Robocash

Jaa somessa:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Lyhytaikaisia mikrolainoja 12% korolla ja 30 päivän buyback takuulla. Täysin automaattista sijoittamista parhaimmillaan.

Faktat lyhyesti

 • Perustettu: 2013, markkinapaikka avattu helmikuussa 2017
 • Pääkonttori: Kroatia
 • Lainatyypit: mikrolainoja/lyhyitä lainoja
 • Lainan maturiteetti: 1 – 30 päivää (keskiarvo 18 päivää)
 • Lainan lyhennys: kerralla
 • Korko: 12%
 • Valuutta: EUR
 • Minimisijoitus: 1€
 • Minimitalletus: 50€
 • Maat: Latvia
 • Buyback takuu: Kyllä
 • Jälkimarkkinat: Ei
 • Auto invest: Kyllä
 • Lainoja rahoitettu: 100m€ (31.7.2019)

Buyback takuu

Robocashin lainat sisältävät buyback takuun ja lainat lunastetaan automaattisesti takaisin jos ne on 30 päivää myöhässä. Korkoa maksetaan myös myöhässä olevista lainoista koko ajalta.

Jälkimarkkinat

Robocashissä ei ole jälkimarkkinoita vaan täytyy pitää siihen asti kunnes se on maksettu tai lunastettu takaisin buybackilla. Pisimmillään lainaa voi joutua pitämään vain 60 päivää, joka tekee näistä hyvin likvidejä lainoja.

Riskit

Robocashin markkinapaikka on Robocash ryhmän oma ja kaikki laina orginaattorit kuuluvat ryhmään. Robocash Group on perustettu Venäjällä 2013 ja on vakaa ja voitollinen finanssi ryhmä, joka toimii EU:ssa, Venäjällä, Kazakhstanissa, Vietnamissa, Filippiineillä ja Indoneesiassa. Robocash Groupin pääkonttori on Rigasssa Latvissa ja aiemmin tänä vuonna markkinapaikka siirsi oman pääkonttorinsa Zagreb Kroatiaan. Robocash Group julkaisee vuosittain yhteenvedon ryhmän talousluvuista.

Robocashin toiminta on jo vakiintunut ja ryhmä kokonaisuudessa oli 2018 voitollinen, mutta yksittäiset osat oli vielä hieman tappiollisia. Näitä oli mm. Vietnam, Indoneesia, RC Riga sekä SIA Robocash joka operoi markkinapaikkaa. Selvästi voitollisia oli Venäjä, Kazakhstan ja Espanja, jotka ovat toimineet pisimpään. Vietnamin ja Indonesian lainoja en ole juurikaan huomannut markkinpaikalla ja toiminta näissä maissa näyttää olen suhteellisen pientä verrattuna muihin. RC Riga on SPV, jonka kautta tarjotaan mm. Vietnamin ja Zaymayer (Venäjä) lainoja tarjotaan.

Itse pidän vastapuoliriskiä kohtuullisena, mutta taloustietojen raportointia on silti syytä seurata.

Raportointi ja tilastot

Robocashillä hyvät raportit, joista näkee kaikki oleelliset lukemat, mutta ei mitään visuaalisia graafeja. Saat kuitenkin ladattua kaikki tapahtumat Excelinä, joten tarvittaessa näitä voi itsekin luoda.

Yhteenveto vuodelle

Suomen verotusta varten tarvitset lähinnä vuoden aikana kertyneen korkotuoton. Se lisäksi voit luoda Robocashissä Word muotoisen veroraportin.

Veroraportti

Omat kokemukset

Kokeilin Robocashia ensimmäisen kerran syksyllä 2018, mutta se kokeilu jäi lyhyeksi kun rahat jäi lojumaan tilille eikä niitä sijoitettu. Tuolloin heillä oli kysyntää enemmän kuin tarjontaa. Annoin Robocashille kuitenkin uuden mahdollisuuden maaliskuussa ja sen jälkeen se onkin toiminut hyvin. Robocash eroaa muista markkinapaikoista sillä että heillä voi sijoittaa ainoastaan auto investillä eli et voi manuaalisesti valikoida kohteita eikä siinä olisikaan mitään järkeä sillä lainat on hyvin lyhyitä. Tällä hetkellä lainoissa on kaikissa 12% korko ja buyback takuu.

Tarkoituksena on korottaa vielä tämän vuoden aikana nykyinen 7000€ sijoitus maksimiin joka on 10 000€. Luit oikein Robocash rajoittaa sijoitustilien koon maksimissaan 10 000€. Tämä on sinänsä hyvä jos he ei vielä pysty tarjoamaan riittävän isoa voluumia lainoja sijoittajille niin on reilua rajoittaa maksimi jotta sijoituskokemus on hyvä kaikille. Ihan pieni toimija Robocash ei kuitenkaan ole vaan 2019 tammi – heinäkuun aikana rahoitti 41,9m€ lainoja markkinapaikan kautta. Vuosi sitten se oli 24m€, joten kasvua on selkeästi ollut.

Robocashissä pidän siitä että se ei vaadi jatkuvaa säätämistä auto investin kanssa ja sen voi melkeimpä unohtaa. Omaan portoliooni olen valinnut kaikki Robocashin tarjoamat lainaajat ja koron olen rajoittanut minimissään 12% mikäli se joskus laskisi niin sitten pitää sitä muuttaa mikäli haluan jatkaa sijoittamista. Laina-ajan olen myös rajannut maksimissaan 30 päivään. Yksittäisen lainan sijoituksen olen rajannut välille 1 – 15€ tämä sen vuoksi kun Robocashissä on ihan normaalia, että 40% – 50% lainoista on myöhässä. Valitsemalla ”invest partly” voit sijoittaa lainan osiin ei pelkästään kokonaisiin lainoihin. Nämä on pieniä mikrolainoja joten vähänkään isommalla summalla tulee rahoitettua kokonaisia lainoja.

Robocash menetti toimiluvan Filippiineillä. Vaikka tämä olikin yhteistyöyritys ja se ei vaikuttanut sijoituksiin mitenkään muuta kuin uusia lainoja ei tullut niin se vaikutti omaan luottooni Robocashin toimintaan. Nyt viimeisin tiedote oli se että lainsäädäntö muutoksien vuoksi Kazhastanissa Z-Finance ajetaan alas ja MFI Tez Finance kautta hoidetaan Kazhastanin lainat. Itselläni ei tällä hetkellä ole enää lainoja Robocashissä. Poistuminen johtui massiivisesta cash dragistä pääasiassa, mutta ei tuo toimiluvan menetys ainakaan auttanut minua pysymään palvelussa. Lendermarket ja Swaper vaikuttaa luotettavilta korvaajilta Robocashille.

Aloita sijoittaminen!

Jos pidit arvostelusta rekisteröidy tästä. Saan pienen korvauksen siitä kun aloitat sijoittamisen linkkini kautta eikä se maksa sinulle mitään.

7 ajatusta aiheesta “Robocash”

 1. Näyttäisi taas siltä, että rahat jäävät tilille lojumaan? Mulla viime aikoina sijoitusaste on ollut n. 80-85%, eli 15-20% salkusta on käteistä, vaikka minulla on laveammat asetukset kuin sinulla?

 2. Pystyykö Robocashista nostamaan tiettyjä summia pois? Jos haluaa nostaa vaikka 1000 euroa, niin onnistuuko se jotenkin vai pystyykö sieltä nostamaan ainoastaan jotain epämääräisiä summia sitä mukaan kun lainoja maksetaan takaisin?

 3. Pystytkö kertomaan mistä sieltä löytyy sellainen nosto paikka? Yritin puolituntia etsiä, enkä löytänyt.

  1. Mika Koivisto

   Summary sivulla pitäisi olla turnover vieressä withdraw funds nappi. Portfolion investment strategyssä mulla on balance, jotta se on nostettavissa.

   1. Kiitos, nyt löytyi. Withdrawit on jokaiselta muulta palveluntarjoajalta löytyneet, mutta tästä jostain syystä ei. No nyt on tuokin kunnossa. 👍

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Vertaislaina vinkit, bonukset ja uutiset

18733

Vinkit suoraan sähköpostiin.

Saat hyödyllisiä materiaaleja, kuulla ensimmäisenä uusista palveluista ja cashback/bonus tarjouksista.

Paras cashback kortti

Cashback 1 – 8% kaikista maksuista. Rekisteröintibonus $50 USD kun steikkaat min. 1000 CRO. Lue lisää >.

Muita arvosteluita

Uniikki salasana joka markkinapaikkaan helposti

"Whatever the mind of man can conceive and believe, it can achieve."

– Napoleon Hill
Scroll to Top