korkoa ja earn tuottaa myös jotain. Pitää vaan toivoa että altcoin-buumi jatkuu vielä ja CRO:n arvo tulee nousemaan sillä aikaa kun se on sidottuna. Muut Indigon edut on aika kyseenalaisia:… Read more »

Jussi
Guest
Jussi

Tilasin Royal Indigon noin kuukausi sitten ja tänään tuli postissa. Siitä kun tuli sähköpostilla ilmoitus, että kortti on ”Issued ” tilassa niin meni 8 työpäivää. Nehän lupaa kortin 7-10 päivän kuluessa eli meni just sen mukaan. Aktivoin kortin käyttöön, siirsin pienen testisumman kortille ja eka ostos S-kaupassa meni niin kuin pitää.

Bullishbear
Guest
Bullishbear

Nopeasti olet saanut kortin. Itselläni on ollut Issued tilassa about kuukauden eikä vieläkään näy.

Vierailija
Guest
Vierailija

Itse tilasin kortin 10.8 ja tänään tuli kortti postitse. Eli meni noin 5 viikkoa. Samoin myös kavereillani kesti saman ajan.

Mikko
Guest
Mikko

Itse sain kortin, Jade Green, käyttööni kesäkuun alussa. Olen kohta 2 vuotta käyttäny crypto.com eli olen pässyt nykyistä halvemmalla kiinni korttiin. Kortin satunnaisten ongelmien takia otin myös Curve -kortin, johonka liitin mco -kortin. Sillä toimii myös minulla ABC bensaostot. Lisäksi annoin curven puolison käyttöön, jotta saamme max hyödyn cash-backistä. Aika kivat bonukset s-kaupasta 5% ja päälle mco 3%. Täytyykin testata tuota Lidlin juttua. Spotify on myös käytössä ja suunnitteilla ottaa myös Netflix, vaikka en vielä ole nähnyt tarvetta tuijotella leffoja niin paljoa. Swappasin heti mco –> cro eli tällä hetkellä reilut 13 000 cro steikattuna ja bonarit odottamassa exchangen puolella.… Read more »

Kryptoniitti
Guest
Kryptoniitti

Minkä takia sovellus tarvii mm. Selfien tilin vahvistamiseksi?

Kryptoniitti
Guest
Kryptoniitti

Onko tässä curve blue kortissa joku raja paljonko voi siirtää esim. Kuukaudessa ”käyttörahaa” sinne? Ja tuon red kortin pystyy myös jälkikäteen tilaamaan vai päivittyykö se itsestään kun tarpeeksi steikattuna?

Ande
Guest
Ande

Mitä mieltä oot swipe.io ?

Joonas
Guest
Joonas

Olen myös hankkinut Swipe kortin ja käyttökokemukset huonoja. Aivan kuin olisi vasta beta vaiheessa. Buginen appi ja kortti ei aina toimi. Rahan siirto/Top Up kortilla hidasta, kestää pahimmillaan jopa viikon. Cashbackissä usein viivettä. Binance kryptopörssi jättiläinen osti Swipen, joten on vain ajan kysymys kun Swipe sulautetaan osaksi Binancea, tuskinpa Swipe kortit jäävät pitkäksi aikaa olemaan kun Binancella on omatkin (kalliit) kryptokortit ja BNB valuutta tarjolla. Swipen tiedotus muutoksista on myös huonoa, paljon on epätietoisuutta Swipe korttien kohtalosta ja se näkyy nyt Swipen SXP valuutan kurssissakin. Jättäisin ainakin vielä väliin ainakin nuo staken vaativat Swipe kortit.

Kryptoniitti
Guest
Kryptoniitti

Saako kortteihin vain rajallisen määrän lisättyä kauppoja yms. Missä mahdollista saada cash backia? Ja onko se vain rajallisen ajan käytössä?

Joonas
Guest
Joonas

Curve ilmoitti että sen kortti ja maksupalvelu tukee nyt Google Paytä virallisesti kaikkialla EU:ssa. Käytännössä Curvella saa nyt Google Pay tuen mihin tahansa maksukorttiin vaikka siinä ei olisi suoraan tukea sille. Samoin tuki löytyy myös Apple Paylle. Linkkasin MCO crypto.com kortin tuohon Curveen ja sain sen toimimaan Google Payllä. Lähimaksut kaupassa onnistuu nyt pelkällä puhelimella. Kaikki muutkin luotto- ja debitkortit sain toimimaan Google Payllä Curven kautta. Yksi syy lisää hankkia myös Curve kortti/palvelu.

tok
Guest
tok

Menee ehkä jo vähän ohi aiheesta, mutta onko kukaan käyttänyt Crypto.comin korttia laskujen maksamiseen? Onnistuuko esim. Nordean maksuautomaatilla? Onkohan mitään palvelua, jossa voisi netissä maksaa laskun pankkikortilla? Tarkoitan siis laskuja joita yleensä maksan verkkopankissa, mutta mielellään ottaisin bonukset niistäkin.

Joonas
Guest
Joonas

Helenin sähkölaskut maksan Mobile Payllä johon lisätty MCO Visa kortti. Samoin Telia Finance laskut (Teliasta ostetut laitteet) saan maksettua Telia Payllä johon lisätty MCO Visa kortti. Toimii hyvin näissä.

Joonas
Guest
Joonas

Luottokorttilaskujen ja vastikkeen/vuokran maksuun ei taida Suomen markkinoilla olla maksupalvelua jolla voisi maksaa laskuja suoraan maksukortilla.

On kuitenkin olemassa tilisiirroin toimiva maksupalvelu Mobify jolla laskuja maksamalla saa 0,3% rahabonuksen jokaisen laskun loppusummasta. Vastikkeen ja luottokorttilaskujen ym. muiden isojen laskujen maksuun hyvä.

tok
Guest
tok

Kiitos vinkistä, pitää tutustua tähän. Jotain tämmöistä etsin. Nytkin pitäisi maksaa pienelle firmalle lähes tonnin lasku ja firmalla ei ole kuin tilinumero, ei luottokorttimahdollisuutta. Nordean sivuilta kaivoin esiin että heidän maksuautomaattinsa toimii vain Nordean myöntämillä Visa-korteilla.

tok
Guest
tok

Niin tosiaan mobilepay… Tällähän kaksi MCO:n käyttäjää voisi lähettää samaa rahaa toisilleen uudelleen ja uudelleen ja kerätä bonukset siinä samalla 🙂 Mikä ei tietenkään varmasti ole sallittua.

Joonas
Guest
Joonas

Ei toimi MCO kortti Mobile Payssä rahansiirroissa, toimii vain laskun maksussa ja kaupan kassalla maksamisessa.

Joonas
Guest
Joonas

Crypto.com ilmoittanut että referral kutsukoodeilla saatava $50 palkkio putoaa $25:een ja ovat tänään myös pudottaneet Curve kortin pois cashbackinsä piiristä. MCO kortti toimii edelleen Curvessa, mutta Curven kautta tehdyistä ostoista ei saa enää CRO cashbackiä eikä Spotify/Netflix rebateja… Täytyy jatkossa tehdä ostot suoraan MCO kortilla. Harmillinen bisnes päätös heiltä, mutta ymmärrettävästi haluavat korttimaksuista isomman osan itselleen ja estävät rinnakkaiskortti kikkailun… Kukin joutuu nyt stakemaan oman korttinsa eikä mennä vaan siivellä 😛

Bullishbear
Guest
Bullishbear

Nyt Crypto.com leikkasi rajusti stake rewardeja ja korkojaan. Kurssi lähti aikalailla alamäkeen

Mikko
Guest
Mikko

Ihmeellinen rahakone tämä onkin ollut. Aluksi siis hyvillä ”bonareilla” houkuteltiin asiakkaita ja nyt alkaa reaalimaailma iskemään. Itse siirsin viikonlopun Curve hässäkän aikana kaikki extrarahat (=coinit meni myyntiin) visakortille ja olen palannut jälleen vain 10 000 cro staken omistajaksi. Nautitaan nyt cashbackista niin kauan kuin voidaan. Sitä kun leikataan, niin kortin voikin leikata kahtia.

Anthony Moore
Guest
Anthony Moore

Näyttää siltä, että bensaostot ABC:llä (tankkaus bonus + cro cash back) ei enää onnistu. Laittoivat bensa-automaatit pannaan. Huomasivat ilmeisesti sen minkä itsekin huomasin ainoan tankkaukseni yhteydessä. Cash back tuli katevarauksen mukaan, eikä toteutuneen summan mukaan. Nyt ei tule cash backiä enää ollenkaan, jos tankkaa automaatilla. Sisälle maksamisesta saa edelleen mutta ABC ei sitä harrasta.

https://help.crypto.com/en/articles/4597450-restriction-of-cro-rewards-program

Matias
Guest
Matias

Mooi!

Tässä olen tänään rekisteröitynyt tonne crypto.com palveluun. Olen jo pidempään etsinyt korttia jolla voi halutessaan maksaa myös kryptoilla, ja tähän korttiin törmäsin sitten.

Minkälaiset näiden korttien edut on nykyisin, eli onko nämä kortit vielä tilaamisen arvoisia? Saako esim S-ryhmän kaupoissa Cashbacin ym bonukset?

Kryptoniitti
Guest
Kryptoniitti

Moi! Oletteko käyttäneet tuota curven go back in time toimintoa mco kortille? Kauan on kestänyt että rahat palautuu ja palautuuko ne kortille minne vaihto tehdään vai sinne millä aiemmin maksettu?

Teemu
Guest
Teemu

Kiitos hyvästä jutusta. Ehdin myös vielä hommata ennen 18.1.2021 korotuksia 2500 CRO:lla Ruby Steelin (jatkossa 5000 CRO). Erilliset palvelut hieman sekoittivat, kun ensin steikkasin exchangessa, jotka eivät sitten käyneetkään kortin tilaukseen, tai en ainakaan sellaista valintaa löytänyt. Kaikki CRO:t näkyvät kuitenkin Appissa ja sain bonus-CRO:t koodillasi, joten korttia odotellessa, että pääsee hyötymään steikkauksista täysimääräisesti 🙂

Joonas
Guest
Joonas

Hei tuo sun referral code on vanhentunut. Jakaisitko uuden? Haluaisin tukea sua sillä kun kirjoitit näin kattavan kokemuksen kortista 🙂

John
Guest
John

Erikoista jos porukalla onnistuu suorat tilisiirrot, oma pankki torppasi heti kun yritin. Piti kierrättää coinmotionin kautta.

Ankka
Guest
Ankka

Moikka! 19.3 steikkaus vaatimukset kun vaihtuvat ja tuntuu vaikealta päättää Royal indigon ja ruby steelin väliltä. Onko tuo cro +10% stake reward mikä ilmeisesti mikä jää kuitenkin 19.3 jälkeenkin voimaan niin tuntuva etu mielestäsi? Kuitenkin korttien steikkaus summassa on isohko ero 3500€ vs 350€. Indigo kiinnostaa parempien etujen puolesta, tosin airport lounge on itsellä +-0, mutta muut edut puoltaisivat kortin hankkimista.

James
Guest
James

Ei kannata liittyä tämmöiseen paskaan niinkuin suurin osa tämän blogin suosituksista on jotain virolaisia kusetuksia yms bitcoin scämmejä.

jjj33k3
Guest
jjj33k3

Moro! Osaatko sanoa miten Koinly ja Crypto.com käyttäytyy noiden cashbackien kanssa, eli laskeeko ne transaktioiksi jotka vaikuttaa tuohon vuosihintaan? Nimittäin ilman niitä riittäisi 100/vuosi helposti, ja $50 automaagisesta verolapusta olisi kohtuullisen kuuloinen hinta. Niiden kanssa taas menee järjettömäksi, kun kortti on aktiivikäytössä. Se, että meneekö cashbackina saatujen CRO:den myynnistä myyntivoittovero ei niinkään haittaa – puhutaan kuitenkin suhteellisen pienestä summasta ja niiden erittely ulkopuolelle menee vaikeaksi.

Toisekseen, jos sattuu käymään kivasti nousujen kanssa, osaako tuo Koinly ottaa huomioon 20% hankintameno-olettaman tilanteessa jossa se olisi edullisempi?

Timppa
Guest
Timppa

Hei, Posti toi kortin ja pitihän sitä heti kokeilla, talletin euroja kortin tilille ja kävin tankkaamassa 60 eurolla. Heti kun olin tehnyt 60e katevarauksen automaatilla niin Crypto.com:n appi ilmoitti että 75€ maksu onnistunut…. ihmettelin että mitä hemmettiä ja kävin apin puolelta katsomassa tapahtumista ja siellä näkyy 60€ maksu mutta kortin tililtä on kumminkin hävinnyt 75€. Osaatko kertoa mistä tämä johtuu? Tuleeko CashBackit millaisella viiveella tilille? Toinen homma minkä huomasin niin paypaliin yhdistin tämän kortin ja se jostain syystä tekee maksut GBP valuutassa eikä euroissa… no ei siinä mitään mutta kun tein ostoksen netissä paypalia käyttäen niin paypaalin puolella summa näkyy… Read more »

trackback
Onko American Express hintansa arvoinen? - Matkalla vaurauteen

[…] ja rinnakkaiskortille sekä molempien vieraalle. Itselleni tämä ei enää ole plussa sillä MCO Visa Debit korttini tarjoaa rajattomat vierailut loungeen ja vaimollani on myös sama etu. Platinum kortilla saa myös […]

Eelis
Guest
Eelis

Moi! Osaisitko kertoa minulle mitä eroa on crypto.com-sovelluksella, crypto.com exchangella ja DeFi walletilla? Voiko CRO olla talletettuna missä vain näistä palveluista korttia varten?

Nonne
Guest
Nonne

Moi! Tässä veroilmoitusta täytellessä etsiskelin listausta Superchargerin kautta saaduista tuloista. Nuo varmaan kuitenkin ovat veronalaisia tuloja. Löysin Exchangen puolelta listauksen paljonko on tullut päivittäin, mutta se ei sisällä määrää euroina eikä juuri sitä osaa tiedoista pysty sieltä viemään csv:ksi. Onko sinulla tietoa, mistä nämä voisi löytää?

Antti
Guest
Antti

Oletko vaihtanut kortin PIN koodia? Löytyyköhän Suomesta automaattia, missä onnistuisi vaihto.

Simo
Guest
Simo

Moi. Onko muilla ongelmaa mobilepayn kanssa? Liitin kortin sinne, mutta kaupan kassalla maksu ei onnistu. Bluetooth on päällä ja löytääkin maksupäätteen, mutta sormella ”liikuttaminen” maksamista varten ei edes tule puhelimen näytölle. Onko kellään samaa ongelmaa/apua tähän?

cryptojäbä
Guest
cryptojäbä

Terve! Voiko kortin hommammista nopeuttaa? vai pitääkö olla holdissa 180pv? Royal Indigo & Jade Green kortin etuudet kuulostavat sen verran hyvältä.

Joonas
Guest
Joonas

Jos siis siirrän kortille ihan vaan euroja, niin niitä ei tarvitse missään välissä muuttaa kryptoiksi että korttia voisi käyttää? Mietin vain tuota verotusta, että menee hankalaksi jos pitää kortin tapahtumista alkaa pitää kirjaa.

Cashbackina saan kryptoa, ja kun sen myyn, niin mahdollisista voitoista täytyy maksaa verot.

JePu
Guest
JePu

Miten kotiutus tuolta onnistuu? Fiat wallettiin ja sieltä siirto oman pankin tilille? Juuri tuli tuonne rekisteröidyttyä nyt ollaan uuden ja jännän äärellä 😁

Jani
Guest
Jani

Tässä ny pari kuukautta korttia käyttäny ja ensimmäinen rebate meni spotifyn kohalla oikein.

Tässä kuussa sain 0.27€ rebaten family tilauksella. Eikö tää toimi siis family tilauksen kanssa vai onk sii joku kikka miten sais sen 10.99€ rebaten ja cashbackinä

Jyrki
Guest
Jyrki

Hei ja kiitos artikkelista, joka sai innostumaan tästä kortista viime vuoden kesällä. Ajattelin nyt nostaa korttitasoa, koska CRO coinin arvo on nyt noussut huimasti. Omat CRO coinit on nyt kuitenkin steikattuna defi-sovelluksen kautta mainnettiin. Kestääkö nosto 28 päivää tai olenko ymmärtänyt väärin?

Joonas
Guest
Joonas

Moi! Kiitos hyvästä artikkelista aiheesta. Voitko vähän avata miten käsittelit casbackejä koinlyssä, niin ettei niistä joudu maksamaan veroa? Itse koitin sitä selvittää, mutta vielä en ainakaan keksinyt hyvää tapaa siihen.

Kaitsu
Guest
Kaitsu

Crypto.com Defi wallet. Mikä se niinkuin on ja miten se toimii?

KooM
Guest
KooM

Liityin remmiin kuukausi sitten 350 stakella ja Ruby Steel visalla. Staketin jo pari viikkoa liittymisestä 3500 CROta lisää hyvän arvonnousun johdosta. Toki vähän fiat/eurojakin laitoin pottiin lisää. Samalla tietenki upgradetin kortin Jade Green visaksi. Nyt on sellainen ongelma että virtuaalisen Jaden saamisessa kestää, ilmeisesti korttien myönnön kanssa on Crypton päässä ruuhkaa. Oon pari kertaa aspasta kysynyt mutta eivät lähde arvailemaan koska Jadeni tulee käyttöön. Mulla on siis Ruby Steel komeana metallikorttina lompakossa mutta nyt se ei toimi koska on poissa käytöstä upgradetin vuoksi. Joudun nyt odottamaan määrättömän ajan että saavat mulle virtuaali Jaden ”tehtyä”. Lienee tosiaan ruuhkaa ja työvoimapulaa ison… Read more »

Kaitsu
Guest
Kaitsu

Miksi et käytä enää superchargeria?

Nico
Guest
Nico

Mulla ei oo toiminut Crypto.com kortti Curve:saa pariin päivään, muut kortit toimii. Onko muilla samoja kokemuksia?

Kaitsu
Guest
Kaitsu

Curven cash back vain 30 ekaa päivää?

kysyjä
Guest
kysyjä

Hei, kattava teksti joka avaa suomeksi paremmin tätä Crypto-hommaa. Mutta ymmärsinköhän ihan oikein…eli fiat tili on aktivoitu vasta kun sinne on ensin tehty joku siirto esim. omalta pankkitililtä? Laitoin eilen sen ilmaiskortin ihan mielenkiinnosta tilaukseen ja minulle on tullut tiedot myös siellä Liettuassa olevasta fiat-tilistäni. Muutamia kysymyksiä kuitenkin heräsi. Voiko sinne fiat-tilille siirtää omalta suomalaiselta pankkitililtä rahaa? Yritin tehdä äsken siirron sinne OP-tililtä sen fiat-pankkitilini tiedoilla mutta se tyssäsi reference numberiin, eli viitenumeroon. Mistä sellainen löytyy? Ei ainakaan viestissä joka tuli sähköpostiin (viestissä on kaikki sen fiat-tilin tiedot muuten). Onko sillä crypto pankkikortilla joku oma erillinen tili vielä mistä maksut… Read more »

Ville
Guest
Ville

Mitenköhän noiden cashbackien kanssa kannattaa toimia? Pitääkö niistä laatia ilmoitus verottajalle, vaikka niitä ei olekkaan kotiuttanut euroiksi?

Viimeisimmät artikkelit

Cashback 1 – 8% kaikista maksuista. Rekisteröintibonus $25 USD kun otat minimissään ruby tason kortin. Lue lisää >

Vertaislaina vinkit, bonukset ja uutiset

18733

Vinkit suoraan sähköpostiin.

Saat hyödyllisiä materiaaleja, kuulla ensimmäisenä uusista palveluista ja cashback/bonus tarjouksista.

Muutama kirjasuositus

Arvosteluita

"Whatever the mind of man can conceive and believe, it can achieve."

– Napoleon Hill
Vieritä ylös