Markkinapaikat

Markkinapaikkoja on ihan hirveä määrä pelkästään Euroopassa. Olen tähän kerännyt kaikki sellaiset, johin itse sijoitan tai voisin sijoittaa. Olen myös lisännyt selkeät huijaukset ja epäilyttävät tai muuten hieman ongelmissa olevat myös listaan. Viimeisimmästä sijoitusraportista löydät kaikki markkinapaikat joihin itse tällä hetkellä sijoita. Olen jaotellut markkinapaikat kolmeen osaan, mutta todellisuudessa osa näistä voisi olla useammankin kategorian alla listattuna. 

Suurimman osan tässä listassa olevien kanssa minulla on jonkin näköinen markkinointi kumppanuus ja rekisteröitymällä linkistäni tuet blogiani rahallisesti ilman että se maksaa sinulle mitään päin vastoin voit jopa hyötyä siitä rekisteröitymis bonuksen muodossa.

Sisällys
  Add a header to begin generating the table of contents

  Kuluttajalainat

  Lendermarket on CreditStar Groupin sisar yritys ja välittää CreditStarin lainoja. CreditStart toimii mm. Suomessa,  Virossa, Ruotsissa, Tanskassa, Espanjassa, Englannissa, Tsekeissä ja Puolassa. Lainoja on tällä hetkellä tarjolla kaikista paitsi Suomesta ja Englannista.  CreditStarilla on toimilupa näissä maissa. CreditStar on myös yksi ExploreP2P korkeimmin luokiteltuja lainaajia Mintoksessa. Lendermarket tarjoaa lukijoilleni 1% bonuksen sijoituksille ensimmäisen 60 päivän aikana. Bonus maksetaan tuon ajan päätteeksi.

  Lyhytaikaisia alle 1kk lainoja kiinteällä 14% korolla ja 30 päivän buyback takuulla. Loyalty bonus +2% yli 5000€ sijoituksille 3kk jälkeen. Lainat on Swaperin perustaneen Wandoo Finance Groupin omia, jolla on luoton myöntämiseen tarvittava toimilupa. 

  PeerBerry on pääasiassa keskittynyt lyhyihin alle 45 päivän lainoihin. Nykyisin tarjolla on myös pidempiä lainoja. PeerBerry on alunperin Aventus Groupin perustama omille lainoileen, mutta nykyisin on täysin itsenäinen. PeerBerry toimii vain välittäjänä lainoille, joiden myötäjällä on toimilupa. 0,5% bonus 3kk ajan rekisteröinnistä. 

  Mintos on yksi suurimmista lainojen markkinapaikoista. Lainoja löytyy ympäri maailmaa euroissa noteerattuna ja myös muissa valuutoissa. Keskikorko vaihtelee markkinatilanteen mukaan mutta on yleensä 9 – 12%. Myös korkeamman ja alhaisemman koron lainoja löytyy. Useimmissa lainoissa on 60 päivän buyback takuu. Mintoksessa on myös paljon muitakin kuin kuluttajalainoja. 

  Iuvo Group on Mintoksen ja Viventorin kaltainen markkinapaikka lainoille. Iuvo Group eroaa siinä muista, että buyback takaa vain pääoman ei kertynyttä korkoa. Buyback aika myös voi vaihdella eri luotonmyöntäjien välillä. Iuvo Group on myös reguloitu ja sillä on luotonvälittäjä lisenssi Virossa, jonne se on rekisteröity. 

  Via Invest on Via SMS Groupin oma lainojen markkinapaikka. Lainojen korot on 9 – 12%. ViaInvestissä on tarjolla kuluttajalainoja seuraavista maista: Ruotsi, Latvia, Tsekki, Puola ja Espanja. Lainoilla on 30 päivän buyback takuu. Via SMS Groupilla on tarvittavat toimiluvat myöntää lainoja.

  Twino oli ensimmäinen vertaislaina palvelu Baltiasta ja se perustettu jo 2009 Latviassa. Se toimii markkinapaikkana oman ryhmänsä lainoille samalla tavalla kuin Via Invest. Historiallisesti lainojen korot on ollut 10 – 11% luokkaa. Twinossa voi sijoittaa eurojen lisäksi tilin Englannin punnissa. Lainoja tarjotaan sekä buyback että maksutakuulla. 

  Lyhytaikaisia mikrolainoja 14% korolla ja 30 päivän buyback takuulla. Täysin automaattista sijoittamista parhaimmillaan. Lainat on Robocash Groupin omia.

  Bondora Go & Grow on hieman erillainen tapa sijoittaa lainoihin. Et sijoita yksittäisiin lainoihin vaan se on enemmän rahaston tyyppinen. Go & Grow:n tuotto on 6,75% mutta se ei ole taattu. Go & Grow:ssa saat täyden likviditeetin sijoitukselle ja voi lunastaa sen milloin vain 1€ kululla. Korkoa sijoitukselle maksetaan päivittäin. En suosittele käyttämään Bondorassa mitään muuta kuin Go & Grow:ta. Rekisteröitymällä linkilläni saat 5€ bonuksen.

  Moncera on Mintoksestakin tutun Placet Groupin oma palvelut ja tarjoaa Placet Groupin lainoja jopa 12% korolla ja 30 päivän buyback takuulla. Monecera tarjoaa myös välittömän likviditeetin takaisin myynnillä samaan tyyliin kuin Fast Invest, mutta menetät vain kertyneen maksamattoman koron. Moncerassa tarjottujen Placet Groupin lainoilla on hieman paremmat ehdot kuin Mintoksessa. 

  Kviku Finance on 2013 perustetun Kvikun oma laina markkinapaikka. Kvikun lainoja on myös Mintoksessa ja Viventorissa, mutta trendin mukaisesti se on perustanut uuden markkinapaikan paremmilla ehdoilla. Kviku Finance lainoissa on 30 päivän buyback takuu kun muualla se on 60. Kviku toimii tällä hetkellä Venejällä, Puolassa, Espanjassa, Khazastanissa ja Filippiineillä. Talleta ja sijoita vähintään 100€ niin saat 20€ rekisteröitymis bonuksen kun rekisteröidy linkkini kautta.

  Income Marketplace on 2021 julkistettu laina markkinapaikka, joka pyrkii rajoittamaan loan originator riskiä eri tavalla kuin muut markkinapaikat on tähän mennessä tehnyt. Income tarjoaa tutun 60 päivän buyback takuun ja lainoja on tarjolla mm. Suomesta, Virosta, Latviasta, Brasiliasta, Singaporesta ja Meksikosta.  Rekisteröidy tällä linkillä ja käytä koodia Q6DCGX niin saat 1% bonuksen sijoituksellesi 30 päivän ajan.

  Yrityslainat

  Crowdestor on erikoistunut vakuudellisiin yritys ja kiinteistö lainoihin. Lainojen korot on tyypillisesti 15 – 20%. Crowdestor myös itse osallistuu listattujen kohteiden rahoitukseen.

  Irlantilainen joukkorahoitus markkinapaikka pienten ja keskisuurten Irlantilaisten yritysten rahoitukseen. Flender ei tarjoa buyback takuuta, mutta niiden track record on todella hyvä, vain 0,2% lainoista on maksamatta tai perinnässä. Keskikorko on noin 10% ja korko vaihtelee luokituksen mukaan 6,45% – 15,9%. Bonus 5% sijoituksista ensimmäisen 30 päivän ajan.

  Lyhytaikaisia yrityslainoja 7,5 – 15% korolla. Yleensä lainat vakuudellisia tai erikseen vakuutettuja buyback takuulla.

  Boldyield on uusi yrityslainoihin keskittyvä markkinapaikka. Erikoisuutena on laivarahti ja tietysti kiinteistö projektit sillä onhan osa perustajista aiemmin ollut Grupeerilla. Tavoite korko on 10 – 18% ja laina-aika 3 – 36kk. Kaikissa projekteissa on omaisuutta vakuutena. BOLDYIELD Julkaisu epäonnistui koronan ja huijausten vuoksi ja sulki ovensa. Se on nyt julkaistu uudelleen uudella tiimillä, mutta en ole konseptista kovin vakuuttunut joten suosittelen varoivaisuuteen.

  Kiinteistölainat

  Estateguru tarjoaa siltarahoitusta rakennusprojekteihin. Korko on tyypillisesti 10 – 12%. Lainoissa on vakuutena kiinteistö ja usein myös henkilökohtainen takuu. Estateguru on myös laajentunut suomeen ja sieltä löytyy suomalaisiakin kohteita. Linkillä saat 0,5% bonus 90 päivän sijoituksista.

  EvoEstate on mielenkiintoinen asunto ja kiinteistö projekteihin keskittynyt markkinapaikka. Se mikä tekee EvoEstatesta erikoisen on se että he sijoittavat myös itse useimpiin projekteihin ja projectit tulee joko jaettuna tai yksinoikeudella muista markkinapaikoista. Evolla on tarkkaan valikoituja projekteja mm. ReInvest24, Brickstarter, Housers, Crowdestor sekä 15 muuta. Cashback bonus 0,5% 180 päivän sijoituksista.

  InRento tarjoaa osta ja vuokraa tyyppisiä kohteita jossa sijoitetuilla varoilla ostetaan, remontoidaan ja vuokrataan kohde. Exit aika sijoituksella on tyypillisesti useamman vuoden. Vuokratuoton lisäksi kun kohde suljetaan saat osuuden myös mahdollisesta arvonnoususta. InRenton on perustanut toinen EvoEstate:n perustaja ja palvelut on yhdistymässä. InRenton minimi sijoitus on 500€, mutta EvoEstate kautta voit kohteisiin sijoittaa alkaen 100€.

  Bulkestate on keskittynyt puhtaasti kiinteistösijoitus lainoihin ja kohteet on tällä hetkellä pääasiassa Latviasta. Heillä on asiantunteva tiimi ja käyttävät riippumatonta ulkopuolista tahoa kiinteistön arviointiin. Kaikki lainat on vakuudellisia.

  Brickstarter on espanjalainen loma-asuntoihin erikoistunut kiinteistösijoitus markkinapaikka. Tuottoa tulee asuntojen vuokrasta ja myynnistä. Koodilla BRICKS saat 15€ extraa sijoitettavaksi + 0,5% cashback 90 päivän sijoituksista.

  Joukkorahoitus pohjaista asuntosijoittamista. Tuottoa tulee kiinteistön kehittämisestä saadulla arvonnousulla ja/tai vuokratuotolla.

  Groundfunding on suomalainen kiinteistölainojen joukkorahoitus alusta. Groundfundingilla on suomessa toimilupa finanssivalvonnalta. Kohteita tulee suhteellisen harvakseltaan ja minimisijoitus on useampi tuhat euroa, mutta jos sijoitussalkkusi on jo riittävän iso niin täältä saa ihan hyvää hajautusta kiinteistölainojen muodossa.

  LendSecured vaikuttaa ensi silmäyksellä hyvinkin turvalliselta kiinteistölainojen markkinapaikalta. Sitä mainostetaan ehkä hieman liiankin turvallisena mikä herättää epäilykseni. Kun asiaa tarkemmin tutkii saattaa löytää että sen omistajien toinen yritys on mm. saanut sakkoja epärehellisestä lainauksesta. Itse en lähtisi antamaan rahojani tälläiselle yritykselle, jonka omistajat on osoittannut selkeetä epärehellisyyttä ja jonka lupaukset tuntuu jopa epärealistiselta. LendSecured sijaan suosittelen EstateGurua, Bulkestate:a ja EvoEstatea. Seurattuani LendSecurea nyt jo pidemmän aikaa huoleni on hieman huojentunut mutta en silti suosittele sitä.

  Epäilyttävät ja ongelmissa olevat

  Näihin sijoittamisessa olisin hyvin varovainen ja mielummin välttäisin kokonaan. Voi olla että osa siirtyy huijaukset kategoriaan ja osa voi siirtyä takaisin markkinatilanteen normalisoituessa.

  Viventor on Mintoksen kaltainen markkinapaikka lainoille. Se missä se ehkä hieman eroaa Mintoksesta on se että lainoja tarjoavat luottolaitokset menevät hieman tarkemman seulan läpi ja niitä seurataan tarkemmin. Luottolaitoksissa on jonkin verran päällekkäisyyksiä muiden markkinapaikkojen kanssa. Viventorissa on raportoitu olevan maksu ongelmia omistajavaihdoksen jälkeen. 

  Quanloop näyttäisi olevan uudelleen brändätty Bondkick. Quanloopin markkinointi on hyvin harhaanjohtavaa ja lainojen riski on korkea sillä lainaat rahaa Quanloopille etkä sen edelleen lainaamiin lainoihin. Kaikin puolin itselleni tämä vaikuttaa hyvin epäilyttävältä etenkin kun he ovat myöntäneet maksavan uusilla talletuksilla niille jotka haluavat nostaa. Pysyisin hyvin kaukana tästä.

  Fast Investiä on vuosien mittaan usein väitetty huijaukseksi koska he ei ole paljastanut ketä lainaajat on. Tästä huolimatta kaikki toimi todella hyvin huhtikuuhun 2020 asti kunnes niin moni yritti ottaa rahat ulos ettei heillä ilmeisesti likvidisyys enää riittänyt. Vielä 3kk myöhemmin monella on nostoja auki huhtikuulta. Tietojeni mukaan rahoja on silti edelleen maksettu, mutta monen kärsivällisyys ei enää ole riittänyt ja suunnitevat hakevansa rahoja oikeusteitse konkurssin avulla. Liity tähän Telegram ryhmää saadaksesi lisätietoa.

  doFinance on Alfa Finance Groupin vertaislaina markkinapaikka. Lainoista saa 5 – 11% korkoa riippuen sijoituksen pituudesta. Sijoituksen voi lunastaa milloin vain 7 päivän jälkeen. Tämä onkin aiheuttanut heille likviditeetti ongelmia ja nostoissa on suuria viiveitä. Suosittelen odottamaan tilanteen normalisointia ja katsomaan onko ne vielä pystyssä vuoden lopussa.

  TFGCrowd on yrityslainojen joukkorahoitusmarkkinapaikka. Siihen liittyy myös epäilyksiä, joten lisään sen tänne varoitukseksi. Itse en ole siihen sijoittanut, juuri noiden epäilysten vuoksi. 

  Housersissa on ilmeisesti ongelmia. Tästä en ole juurikaan löytänyt mitään englanniksi, mutta hiljattain olen törmännyt pariinkin espanjankieliseen artikkeliin kuinka sijoittajat on haastamassa niitä oikeuteen. Minua varoitti Housersista muutama Espanjalainen sijoittaja jo viime vuonna sen takia poistin sen alunperin listaltani. Suosittelen välttämään kaikkia joissa on potentiaalisesti ongelmia. Oma lyhyt kokeiluni viime vuonna meni kuitenkin ihan hyvin.

  Huijaukset

  Nämä palvelut on aika selkeitä huijauksia ja niistä on monesta myös poliisitutkinta käynnissä.

  IbanWallet on mielestäni hyvin epäilyttävä ja en suosittele sinne sijoittamista. Heiltä eivät vastaa kysymyksiin siitä ketä palvelun takana on ja mikä heidän yhteys on saman nimeseen Brittiläiseen yhtiöön. Heillä ei ole tarvittavaa toimilupaa Briteissä eikä Latviassa ja osoitteena on Berliiniläinen co-working tila. Uusimpien tietojen varjolla uskallan kutsua tätä huijauksesi. Lue täältä lisää Iban Walletista. Ei poliisi tutkintaa vielä käynnissä.

  Wisefund on yrityslainoihin erikoistunut markkinapaikka lainoille. Lainoilla on buyback takuu pääomalla kolmannen osapuolen kautta ja buyback rahasto korko-osuudelle. Wisefundia epäillään huijaukseksi ja ainakin muutama projektin lainaaja ei ole todellinen. Liity Telegram ryhmään pysyäksesi ajantasalla. Wisefundista on alkanut poliisitutkinta ja sijoittajia edustaa sama asianajotoimisto jotka hoitaa Kuetzal, Envestio ja Monetheran tapausta.

  Grupeerissa on ihan oikeita lainoja tunnetuilta tahoilta, mutta mukaan mahtuu myös muutama huijaukseksi epäilty jossa omistajina on Grupeerin omistajat. Grupeer on lopettanut myös nostot toistaiseksi ja syyttää yleistä koronan aiheuttamaa hätätilaa. Grupeerista ollaan valmistelemassa oikeus tapausta, voit osallistua siihen tässä telegram ryhmässä. Suomalaisilla on myös oma ryhmä.

  Monethera on yrityslainoihin erikoistunut markkinapaikka lainoille. Se toimi yksityisrahastona ennen kuin julkaisi markkinapaikkansa. Monethera todennäköisesti siirtyy huijaus kategoriaan ja siitä haetaan oikeudessa konkurssiin, jotta voidaan selvittää missä rahat on. Sijoittajat hakevat rahojaan Monetherasta oikeus teitse. Kanteenseen osallistuminen on suljettu, mutta jonotuslistalle voi liittyä täältä. Lisätietoja Telegram ryhmässä.

  Kuetzal on huijaus. Lainaajat eivät ole todellisia tai ei ainakaan ole mitään rahaa saanut. 

   Lue täältä lisää.

  Envestio on Kuetzalin aiheuttaman myllerryksen uhri ja sulki täysin yllättäen ovensa 21.1.2020. Vielä on epäselvää oliko se huijaus.

  "Whatever the mind of man can conceive and believe, it can achieve."

  – Napoleon Hill
  Scroll to Top