Vertaislainaus

Olen sijoittanut vertaislainoihin jo vuodesta 2013 lähtien. Aluksi se oli ihan perinteistä vertaislainausta suoraan kuluttajille markkinapaikkojen kuten LendingClub ja Fellow Finance kautta. Vuonna 2016 päätin kuitenkin ottaa taukoa kun tuotto ei mielestäni vastannut riskiä ja keskityin enemmän osakesijoituksiin.

Nyt olen taas 2018 alusta palanut vertaislainojen ja joukkorahoituksen pariin, jotka poikkeaa hieman perinteisestä vertaislainauksesta. Näissä on rajoitettu sijoittajan luottotappio riskejä ja tyypillisesti niissä on takaisin maksutakuu tai sitten ne on vakuudellisia. Osa tarjoaa myös ihan voittamattoman likviditeetin mikä tekee näistä erittäin houkuttelevia kohteita varsinkin kun maksettu korko voi olla jopa yli 20%, tyypillisesti kuitenkin 10 – 14%.

Avoimuuden nimissä raportoin omista sijoituksistani kuukausittaisessa sijoitusraportissani.

 

Tilaa vertaislaina uutiskirje!

Saat hyödyllisiä materiaaleja, kuulla ensimmäisenä uusista palveluista ja cashback/bonus tarjouksista.

Valikoituja artikkeleita

Valikoituja markkinapaikkoja

Vakuudellisia yrityslainoja, tuotto jopa 22%. Takaisin buyback takuu vähintään 80%. Vain minun linkillä 5€ rekisteröinti bonus + 0,5% sijoitus bonus ensimmäisen 270 päivän sijoituksista. Lue esittely.

Kuluttaja lainoja 9 – 16% korolla. Minimisijoitus vain 1€ ja voit saada pääomasi takaisin milloin vain. Lainoilla 100% takaisinmaksu turva. Lue esittely.

Lyhytaikaisia lainoja 10 – 13% korko. 100% takaisin maksuturva. Lue esittely.

Euroopan suurimpia vertaislaina markkinapaikkoja. Useissa lainoissa 100% takaisin maksuturva. Vain minun linkillä 1% bonus ensimmäisen 90 päivän sijoituksista. Lue esittely.

Vakuudellisia kiinteistö lainoja 13 – 18% korolla. Minimisijoitus 50€. Lue esittely.

Vakuudellisia yritys ja kiinteistö lainoja, korko 13 – 26%. Lue esittely.

Kiinteistö ja yritys lainoja. Korko 11 – 24%. Minimisijoitus 100€.

Vakuudellisia rakennus projekti lainoja. Korko 13 – 15%. Lainoissa 100% takaisin maksuturva.

Lyhtytaikaisia ja limiitti lainoja, korko 10 – 12%. 100% takaisinmaksu takuu.

Vakuudellisia kiinteistö lainoja. Minimisijoitus 50€. Koodilla EGU49215 saat 0,5% bonuksen sijoituksista ensimmäisen 90 päivän aikana.

Asuntojen vuokraus ja flippaus. Minimisijoitus 50€. Koodilla PFH–REF–89805 saat 25€ rekisteröitymis bonuksen.

Vertaislaina palvelu jossa voit vakuuttaa lainan takaisin maksun. Vain minun linkillä saat 25€ rekisteröitymis bonuksen.

Joukkorahoitus pohjaista asuntosijoittamista. Tuottoa tulee kiinteistön kehittämisestä saadulla arvonnousulla ja/tai vuokratuotolla.

Joukkorahoitettuja yrityslainoja jopa 21% korolla. Osassa takaisin maksu takuu ja tuottoa alkaa kertyä heti kun sijoitat vaikka rahoitus ei olisi vielä sulkeutunut sillä Kuetzal rahoittaa puuttuvan osuuden.

Lyhytaikaisia lainoja 12% tuotolla. Täysin automaattista sijoittamista parhaimmillaan.

Lyhytaikaisia yrityslainoja 7,5 – 15% korolla. Yleensä lainat vakuudellisia tai erikseen vakuutettuja buyback takuulla.