Kokemuksia Crypto.com Visa Debit kortista

Jaa somessa:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Tilasin Crypto.com:n Visa Debit kortin jo 2019 keväällä. Tiesin, että kortti ei ole Euroopassa heti saatavilla, mutta ajattelin että se tulisi loppu vuoden aikana. No sain sen vihdoin kesäkuussa 2020 yli vuoden odotuksen jälkeen. Olen nyt kesäkuusta 2020 asti nauttinut sen eduista kuten ”ilmainen” Netflix ja 3% cashback kaikista ostoksistani. Olen tähän koittanut kerätä kaikki oleelliset tiedot kortista ja siitä miksi se on mielestäni paras cashback kortti. Tämä artikkeli päivittyy sitä mukaan kun Crypto.com tekee muutoksia ja omat kokemukseni siitä karttuu.

Tässä ihan alkuun heidän lyhyt mainosvideo.

Mikä ihmeen crypto.com

Crypto.com oli alunperin nimeltään Monaco ja tuosta nimestä on vielä jäänteenä MCO token. MCO tokenin ICO:ssa he keräsi yli 25 miljoonaa euroa kesällä 2017. Kesällä 2018 he uudelleen brändäsi Monacon Crypto.com:na joka tukee paremmin heidän missiota tuoda kryptot joka lompakkoon. Crypto.com Visa Debit kortti onkin vain yksi mutta hyvin oleellinen osa koko ekosysteemiä.

Crypto.com:n fiat tilit on pankissa ja varat on sinun omaisuutta. Kryptoja taas säilytetään turvallisesti cold storagessa ja ne on vakuutettu yhteensä $750 miljoonaan USD asti. He ottavat tietoturvan tosissaan ja heidän käytännöt on auditoitu ja sertifioitu. Taustalla on kokenut tiimi, jonka nimet ja kuvat löytyy heidän sivuilta. Compliance on myös tärkeässä roolissa ja ilman sitä eivät varmasti olisi pystynyt näin nopeasti julkistaa palvelua niin Aasissa kuin Yhdysvalloissa ja Euroopassa.

Visa debit kortti

Crypto.com Visa debit kortti (ennen MCO Visa Debit) on prepaid debit kortti eli sinne ladataan rahaa eikä siinä itsessään ole minkäänlaista luotto ominaisuutta vaikka Crypto.com sovelluksella voi hakea luottoa kryptoja vastaan. Korttia haetaan Crypto.com sovelluksesta ja samalla kun rekisteröidyt sovellukseen saat kaikki sen palvelut käyttöön. Näitä on mm. krypto lompakko, Crypto earn (korkoa kryptoille), Crypto credit (lainaa kryptoja vastaan) ja fiat lompakko johon voi avata USD, EUR ja GBP tilit. Huom! Pankista siirrettäessä pankkitilin täytyy olla sinun nimissä muuten siirto hylätään. Tililtä voidaan palauttaa rahaa vain tilille josta sinne on sitä siirretty.

Kortteja on 5 erilaista, joista kaikki muut ilmaista lukuunottamatta on metallia. Kortti ja edut riippuvat siitä kuinka paljon CRO tokenia steikkaa. Kun tilaat kortin steikattu määrä pysyy lukittuna 6kk, jonka jälkeen voit nostaa steikkamasi CRO:n, mutta se vaikuttaa saamaasi cashback korkoon ja etuihin ks. alta. Jos korotat korttisi tasoa steikkamalla enemmän alkaa 6kk lukitus aika alusta. Tasot muuttuivat kiinteiksi euromääriksi 19.3.2021 klo 11 alkaen ja itse CRO määrä riippuu sen hetkisestä EUR-CRO vaihtokurssista.

Kortin edut steikkauksella

* CRO määrä vastaava kuin kiinteä euro summa

Jos 6kk jälkeen et halua enää pitää CRO:ta steikattuna laskee saamasi cashback ja menetät Spotify, Netflix yms rebate:n, mutta Lounge key säilyy. Steikkaamasi CRO kerryttää myös korkoa 4% vuodessa jos steikkaat vähintään 3500€ edestä CRO:ta ja se maksetaan viikoittain. Lisäksi saat 2% extra koron earnissä kun steikkaat 35000€ edestä CRO:ta tai enemmän. Etujen suhteen 3500€ taso on ehkä optimaalisin, mutta monelle riittää 350 euron taso eli Ruby Steel. Itselläni ja vaimollani on Royal Indigo kortti.

Moni pitää alempien korttien cashback ylärajaa pienenä, mutta kannattaa huomioida että molemmilla korteilla sinun pitää käyttää n. 2500€, jotta raja tulee täyteen. En pidä tätä ongelmana kuin harvemmin tulee käytettyä kuukaudessa noin paljon ostoksiin. Silloin kun tulee niitä voi koittaa venyttää seuraavalla kuukaudelle Curven avulla tai käyttää toista cashback korttia.

Itse pidän ostamaani CRO:ta sijoituksena, joka on pantissa korttietujen saamiseksi. En pidä sitä hintana kortista sillä saan halutessani CRO:t takaisin. Jos poistat steikkauksen saat tasan sen määrän CRO minkä euro summa osti steikkaus hetkellä. Vaikka CRO:n käyttö on kasvanut valtavasti sen arvo on laskenut markkinan mukana. Tuo on aina riski, mutta itse pidän kortin CRO:t jatkossakin.

Kortin edut ilman steikkausta

Kortti edut ilman CRO steikkausta

Kortin käyttörajat

Jokaisella kortilla on myös käyttörajat, joten korttia ei ihan rajattomasti voi käyttää. Nämä rajat on kyllä sen verran suuria ettei ne tule omalla käytölläni varmaan koskaan vastaan.

Kortin edut muuttui 1.6. alkaen

Crypto.com julkaisi 1.5. aika ikäviä muutoksia kortin etuihin. Korttien cashback laski ja sen lisäksi Ruby ja Royal Indigo/Jade kortille tulee maksimi cashback rajat 25€ (Ruby) ja 50€ (Royal Indigo/Jade). Netflix ja Spotify hyvitys pysyy samana ja se ei vaikuta cashback rajaan. Lisäksi kortin staking rewards aleni.

Tämän myötä Binance kortti tulee aika kilpailukykyiseksi vaikka siinä ei ole muita etuja kuin cashback. Otin myös kokeiluun Nexon kortin, joka toimii vakuudellisena luottokorttina ja maksaa 0,5% Bitcoin cashback tai 2% Nexo token cashback. Nexo linkilläni muuten saat $25 edestä Bitcoinia kun talletat vähintään $100USD edestä.

Virtuaalikortti

Nykyisin saat ensimmäiseksi virtuaalikortin, jota voit alkaa käyttää heti kun se on myönnetty. Fyysisen kortin saaminen voi kestää riippuen ruuhkasta ja tällä hetkellä todella moni on ottamassa korttia massiivisen mainoskampanjan vuoksi.

Kortin lataus

Korttia voi ladata sovelluksen krypto tai fiat walletista tai luottokortilla. Luottokortilla lataamisesta ei tällä hetkellä peritä maksua, mutta kryptoja ostaessa kortilla on 3,5% kulu. Jos lataat kryptojasi kortille niin ne muunnetaan euroiksi, usd:ksi tai gbp:ksi riippuen mikä tilin perusvaluutta on. Mutta kuka hullu sitä tuhlaisi edes kryptojaan.

Crypto.com sovelluksen fiat valuutta tilille voit siirtää normaalina pankkisiirtona (SEPA) ilmaiseksi ja se on tyypillisesti seuraavana päivänä käytettävissäsi. Siltä tililtä voit sitten siirtää kortille sitä ja se on heti käytettävissä. Fiat tili on Liettuassa Transactive Systems UAB maksuvälittäjän ylläpitämällä tilillä joka on sinun nimissä. Transactive Systems:lla on EMI (electronic money institution) lisenssi, mutta tili ei ole talletussuojan piirissä. Kortti varat oli aiemmin Wirecard Card Solution asiakasvaratilillä, mutta Wirecardin ongelmien vuoksi. Crypto.com on vahtanut kortti issueria Railsbankiksi. Kun FCA käski Wirecardia lopettamaan väliaikaisesti korttitapahtumien prosessoinin Crypto.com välittömästi hyvitti kortilla olleet rahat Crypto.com lompakkoon. Tämän vuoksi Crypto.com vaihtoi lopulta issuerin Railsbankiksi, joka on myös UK:ssa FCA:n reguloima toimija.

Sovellukseen tallettaminen

Helpoiten saat rahaa Fiat Walletin kautta. Ensimmäisellä kerralla sinun pitää luoda uusi valuutta tili ja siihen tietysti kannattaa luoda EUR tili jotta tilisiirrot pankista ei maksaisi mitään. Tämä luo tilin joka on sinun nimissä Liettualaiseen Transactive Systems nimiseen maksulaitokseen. Kun tili on luotu löydät sen tiedot Fiat Wallet -> Transfer -> Deposit -> Euro. Ota sieltä IBAN ja käytä vastaanottajana omaa nimeäsi. Jotkut pankit vaatii osoitteen johon voi laittaa esim talletus sivulla olevan pankin osoitteen. Raha liikkuu SEPA siirtona ja näin ollen ei maksa mitään. Useimmiten raha näkyy jo saman päivän aikana.

Nostaminen pankkitilille

Jos haluat muuttaa kryptosi takaisin euroiksi ja nostaa ne pankkitillesi onnistuu se myymällä krypto euroiksi ja menemällä Fiat Wallet -> Transfer -> Withdraw -> Euro. Sinun tosin täytyy olla tehnyt talletus tililtä jolle haluat tehdä noston ennen kuin voit nostaa. Tällä he varmistavat että tili on sinun ja näin noudattavat rahanpesusäännöksiä. Jos et ole sitä tehnyt vielä niin et pysty etenemään ennen kuin teet sen. Lopuksi voit valita tilin johon haluat tehdä noston.

Cashback

Suomalaisille cashback ei ole hirveän tuttu konsepti muuta kuin S-Etukortin bonuksesta, OP:n bonuksista ja ehkä Amexin pisteistä. Noi on hyvin rajattuja ja Amex:kin pisteet on noin 0,5% ostoksen summasta. OP bonusten käyttö on rajattu vain OP:n maksujen kuittaamiseen ja S-Etukortilla bonusta saa vain S-ryhmän kaupoista ja yhteistyökumppaneilta. Asuessani Yhdysvalloissa minulla oli luottokortteja joilla sai jopa 5% bonusta, mutta se oli rajoittunut vain johonkin tiettyyn ostostyyppiin esim ruokaostokset tai jokin tietty kauppaketju kun muista ostoksista sai parhaimmillaan sen 1% cashbackin.

Crypto.com MCO Visalla taas saat cashbackin ihan kaikista ostoksista mihin sitä korttia käytät ja cashback on jopa ilmaisella Blue kortilla 1%. Lisäksi se on debit kortti eli et käytä rahaa mitä sinulla ei ole mitä taas voi luottokorteilla helposti käydä.

Cashback toimii siten että saat korttitason mukaisen hyvityksen CRO:na kryptotilillesi. Koska se maksetaan CRO:na siinä mahdollisuus että se on vaihdettaessa euroiksi enemmän tai vähemmän johtuen CRO:n arvon vaihtelusta. Kun sinulla on vähintään 5000CRO:ta kertynyt voit laittaa ne Crypto.com Earnillä kerryttämään korkoa. Tällä hetkellä CRO:lle maksetaan 1 – 4% korkoa riippuen siitä kuinka pitkäksi aikaa sitoudut pitämään ne.

Korkeammilla kortti tasoilla etuihin kuuluu mm. Spotify ja Netflix ”ilmaiseksi”. Tämä toimii siten, että käytät MCO Visa korttiasi niiden maksamiseen ja se veloitetaan kyllä kortilta, mutta saman tien saman verran CRO:ta hyvitetään Crypto.com coin tilille. Maksimi hyvitys on standardi planin mukaan eli Netflixissä 11,99€ ja Spotifyssa 9,99€. Voit ottaa kalliimmankin planin, mutta saat vain tuon maksimin verran hyvitystä.

Isommat maksut onnistuu myös (siru + pin)
Verkkomaksu
3DS vahvistus onnistuu tekstiviestin koodilla

Apple Pay ja Google Pay

Apple Pay ja Google Pay tukea ei EU kortissa vielä ole, mutta sellainen on kyllä tulossa. Sitä ongelmaa voi kiertää ottamalla Curve palvelun kortin ja liittämällä siihen MCO Visa Debit kortin. Crypto.com poisti hetkellisesti cashbackin Curven kautta tehdyistä maksuista, mutta palautti sen hyvin nopeasti yhteisön palautteen perusteella. Tuo on hyvä tiedostaa että se todennäköisesti tulee poistumaan jossain vaiheessa kuhan ovat saaneet Apple ja Google Pay:n myös EU kortteihin. Alla on rekisteröinti bonus myös Curven korttiin ja se on muutenkin kätevä kortti olla olemassa jos sinulla on useita kortteja.

Ekosysteemi

Crypto.com:lla on iso ekosysteemi, jonka keskiössä on CRO coin, Crypto.com sovellus, kortti ja pörssi (exchange). Crypto.com:in lähimpänä kilpailija pitäisin Binancea mikä on tällä hetkellä vielä suurin krypto pörssi. Toistaiseksi Binance on vielä selkeästi edellä, mutta uskon että Crypto.com tulee menemään vielä ohi. Tässä mielestäni tämän vuoden merkkitävimmät tapahtumat jotka luovat pohjaa crypto.com:n kasvulle.

Token Burn 22.2.2021

Crypto.com julkisti 22.2.2021 että he polttavat eli tuhoavat 70 miljardia CRO tokenia, jotka oli heidän hallussaan. Tämä on äärimmäisen hyvä CRO tokenin arvon kehitykselle sillä nuo tokenit ei tule ikinä käyttöön ja näin ollen aiheuta massiivista inflaatiota.

Mainnet julkaisu 25.3.2021

Crypto.com on julkaissut 25.3.2021 tapahtuvan Crypto.org mainnet julkaisun. Silloin CRO token siirtyy Ethereum ERC20 tyyppisestä tokenista sen omaan lohkoketjuun. Vaihto tapahtuu automaattisesti jos CRO tokenisi on Crypto.com sovelluksessa tai Exchange:ssä. Julkaisun yhteydessä Crypto.com DeFi walletin kautta pystyy CRO:ta steikkaamaan tuonne mainnettiin ja siitä saa 20% vuotuista tuottoa.

Mainnet julkaisu tuo myös ajan myötä paljon uusia ominaisuuksia kuten NFT (non fungible tokens) mikä on todella hyvä asia CRO tokenin arvon kannalta ja NFT on muutenkin tällä hetkellä todella kuuma juttu.

Cronos mainnet julkaisu 8.11.2021

Crypto.com julkaisi Crypto.org rinnalle toisen verkon nimeltä Cronos. Cronos tuo Ethereumista tutun EMV:n ja älysopimukset crypto.comin ekosysteemiin. Vaikka se on vielä betassa on siellä jo useampi DEX ja useita Dappjä. Crypto.com:n DeFi wallet tukee cronosta ja sen voi lisätä myös verkoksi MetaMaskiin. Cronokseen pystyy tekemään siirtoja myös suoraan Crypto.com sovelluksesta.

Exchange

Crypto.com:lla on myös oma pörssi jota kautta voit ostaa eri kryptoja ja steikkaamalla CRO:ta ja käyttämällä sitä kulujen maksuun saat edullisemmat kulut. Exchangessa on normaali kaupankäynnin lisäksi syndicate ja supercharger, jolla voi hakea lisätuottoa. Syndicate:iin osallistuminen vaatii steikkauksen vähintää 5000CRO. Saat myös rekisteröitymis bonuksen käyttämällä minun referral koodia.

Syndicate

Syndicate on yleensä pörssiin uuden coinin lisäys. Nämä coinit on jo olemassa olevia, joilla käydään kauppa muissa pörsseissä, mutta tulee uutena Crypto.com pörssiin. Osallistumalla syndicate:in voit merkitä coinia jopa 50% alennuksella. Sitä on vain rajattu määrä tarjolla ja usein ne merkitään 30 – 50 kertaisesti. Merkintä määrä on rajattu sen mukaan kuinka paljon CRO:ta sinulla on exchangessa steikattuna ja lisäksi sinun tulee täyttää kaupankäynti voluumi vaatimus mikä on helppo saada täyteen vaihtamalla stablecoinia toiseen. Niissä on hyvin pieni volatiliteetti joten yleensä häviät korkeintaan kaupankäyntikulut, mutta et välttämättä niitäkään jos jaksat nähdä hieman vaivaa. Listautumisten lisäksi crypto.com järjestää erityistapahtumia, jossa on tarjolla rajattu määrä esim Bitcoinia jopa 50% alennuksella.

Supercharger

Supercharger on aivain uusi toiminto, jolla voi tallettaa CRO:ta ja sillä saa louhittuja DeFi tokeneita. Tällä tavoin voit saada lisätuottoa vapaana olevalle CRO:lle. Talletuksen voi nostaa milloin vain pois ja tuottoa saat siltä ajalta kun talletus oli tehtynä. Crypto.com mainostaa tällä jopa yli 20% tuottoa. Vaikka tuotto juuri sillä hetkellä kun saat uudet tokenit ei ole korkoa on monet itse saamani tokenit kasvaneet hurjasti arvossaan lyhessäkin ajassa.

Kuukausisäästäminen

Krypto sijoitusten kerryttäminen ei tämän helpompaa voisi olla. Crypto.com:in sovelluksessa voit asettaa toistuvan ostotoimeksi annon usealle eri kryptovaluutalle. Krypto salkku tulisi isoksi osaksi koostua Bitcoinista. Voit valita toistuvuudeksi viikoittain, joka toinen viikko tai kuukausittain. Maksun voi tehdä luottokortilla (huom. tähän liittyy yleensä 3,5% kulu) tai Fiat valutta tililtä, johon voit siirtää rahaa normaalina tilisiirtona ilman kuluja.

Verotus

Cashback on verotonta tuloa samalla tavalla kuin bonukset ja luottokorttien pisteet verotettavaa muuta pääomatuloa jos cashback perustuu omaisuuteen kuten steikkaus eli Blue kortilla saat 1% verotonta cashbackiä ja Rubylla on pääomatuloa koko 2% cashback. Samalla logiikalla olisi luonnollista olettaa että Jade kortilla josta on poistettu steikkaus olisi 1,5% cashback myös verotonta tuloa. Tämä on tulkinta minkä verottaja antoi 22.3.2022 webinaarissa kryptojen verotuksesta. Verottaja julkaisi myös tarkemman ohjeistuksen krypto cashbackin verotuksesta sivuillaan.

CRO tokenista joudut maksamaan veroa myös myytäessä tai vaihtaessa toiseen tokeniin sen arvonnoususta samalla tavalla kuin kaikista muistakin kryptoista. Verottaja on tästä ohjeitusta, mutta kaikista helpoimmalla pääset kun käytät esim. Koinly palvelua, joka osaa tuottaa myös suomalaisen veroraportin. Koinly tukee useimpia kryptopörssejä ja lompakkoja mukaanlukien Crypto.com. Joudut käymään tapahtumat ainakin cashbackien osalta läpi, jotta et joudu maksamaan niistä veroa.

Koinlyyn saat suoraan liitettyä Exchange tapahtumat sekä Crypto.org Chain tapahtumat. Sovelluksen tapahtumat saat menemällä Accounts osioon ja sieltä oikeasta ylänurkasta kello + $ kuva. Nyt näet kaikki tapahtumasi ja voit exportoida ne ulos oikeasta ylänurkasta. Sen jälkeen valitse Crypto Wallet ja aika väli miltä tapahtumat haluat. Tiedosto muodostuu Export History sivulle ja kun lataat sen sieltä voit importoida sen suoraan Koinlyyn. Kortti tapahtumia sinun ei tarvitse viedä sillä jos lataat kryptoja kortille ne muutetaan heti korttitilin valuuttaan ja tämä näkyy nostona krypto tilillä.

Kun olet vienyt tapahtumat Koinlyyn kannattaa ne käydä läpi onko Koinly tunnistanut ne oikein. Esim jos teet siirron toiseen lompakkoon tai pörssiin jota et ole vielä tuonut Koinlyyn näkyy se nostoja joka realisoi verotuksen. Se yleensä korjaantuu automaattisesti kun tuot kohde lompakon tai pörssin tapahtumat Koinlyyn. Muista myös merkitä cashbackit depositiksi mikäli ne on verovapaita tai incomiksi jos ne on verotettavia tämä helpottaa niiden raportoimista verottajalle.

Vaihe 1.
Vaihe 2.
Vaihe 3.

Kannattaa myös lukea verottajan ohje virtuaalivaluttojen verotuksesta, jotta ymmärrät verotuksen perusteet ja osaat Koinlyssä kategorisoida tapahtumat oikein. Jos haluat että Koinly käsittelee cashbackit verottomina, mutta laskee niiden arvonnousun niin silloin ne pitäisi kategorisoida talletuksiksi (deposit). Olen kirjoittanut myös yleisemmin virtuaalivaluuttojen verotuksesta tänne.

Tietoturva

Crypto.com on hyvin turvallinen, mutta sinun täytyy ottaa käyttöön kaksivaiheinen tunnistus (2FA) ja anti-phishing koodi, jotta tilisi on oikeutettu uuteen WAPP (World Wide Account Protection Program). WAPP tarjoaa $250 000USD suojan tilillesi mikäli kaikista turva toimista huolimatta tililtäsi saadaan vietyä rahojasi.

Kaksivaiheinen tunnistus (2FA)

Kaksivaiheinen tunnistus lisää tiettyihin toimintoihin 30 sekunnin välein vaihtuvat PIN koodin, joka luodaan esim Google Authenticatorilla tai Microsoft Authenticatorilla. Itse suosittelen käyttämään 1Password nimistä ohjelmaa, jotta voit samalla luoda jokaiselle tilillesi uniikin salasanan, jota sinun ei tarvitse itse muistaa. 1Password tekee myös helpoksi kirjautumisen palveluihin, jotka vaativat kirjautumisen yhteydessä 2FA koodia sillä useimmilla laitteilla se kopio uusimman koodin leikepöydälle samalla kun valitset tunnukset joilla kirjaudut.

Kaksivaiheisen tunnistuksen voit pistää päälle Home -> Settings -> 2-factor authentication.

1) Home -> Settings
2) Settings -> 2-Factor authentication

Jos käytät 1password sovellusta voit lisätä Loginiin uuden kentän jonka tyyppi on One-Time Password. Siihen kenttään voit lisätä QR-koodin alapuolella olevan merkkijonon. Jos käytät Google Authenticator tai jotain muuta vastaavaa sovellusta kannattaa tuo merkkijono ottaa talteen sillä se toimii samalla tavalla kuin kryptolompakon seed phrase ja sillä voit palauttaa sen toisessa laitteessa. 1Password automaattisesti huolehtii sen synkronoinnista laitteiden välillä ja salauksesta.

Kun olet varmistanut 2FA aktivoinnin antamalla aktiivisen generoidun koodin suosittelen varmistamaan että 2FA on aktiivinen kaikille transaktiotyypeille.

1Password 2FA koodi aktivoitu

Anti-Phishing koodi

Anti-phishing auttaa sinua tunnistamaan aidot crypto.com lähettämät sähköpostit. Tänä päivänä sähköpostiin tulee niin paljon väärennettyjä sähköposteja, jotka näyttävät todella aidoilta ja jos et ole tarkkana saatat syöttää tunnuksesi tai muuta arkaluontoista tietoa hakkerin pystyttämään palveluun joka näyttää ihan oikealta. Antamasi koodi/sana näkyy jokaisessa aidossa crypto.com:n lähettämässä sähköpostissa. Sen voi aktivoida Home -> Settings -> Anti-Phishing code

Home -> Settings

Omat kokemukset

Omat kokemukset on ollut positiivisia kortista kuin myös Crypto.com:sta, jonka käyttäjä olen ollut jo 2019 keväästä ja kortin sain kesällä 2020. Ainoa missä kortti ei ole toiminut on bensa-automaatti kysyin siitä tuesta ja se ei ole tällä hetkellä tuettuna. Muistan että sama ongelma oli Revolutin kortissa kun sen sain. Eikä Curvekaan tuota tietääkseni tue. Olen maksanut kortilla isompiakin summia ja myös verkko-ostoksia onnistuneesti. Ainoa puute tällä hetkellä on Apple Pay tuen puuttuminen, mutta sen voi kiertää hankkimalla Curven kortin johon myös alla on bonus koodi.

Itse valitsin Royal Indigot eli 500MCO (nykyisin 3500 EUR) kortin sen parempien etujen vuoksi ja koska pystyin laittamaan rahaa kiinni niin paljon kuin se vaati. Vaikka korttia sain odottaa pitkään olen nauttinut Crypto earnin paremmasta korosta jo pitkään (vinkki USDC/USDT jopa 12% tuotto). Jatkossa tulen siirtämään kuukausittaisen huvittelu rahani tuonne ja käytän sitä palkkatilini kortin sijaan. Muuten siirtäisin ruokaostoksetkin tuonne, mutta meillä on vaimon kanssa yhteinen S-tili mistä ne maksetaan. Olisi saanut aika kivat bonukset tuolla tavalla. Rajaton Lounge Key käyttö oli myös yksi ratkaiseva tekijä. Nyt on myös otettu Netflix ja Spotify Premium käyttöön, mutta niitä en voi säästöksi laskea kun en aiemmin kumpaakaan käyttänyt.

Olen yrittänyt liittää korttiani ABC mobiiliin mutta se ei onnistu Verifonen varmennuksessa tulevan virheen takia. Sen selvittäminen ei ole vielä oikein edennyt mutta suosittelen valittamaan siitä S-ryhmälle ja Verifonelle. Sain sen kuitenkin toimimaan Curvella kun kortin lisäämisessä olin aktivoinut S-pankin kortin Curvessa. Bensan ostossa se ei mene läpi ainakaan jos MCO Visa on valittuna, mutta pesukadun pesun sain sillä ostettua. Bensan osto toimii nyt ABC mobiililla ja suoraan kortilla, mutta Crypto.com Visaa en vieläkään ole saanut suoraan liitettyä ABC mobiiliin. Cashbackiä ei tällä hetkellä saa bensa automaatilla tehdyistä maksuista, mutta maksamalla kassalle sen saa. (Cashback on viime kerroilla kyllä tullut maksaessani sen ABC-mobiililla Curven kautta)

Olen liittänyt Crypto.com Visan myös MobilePayhin jolloin sillä maksamalla saa helposti kerättyä myös Plussa pisteet ja S-Bonuksen. MobilePay:llä tosin voi maksaa ainoastaan yrityksille ja saada cashback siitä. Itseasiassa P2P maksu ei onnistu lainkaan MCO kortilta. Fyysistä korttia en juurikaan enää käytä vaikka se kulkee vielä varuilta mukana aina kun muistan ottaa lompakon mukaani.

Kortin edut on pysynyt pitkään samana enkä usko että niihin tullaan ihan helposti koskemaan, mutta muita etuja on muutettu ja monesti ilman ennakkovaroitusta. Joten eduista kannattaa nauttia silloin kun ne on voimassa. Itse pidän ja käytän korttia niin kauan kun sen edut pysyy kilpailukykyisinä ja se on suhteellisen helppoa kun monesta muusta cashback kortista saa maksimissaan 1%.

Minulla on tällä hetkellä 60 000CRO, joista 50 000CRO on superchargerissa. Cashbackit ja CRO bonukset mitkä saan vaihdan yleensä Bitcoiniksi kun niitä on kertynyt riittävästi (nimissään 337CRO). Tuo on vähän enemmän kuin ehkä haluaisin pitää, mutta supercharger on ollut todella tuottoisa ja uskon että CRO tulee vielä nousemaan reippaasti niin olen pitänyt nuo. Crypto.org mainnet julkaisun jälkeen siirsin nuo kaikki superchargerissa olleet CROt Crypto.com Defi wallettiin ja staikkasin ne. Maksettu korko on vieläkin yli 20% 12%. Jos CRO:n hinta nousee $1 dollarin pintaan olen ajatellut päivittää korttini tason Icy White:iin.

Rekisteröitymisbonus

Crypto.com kortti (sovellus)

Jos olet kiinnostunut tämän kortin hommaamisesta niin käytä bonus koodiani JR3FCPVP60 voit aloittaa rekisteröinnin kätevästi tällä linkillä. Kun steikkaat vähintään 350€ edestä CRO:ta, jolla saat Ruby Red kortin 2% cashback:llä ja Spotify premium hyvityksellä. Rekisteröitymisbonus on $25USD edestä CRO:ta.

Jos ehdit jo rekisteröityä ilman koodia voit syöttää sen vielä 10 päivän sisällä sähköpostiosoitteesi vahvistamisesta menemällä Crypto.com sovelluksessa  App Settings -> Referral Code

Crypto.com Exchange (pörssi)

Voit myös saada Crypto.com Exchange rekisteröitymisestä bonuksen. Ensin kannattaa kuitenkin suorittaa Crypto.com sovellukseen rekisteröinti ja kortin steikkaus sillä vaikka exchange on erillinen sovelluksesta se linkitetään sovelluksen tiliin, jotta voit helposti siirtää kryptoja niiden välillä ilman kuluja. Exchange rekisteröinti bonus riippuu siitä kuinka paljon CRO:ta steikkaat exchangessä. Tämä steikkaus on erillinen korttia varten tehtävästä.

Steikkamalla 1000CRO saat $10USD edestä CRO:ta bonuksena. Steikkauksen lisäksi KYC pitää olla suoritettu Advanced tasolle eli passi tai henkilökortti + selfie. Tämä tarvitaan korttia varten myös joten se kannattaa suorittaa ensin.

Exchange rekisteröinnin voit tehdä tällä linkillä tai käyttää bonus koodia JR3FCPVP60.

Curve Blue kortti ja bonus koodi

Suosittelen myös ottamaan Curve Blue:n eli sen ilmaisen kortin tähän rinnalle niin saat käytettyä MCO Visa Debit korttiasi myös Apple Pay:stä ja Google Pay:stä. Curve on korttien kortti eli siihen yhdistetään muita Visa ja Mastercard kortteja joilta se tekee veloituksen. Pelkällä debit kortilla ei pitäisikään tehdä netissä mitään ostoksia sillä fraud tilanteessa rahat on jo veloitettu tililtäsi ja niiden takaisin saaminen voi kestää pitkäänkin. Curvessa taas tarjoaa 100 000€ ostoturvan kaikille korteille ja go back in time, jolla voit vaihtaa korttia josta ostos veloitetaan. Nämä molemmat ominaisuudet on myös ilmaisessa Blue kortissa. Maksan nykyään lähes kaiken Curven kortilla (Apple Payllä lähinnä).

Promokoodillani NVWJ7YPE saamme molemmat mahtavan £5 bonuksen. Tilaa kortti tästä. Olen myös kirjoittanut Curve kortista omia kokemuksiani.

Apple Pay + Curve + MCO Visa Debit maksu

4.7 6 votes
Article Rating

Blogi sisältää affiliate linkkejä. Lue täältä tarkemmin.

Subscribe
Notify of
guest

216 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
dsfsdfdsf
dsfsdfdsf
3 years ago

Moikka! Vaikuttaa mielenkiintoiselta tuotteelta, ainakin suomen suht geneeriseen luottokorttitarjontaan verrattuna. Heräsi kuitenkin pari kysymystä/huomiota. 1) Tässähän ei maksunvälitys tai oikeastaan mikään muukaan teknologia perustu kyptoihin/lohkoketjuihin, vaan edelleenkin toimitaan fiat-rahan ja Visan maksuverkkojen varassa (”mitkä kryptovaluutat tulevat murskaamaan”). MCOhan on tässä oikeastaan eräänlainen oma bonusjärjestelmä 2) Ilmeisesti kortille voi ladata vain MCO-kryptovaluuttaa? Itse kokisin kortin arvokkaampana/hyödyllisempänä, jos sinne voisi siirtää mitä tahansa valuuttaa 3) Ilmeisesti tuo Crypto earnin korko (ja muut cashbackit) maksetaan MCO:lla. Miten kortin taustalla oleva yritys tekee tässä rahaa? Jos se antaa hallussaan olevia coineja pois, loppuu liiketoiminta kolikoiden loppuessa 4) Mistä yritys saa antamansa MCO:n? Paljonko sillä… Read more »

Timppa
Timppa
3 years ago

Moro! Tämähän onkin mielenkiintoinen tapaus, kiitos artikkelista! Joskin hieman vaikeaselkoinen tapaus, näin ensikuulijalle ainakin.. Muutama kysymys herää näin aluksi: – Ymmärsinkö oikein, kerran steikkaamalla 50 MCO siis saa tuon punaisen kortin, johon kuuluu Spotify etuus, jonka pitämiseksi ei siitedes tarvitse maksaa tai tehdä mitään muuta? – Em. tapauksessa, saako tuolle tulemaan myös heti korkoa steikatulle 50 kryptolle, niinkuin ilmaisessa kortissa kerrottiin saatavan kun on kryptoja kerrytetty 50 MCO? Jos ei, niin miten tämä Earn politiikka menee näissä ei-ilamisissa korteissa? – LoungeKeyhän on taulukon mukaan vain 500+ korteissa. Eikö tuo sitten tipu jos steikatut kryptot kotiuttaa? (Kirjoitat tekstissäsi: ”Jos otat MCO:t… Read more »

Timppa
Timppa
Reply to  Mika Koivisto
3 years ago

Kiitos hyvistä vastauksista! Vielä pari täsmennystä: – Eli tilisiirtoa käyttämällä siis homma on alusta loppuun maksuton, eli tilisiirto palkkatilitä fiat walletiin –> fiat walletista lataus kortille –> kortin vingutus kaupassa, mistään kohtaa ei mene maksua, myöskään tuon kampanja-ajan jälkeen? – Onko Earnissa tuo korkoa tuottava minimitalletus MCO:lla sama 50 kaikilla korteilla? Ja koron siis saa samantien juoksemaan myös ostamalla sitä varten tuon 50 MCO:ta heti kortin hankittuani? – Sitten vielä, mikä on oma spekulaatiosi MCO:n tulevaisuudesta valuuttana, ja kurssikehityksestä? Tiedätkö esim. jotain hyvää puolueetonta nettisivua jossa asiaa olisi analysoitu? Kiitos paljon myös artikkelista sinänsä, ja jos UKK:n tästä rustaat niin… Read more »

Sepi
Sepi
3 years ago

Kiitos erittäin hyvästä koonnoksesta. Itsellä lähti tilaukseen ruby red. Onko sinulla käsitystä, missä fiat-tilille tehdyt euromääräiset talletukset ovat ”fyysisesti”? Tuolla Crypto.comin tiedoissa sanotaan, että custodian bank accounteilla, mutta mikäs custodian bank se sitten on kyseessä? Tilisiirrossa vastaanottaja on Currency Cloud briteissä, mutta käsittääkseni tämä on jonkinlainen kansainvälisien maksujen välittäjä. Lähinnä kiinnostaa, missä pankissa fiat-valuutat sitten varsinaisesti ovat, ja onko näille esimerkiksi jonkinlainen talletussuoja. Crypto.comin esittelyissä lukee, että USA:n kansalaisille on talletussuoja 250 000 USD asti, mutta euroista en löydä mainintaa. Sattuuko sinulla olemaan suoraan tietoa em. seikoista vai pitäisikö vaivautua kyselemään asiakaspalvelusta 🙂

Ande
Ande
3 years ago

Ohitako koko kärjestelmä veron maksu?
Kun krypon myynti tapahtu käyttämällä kortti?

Bullishbear
Bullishbear
Reply to  Mika Koivisto
3 years ago

Miten tämän käytöstä tulisi raportoida vuosittain verottajalle ? Kuulostaa että menee hankalaksi.

Bullishbear
Bullishbear
Reply to  Mika Koivisto
3 years ago

Miten saadut ”Bonukset” maksutapahtumista käyttäytyvät verotuksessa?

Bullishbear
Bullishbear
Reply to  Mika Koivisto
3 years ago

Kiitos vinkeistä! Tuo Cointracking oli minulle uusi. Näyttäisi olevan aika kätevä. Toinen vastaava näyttäisi olevan Koinly. Heillä on jopa maininta Suomen A9 formaatista.

Sepi
Sepi
Reply to  Mika Koivisto
3 years ago

Verottajan ohjeiden mukaisestihan nuo cashbackit pitäisi kai tulkita verovapaiksi. Onko sinulla ajatusta, miten nuo saisi toimimaan verovapaasti esim Koinlyn (tms) ilmoituksessa? En keksi äkkiseltään keinoa, miten automaatti-laskentaan saisi nuo verovapaiksi. Manuaalisesti laskeminenkin on aika vaivalloista, ja lähinnä FIFO-sääntö sekoittaa koko homman.

Jookko
Jookko
Reply to  Mika Koivisto
2 years ago

Verottajan linjaus on se, että myös crypto.com cashbackit ovat veronalaista tuloa.
https://www.youtube.com/watch?v=5YtEbp_iwLA

Kryptoniitti
Kryptoniitti
3 years ago

MCO hyppäsi tänään. Syynä on Crypto.comin ilmoitus MCO swap-ohjelmasta, jolla siirtävät koko ekosysteemin CRO-tokenin päälle. Bonuksena tarjoavat 20 %, mikä tekee MCO:sta haluttua. Myös korttien staket siirtyivät CRO:ksi, mikä teki niistä huomattavasti arvokkaampia.

https://blog.crypto.com/important-announcement-mco-swap/
https://www.coingecko.com/en/coins/mco

Sepi
Sepi
Reply to  Mika Koivisto
3 years ago

Tiedätkö pitääkö jatkossa steikata tuon swapin jälkeen enemmän CRO:am jotta saa nuo kunkin kortin edut, vai voiko vain jatkaa tuolla ennen swappia steikkaamallaan määrällä ja nauttia silti kortin täysistä eduista?

Esim ruby steelillä piti steikata 50 MCO. Jos ne nyt swappaa CRO:ksi, saadaan jotain 1382 CRO. Kyseisellä kortilla pitää kuitenkin olla steikattuna se 5000 CRO, jotta saa nuo täydet edut. Eli pitääkö tämä erotus sitten täydentää vai toimiiko homma täysillä eduilla jos jatkaa vain noiden alkuperäisten, mutta swapattujen 1382 CRO:n steikkausta?

Joonas
Joonas
Reply to  Mika Koivisto
3 years ago

Yritys otti varmaan asiakaspalautteen ja eilisen CRO valuuttansa kurssilaskun tosissaan, he pudotti eilen illalla korttiensa rahamääräiset vaatimustasot takaisin ennalleen. Nyt uudet vaadittavat stake talletusmäärät korteissa vastaa melko lailla samaa tasoa kuin aiemminkin ennen MCO/CRO Swappia, jopa hieman halvemmallakin saisi uudet kortin tilaajat nyt korttinsa.

Joonas
Joonas
3 years ago

Vinkki (1.) Siirrä ihmeessä kaikki ruokaostoksesi CRO kortin piiriin. Heillä on juuri meneillään koronatuki kampanja jossa maksavat 10% CRO cashbackiä ruokakauppa ja ruokakuljetus ostoista. Vinkki (2.) Jos omistat Curve kortin johon CRO korttisi on lisätty, anna se puolisollesi ja käytä itse suoraan CRO korttia ostoksiin. CRO korttisi tili on paljon parempi kuin joku S-ruokatili…

Joonas
Joonas
Reply to  Mika Koivisto
3 years ago

Lidl kuulemma ainakin toimii. Omaa korttia vielä odotan postista.

Joonas
Joonas
Reply to  Mika Koivisto
3 years ago

Olen ymmärtänyt, että toimisi millä vaan ruokakaupalla. Kaikenlaisilla kaupoilla ja eri toimialojen yrityksillä on omat mcc koodit (merchant category code) maksutapahtumiinsa jotka välittyy korttiyhtiölle… Ja sitä kautta maksutapahtuma tunnistuu nimenomaan ruokakaupassa tapahtuneeksi ostoksi ja kortti tunnistaa sen cashbackin piiriin kuuluvaksi ostoksi.

Joonas
Joonas
Reply to  Mika Koivisto
3 years ago

Sopivasti Lidl ilmoittanut aloittavansa lähiviikkoina myös tuntuvan halpuutuskampanjan. CRO/MCO kortin omistajia hemmotellaan. Melkoista alennusten ilotulitusta 🙂 Ja taidan ostaa melko monta Lidl lahjakorttiakin tuolla kortilla varastoon vielä kun kortin 10% cashback kampanja kestää (syyskuun loppuun saakka). Mukavaa myös se, että mco/cro kortilla oluen ostostakin saa koko summasta cashbackiä…

Jesse
Jesse
3 years ago

Curven promokoodi on umpeutunut

Jesse
Jesse
Reply to  Mika Koivisto
3 years ago

No nyt näyttää toimivan. Aamulla tosiaan ihan tuota linkkiä painamalla (ja tuplatarkistin että linkissä on sama koodi) antoi jonkin virheilmoituksen, että ei ole voimassa.

tok
tok
3 years ago

Itselleni on vähän ristiriitaiset tuntemukset ko. kortista. Otin tämän blogin innoittamana Royal Indigon kun ajattelin että sen edut on paremmat kuin Ruby Redissä ja että voisin sitoa tarvittavan määrän CRO:ta. Mutta nyt näyttää siltä että kortin saaminen on todella pitkä ja hidas prosessi vaikka korttini status on jo Issued. Crypto.comin support ei vastaa mihinkään kysymyksiin odotusajasta. Netistä luin että joku on odottanut korttiaan jo alkuvuodesta. Onneksi sentään steikkaukselle saa jo korkoa ja earn tuottaa myös jotain. Pitää vaan toivoa että altcoin-buumi jatkuu vielä ja CRO:n arvo tulee nousemaan sillä aikaa kun se on sidottuna. Muut Indigon edut on aika kyseenalaisia:… Read more »

tok
tok
Reply to  Mika Koivisto
3 years ago

Olet siis osallistunut noihin syndikaation ostoihin? Onko niissä joku pienellä painettu teksti jota en ymmärrä, koska nytkin on eräs token 50% alennuksella. Mikä estää ostamasta sitä ja myymästä saman tien pois pörssissä. Lähes varma 50% tuotto mikäli tokenin arvo ei nyt juuri parissa päivässä laske 50%? Vai saako tokeneita niin vähän että vaiva ei kannata? Tiedätkö pitääkö syndikaatin ostoja varten vielä erikseen steikata CRO:ta vai lasketaanko ne jo luottokorttia varten steikatut? Tokenien maksamista varten pitää olla vielä erikseen CRO:ta, niitä ei voi ostaa steikatuilla (lukee FAQ:ssa). Tiedätkö lasketaanko CRO:n ostaminen steikkaamista ja/tai tokenien ostamista varten kaupankäynniksi siihen vaadittavaan $5000 volyymiin?… Read more »

tok
tok
Reply to  Mika Koivisto
3 years ago

Ensikokemus syndikaatin diilistä: osallistuin kokeeksi OMG:n ostoon minimisummalla. Maksimissaan olisin voinut saada n. 210 OMG:tä, mutta koska diili ylimerkittiin niin sain 3,6 OMG:tä. Jos myisin ne heti päivän hinnalla niin voittoa tulisi kokonaiset 5,25 euroa!

Voi sanoa että myynnin automatiikka oli kyllä hyvin järjestetty. Ohjeet oli selkeät ja joka vaiheessa tiesi mitä mitä on valinnut ja mitä seuraavaksi tulee tapahtumaan. Muutenkin crypto.comin sivuista tulee varsin ammattimainen mielikuva. Nyt kun vielä tulisi se kortti!

Jussi
Jussi
Reply to  tok
3 years ago

Tilasin Royal Indigon noin kuukausi sitten ja tänään tuli postissa. Siitä kun tuli sähköpostilla ilmoitus, että kortti on ”Issued ” tilassa niin meni 8 työpäivää. Nehän lupaa kortin 7-10 päivän kuluessa eli meni just sen mukaan. Aktivoin kortin käyttöön, siirsin pienen testisumman kortille ja eka ostos S-kaupassa meni niin kuin pitää.

Bullishbear
Bullishbear
Reply to  Jussi
3 years ago

Nopeasti olet saanut kortin. Itselläni on ollut Issued tilassa about kuukauden eikä vieläkään näy.

Vierailija
Vierailija
Reply to  tok
3 years ago

Itse tilasin kortin 10.8 ja tänään tuli kortti postitse. Eli meni noin 5 viikkoa. Samoin myös kavereillani kesti saman ajan.

Mikko
Mikko
3 years ago

Itse sain kortin, Jade Green, käyttööni kesäkuun alussa. Olen kohta 2 vuotta käyttäny crypto.com eli olen pässyt nykyistä halvemmalla kiinni korttiin. Kortin satunnaisten ongelmien takia otin myös Curve -kortin, johonka liitin mco -kortin. Sillä toimii myös minulla ABC bensaostot. Lisäksi annoin curven puolison käyttöön, jotta saamme max hyödyn cash-backistä. Aika kivat bonukset s-kaupasta 5% ja päälle mco 3%. Täytyykin testata tuota Lidlin juttua. Spotify on myös käytössä ja suunnitteilla ottaa myös Netflix, vaikka en vielä ole nähnyt tarvetta tuijotella leffoja niin paljoa. Swappasin heti mco –> cro eli tällä hetkellä reilut 13 000 cro steikattuna ja bonarit odottamassa exchangen puolella.… Read more »

Mikko
Mikko
Reply to  Mika Koivisto
3 years ago

Täytyi oikein tarkistaa miten asia oli. Olen Curven saatuani kerran ollut tankilla Itiksen ABC. Ja kyllä ostos meni ABC mobiiliin liitetyllä Curvella, jossa taas mco maksukorttina. Jännä puoli on että, nyt Curven app näyttää declined ko. ostoksen kohdalla, vaikka crypto app näyttää maksua ja cashback suoritettu. Automaatin varauksen 90€ crypto korjannut, vaikka ensin siitäkin tulee cashback. Oikea summa oli ~44 € josta cashback oikein. Päivittelen tietoa seuraavan tankkauksen yhteydessä. Lataus hybridillä nämä työmatka-ajot menee sähköllä, joten tosta Itiksen tankkauksesta vielä tankki täynnä. S-pankille olen jo kesäkuussa laittanut kyselyä mco visan toimimattomuudesta suoraan. Viimeksi lähetin kortin tietoja, mutta ei ole kuulunut… Read more »

Mikko
Mikko
Reply to  Mikko
3 years ago

Myös ABC mobiili näyttää ostoksen suoritusta mastercardilla = Curven.

Jussi
Jussi
Reply to  Mika Koivisto
3 years ago

Teboilin automaatista toimi eilen myös ihan suoraan MCO kortilla

tok
tok
Reply to  Mikko
3 years ago

Maksoin tänään ABC:n bensa-automaatilla. Maksu sinänsä toimi, mutta summat ihmetyttää. Katevaraus oli 60 euroa. Bensa maksoi 42 euroa. Maililla tuli ilmoitus että on veloitettu 75 euroa. En ymmärrä mistä se summa on otettu. Crypto.com Appsissa näkyy veloitus 60 euroa eli katevaraus. Äsken kun laskin tilitapahtumat niin tililtä on kuitenkin otettu 75 euroa!
Miten teillä muilla on tuo katevaraus toiminut? Palautuuko rahat jossain vaiheessa ja kuinkahan kauan siihen menee?

Mikko
Mikko
Reply to  Mika Koivisto
3 years ago

Tankkasin lauantaina ABC curve->CDC. Varaus 90 hävisi maksuista melkein heti, mutta cashback vielä korjaantumatta varauksesta. Nythän oli viime yönä/aamulla palvelussa katko, joka saattanut sekoittaa myös. Itsellä myös puuttuu 13.9 cashback, josta olen reklamoinut asiakaspalvelua. Vastaus tuli, mutta vielä korjaantumatta. Eli kyllä kannattaa tarkastaa omat ostokset ja cashbackit.

tok
tok
Reply to  Mikko
3 years ago

Näetkö jostain yksittäisten maksutapahtumien cashbackit? Itse en ole löytänyt kuin yhteissumman Appsin Rewards-sivulta.

Mikko
Mikko
Reply to  tok
3 years ago

Accounts->crypto wallet->cro alhaalta näkyy kaikki tapahtumat

tok
tok
Reply to  tok
3 years ago

Korjaus tuli seuraavana päivänä. Uusi tapahtuma jossa on oikea summa korvasi aikaisemman. Hassua vaan että uuden tapahtuman aikaleima on paljon ennen varsinaista ostosta! Ehkä tällä kortilla nyt uskaltaa tankata toistekin.
MCO-kortti näyttää herättävän paljon keskustelua ja kommentteja, Pitäisikö Mika sun perustaa ”Suomen MCO-käyttäjät” facebook-ryhmä 🙂

Mikko
Mikko
Reply to  tok
3 years ago
Mikko
Mikko
Reply to  Mikko
3 years ago

Reddit keskustelun perusteella Curven kautta ei enää makseta cashbackiä. Jälkeen yksi muutos ilman ennakkovaroitusta CDC toimesta. Alkaa kohta mennä mielenkiinto koko korttiin.

Kryptoniitti
Kryptoniitti
3 years ago

Minkä takia sovellus tarvii mm. Selfien tilin vahvistamiseksi?

Kryptoniitti
Kryptoniitti
3 years ago

Onko tässä curve blue kortissa joku raja paljonko voi siirtää esim. Kuukaudessa ”käyttörahaa” sinne? Ja tuon red kortin pystyy myös jälkikäteen tilaamaan vai päivittyykö se itsestään kun tarpeeksi steikattuna?

Kryptoniitti
Kryptoniitti
Reply to  Mika Koivisto
3 years ago

Ymmärsinkö oikein että jos korttia haluaa käyttää on pakko omistaa myös jokin näistä ”paremmista” korteista?

Ande
Ande
3 years ago

Mitä mieltä oot swipe.io ?

Joonas
Joonas
Reply to  Ande
3 years ago

Olen myös hankkinut Swipe kortin ja käyttökokemukset huonoja. Aivan kuin olisi vasta beta vaiheessa. Buginen appi ja kortti ei aina toimi. Rahan siirto/Top Up kortilla hidasta, kestää pahimmillaan jopa viikon. Cashbackissä usein viivettä. Binance kryptopörssi jättiläinen osti Swipen, joten on vain ajan kysymys kun Swipe sulautetaan osaksi Binancea, tuskinpa Swipe kortit jäävät pitkäksi aikaa olemaan kun Binancella on omatkin (kalliit) kryptokortit ja BNB valuutta tarjolla. Swipen tiedotus muutoksista on myös huonoa, paljon on epätietoisuutta Swipe korttien kohtalosta ja se näkyy nyt Swipen SXP valuutan kurssissakin. Jättäisin ainakin vielä väliin ainakin nuo staken vaativat Swipe kortit.

Kryptoniitti
Kryptoniitti
3 years ago

Saako kortteihin vain rajallisen määrän lisättyä kauppoja yms. Missä mahdollista saada cash backia? Ja onko se vain rajallisen ajan käytössä?

Kryptoniitti
Kryptoniitti
Reply to  Mika Koivisto
3 years ago

Osaisitko sanoa kun tilasin curve kortin ja oli tarkoituksena myös ruby red kortti tilata, niin onnistuuko se vasta kun curve kortti fyysisesti saapunut? Curve kortti on ”issued” tilassa ja en pysty ”card” kohdassa tekemään mitään.

Malttamaton
Malttamaton
Reply to  Mika Koivisto
3 years ago

Tiedustelin aspasta kortin päivittämästä kesken ”issued” tilan. Onnistuu kuulema suoraan chatin kautta. Prosessi toki nollaantuu ja tilillä täytyy olla 50€. Tämä summa myös peritään asianhoitokuluna.

Kryptoniitti
Kryptoniitti
Reply to  Malttamaton
3 years ago

Joo, selvitin kanssa asian ja näin hoituu. Jos en ihan väärin ymmärtäny niin tämä 50e kulu menee mco kortilta.

Joonas
Joonas
3 years ago

Curve ilmoitti että sen kortti ja maksupalvelu tukee nyt Google Paytä virallisesti kaikkialla EU:ssa. Käytännössä Curvella saa nyt Google Pay tuen mihin tahansa maksukorttiin vaikka siinä ei olisi suoraan tukea sille. Samoin tuki löytyy myös Apple Paylle. Linkkasin MCO crypto.com kortin tuohon Curveen ja sain sen toimimaan Google Payllä. Lähimaksut kaupassa onnistuu nyt pelkällä puhelimella. Kaikki muutkin luotto- ja debitkortit sain toimimaan Google Payllä Curven kautta. Yksi syy lisää hankkia myös Curve kortti/palvelu.

tok
tok
3 years ago

Menee ehkä jo vähän ohi aiheesta, mutta onko kukaan käyttänyt Crypto.comin korttia laskujen maksamiseen? Onnistuuko esim. Nordean maksuautomaatilla? Onkohan mitään palvelua, jossa voisi netissä maksaa laskun pankkikortilla? Tarkoitan siis laskuja joita yleensä maksan verkkopankissa, mutta mielellään ottaisin bonukset niistäkin.

Joonas
Joonas
Reply to  tok
3 years ago

Helenin sähkölaskut maksan Mobile Payllä johon lisätty MCO Visa kortti. Samoin Telia Finance laskut (Teliasta ostetut laitteet) saan maksettua Telia Payllä johon lisätty MCO Visa kortti. Toimii hyvin näissä.

Joonas
Joonas
Reply to  Joonas
3 years ago

Luottokorttilaskujen ja vastikkeen/vuokran maksuun ei taida Suomen markkinoilla olla maksupalvelua jolla voisi maksaa laskuja suoraan maksukortilla.

On kuitenkin olemassa tilisiirroin toimiva maksupalvelu Mobify jolla laskuja maksamalla saa 0,3% rahabonuksen jokaisen laskun loppusummasta. Vastikkeen ja luottokorttilaskujen ym. muiden isojen laskujen maksuun hyvä.

tok
tok
Reply to  Joonas
3 years ago

Kiitos vinkistä, pitää tutustua tähän. Jotain tämmöistä etsin. Nytkin pitäisi maksaa pienelle firmalle lähes tonnin lasku ja firmalla ei ole kuin tilinumero, ei luottokorttimahdollisuutta. Nordean sivuilta kaivoin esiin että heidän maksuautomaattinsa toimii vain Nordean myöntämillä Visa-korteilla.

tok
tok
Reply to  Joonas
3 years ago

Niin tosiaan mobilepay… Tällähän kaksi MCO:n käyttäjää voisi lähettää samaa rahaa toisilleen uudelleen ja uudelleen ja kerätä bonukset siinä samalla 🙂 Mikä ei tietenkään varmasti ole sallittua.

Joonas
Joonas
Reply to  tok
3 years ago

Ei toimi MCO kortti Mobile Payssä rahansiirroissa, toimii vain laskun maksussa ja kaupan kassalla maksamisessa.

Joonas
Joonas
3 years ago

Crypto.com ilmoittanut että referral kutsukoodeilla saatava $50 palkkio putoaa $25:een ja ovat tänään myös pudottaneet Curve kortin pois cashbackinsä piiristä. MCO kortti toimii edelleen Curvessa, mutta Curven kautta tehdyistä ostoista ei saa enää CRO cashbackiä eikä Spotify/Netflix rebateja… Täytyy jatkossa tehdä ostot suoraan MCO kortilla. Harmillinen bisnes päätös heiltä, mutta ymmärrettävästi haluavat korttimaksuista isomman osan itselleen ja estävät rinnakkaiskortti kikkailun… Kukin joutuu nyt stakemaan oman korttinsa eikä mennä vaan siivellä 😛

Mikko
Mikko
Reply to  Mika Koivisto
3 years ago

Näyttäisi, että palauttaneet somessa saadun negatiivisen palautteen takia. Hyvä näin.

Itsellä puuttuu 13.9 Curven ostosta cashback. Outo selitys alla. En tiedä liittyykö tähän Curven hässäkkää vai viittaavatko Klarnaan joka operaattoria maksussa. Täytyy kysyä uudelleen.

”Please note that the relevant team has reviewed your case and have advised that the cashback for this transaction can’t be applied.

The merchant type is blacklisted from our cashback-program due to internal policies we’re not allowed to share.”

Joonas
Joonas
Reply to  Mika Koivisto
3 years ago

Juu, yhden päivän aikana tuli kova negatiivinen palautevyöry foorumeilla, redditissä ja somessa Curven takaisin sallimisen puolesta. Onneksi kuuntelivat yhteisöä ja palauttivat Curven takaisin cashbäckin piiriin (for now).

Spekuloidaan että voi olla että Curve lähtee uudestaan pois siinä vaiheessa kun MCO korttiin tulee omasta takaa Google/Apple Pay tuki, mutta tästä ei vielä varmuutta. Toivottavasti Curven annettaiisiin vaan olla kuten tähänkin asti, sen verran loistava symbioosi ja toisiaan täydentävät palvelut MCO Visa ja Curve yhdessä.

Mik
Mik
Reply to  Joonas
3 years ago

Kysyin Curven kautta maksetuista ostoksista kun ei cashbackia näkynyt niin vastaus oli suoraan, että cashback ei enää toimi curven kautta.

Bullishbear
Bullishbear
3 years ago

Nyt Crypto.com leikkasi rajusti stake rewardeja ja korkojaan. Kurssi lähti aikalailla alamäkeen

Mikko
Mikko
Reply to  Bullishbear
3 years ago

Ihmeellinen rahakone tämä onkin ollut. Aluksi siis hyvillä ”bonareilla” houkuteltiin asiakkaita ja nyt alkaa reaalimaailma iskemään. Itse siirsin viikonlopun Curve hässäkän aikana kaikki extrarahat (=coinit meni myyntiin) visakortille ja olen palannut jälleen vain 10 000 cro staken omistajaksi. Nautitaan nyt cashbackista niin kauan kuin voidaan. Sitä kun leikataan, niin kortin voikin leikata kahtia.

Bullishbear
Bullishbear
Reply to  Mika Koivisto
3 years ago

Crypton App ja tarjotut tuotteet ovat edelleen mielestäni paras mihin olen törmännyt. Myös Rewardit ja edut kuten spotify ja netflix on edelleen ihan ok luokkaa olettaen ettei CRO arvo jatka alamäkeä hamaan tappiin jolloin koroilla ja cashbackeillä ei paikkaa kuin omia tappioitaan.

Mikko
Mikko
Reply to  Bullishbear
3 years ago

Näin se muisti on lyhyt. Unohdinkin jo, että kyllä Spotify etu kelpaa. Netflixiä en ole vielä käyttänyt. LoungeKey on tietysti myös hyvä, kunhan vain pääsi joskus reissaamaan ja testaamaan sitä. Korona syönyt tämän edun.

Joonas
Joonas
Reply to  Mika Koivisto
3 years ago

Sama huomio, kurssilasku ei ole silti ollut suurta ja CRO seurailee enneminkin melko tarkkaan Bitcoinia ja kryptomarkkinaa yleensä.

Ymmärrettävää kun crypto.com käyttäjämäärät ovat reipaasti kasvaneet niin rahaakaan ei enää voi jaella samalla tavalla. Korot kohtuullistuu jotta firman toiminta jatkuu terveellä pohjalla. Cashback ja muut edut silti vielä parhaimpia mitä Suomen markkinoilta löytyy.

Anthony Moore
Anthony Moore
3 years ago

Näyttää siltä, että bensaostot ABC:llä (tankkaus bonus + cro cash back) ei enää onnistu. Laittoivat bensa-automaatit pannaan. Huomasivat ilmeisesti sen minkä itsekin huomasin ainoan tankkaukseni yhteydessä. Cash back tuli katevarauksen mukaan, eikä toteutuneen summan mukaan. Nyt ei tule cash backiä enää ollenkaan, jos tankkaa automaatilla. Sisälle maksamisesta saa edelleen mutta ABC ei sitä harrasta.

https://help.crypto.com/en/articles/4597450-restriction-of-cro-rewards-program

Matias
Matias
3 years ago

Mooi!

Tässä olen tänään rekisteröitynyt tonne crypto.com palveluun. Olen jo pidempään etsinyt korttia jolla voi halutessaan maksaa myös kryptoilla, ja tähän korttiin törmäsin sitten.

Minkälaiset näiden korttien edut on nykyisin, eli onko nämä kortit vielä tilaamisen arvoisia? Saako esim S-ryhmän kaupoissa Cashbacin ym bonukset?

Matias
Matias
Reply to  Mika Koivisto
3 years ago

Moi!

Hieno juttu! 🙂 Kortti on sitten myös noiden bonusten vuoksi edelleen täysin ostokelpoinen! 🙂 Muutenkin Crypto.com palvelut ovat erittäin monipuoliset! 🙂 Eli mulla menee toi punanen Rubu kortti tilaukseen, josta saa siis sen 2% bonuksen ja Cashbacin.

Matias
Matias
Reply to  Matias
3 years ago

Itse olen kryptovaluutoista todella kiinnostunut, ja säästän sekä sijoitan niihin säännöllisesti. Eli tulee myös kovaan käyttöön tuo crypto.comin korkotili palvelu, ja automaatti säästöpalvelu.

Kryptoniitti
Kryptoniitti
3 years ago

Moi! Oletteko käyttäneet tuota curven go back in time toimintoa mco kortille? Kauan on kestänyt että rahat palautuu ja palautuuko ne kortille minne vaihto tehdään vai sinne millä aiemmin maksettu?

Teemu
Teemu
3 years ago

Kiitos hyvästä jutusta. Ehdin myös vielä hommata ennen 18.1.2021 korotuksia 2500 CRO:lla Ruby Steelin (jatkossa 5000 CRO). Erilliset palvelut hieman sekoittivat, kun ensin steikkasin exchangessa, jotka eivät sitten käyneetkään kortin tilaukseen, tai en ainakaan sellaista valintaa löytänyt. Kaikki CRO:t näkyvät kuitenkin Appissa ja sain bonus-CRO:t koodillasi, joten korttia odotellessa, että pääsee hyötymään steikkauksista täysimääräisesti 🙂

Joonas
Joonas
3 years ago

Hei tuo sun referral code on vanhentunut. Jakaisitko uuden? Haluaisin tukea sua sillä kun kirjoitit näin kattavan kokemuksen kortista 🙂

John
John
3 years ago

Erikoista jos porukalla onnistuu suorat tilisiirrot, oma pankki torppasi heti kun yritin. Piti kierrättää coinmotionin kautta.

Ankka
Ankka
3 years ago

Moikka! 19.3 steikkaus vaatimukset kun vaihtuvat ja tuntuu vaikealta päättää Royal indigon ja ruby steelin väliltä. Onko tuo cro +10% stake reward mikä ilmeisesti mikä jää kuitenkin 19.3 jälkeenkin voimaan niin tuntuva etu mielestäsi? Kuitenkin korttien steikkaus summassa on isohko ero 3500€ vs 350€. Indigo kiinnostaa parempien etujen puolesta, tosin airport lounge on itsellä +-0, mutta muut edut puoltaisivat kortin hankkimista.

James
James
3 years ago

Ei kannata liittyä tämmöiseen paskaan niinkuin suurin osa tämän blogin suosituksista on jotain virolaisia kusetuksia yms bitcoin scämmejä.

James
James
Reply to  Mika Koivisto
3 years ago

Pahoitteluni blogi on hyvä ja tykkään mm estategurusta ja muistakin jotkin ovat sitten vähän liian hämäräperäisiä. Ilmoittauduin Crypto.com palveluun ja minulla on soinut puhelin 10 kertaa päivässä ulkomailta kun joku myy minulle jotain rikastu äkkiä bitcoineilla palvelua tai siis että pitäisi laittaa rahaa sinne ja olin tästä lievästi sanottuna ärsyyntynyt.

Olen sijoittanut jo kauan ja nähnyt wolf of Wall streetin ja kun joku soittaa ja tarjoaa uskomatonta tilaisuutta rikastua en yleensä innostu asiasta.

Mutta kiitos artikkeleista ja onnea matkalle.

jjj33k3
jjj33k3
3 years ago

Moro! Osaatko sanoa miten Koinly ja Crypto.com käyttäytyy noiden cashbackien kanssa, eli laskeeko ne transaktioiksi jotka vaikuttaa tuohon vuosihintaan? Nimittäin ilman niitä riittäisi 100/vuosi helposti, ja $50 automaagisesta verolapusta olisi kohtuullisen kuuloinen hinta. Niiden kanssa taas menee järjettömäksi, kun kortti on aktiivikäytössä. Se, että meneekö cashbackina saatujen CRO:den myynnistä myyntivoittovero ei niinkään haittaa – puhutaan kuitenkin suhteellisen pienestä summasta ja niiden erittely ulkopuolelle menee vaikeaksi.

Toisekseen, jos sattuu käymään kivasti nousujen kanssa, osaako tuo Koinly ottaa huomioon 20% hankintameno-olettaman tilanteessa jossa se olisi edullisempi?

jjj33k3
jjj33k3
Reply to  Mika Koivisto
3 years ago

Hmm… Yhtään aktiivisemmalla korttikäytöllä tarvii tuon kalleimman $179/y planin sitten vaikka ”oikeita” transaktioita olisi vähän. Hiukan vähentää houkuttelevuutta.

Timppa
Timppa
3 years ago

Hei, Posti toi kortin ja pitihän sitä heti kokeilla, talletin euroja kortin tilille ja kävin tankkaamassa 60 eurolla. Heti kun olin tehnyt 60e katevarauksen automaatilla niin Crypto.com:n appi ilmoitti että 75€ maksu onnistunut…. ihmettelin että mitä hemmettiä ja kävin apin puolelta katsomassa tapahtumista ja siellä näkyy 60€ maksu mutta kortin tililtä on kumminkin hävinnyt 75€. Osaatko kertoa mistä tämä johtuu? Tuleeko CashBackit millaisella viiveella tilille? Toinen homma minkä huomasin niin paypaliin yhdistin tämän kortin ja se jostain syystä tekee maksut GBP valuutassa eikä euroissa… no ei siinä mitään mutta kun tein ostoksen netissä paypalia käyttäen niin paypaalin puolella summa näkyy… Read more »

Timppa
Timppa
Reply to  Mika Koivisto
3 years ago

Tänään olikin tuo 15€ ylimääräinen kulu palautunut tilille mutta tosiaa ei cashbackiä näköjään bensa automaateista saa… tuo paypalin ylinmääräinen kulu näköjään meni ja jäi johonkin ja siihen crypto.comin aspa vastasi että johtuu paypalista. Koitin etsiä tuota paypalin valuutan vaihtoa euroiksi tuolle Crypto.comin kortille mutta näyttää aina vaan tarjoavan ostoksia tehtäessä tuota GBP:tä.

trackback
Onko American Express hintansa arvoinen? - Matkalla vaurauteen
3 years ago

[…] ja rinnakkaiskortille sekä molempien vieraalle. Itselleni tämä ei enää ole plussa sillä MCO Visa Debit korttini tarjoaa rajattomat vierailut loungeen ja vaimollani on myös sama etu. Platinum kortilla saa myös […]

Eelis
Eelis
3 years ago

Moi! Osaisitko kertoa minulle mitä eroa on crypto.com-sovelluksella, crypto.com exchangella ja DeFi walletilla? Voiko CRO olla talletettuna missä vain näistä palveluista korttia varten?

Eelis
Eelis
Reply to  Mika Koivisto
3 years ago

Kiitos! Entä osaatko sanoa, jos talletan nyt 350€ CRO:ta, mutta 6 kuukauden kuluessa CRO:n arvo laskee alle 350€:n, niin nollaantuuko 6kk aika tällöin?

Timo Laakso
Timo Laakso
Reply to  Mika Koivisto
2 years ago

Jaksaisitko vielä vääntää rautalangasta että mitä eroa on jos ostan vaikka Bitcoinia crypto.com tai exchangella? Miksi siis lataisin/käyttäisin exchangea jos osto/myynti onnistuu ilmankin.

Timo Laakso
Timo Laakso
Reply to  Mika Koivisto
2 years ago

Kiitos nopeasta ja hyvästä vastauksesta!

Matti
Matti
Reply to  Mika Koivisto
2 years ago

Osaatko sanoa paljonko veloitus ostoista ja myynneistä on appissä? Koitin etsiä tietoa crypton sivuilta mutta ei osunut kohdalle.

Nonne
Nonne
3 years ago

Moi! Tässä veroilmoitusta täytellessä etsiskelin listausta Superchargerin kautta saaduista tuloista. Nuo varmaan kuitenkin ovat veronalaisia tuloja. Löysin Exchangen puolelta listauksen paljonko on tullut päivittäin, mutta se ei sisällä määrää euroina eikä juuri sitä osaa tiedoista pysty sieltä viemään csv:ksi. Onko sinulla tietoa, mistä nämä voisi löytää?

Antti
Antti
3 years ago

Oletko vaihtanut kortin PIN koodia? Löytyyköhän Suomesta automaattia, missä onnistuisi vaihto.

Simo
Simo
3 years ago

Moi. Onko muilla ongelmaa mobilepayn kanssa? Liitin kortin sinne, mutta kaupan kassalla maksu ei onnistu. Bluetooth on päällä ja löytääkin maksupäätteen, mutta sormella ”liikuttaminen” maksamista varten ei edes tule puhelimen näytölle. Onko kellään samaa ongelmaa/apua tähän?

cryptojäbä
cryptojäbä
2 years ago

Terve! Voiko kortin hommammista nopeuttaa? vai pitääkö olla holdissa 180pv? Royal Indigo & Jade Green kortin etuudet kuulostavat sen verran hyvältä.

Timppa
Timppa
Reply to  Mika Koivisto
2 years ago

Miten onnistuisi maksaa santanderin autoluotto lyhennyksen CRO-kortilla? Toimii siihen asti kun pitäisi tulla varmistuskoodi. Asiakaspalvelu sanoi että jossakin kortin sopimusehdoissa lukee ettei voi maksaa pankille suoraan??

Muuten on onnistunut kaikki nettiostot ja bensaautomaatti maksut.

Mikä ihmeen kryptokortti:o
Mikä ihmeen kryptokortti:o
Reply to  Mika Koivisto
2 years ago

Kannattaa kysyä Santanderilta, että tekeekö he yhteistyötä OmaPosti -palvelun kanssa. Jos tekee ni lisää Omapostiin maksukortin ja maksaa sieltä kortin tiedoilla laskun/-t.

Joonas
Joonas
2 years ago

Jos siis siirrän kortille ihan vaan euroja, niin niitä ei tarvitse missään välissä muuttaa kryptoiksi että korttia voisi käyttää? Mietin vain tuota verotusta, että menee hankalaksi jos pitää kortin tapahtumista alkaa pitää kirjaa.

Cashbackina saan kryptoa, ja kun sen myyn, niin mahdollisista voitoista täytyy maksaa verot.

JePu
JePu
2 years ago

Miten kotiutus tuolta onnistuu? Fiat wallettiin ja sieltä siirto oman pankin tilille? Juuri tuli tuonne rekisteröidyttyä nyt ollaan uuden ja jännän äärellä 😁

Perrti sand
Perrti sand
Reply to  Mika Koivisto
2 years ago

Onko hajua toimiiko crypto.comin bonukset vielä curven kautta?

Jani
Jani
2 years ago

Tässä ny pari kuukautta korttia käyttäny ja ensimmäinen rebate meni spotifyn kohalla oikein.

Tässä kuussa sain 0.27€ rebaten family tilauksella. Eikö tää toimi siis family tilauksen kanssa vai onk sii joku kikka miten sais sen 10.99€ rebaten ja cashbackinä

Jani
Jani
Reply to  Mika Koivisto
2 years ago

täytyy siis kysellä cryptocomilta mikä homma. koska eka kk meni oikein ja toine meni tosiaa noin ku selitin.

Jyrki
Jyrki
2 years ago

Hei ja kiitos artikkelista, joka sai innostumaan tästä kortista viime vuoden kesällä. Ajattelin nyt nostaa korttitasoa, koska CRO coinin arvo on nyt noussut huimasti. Omat CRO coinit on nyt kuitenkin steikattuna defi-sovelluksen kautta mainnettiin. Kestääkö nosto 28 päivää tai olenko ymmärtänyt väärin?

Joonas
Joonas
2 years ago

Moi! Kiitos hyvästä artikkelista aiheesta. Voitko vähän avata miten käsittelit casbackejä koinlyssä, niin ettei niistä joudu maksamaan veroa? Itse koitin sitä selvittää, mutta vielä en ainakaan keksinyt hyvää tapaa siihen.

Petri
Petri
Reply to  Mika Koivisto
2 years ago

Itselläkin CRO:n kortti ja nyt kryptoissa täysillä mukana ja sinulle taisi tulla CRO bonuksetkin täältä kun käytin sinun koodia 🙂 Kryptojen verotusasioissa olen vielä ihan noviisi ja siis vasta opettelemassa prosessia => Otinkin suosiolla Koinlyn BF tarjouksella Hodler -paketin kun sen sai nyt (tai minkä vaan) 40% alennuksella ja saa vieläkin vaikka BF jo ohi (koodi on Koinlyn twitteri feedissä ”071C2299”. (Hodlerissa transktioita 1000kpl joten riittänee vaikka CRO:n kortilla tulisi loppuvuonna 2021 vähän enemmänkin äksöniä Cashbackkinä jne, niistä ei kyllä veroraporttiin tullut mitään, olisiko pitänyt? Cashbackit on minulla Koinlyssä merkattuna ”Reward”eina) Kokeilin tuota veroraportin tekoakin ja 19 sivua Koinly generoi… Read more »

Petri
Petri
Reply to  Mika Koivisto
2 years ago

Kiitos, noin vähän arvelinkin että homma hoituu verokarhun suuntaan. Luin uudelleen tuota vastaustasi ylempää ja Cashbackitkin siis kannattanee laittaa ”Deposit” -leimalle niin ei mene veroa kuin mahdollisesta CROn arvonnoususta. En tiedä klikkasinko jotain väärää valintaa Crypto.com appista exportpidun .csv -filen tuonnissa Koinlyyn mutta kaikki Visalla tehdyt krypto-ostot näkyy minulla nyt Koinlyssä myös Rewardeina… ne on kait ainakin käsin muutettava Deposit -tilaan että laskee Koinly oikein…? Fiat Walletista suoraan Euroilla tehdyissä ostoissa näkyy ”Buy” -leimaus joten ne kait on oikein. Jostain syystä tuota ”Buy” -valintaa ei löydy kun yritän muuttaa sitä, kait se toi Deposit on sitten se mikä ajaa tässä… Read more »

Petri
Petri
Reply to  Mika Koivisto
2 years ago

Jeps, en ole aikeissakaan CRO kortille laitella tietysti muutakuin suoraan pankista tilisiirtona Eur Walletin kautta siirrettyä fiat Euroa. Tuo Visa kortti asia koski sitä että olen ostanut jonkin verran OP Visa kortillani erinäisiä kryptovaluuttoja Crypto.comissa pitkäaikaiseen hodlaukseen (saas nyt nähdä mikä on pitkä aika… 🙂 ). Sehän onnistuuu ensimmäisen kuukauden ilman Visan lisäkuluja kun ne on waiveröity pois aluksi uudelle asiakkaalle. Hyvin on toiminut tuo menetelmäkin krypto ostoihin kun ei tarvi odotella pankin kautta eurojen siirtoa.

Petri
Petri
Reply to  Petri
2 years ago

Itselleni vastaten tuohon Koinlyn Crypto.com csv -filen importtaukseen liittyen: Olin valinnut importatessa ”Tag deposits as” -vaihtoehdossa itse pöljyyttäni ”Reward” -kohdan (rookie mistake…) Korjasin homman poistamalla koko Crypto.com walletin Koinlystä ja tekemällä Importin uusiksi ja jättämällä tuon valinnan tekemättä (ei ole pakollinen) ==> Nyt näkyy kaikki Depositteinä (Visalla tehdyt krypto- ostot että cashbackit).

Kaitsu
Kaitsu
2 years ago

Crypto.com Defi wallet. Mikä se niinkuin on ja miten se toimii?

KooM
KooM
2 years ago

Liityin remmiin kuukausi sitten 350 stakella ja Ruby Steel visalla. Staketin jo pari viikkoa liittymisestä 3500 CROta lisää hyvän arvonnousun johdosta. Toki vähän fiat/eurojakin laitoin pottiin lisää. Samalla tietenki upgradetin kortin Jade Green visaksi. Nyt on sellainen ongelma että virtuaalisen Jaden saamisessa kestää, ilmeisesti korttien myönnön kanssa on Crypton päässä ruuhkaa. Oon pari kertaa aspasta kysynyt mutta eivät lähde arvailemaan koska Jadeni tulee käyttöön. Mulla on siis Ruby Steel komeana metallikorttina lompakossa mutta nyt se ei toimi koska on poissa käytöstä upgradetin vuoksi. Joudun nyt odottamaan määrättömän ajan että saavat mulle virtuaali Jaden ”tehtyä”. Lienee tosiaan ruuhkaa ja työvoimapulaa ison… Read more »

Kaitsu
Kaitsu
2 years ago

Miksi et käytä enää superchargeria?

Nico
Nico
Reply to  Kaitsu
2 years ago

Mulla ei oo toiminut Crypto.com kortti Curve:saa pariin päivään, muut kortit toimii. Onko muilla samoja kokemuksia?

Kaitsu
Kaitsu
Reply to  Nico
2 years ago

Curven cash back vain 30 ekaa päivää?