Kokemuksia Curve Debit kortista

Jaa somessa:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Curve on Mastercard maksukortti (debit kortti), joka yhdistää kaikki korttisi yhden kortin taakse. Toisin kuin pankin debit kortti tai muut prepaid debit kortit sillä ei ole tiliä, jonne käytettävät varat tulee ensin tallettaa vaan Curve edelleen veloittaa sillä tehdyn maksun siihen liitetyltä Visa tai Mastercard kortilta. Olen käyttänyt korttia jo yli vuoden ja olen tähän kerännyt kaikki oleelliset tiedot kortista ja omista kokemuksistani. Artikkelia päivitetään sitä mukaan kuin jotain oleellista uutta tulee.

Mikä ihmeen Curve?

Curve on 2016 UK:ssa perustettu fintech, jonka tuote on Curve maksukortti. Curve on UK:ssa FCA:n valvonnassa ja nykyisin Euroopassa sillä on toimilupa Liettuassa näin ollen Liettuan keskuspankin valvonnan alaisuudessa. Curve on kerännyt pari kierrosta VC rahaa ja viimeisimpänä mahdollisti myös sen käyttäjät päästä omistajiksi Crowdcuben joukkorahoituksella, joka keräsi yli 9 miljoonaa puntaa ylittäen yli 9 kertaisesti alkuperäisen tavoitteen miljoona puntaa. Curve on tähän asti toiminut vain UK:ssa ja Euroopassa, mutta nyt se alkaa valloittaa myös Yhdysvaltoja, jossa sen kortille on varmasti massiivinen kysyntä.

Onko Curve luottokortti?

Ei Curve ei ole luottokortti ja siihen ei liity perinteistä luottotiliä eikä pankkitiliä lainkaan. Curvella on luotto ominaisuus tulossa ja voit liittyä jonotuslistalle täältä.

Miten se oikein toimii?

Koska Curve ei ole luottokortti eikä siihen edes ladata rahaa niin saatat ihmetellä miten se oikein sitten toimii. Curveen liitetään Visa tai Mastercard kortteja, jotka voi olla sekä debit että credit (luotto) kortteja. Kun teet maksun Curvella se veloittaa sen edelleen siihen liitetyltä kortilta. Veloitus voi myös mennä rewards tililtä jos olet aktivoinut automaattisen veloituksen. Voit liittää Curveen monta korttia ja valita sovelluksella aktiivisen kortin ennen veloituksen tekoa.

Mitä hyötyä Curvesta on?

Jos kerta Curve ei ole luottokortti eikä siinä ole tiliä niin mitä hyötyä siitä sitten oikein on? Curve eroaa siinä monesta debit kortista että siinä on yllättävän paljon eri etuja, joita normaalisti löytää vain luottokortista ja monet niistä on myös ilmaisessa Blue kortissa. Jos käytät normaalisti debit korttia se kannattaa ehdottomasti laittaa Curven taakse ja saada nämä edut.

Ostoturva

Curve tarjoaa ostoturvan jopa 100 000€ asti kaikille ostoksillesi. Jos et saakkaa ostamaasi tuotetta tai se ei täysin vastaakaan kuvaus ja myyjä ei suostu palautukseen tai hyvitykseen niin voit pyytää sitä Curvelta 120 päivän sisällä ostotapahtumasta. Tämä myös suojaa luvattomilta veloituksilta kortilla. Usein saat rahasi takaisin jo seuraavana päivänä vaikka tapaus ei olisi loppuun käsitelty. Tässä on joitain rajoituksia millaisia ostoksia se koskee ja tarkemmat ohjeet löydät täältä. Jos käytät normaalisti debit korttia niin kannattaa sitä käyttää ehdottomasti Curvella sen sijaan että suoraan maksat jo pelkästään tämän edun takia.

Apple Pay ja Google Pay

Curve tukee sekä Apple että Google Pay:tä. Näin olleen voit maksaa niillä myös sellaisilla korteilla joissa ei ole tuota tukea. Itse en juurikaan käytä fyysistä korttia vaan maksan Apple Payllä, jolla voi kätevästi maksaa jopa tuhansin eurojen ostokset ilman pin koodeja ja tunnistamisia.

Cashback

Cashback maksetaan curve pisteinä Curve Cash tilille ja yksi Englannin punta vastaa 100 pistettä. Uutena asiakkaan saat ensimmäiseksi 30 päiväksi 1% cashbackin lähes kaikista maksuistasi. Tämä cashback on rajattu 2000 pisteeseen. Black kortilla voit valita 3 liikettä tai ketjua joista saat aina cashbackiä ja Metal kortilla voit valita 6 liikettä tai ketjua. Suomesta löytyviä liikkeitä ja ketjuja on mm. Lidl, Ikea, Foodora, Burger King, McDonald’s, H&M ja Apple. Lisäksi Amazon löytyy listalta. Voit tarkistaa koko listan täältä. Pisteitä voi käyttää vain kun ne kattaa koko maksun summan. Voit aktivoida ominaisuuden joka automaattisesti käyttää pisteitä silloin kun niitä on riittävästi kattamaan maksu.

Aikakone (Go back in time)

Jep aikakone. Voit siis vaihtaa maksun kortilta toiselle jopa 90 päivää sen jälkeen kun se on tehty ja summa korkeintaan 5000€. Käytän tätä itse aika usein kun Crypto.com:n kortillani ei aina ole tarpeeksi rahaa niin veloitus menee luottokortiltani ja kuun vaihteessa yleensä käyn tapahtumat läpi ja otan cashbackit Crypto.com:sta vaihtamalla maksun sille kortille. Tämä on myös kätevä jos veloitus menee vahingossa väärältä kortilta.

Olen huomannut sellaisen että bensaa kun tankkaa niin Go back in time ei aina toimi ja sama jos veloitus on eri valuutassa. Asiakaspalvelu kyllä voi vaihtaa veloituksen toiselle kortille jos se muuten täyttää vaatimukset.

Anti embarrassment mode

Tilillä ei katetta ja maksu ei mene läpi. No ei hätää voit asettaa vaihtoehtoisia kortteja josta veloitusta yritetään automaattisesti. Itselläni on yleensä Crypto.com:in kortti oletuksena käytössä ja jos siellä ei ole tarpeeksi katetta veloitetaan se luottokortiltani. Binancen kortti jostain syystä pysäyttää tämän jos siellä ei ole katetta, joten se kannattaa olla viimeinen kortti jota yritetään.

Ilmaiset automaatti nostot ulkomailla

Voit nostaa rajoitetun määrän käteistä automaatista ilman kuluja. Huomaa kuitenkin että itse automaatti saattaa veloittaa myös kuluja jota tämä ei kata.

Edullisemmat kurssimuunnokset

Curve ei tiettyyn rajaan (riippuu kortista) ota kurssi muunnoksesta lainkaan välityspalkkiota ja sen yli se on 2% sekä viikonloppuisin 0,5% (USD, EUR ja GBP) ja muut valuutat 1,5%.

Korttitasot

Curve korttia on kolme erilaista Blue (ilmainen), Black (9,99€/kk) ja Metal (14,99€/kk). Maksullisissa Black ja Metal korteissa on ilmaisen Blue kortin etujen lisäksi vakuutuksia ja lounge etu mitkä löytyy yleensä vain luottokorteista.

Matkavakuutus

Black ja Metal korttiin sisältyy matkavakuutus, jonka korvaus summat on monin paikoin suuremmat kuin mitä esim Nordean Gold MasterCard tarjoaa. Vakuutus kattaa myös mukana matkustavan puolison ja lapset. En itse ole ottanut erillistä matkavakuutusta yli vuosi kymmeneen sillä maksan aina matkat luottokortilla joilla saa tuon matkavakuutuksen ja nyt sen voi saa ihan millä kortilla vaan kun käyttää sitä Curven kautta. Se sisältää myös miljoonan euron vastuuvakuutuksen.

Puhelin vakuutus

Vakuutus korvaa yhden vahingon vuodessa maksimi 800€ jos puhelimesi varastetaan tai se vahingoittuu.

LoungeKey lentokenttä lounge alennus

Metal kortilla pääset LoungeKey lentokenttä loungeen alennetulla hinnalla ja samalla hinnalla pääsee myös kanssa matkustajasi. Vierailun hinta on 20 puntaa per henkilö.

Vuokra-auton kolarivakuutus

Jos usein vuokraat auton on tämä hyvä sillä nyt et tarvitse maksaa lisähintaa vuokra-auton vakuuden omavastuun alentamisesta. Tämä kattaa sen.

Omat kokemukset

Otin oman Curve Blue korttini kesällä 2020 heti kun olin saanut Crypto.com MCO Visani, jotta sain sen kytkettyä Apple Payhin. Aluksi käytin korttia vain MCO Visan kanssa mutta sen jälkeen siitä on tullut primääri korttini jolla maksan lähes kaikki ostokseni. Alussa isommat ostokset ei mennyt läpi Curven turva ominaisuuksien vuoksi, mutta kun sitä käytti aktiivisesti on yhä isommat ja isommat ostokset mennyt läpi. Minulla tuli jopa Blue kortin vuosi ostosraja täyteen, mutta viesti Curven asiakaspalveluun niin he nostivat sitä.

Vara kortti on hyvä olla mukana jos Curve ei jostain syystä hyväksy veloitusta. Aluksi näin kävi useammin isoilla summilla, mutta pitkään aikaan ei se ole hylännyt ainuttakaan veloitusta. Toistaiseksi ainoa mihin en ole Curvea saanut liitettyä on MobilePay, joka vaatii suomalaisen pankin myöntämän kortin.

Minulla on vielä Blue kortti mutta saatan sen päivittää ihan lähiaikoina Metal kortiksi, koska luovuin Amexistani.

Bonus koodi ja tilaa kortti

Promokoodillani NVWJ7YPE saat mahtavan £5 bonuksen kun aktivoit kortin ja teet ensimmäisen ostoksen ja lisäksi saat 1% cashbackin ensimmäisen 30 päivän ajan. Tilaamalla kortin linkilläni/koodillani minä saan myös 30 päivän ajan cashbackiä ostoksistani.

Blogi sisältää affiliate linkkejä. Lue täältä tarkemmin.

avatar
3 Comment threads
10 Thread replies
3 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
Mika KoivistoTimppanannnaTimppa Recent comment authors
  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
Timppa
Guest
Timppa

Mitkä kombinaatiot toimii curven kanssa parhaiten jos haluaa kerätä mahdollisimman paljon casbackiä kun curveen on liitetty crypto.comin ja binancen kortit ja toki myös nordean kortti. Itseä kiinnostaisi saada polttoaine ostoksista cashbackit. Ja toisena kysymyksenä että onko mitenkä mahdollista maksaa laskuja curven avulla ja tarviiko olla muita sovelluksia käytössä?

Timppa
Guest
Timppa

Hei, mistä oikein sait tilattua fyysisen kortin?

Timppa
Guest
Timppa

Oletteko miten hoitaneet verot, kun maksatte ruokaostokset, bensat, laskut ym. kortilla? Vai kiinnostaako verottajaa edes katsoa noita maksuja tai osaavatko he edes etsiä niitä?

Viimeisimmät artikkelit

Cashback 1 – 8% kaikista maksuista. Rekisteröintibonus $25 USD kun otat minimissään ruby tason kortin. Lue lisää >

Vertaislaina vinkit, bonukset ja uutiset

18733

Vinkit suoraan sähköpostiin.

Saat hyödyllisiä materiaaleja, kuulla ensimmäisenä uusista palveluista ja cashback/bonus tarjouksista.

Muutama kirjasuositus

Arvosteluita

"Whatever the mind of man can conceive and believe, it can achieve."

– Napoleon Hill
Vieritä ylös