Monefit SmartSaver – Korkea tuottoinen vaihtoehto säästötilille?

Jaa somessa:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Monefit SmartSaver on Creditstar Groupin tytäryhtiön Monefitin uusi palvelu, joka tarjoaa 7% kiinteän koron sijoitukselle. Palvelu toimii vähän kuin säästötili ja se ei sijoita yksittäisiin lainoihin kuten esimerkiksi saman ryhmän vertaislaina palvelu Lendermarket. Monefit käyttää varoja lainojen myöntämiseen mutta tämä ei suoraan näy sijoitajalle mikä tekee palvelun käytöstä hyvin yksinkertaista. Erona lainoihin sijoittamiseen on myös se että varat voi nostaa milloin vain ja Monefit lupaa toteuttaa noston 10 arkipäivän aikana.

Ensivaikutelma

Otin itse Monefitin kokeiluun kun se vaikuttaa hyvin lupaavalta palvelulta ja sen taustalla on jo entuudestaan tuntemani Creditstar Group ja Lendermarkin tiimi, joka tarjoa palvelun teknisen toteutuksen. Palvelua voisi hyvin verrata Bondoran Go & Grow palveluun paitsi Monefit SmartSaver on paljon yksinkertaisempi käyttää. Lisäksi pidän Creditstaria luotettavampana kuin Bondoraa vaikka Bondorakin ihan hyvin selviytyi koronasta.

Monefit maksaa koron päivittäin tilille. Itse palvelun toiminnallisuudet on Lendermarketista tuttuja. Voit ladata veroraportin sekä tilitapahtumat haluamaltasi ajanjaksolta. Tämä todellakin toimii yhtä helposti kuin säästötili mutta korko maksetaan päivittäin. Rahat voit nostaa milloin vain mikä tarjoaa paljon paremman likviditeetin kuin esimerkkisi Lendermarketin lainat. Hyvän likviditeetin kolikon kääntöpuolena on heikompi 7% tuotto.

Sijoitus bonus 2%

Lukijani saavat extra 2% sijoitus bonuksen ensimmäisen 60 päivän sijoituksista rekisteröitymällä linkkiäni kautta. Saan myös itse siitä pienen korvauksen.

Riskit

Riskit on syytä ottaa huomioon ja toisin kuin säästötilillä ei Monefit SmartSaveriin tehdyllä talletuksella ole talletussuojaa vaan se on verrainnollinen sijoitukseen. Tuotto tulee Monefitin lainoista ja mikäli vastaava tilanne tulee uudelleen kuin korona voi nostossa tulla viiveitä. Suosittelen lukemaan palvelun käyttöehdot sillä siellä on kerrottu aika tarkasti miten noiden claimsin käsittely toimii. Monefit kuuluu Creditstar ryhmään ja Creditstar on toiminut jo pitkään vaihtelevissa markkinatilanteissa. Aina toki on konkurssin riski, mutta en usko että siinäkään tapauksessa sijoittaja menettäisi rahojaan mutta ne saattaisi olla jumissa pitkään.

Rekisteröinti

Rekisteröinti on samanlainen kuin Lendermarketiin ja voit rekisteröityä sekä yksityishenkilönä että yrityksenä. Perus tietojen lisäksi sinun täytyy tunnistautua mikä on hyvin helppo ja nopea prosessi. Monefit käyttää tunnistautumiseen Veriff palvelua ja tarvitset siihen voimassa olevan henkilökortin tai passin. Lisäksi joudut ottamaan itsestäsi selfien.

Tilin yleisnäkymä

Yleisnäkymästä näet paljonko sinulle on korkoa kertynyt ja näet myös meneillään olevien nostojen määrän.

Rahan tallettaminen

Monefit sijoituksia hallitsee Lendermarket joten rahat talletetaan Lendermarketin tilille. Eli laitat vastaanottajaksi Lendermarket Limited ja viestiin Deposit XXXX (oma uniikki tunnisteesi). Jos siirrät rahaa Osuuspankista tarvitset lisäksi vastaanottajan osoitteen, johon voit laittaa osoitteen kohdassa Beneficiary bank address.

Tilitapahtumat

Account statement menun alta löydät yhteenvedon tilitapahtumista sekä kaikki ajanjakson tapahtumat, jotka voi ladata myös CSV muodossa. Itse veroraportti löytyy My Profile -> Tax report alta.

Lopuksi

Mitä mieltä olet tästä vaihtoehdosta? Käyttäisitkö tätä säästötilin sijaan vai olisiko se vain osa sijoitusportfoliotasi hieman likvidimmässä muodossa? Itse aloitin vasta kokeilun mutta en korvaisi säästötiliä tällä vaan pitäisin sen osana sijoitusportfoliotani. Rahat joita pidän säästötilillä on siellä sen vuoksi että niitä en halua riskeerata. Pidän tätä ihan kohtuullisen vaihtoehtona lyhyille lainoille, joilla tapana venyä pidemmiksi lainan uusimisen ja viivästysten vuoksi.

Sijoitus bonus 2%

Lukijani saavat extra 2% sijoitus bonuksen ensimmäisen 60 päivän sijoituksista rekisteröitymällä linkkiäni kautta. Saan myös itse siitä pienen korvauksen.

0 0 votes
Article Rating

Blogi sisältää affiliate linkkejä. Lue täältä tarkemmin.

Subscribe
Notify of
guest

2 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Minna
Minna
11 months ago

Moikka miten verotus käytännössä Smartsaverillä? Tekevätkö he mitään ”pidätyksiä” ?

Viimeisimmät artikkelit

Cashback 1 – 8% kaikista maksuista. Rekisteröintibonus $25 USD kun otat minimissään ruby tason kortin. Lue lisää >

Vertaislaina vinkit, bonukset ja uutiset

18733

Vinkit suoraan sähköpostiin.

Saat hyödyllisiä materiaaleja, kuulla ensimmäisenä uusista palveluista ja cashback/bonus tarjouksista.

Muutama kirjasuositus

Arvosteluita

"Whatever the mind of man can conceive and believe, it can achieve."

– Napoleon Hill
Scroll to Top