Vertaislainaus

Olen sijoittanut vertaislainoihin jo vuodesta 2013 lähtien. Aluksi se oli ihan perinteistä vertaislainausta suoraan kuluttajille markkinapaikkojen kuten LendingClub ja Fellow Finance kautta. Vuonna 2016 päätin kuitenkin ottaa taukoa kun Fellow Financen tuotto ei mielestäni vastannut riskiä ja keskityin enemmän osakesijoituksiin.

Tammikuussa 2018 palasin taas  vertaislainojen ja joukkorahoituksen pariin, jotka poikkeaa hieman perinteisestä vertaislainauksesta. Näissä on rajoitettu sijoittajan luottotappio riskejä ja tyypillisesti niissä on lainan takaisin maksutakuu (buyback) tai sitten ne on vakuudellisia. Osa tarjoaa myös ihan voittamattoman likviditeetin mikä tekee näistä erittäin houkuttelevia kohteita varsinkin kun maksettu korko voi olla jopa yli 20%, tyypillisesti kuitenkin 10 – 14%. 

Jos olet vielä ihan aloittelija suosittelen aloittamaan Mintoksen invest & access toiminnolla ja lukemaan artikkelini riskeistä, jotta ymmärrät mitä teet. Aloittelija saattaa helposti ajatella että saa 12% tuottoa lähes riskittömästi, mutta näin ei kuitenkaan ole. 

Avoimuuden nimissä raportoin omista sijoituksistani kuukausittaisessa sijoitusraportissani. Saan useimmista suosittelemistani palveluista, jonkin komission kun rekisteröidy mutta en suosittele sellaisia joihin en itse laittaisi rahaa vaikka siitä kuinka maksettaisiin.

 

Valikoituja artikkeleita

Vertaislainojen verotus

On se aika vuodesta kun sijoittajan pitää tarkistaa ja täydentää veroilmoitus. Vertaislainojen verotus on periaatteessa hyvinkin yksinkertaista etenkin jos olet sijoittanut vain kotimaisten toimijoiden alustoilla

Lue lisää »

Valikoituja markkinapaikkoja

Bulkestate on keskittynyt puhtaasti kiinteistösijoitus lainoihin ja kohteet on tällä hetkellä pääasiassa Latviasta. Heillä on asiantunteva tiimi ja käyttävät riippumatonta ulkopuolista tahoa kiinteistön arviointiin. Kaikki lainat on vakuudellisia.

Lue lisää »

Crowdestor on erikoistunut vakuudellisiin yritys ja kiinteistö lainoihin. Lainojen korot on tyypillisesti 15 – 20%. Crowdestor myös itse osallistuu listattujen kohteiden rahoitukseen.

Lue lisää »

Envestio oli yksityinen sijoitusrahasto ennen kuin se aloitti kohteiden joukkorahoituksen. Envestio tarjoaa silta- ja välirahoitusta. Lainoissa on pääosin houkutteleva 15%+ korko vaikka ovatkin vakuudellisia.

Lue lisää »

Fast Invest on vertaislaina markkinapaikka jossa on tarjolla kuluttaja lainoja 9 – 16% korolla. Minimisijoitus vain 1€ ja voit lunastaa pääomasi takaisin milloin. Lisäksi lainoilla 100% takaisinmaksu turva.

Lue lisää »

Joukkorahoitettuja yrityslainoja jopa 21% korolla. Osassa takaisin maksu takuu ja tuottoa alkaa kertyä heti kun sijoitat vaikka rahoitus ei olisi vielä sulkeutunut sillä Kuetzal rahoittaa puuttuvan osuuden.

Lue lisää »

Mintos on Euroopan suurimpia markkinapaikkoja lainoille. Useimmissa lainoissa 100% takaisin maksuturva. Sen kautta voi hajauttaa sijoitukset ympäri maailmaa eri tyyppisiin lainoihin.

Lue lisää »

Monethera on yrityslainoihin erikoistunut markkinapaikka lainoille. Se toimi yksityisrahastona ennen kuin julkaisi markkinapaikkansa. Kohteilla hyvin korkea jopa 18% keskimääräinen tuotto.

Lue lisää »

PeerBerry on pääasiassa keskittynyt lyhyihin alle 45 päivän lainoihin. Nykyisin tarjolla on myös pidempiä lainoja. PeerBerry on alunperin Aventus Groupin perustama omille lainoileen, mutta nykyisin on täysin itsenäinen.

Lue lisää »

"Whatever the mind of man can conceive and believe, it can achieve."

– Napoleon Hill
Vieritä ylös