Säästötilin ja arvo-osuustilin avaaminen lapselle

Olimme päättänyt, että alamme säästämään lapselle heti syntymästä asti, ja mikä sen helpompaa kuin laittaa lapsilisät suoraan lapsen tilille. Koska molempien vanhempien pääasiallinen asiakkuus on Nordeassa päätimme avata sinne myös lapselle EtuTilin.

Tilin avaamiseen tarvitsee molemmat vanhemmat tai toiselta vanhemmalta valtakirjan. On kuitenkin parempi, että molemmat vanhemmat on paikalla sillä muuten toisen vanhemman, jolle on käytetty valtakirjaa oikeudet tiliin on rajatummat. Esim. tämä vanhempi ei pysty sulkemaan tiliä yksin. Vanhempien lisäksi tilin avaamiseen tarvitset lapsen henkilötunnuksen ja nimen. Ymmärtääkseni nimi tulee olla rekisteröity väestötietojärjestelmään. Normaalisti se rekisteröidään vasta ristiäisten jälkeen, mutta koska meillä oli hieman kiire saada virkatodistus niin vaimo kävi hakemassa kirkkoherranvirastosta esitäytetyn lomakkeen, joka normaalisti lähetetään kotiin n. 2 viikon kuluttua lapsen syntymästä. Täytimme tuon lomakeen ja veimme sen maistraattiin ja pyysimme virkatodistuksen, jolloin virkailija syötti tiedot heti väestötietojärjestelmään ja näin pojalla on jo nimi. Rekisteröityä nimeä tarvitsee myös passin hakemiseen, joten ulkomaan matkaa voi käyttää tekosyynä homman kiirehtimiseen. Kun avasimme Nordeassa pojalle EtuTilin niin hän sai myös tilille 20€ avaus bonuksen. Toiset 20€ olisi saanut jos olisi aloittanut rahastosäästämisen, mutta sen sijaan me ollimme päättänyt avata tilin Nordnettiin.

Nordnetin arvo-osuustilin avaus kävi helposti täyttämällä lomake netissä ja sen jälkeen tulostamalla pdf lomake. Liitteeksi tuli kopio molempien vanhempien passista ja todensimme toinen toisemme passin kopion. Tämän lisäksi täytimme valtuutuslomakkeen näin ollen molemmilla vanhemmilla on täydet oikeudet pojan tiliin. Lähetin paperit vastauslähetys osoitteeseen niin ei tarvinnut maksaa edes postitusta. Vajaan viikon kuluttua pojalla oli salkku Nordnetissa ja se oli liitetty minun Nordnet tunnuksiin sen lisäksi postissa tuli pojalle omat tunnukset ja myös vaimo sai omat tunnukset kun ei ollut entuudestaan Nordnetin asiakas.

Nyt pojalle tulee lapsilisät omalle tilille ja tämän lisäksi isovanhemmat voivat siirtää sinne suoraan lahjarahat. Hän onkin jo saanut ennakkoon ristiästen kunniaksi 400€ yhdeltä isovanhemmalta. Säästämme ja sijoitamme pojalle rahaa isompiin hankintoihin kuten ajokortti (mikäli olemme suomessa), ensimmäinen auto ja ensimmäisen asunnon käsiraha. Tarkoitus on ottaa poika mukaa sijoituspäätöksiin heti kun hän vähääkään ymmärtää siitä ja tietysti opettaa säästämään kaikista mahdollisista tuloista.

Avaa Nordnetin tili tästä!