Katsaus lasten sijoitussalkkuun

Jaa somessa:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Nyt on aika hyvä aika tarkistella miten lasten sijoitukset on pärjännyt kun ensimmäisen salkkua on kasvatettu kuukausittain syntymästä asti jo yli seitsemän vuotta. Tein aikanaan laskelman että jos sijoitamme lapsilisää vastaavan summan ja jos se jätettäisiin kasvamaan lapsen eläkeikään asti niin lapsesta tulisi miljonääri jopa ihan realistisella inflaatio korjatulla tuotolla. Aamulehti jopa teki tästä jutun 2018 ja hiljattain myös kyseli päivitystä siihen miten suunnitelma on edennyt.

Korkoa korolle laskelmalla pojalla olisi pitänyt olla hieman yli 10 000€ sijoitussalkun koko 7-vuotiaana ja todellinen tuotto tosiaan osui aika hyvin tuohon vaikka korona sai ison dipin. Sijoituksia on kuitenkin tehty säännöllisesti joka kuukausi samalla summalla joka nousi toisen lapsen synnyttyä tasan 100€/kk kun toisesta lapsesta saa epäloogisesti enemmän lapsilisää kuin ensimmäisestä.

Oliver 7v osakesalkun tuotto

Teoreettisesti salkun tuottohan nousee tasaisesti mutta todellisuudessa siinä saattaa olla isojakin dippejä. Tuon takia on sijoittaminen hyvä automatisoida. Me siirretään molempien lasten Nordnetin arvo-osuustilille kuukausittain sijoitettava summa ja Nordnetin kuukausisäästösopimus hoitaa sen sijoittamisen valittuihin indeksirahastoihin.

Itse olen valinnut maailma indeksin, joten sijoitukset mukailee sitä miten maailma kehittyy ja historiallisesti se on on pitkällä aika välillä ollut ylös päin sodista ja ties mistä kriiseistä huolimatta. Psykologia vaikuttaa isosti sijoitusten onnistumiseen ja puhuin tästä Sijoitus Invest messuilla hyvin provokatiivisella aiheella ”Miljonääriksi sijoittamalla alle 100€ kuukaudessa”. Taloussanomat kirjoitti tuosta ja samasta jutusta löytyy myös video tuosta puheestani. Suosittelen katsomaan tuon sillä esitän väitteeni tueksi myös tutkimuksia ja kerron myös miksi suurinosa tuossa epäonnistuu.

Kuten ylläolavasta kuvaajasta näkyy on pojan salkun tuotto seurannut aika pitkälti maailma indeksiä (Nordnetissa on vain Dow Jones World indeksi on parempi olisi MSCI World All Country). Vertailuksi alla kolmivuotiaan salkku joka sekin on ihan hyvin kasvanut. Aluksi kasvu aina hitaampaa ja se vaatii pitkäjänteisyyttä. Korona dippi iski aika alkuvaiheessa joten silloin salkku oli hetken jopa negatiivinen kun vanhemmalla se pysyi kokoajan positiivisena.

Lucas 3v osakesalkun tuotto

Oletko jo aloittanut sijoittamisen lapsellesi? Jos et ja mietit miten sen kanssa kannattaa edetä olen kerännyt tänne jotain ihan käytännön tietoja tilin avaamisesta.

0 0 votes
Article Rating

Blogi sisältää affiliate linkkejä. Lue täältä tarkemmin.

Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Viimeisimmät artikkelit

Cashback 1 – 8% kaikista maksuista. Rekisteröintibonus $25 USD kun otat minimissään ruby tason kortin. Lue lisää >

Vertaislaina vinkit, bonukset ja uutiset

18733

Vinkit suoraan sähköpostiin.

Saat hyödyllisiä materiaaleja, kuulla ensimmäisenä uusista palveluista ja cashback/bonus tarjouksista.

Muutama kirjasuositus

Arvosteluita

"Whatever the mind of man can conceive and believe, it can achieve."

– Napoleon Hill
Scroll to Top