Kokemuksia Curve Debit kortista

Jaa somessa:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Curve on Mastercard maksukortti (debit kortti), joka yhdistää kaikki korttisi yhden kortin taakse. Toisin kuin pankin debit kortti tai muut prepaid debit kortit sillä ei ole tiliä, jonne käytettävät varat tulee ensin tallettaa vaan Curve edelleen veloittaa sillä tehdyn maksun siihen liitetyltä Visa tai Mastercard kortilta. Olen käyttänyt korttia jo yli vuoden ja olen tähän kerännyt kaikki oleelliset tiedot kortista ja omista kokemuksistani. Artikkelia päivitetään sitä mukaan kuin jotain oleellista uutta tulee.

Mikä ihmeen Curve?

Curve on 2016 UK:ssa perustettu fintech, jonka tuote on Curve maksukortti. Curve on UK:ssa FCA:n valvonnassa ja nykyisin Euroopassa sillä on toimilupa Liettuassa näin ollen Liettuan keskuspankin valvonnan alaisuudessa. Curve on kerännyt pari kierrosta VC rahaa ja viimeisimpänä mahdollisti myös sen käyttäjät päästä omistajiksi Crowdcuben joukkorahoituksella, joka keräsi yli 9 miljoonaa puntaa ylittäen yli 9 kertaisesti alkuperäisen tavoitteen miljoona puntaa. Curve on tähän asti toiminut vain UK:ssa ja Euroopassa, mutta nyt se alkaa valloittaa myös Yhdysvaltoja, jossa sen kortille on varmasti massiivinen kysyntä.

Onko Curve luottokortti?

Ei Curve ei ole luottokortti ja siihen ei liity perinteistä luottotiliä eikä pankkitiliä lainkaan. Curvella on luotto ominaisuus tulossa ja voit liittyä jonotuslistalle täältä.

Miten se oikein toimii?

Koska Curve ei ole luottokortti eikä siihen edes ladata rahaa niin saatat ihmetellä miten se oikein sitten toimii. Curveen liitetään Visa tai Mastercard kortteja, jotka voi olla sekä debit että credit (luotto) kortteja. Kun teet maksun Curvella se veloittaa sen edelleen siihen liitetyltä kortilta. Veloitus voi myös mennä rewards tililtä jos olet aktivoinut automaattisen veloituksen. Voit liittää Curveen monta korttia ja valita sovelluksella aktiivisen kortin ennen veloituksen tekoa.

Mitä hyötyä Curvesta on?

Jos kerta Curve ei ole luottokortti eikä siinä ole tiliä niin mitä hyötyä siitä sitten oikein on? Curve eroaa siinä monesta debit kortista että siinä on yllättävän paljon eri etuja, joita normaalisti löytää vain luottokortista ja monet niistä on myös ilmaisessa Blue kortissa. Jos käytät normaalisti debit korttia se kannattaa ehdottomasti laittaa Curven taakse ja saada nämä edut.

Ostoturva

Curve tarjoaa ostoturvan jopa 100 000€ asti kaikille ostoksillesi. Jos et saakkaa ostamaasi tuotetta tai se ei täysin vastaakaan kuvaus ja myyjä ei suostu palautukseen tai hyvitykseen niin voit pyytää sitä Curvelta 120 päivän sisällä ostotapahtumasta. Tämä myös suojaa luvattomilta veloituksilta kortilla. Usein saat rahasi takaisin jo seuraavana päivänä vaikka tapaus ei olisi loppuun käsitelty. Tässä on joitain rajoituksia millaisia ostoksia se koskee ja tarkemmat ohjeet löydät täältä. Jos käytät normaalisti debit korttia niin kannattaa sitä käyttää ehdottomasti Curvella sen sijaan että suoraan maksat jo pelkästään tämän edun takia.

Apple Pay ja Google Pay

Curve tukee sekä Apple että Google Pay:tä. Näin olleen voit maksaa niillä myös sellaisilla korteilla joissa ei ole tuota tukea. Itse en juurikaan käytä fyysistä korttia vaan maksan Apple Payllä, jolla voi kätevästi maksaa jopa tuhansin eurojen ostokset ilman pin koodeja ja tunnistamisia.

Cashback

Cashback maksetaan curve pisteinä Curve Cash tilille ja yksi Englannin punta vastaa 100 pistettä. Uutena asiakkaan saat ensimmäiseksi 30 päiväksi 1% cashbackin lähes kaikista maksuistasi. Tämä cashback on rajattu 2000 pisteeseen. Black kortilla voit valita 3 liikettä tai ketjua joista saat aina cashbackiä ja Metal kortilla voit valita 6 liikettä tai ketjua. Suomesta löytyviä liikkeitä ja ketjuja on mm. Lidl, Ikea, Foodora, Burger King, McDonald’s, H&M ja Apple. Lisäksi Amazon löytyy listalta. Voit tarkistaa koko listan täältä. Pisteitä voi käyttää vain kun ne kattaa koko maksun summan. Voit aktivoida ominaisuuden joka automaattisesti käyttää pisteitä silloin kun niitä on riittävästi kattamaan maksu.

Aikakone (Go back in time)

Jep aikakone. Voit siis vaihtaa maksun kortilta toiselle jopa 90 päivää sen jälkeen kun se on tehty ja summa korkeintaan 5000€. Käytän tätä itse aika usein kun Crypto.com:n kortillani ei aina ole tarpeeksi rahaa niin veloitus menee luottokortiltani ja kuun vaihteessa yleensä käyn tapahtumat läpi ja otan cashbackit Crypto.com:sta vaihtamalla maksun sille kortille. Tämä on myös kätevä jos veloitus menee vahingossa väärältä kortilta.

Olen huomannut sellaisen että bensaa kun tankkaa niin Go back in time ei aina toimi ja sama jos veloitus on eri valuutassa. Asiakaspalvelu kyllä voi vaihtaa veloituksen toiselle kortille jos se muuten täyttää vaatimukset.

Anti embarrassment mode

Tilillä ei katetta ja maksu ei mene läpi. No ei hätää voit asettaa vaihtoehtoisia kortteja josta veloitusta yritetään automaattisesti. Itselläni on yleensä Crypto.com:in kortti oletuksena käytössä ja jos siellä ei ole tarpeeksi katetta veloitetaan se luottokortiltani. Binancen kortti jostain syystä pysäyttää tämän jos siellä ei ole katetta, joten se kannattaa olla viimeinen kortti jota yritetään.

Ilmaiset automaatti nostot ulkomailla

Voit nostaa rajoitetun määrän käteistä automaatista ilman kuluja. Huomaa kuitenkin että itse automaatti saattaa veloittaa myös kuluja jota tämä ei kata.

Edullisemmat kurssimuunnokset

Curve ei tiettyyn rajaan (riippuu kortista) ota kurssi muunnoksesta lainkaan välityspalkkiota ja sen yli se on 2% sekä viikonloppuisin 0,5% (USD, EUR ja GBP) ja muut valuutat 1,5%.

Korttitasot

Curve korttia on kolme erilaista Blue (ilmainen), Black (9,99€/kk) ja Metal (14,99€/kk). Maksullisissa Black ja Metal korteissa on ilmaisen Blue kortin etujen lisäksi vakuutuksia ja lounge etu mitkä löytyy yleensä vain luottokorteista.

Matkavakuutus

Black ja Metal korttiin sisältyy matkavakuutus, jonka korvaus summat on monin paikoin suuremmat kuin mitä esim Nordean Gold MasterCard tarjoaa. Vakuutus kattaa myös mukana matkustavan puolison ja lapset. En itse ole ottanut erillistä matkavakuutusta yli vuosi kymmeneen sillä maksan aina matkat luottokortilla joilla saa tuon matkavakuutuksen ja nyt sen voi saa ihan millä kortilla vaan kun käyttää sitä Curven kautta. Se sisältää myös miljoonan euron vastuuvakuutuksen.

Puhelin vakuutus

Vakuutus korvaa yhden vahingon vuodessa maksimi 800€ jos puhelimesi varastetaan tai se vahingoittuu.

LoungeKey lentokenttä lounge alennus

Metal kortilla pääset LoungeKey lentokenttä loungeen alennetulla hinnalla ja samalla hinnalla pääsee myös kanssa matkustajasi. Vierailun hinta on 20 puntaa per henkilö.

Vuokra-auton kolarivakuutus

Jos usein vuokraat auton on tämä hyvä sillä nyt et tarvitse maksaa lisähintaa vuokra-auton vakuuden omavastuun alentamisesta. Tämä kattaa sen.

Omat kokemukset

Otin oman Curve Blue korttini kesällä 2020 heti kun olin saanut Crypto.com MCO Visani, jotta sain sen kytkettyä Apple Payhin. Aluksi käytin korttia vain MCO Visan kanssa mutta sen jälkeen siitä on tullut primääri korttini jolla maksan lähes kaikki ostokseni. Alussa isommat ostokset ei mennyt läpi Curven turva ominaisuuksien vuoksi, mutta kun sitä käytti aktiivisesti on yhä isommat ja isommat ostokset mennyt läpi. Minulla tuli jopa Blue kortin vuosi ostosraja täyteen, mutta viesti Curven asiakaspalveluun niin he nostivat sitä.

Vara kortti on hyvä olla mukana jos Curve ei jostain syystä hyväksy veloitusta. Aluksi näin kävi useammin isoilla summilla, mutta pitkään aikaan ei se ole hylännyt ainuttakaan veloitusta. Aluksi en saanut sitä liitetty MobilePay:hin mutta nyt sekin onnistuu.

Olen päivittänyt korttini Metal kortiksi koska luovuin Amexistani vähäisen käytön ja heikkojen etujen vuoksi. Metal tarjoaa lähes yhtä hyvän vakuutuksen matkoille kuin Amex. Käytän Curvea oikeastaan kaikkiin kortti maksuihin ja ihan hyvä että käytän sillä kun tein Oculus storesta muutaman ostoksen Paypalin kautta Paypal muutti euro määräisen ostokseni punniksi ilman mitään kysymistä minulta ja tästä tuli lisä kuluja kun korttien valuutta oli tietysti euro. Reklamoin tästä myös Curvelle ja Curve palautti koko summan kortilleni.

Tuosta Paypal sagasta vinkki kun liität sen Curven kortin Paypaliin katso kortin asetuksista että siellä on laitettu ettei Paypal tee automaattista valuuttamuunnosta. Paypalin käyttää hyvin huonoa kurssia ja se voi myös aiheuttaa lisäkuluja. Paypal ilmeisesti tulkitsi itse automaattisesti Curven Brittiläiseksi kortiksi ja käytti puntaa valuuttana vaikka tuo kortti on nykyään issuoitu Liettuasta Curve Europe, UAB eli Curven EU:ssa olevasta tytäryhtiöstä.

Bonus koodi ja tilaa kortti

Promokoodillani NVWJ7YPE saat £5 bonuksen kun aktivoit kortin ja teet 5 vähintään £5 arvoista ostosta. Myös minä saan bonuksen kun olet suorittanut bonukseen tarvittavat ostokset.

0 0 votes
Article Rating

Blogi sisältää affiliate linkkejä. Lue täältä tarkemmin.

Subscribe
Notify of
guest

40 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Timppa
Timppa
2 years ago

Mitkä kombinaatiot toimii curven kanssa parhaiten jos haluaa kerätä mahdollisimman paljon casbackiä kun curveen on liitetty crypto.comin ja binancen kortit ja toki myös nordean kortti. Itseä kiinnostaisi saada polttoaine ostoksista cashbackit. Ja toisena kysymyksenä että onko mitenkä mahdollista maksaa laskuja curven avulla ja tarviiko olla muita sovelluksia käytössä?

nannna
nannna
Reply to  Mika Koivisto
2 years ago

Binance+Curve korttikuviolla maksoin pari laskua postin sovelluksen kautta, binancen cashback näistä transactioista oli 0% eikä aspaan tehty ticketti muuttanut tilannetta.

Timppa
Timppa
2 years ago

Hei, mistä oikein sait tilattua fyysisen kortin?

Timppa
Timppa
Reply to  Mika Koivisto
2 years ago

Joo fyysistä korttia ei periaatteessa tarvitse muuta kuin automaatilla rahan nostamiseen, elikkä sitä ominaisuutta ei ilmeisesti voi ilmaisella korttiversiolla käyttää

Timppa
Timppa
Reply to  Mika Koivisto
2 years ago

Kiitoksia!

Timppa
Timppa
2 years ago

Oletteko miten hoitaneet verot, kun maksatte ruokaostokset, bensat, laskut ym. kortilla? Vai kiinnostaako verottajaa edes katsoa noita maksuja tai osaavatko he edes etsiä niitä?

Timppa
Timppa
Reply to  Mika Koivisto
2 years ago

Tarkoitan, että kortilla ostettaessa esim 100 euron edestä ruokaa. Miten ilmoitatte kryptoista verot? Vai ilmoittakoo kukaan niistä? Eikö niistä lain mukaan pidä maksaa 32/34 prosenttia aina kun sen realisoi, kuten kauppatapahtumassa

Cursed
Cursed
2 years ago

Otin tämän käyttöön viime viikolla ja yhdistin crypto visa debitin ja op visa creditin. Aluksi toimi ongelmitta ja näppärästi puhelimella maksaminen google payn avulla. Nyt sitten maksoin lounasta ja kaksi kertaa tuli hylkäys. Maksoin sitten op:n lähimaksulla tuon lounaan. Lounaan jälkeen menin tutkailemaan oliko tileiltä lähtenyt mitään ja molemmilta korteilta oli tehty veloitukset. Cryptolta meni suoraan ja visa creditillä on tälläkin hetkellä vielä katevarauksissa. Onko kokemuksia tälläisista tilanteista, missä maksu ei ole mennyt läpi curvella ja silti veloitus tapahtunut? Muuten kyllä kätevä tuo curve, mutta ei kiinnosta käyttää aikaa rahojen selvittelyyn.

Cursed
Cursed
Reply to  Mika Koivisto
2 years ago

Onkos tosiaan cryptokortille palautus tullut automaattisesti nuista hylätyista maksuista curven kautta? Kolme päivään ei ole mitään palautuksia tullut cryptolle seka op visan creditissä katevaraus ei ole purkautunut.

Cursed
Cursed
Reply to  Cursed
2 years ago

Katevaraus purkautui ja cryptokortille tuli palautukset.

KooM
KooM
2 years ago

Terve,

Otin pari päivää sitten Crypton ja Ruby Steelin. Virtuaali tuli jo käyttöön, fyysinen lienee kohta postissa..

Yritin tänään ottaa Curvea, mutta homma tyssäsi varmistusviestiin. Liitin crypton visa-kortin tietoineen Curveen ja sain heiltä tekstarin jossa koodi c-xxxxxx. Mutta koodi ei täsmännytkään.

Tapahtumaan liittyen muutamia curven tekemiä veloituksia ja jokunen palautus näkyi crypton visalla, eli crypton visa pelaa ja kortin tiedot meni oikein curvelle.

Katselin curven asiakaspalveluista ohjeistusta asiaan ja löysin tiedon, että saattaa mennä 5 päivää kun ratkaisevat tämän varmistus/täsmäys ongelman. No odotellaan..

Onko tämmöistä ongelmaa esiintynyt muilla?

Timppa
Timppa
2 years ago

onko curven-crypto.comin jade greenin venksaalamalla edelleenkään mahdollist maksaa laskuja? Kuten yhtiövastiketta?

Timppa
Timppa
Reply to  Mika Koivisto
2 years ago

okei, kiitos paljon tästä tiedosta niin en tuhlaa siihen aikaani. Onko sinulla muuten käytännössä toiminut crypto.comin kortti ihan normaalisti joka paikassa missä toimii visakin, vai oletko liittänyt sen google payhin?

Timppa
Timppa
Reply to  Mika Koivisto
2 years ago

Vielä tarkennus, jos liitän crypto.comin kortin curveen niin saanko siis molemmista cashbackit? Kiitoksia

KooM
KooM
Reply to  Mika Koivisto
2 years ago

Sain muutama päivä sitten liitettyä Crypton kortin mobile payhin ja testasin Salessa, toimii.

Curvea ei saanut mobile payhin.

Kaitsu
Kaitsu
Reply to  Mika Koivisto
2 years ago

Ei onnistu liittää.

Kaitsu
Kaitsu
Reply to  KooM
2 years ago

Eikö sinulle tullut, että 3D varmistus puuttuu?

Ponu
Ponu
2 years ago

Curve ollut käytössä reilun vuoden verran. Nyt kun aloin tarkemmin selailemaan, niin hieman yllätti nuo bluen kulut. Viime kuun lopussa tuli ostettua vuodesohva, jolla hintaa 801,5£ ja tästä aiheutui nähtävästi 5,83£ limitin ylittymisestä johtuvaa kulua ja 3,96£ weekend feetä. Tuon ensimmäisen näyttäisi saavan pois päivittämällä 9,99e maksavaan korttiin, mutta weekend feestä ei oikein eroon pääse muuten kuin ajoittamalla ostoksia. Käyttänyt siis Curve+Crypto.com yhdistelmää ja näköjään jostain syystä Curvessa Crypto.com-visan valuuttana oli GBP. Lähteeköhän tuo valuuttamuunnos pois, kun vaihtaa vaan euroihin vai mitenhän tuo toimii? Crypto.comin base currency näkyy olevan EUR, mutta ostokset tulevat kuitenkin puntina sovellukseen. Onkohan tässä omat valuuttasäädöt… Read more »

Ponu
Ponu
Reply to  Mika Koivisto
2 years ago

No hyvä, että tuli edes tässä vaiheessa huomattua. Jonkin verran tullut kyllä maksettua turhaan valuutanvaihtokuluja… Veloittaakos tuo Crypto.com joka tapauksessa jonkun valuutanvaihtokulun kun kortille laitan euroja ja ostokset menee puntina vai voiko siitä päästä eroon?

Ponu
Ponu
Reply to  Mika Koivisto
2 years ago

Niin aivan, tuo että näkyy maksut puntina liittyy varmaan juuri tuohon Curven valuutta-asetukseen. Täytyypä seurata kun nyt päivitin sen euroiksi, eiköhän se korjaa molemmat. Kiitokset!

Kaitsu
Kaitsu
2 years ago

Mihin tuon sun bonuskoodin voi liittää?

Kaitsu
Kaitsu
Reply to  Mika Koivisto
2 years ago

Liitin tuon linkin Curven asiakaspalvelu chattiin

Kryptopetteri
Kryptopetteri
2 years ago

Joissain huoltoasemien tankeilla on erikseen tuo ”lähimaksu”-vaihtoehto, jossa pystyy maksamaan 50€:iin asti lähimaksulla. Tänään epähuomiossa curve+crypto.com combolla ostin 15€ autopesun Teboililta, ja curvessa sekä crypto.comissa näkyy tuo 50€:n veloitus. En tajunnut kuittia ottaa. Palautuukohan tuolta sitä 35€ koskaan?

Kaitsu
Kaitsu
2 years ago

Curven cash back kestää näköjään vain kuukauden?.

Viimeisimmät artikkelit

Cashback 1 – 8% kaikista maksuista. Rekisteröintibonus $25 USD kun otat minimissään ruby tason kortin. Lue lisää >

Vertaislaina vinkit, bonukset ja uutiset

18733

Vinkit suoraan sähköpostiin.

Saat hyödyllisiä materiaaleja, kuulla ensimmäisenä uusista palveluista ja cashback/bonus tarjouksista.

Muutama kirjasuositus

Arvosteluita

"Whatever the mind of man can conceive and believe, it can achieve."

– Napoleon Hill
Scroll to Top