PeerBerry

Jaa somessa:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
PeerBerry on pääasiassa keskittynyt lyhyihin alle 45 päivän lainoihin. Nykyisin tarjolla on myös pidempiä lainoja. PeerBerry on alunperin Aventus Groupin perustama omille lainoileen, mutta nykyisin on täysin itsenäinen.

Faktat lyhyesti

 • Perustettu: marraskuu 2017
 • Pääkonttori: Riga, Latvia
 • Lainatyypit: Vakuudettomat lyhytaikaiset, leasing, kiinteistö kehitys
 • Lainan maturiteetti: lyhyet lainat maksimissaan 45 päivää, muut jopa 60kk
 • Lainan lyhennys: erissä, lyhyet lainat kerralla
 • Korko: 10 – 13%
 • Valuutta: EUR
 • Minimisijoitus: 10€
 • Minimitalletus: Ei ole
 • Maat: Liettua, Puola, Tsekki, Tanska, Kazakhstan, Moldova, Venäjä, Ukraina
 • Buyback takuu: Kyllä
 • Jälkimarkkinat: Ei
 • Auto invest: Kyllä
 • Lainoja rahoitettu: 103,0m€ (30.6.2019)
 • Laina originaattoreita: Yhteensä 20 kpl. Aventus Group 14kpl, GoFingo 5kpl ja Lithome

Buyback takuu

PeerBerry tarjoaa tyypillisen buyback takuun, jossa laina lunastetaan jos se on 60 päivää myöhässä. Korkoa kertyy myös myöhässäoloaikana.

Jälkimarkkinat

PeerBerryllä ei ole jälkimarkkinoita. Tämä ei ole ongelma lyhyissä lainoissa, jotka lunastetaan buybackin puitteissa. Pidemmissä lainoissa täytyy kuitenkin tiedostaa tämä että ne täytyy odottaa maturiteettiin asti ellei buyback satu lunastamaan lainaa aikaisemmin.

Riskit

Laina originaattori tarjoaa buyback takuun joten se on vastapuoliriskinä. Aventus Group on kuitenkin toiminut voitollisena jo vuosi kausia joten pidän sitä riskiä hyvin pienenä. Aventus Group yleensä antaa ryhmä tason takuun eri maiden yksiköille. GoFingo on myöskin voitollinen jonka taustalla on pitkään alalla toimineet omistajat.

Raportointi ja tilastot

PeerBerry on alusta asti tarjonnut hyvät raportit. Voit saada yhteenvedon haluamaltasi aika väliltä ja ladata tapahtumat CSV muodossa. Lisäksi voit luoda veroraportin josta käy ilmi saamasi korkotulo.

Loyalty Program

PeerBerry julkaisi loyalty programmin jossa voit saada bonusta sijoituksillesi. Siinä on kolme taso:

 • Silver: Min. 10 000€ aktiivisia sijoituksia. Bonus +0,5% uusista sijoituksista.
 • Gold: Min. 25 000€ aktiivisia sijoituksia. Bonus +0,75% uusista sijoituksista.
 • Platinum: Min. 40 000€ aktiivisia sijoituksia. Bonus +1% uusista sijoituksista.

Sinun täytyy olla ollut sijoittajana 90 päivää ja kun saavutat jonkin tasoista saat tason mukaista bonusta uusista sijoituksistasi tason saavuttamisen jälkeen.

Omat kokemukset

Olen ollut sijoittajana PeerBerryssä jo yli vuoden ja olen oikein tyytyväinen siihen. Itse sijoitan ainoastaan alle 45 päivän lainoihin. PeerBerry on kasvanut kovaa vauhtia ja sillä oli hetkellisesti ongelmia liian vähän lainojen tarjonnan kanssa. Se ongelma on sittemmin korjaantunut. Nyt kasvu näkyy siinä että jotkin sivuston toiminnot latautuu hieman hitaasti.

Alussa tuotto näytti jotain 9% johtuen lyhyiden lainojen luonteesta ja siitä että ne on helposti myöhässä. Ajan mittaan XIRR on tasaantunut ja on reilut 11%. Lainojen korko vaihtelee 10% – 13,3% välillä. Auto invest toimii hyvin ja näyttäisi sijoittavan kerran tai pari päivässä ja ylimääräinen käteinen on yleensä seuraavaan aamuun mennessä sijoitettu.

Pidän PeerBerrystä sen vuoksi että se on hyvinkin likvidi lyhyistä laina-ajoista johtuen. Tyypillisenä kuukautena koko pääomani kiertää ainakin kerran eli laittamalla auto investin jäähylle saa pääoman suhteellisen nopeasti pois. PeerBerryn voi laittaa aika lailla auto pilotille ja antaa pääoman kasvaa korkoa. Se toimii myös hyvänä hajautuksena muiden laina sijoitusten ohella.

Lisäsin syyskuussa pääomaa sen verran sekä henkilökohtaiseen että yrityksen tilille että saavutin silver tason loyalty ohjelmassa eli saan extra 0,5% koron jokaisesta uudesta lainasta. Nykyisillä sijoituksilla ja autoinvest asetuksilla kuukauden sisään suurin osa lainoista tulee tuottamaan vähintään 12,5%.

Minulta jonkin kyselty auto investini asetuksista. Olen valinnut kaikki maat, ja loan originatorit Lithomea lukuunottamatta. Minimi korkona on 12% ja maksimi sijoituksena per laina on 50€, minimiä en ole asettanut. Laina-ajaksi olen laittanut maksimissaan 45 päivää eli sijoitan vain lyhytaikaisiin lainoihin. Tämän siksi että PeerBerryssä ei ole jälkimarkkinoita ja en halua sitoa pääomaa mahdollisesti vuosiksi.

Auto invest asetukset.

Aloita sijoittaminen PeerBerryyn ja saat 0,5% bonuksen sijoituksillesi

PeerBerry tarjoaa 0,5% bonuksen ensimmäisen 3kk sijoituksille kun rekisteröidyt linkkini kautta. Tuet samalla blogiani sillä saan itse myös rekisteröitymisestäsi pienen komission.

2 ajatusta aiheesta “PeerBerry”

 1. Ei taida enää referral-linkkisi toimia, kun rekisteröidessä kyselee erikseen optionaalista referral codea. Kannattaa varmaan pasteta se näkyville tähän sivulle.

  1. Mika Koivisto

   Kyllä se toimii. Siihen ei tarvitse erillistä referral koodia. Tuota koodia käytetään PeerBerryn omassa kutsu kaveri toiminnossa ja minun taas menee affiliate verkoston kautta, jota kautta pystyn tarjoamaan paremmat edut.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Vertaislaina vinkit, bonukset ja uutiset

18733

Vinkit suoraan sähköpostiin.

Saat hyödyllisiä materiaaleja, kuulla ensimmäisenä uusista palveluista ja cashback/bonus tarjouksista.

Paras cashback kortti

Cashback 1 – 8% kaikista maksuista. Rekisteröintibonus $50 USD kun steikkaat min. 1000 CRO. Lue lisää >.

Muita arvosteluita

Uniikki salasana joka markkinapaikkaan helposti

"Whatever the mind of man can conceive and believe, it can achieve."

– Napoleon Hill
Scroll to Top