Aloita tästä

Kuka

Hei minun nimi on Mika Koivisto. Olen yrittäjä, IT-alan huippuammattilainen, sijoittaja ja kahden pojan isä. Tavoitteeni on tulla taloudellisesti riippumattomaksi.

Minulla ei ole kaupallisen alan koulutusta vain olen opiskellut itse taloutta ja sijoittamista jo vuosia niin alan kirjallisuudesta kuin myös kurssien ja valmennusten avulla. Vaikka ekspertiksi tulemiseen vaadittavat 10 000 tuntia alkaa tulla täyteen niin paljon on vielä opittavaa. Tämän blogin tarkoitus on dokumentoida omaa matkaani taloudelliseen riippumattomuuteen, mutta myös antaa lukijoilleen ideoita ja työkaluja saman saavuttamiseen.

Tarinani

Aina en ole ollut ihan yhtä kiinnostunut talousasioista vaan sitä on tullut elettyä yhtä kulutusjuhlaa. Olen silti aina osannut pitää talouteni suhteellisen tasapainossa kiitos budjettini, mutta ylimääräistä ei ollut paljon sijoitettavaksi vaikka tuloni on ollut suhteellisen hyvät aina. Puskurini ei juuri koskaan ollut 5000€ suurempi vaan aina luotin siihen, että voin käyttää luottokorttia tai nostaa pankista lainaa sijoitusasuntoani vastaan.

Asuessani Yhdysvalloissa kuitenkin vihdoin tajusin, että näin ei voi jatkaa varsinkin kun minulla ei ollut minkäänlaista sosiaaliturvaa vaan työttömyyden tai työkyvyttömyyden sattuessa olisin mitättömien säästöjeni varassa. Tämän taloudellisen heräämisen vuoksi vuonna 2012 ryhdyin systemaattisesti maksamaan velkoja pois ja samalla aloin keräämään kunnollista puskuria. Jo seuraavana vuonna olin saanut kohtuullisen puskurin ja tein ensimmäiset suorat sijoitukset osakemarkkinoille. Keväällä 2014 olin maksanut viimeisetkin kulutusluottoni pois ja  sekä autoni että moottoripyöräni olivat kokonaan velattomia. Noihin aikoihin päätimme myös palata väliaikaisesti Suomeen perustamaan perhettä vaimoni kanssa ja odottamaan pysyvää oleskelulupaa Yhdysvaltoihin.

Olen keväästä 2013 asti systemaattisesti seurannut varallisuuteni kehitystä joka kuukausi tekemälläni henkilökohtaisella tilinpäätöksellä. Päätin loppuvuodesta 2014 perustaa tämän blogin sen vuoksi, että voin helposti pitää kirjaa ja jäsennellä omia ajatuksiani. Toivon myös, että jakamistani jutuista on myös muille hyötyä. Tässä blogissa puhun hyvin suoraan rahasta ja paljastan myös oman talouteni numeroita tilinpäätöksissäni. Voit seurata varallisuuteni kehitystä ja pyrin kirjoittamaan myös siitä miksi ja mihin sijoitan. Kirjoitan myös hyväksi havaitsemista kirjoista ja kaikenlaisia säästövinkkejä. Muista kuitenkin, että en ole sijoitusalan ammattilainen enkä anna sijoitusneuvoja vaan kerron mihin itse sijoitan. Olen kuitenkin lukenut valtavan määrän sijoitusaiheisia kirjoja ja osasta olen kirjoittanut arvosteluitakin.

Vuoden 2017 alussa muutimme suunnitelmia ja päätimme jäädä Suomeen pidemmäksi aikaa. Samalla jätin korkea palkkaisen roolini kansainvälisesssä ohjelmistotuote talossa ja ryhdyin yrittäjäksi. Sillä tiellä nyt ollaan ja hetkeäkään en kadu vaikka ei voi sanoa sen olleen helppoa. Olen saanut intohimoni talouteen tuotua myös joka päiväseen työhöni ja olenkin mm. pääsuunnittelijan roolissa eräässä isossa suomalaisessa pankissa tekemässä tulevaisuuden julkisia pankkirajapintoja.

Suosituimpia artikkeleita

Mediassa

Ota yhteyttä

Minut tavoitat sähköpostilla osoitteesta mika [at] matkallavaurauteen.com ja twitterissä tunnuksella @MatkallaVauraut. Voit seurata päivityksiäni myös Facebookissa, Bloglovin’, Tumblr, sekä RSS syötteestä ja voit myös liittyä uutiskirjeeni tilaajaksi.

Lisätietoja

» Mainostus ja vastuunvapautuslauseke
» Tietosuoja- ja rekisteriseloste

"Whatever the mind of man can conceive and believe, it can achieve."

– Napoleon Hill
Scroll to Top