Aloita tästä

Hei minun nimi on Mika Koivisto. Olen yrittäjä, IT-alan huippuammattilainen, sijoittaja ja pienen lapsen isä. Tavoitteeni on tulla taloudellisesti riippumattomaksi siihen mennessä kun täytän 45 vuotta vuonna 2022. Olen opiskellut taloutta ja sijoittamista jo vuosia niin alan kirjoista kuin myös kurssien ja valmennusten kautta. Vaikken vielä ole saavuttanut 10 000 tuntia niin se ei ole kaukana. Tämä blogi dokumentoi omaa matkaani taloudelliseen riippumattomuuteen, mutta myös antaa lukijoilleen ideoita ja työkaluja saman saavuttamiseen.

Tarinani

Aina en ole ollut ihan yhtä kiinnostunut talousasioista vaan sitä on tullut elettyä yhtä kulutusjuhlaa. Olen silti aina osannut pitää talouteni suhteellisen tasapainossa kiitos budjettini, mutta ylimääräistä ei ollut paljoon sijoitettavaksi vaikka tuloni on ollut suhteellisen hyvät aina. Puskurini ei juuri koskaan ollut 5000€ suurempi vaan aina luotin siihen, että voin käyttää luottokorttia tai nostaa pankista lainaa sijoitusasuntoani vastaan.

Asuessa Yhdysvalloissa kuitenkin vihdoin tajusin, että näin ei voi jatkaa varsinkin kun minulla ei ollut minkäänlaista sosiaaliturvaa vain työttömyyden tai työkyvyttömyyden sattuessa olisin mitättömien säästöjeni varassa. Vuonna 2012 ryhdyin systemaattisesti maksamaan velkoja pois ja samalla aloin keräämään kunnollista puskuria. Jo seuraavana vuonna olin saanut kohtuullisen puskurin ja tein esimmäiset suorat sijoitukset osakemarkkinoille. Keväällä 2014 olin maksanut viimeisetkin kulutusluottoni pois ja  sekä autoni että mootoripyöräni oli kokonaan velaton. Noihin aikoihin päätimme myös palata väliaikaisesti Suomeen perustamaan perhettä vaimoni kanssa ja odottamaan pysyvää oleskelulupaa Yhdysvaltoihin.

Olen jo keväästä 2013 asti systemaattisesti seurannut varallisuuteni kehitystä joka kuukausi tekemälläni henkilökohtaisella tilinpäätöksellä. Päätin perustaa tämän blogin sen vuoksi, että voin helposti pitää kirjaa ja jäsennellä omia ajatuksiani. Toivon myös, että jakamistani jutuista on myös muille hyötyä. Tässä blogissa puhun hyvin suoraan rahasta ja paljastan myös oman talouteni numeroita kuukausittaisissa tilinpäätöksissä. Voit seurata varallisuuteni kehitystä ja pyrin kirjoittamaan myös siitä miksi ja mihin sijoitan. Kirjoitan myös hyväksi havaitsemista kirjoista ja kaikenlaisia säästövinkkejä. Muita kuitenkin, että en ole sijoitusalan ammattilainen enkä anna sijoitusneuvoja vaan kerron mihin itse sijoitan. Olen kuitenkin lukenut valtavan määrän sijoitusaiheisia kirjoja ja osasta olen kirjoittanut arvosteluitakin.

Vuoden 2017 alussa otin ison harppauksen ja jätin kovapalkkaisen työni ja ryhdyin yrittäjäksi. Sillä tiellä nyt ollaan ja hetkeäkään en kadu vaikka ei voi sanoa sen olleen helppoa.

Suosituimpia artikkeleita

Mediassa

Ota yhteyttä

Minut tavoitat sähköpostilla osoitteesta mika [at] matkallavaurauteen.com ja twitterissä tunnuksella @MatkallaVauraut. Voit seurata päivityksiäni myös Facebookissa, Bloglovin’, Tumblr, Google+ sekä RSS syötteestä ja voit myös liittyä uutiskirjeeni tilaajaksi.