Markkinapaikat

Markkinapaikkoja on ihan hirveä määrä pelkästään Euroopassa. Olen tähän kerännyt kaikki sellaiset, johin itse sijoitan tai voisin sijoittaa. Useimmat näistä olen maininnut joissain artikkelissani. Viimeisimmästä sijoitusraportista löydät kaikki markkinapaikat joihin itse tällä hetkellä sijoita. Olen jaotellut markkinapaikat kolmeen osaan, mutta todellisuudessa osa näistä voisi olla useammankin kategorian alla listattuna. 

Olen tarkoituksella jättänyt listasta mm. kotimaisia vertaislaina- ja joukkorahoitus markkinapaikkoja pois, koska en suosittele niihin sijoittamista. Suurimman osan tässä listassa olevien kanssa minulla on jonkin näköinen markkinointi kumppanuus ja rekisteröitymällä linkistäni tuet blogiani rahallisesti ilman että se maksaa sinulle mitään päin vastoin voit jopa hyötyä siitä rekisteröitymis bonuksen muodossa.

Sisällys
  Add a header to begin generating the table of contents

  Kuluttajalainat

  Lyhytaikaisia mikrolainoja 12% korolla ja 30 päivän buyback takuulla. Täysin automaattista sijoittamista parhaimmillaan. 

  Lyhytaikaisia alle 1kk lainoja kiinteällä 12% korolla ja 30 päivän buyback takuulla. Loyalty bonus +2% yli 5000€ sijoituksille 3kk jälkeen. Lainat on Swaperin omistavan Wandoo Finance Groupin omia. 

  PeerBerry on pääasiassa keskittynyt lyhyihin alle 45 päivän lainoihin. Nykyisin tarjolla on myös pidempiä lainoja. PeerBerry on alunperin Aventus Groupin perustama omille lainoileen, mutta nykyisin on täysin itsenäinen.
  Fast Invest on vertaislaina markkinapaikka jossa on tarjolla kuluttaja lainoja 9 – 16% korolla. Minimisijoitus vain 1€ ja voit lunastaa pääomasi takaisin milloin. Lisäksi lainoilla 100% takaisinmaksu turva.
  Via Invest on Via SMS Groupin oma lainojen markkinapaikka. Lainojen korot on 9 – 12%. ViaInvestissä on tarjolla kuluttajalainoja seuraavista maista: Ruotsi, Latvia, Tsekki, Puola ja Espanja. Lainoilla on 30 päivän buyback takuu.

  Mintos on yksi suurimmista lainojen markkinapaikoista. Lainoja löytyy ympäri maailmaa euroissa noteerattuna ja myös muissa valuutoissa. Keskikorko vaihtelee markkinatilanteen mukaan mutta on yleensä 9 – 12%. Myös korkeamman ja alhaisemman koron lainoja löytyy. Useimmissa lainoissa on 60 päivän buyback takuu. Mintoksessa on myös paljon muitakin kuin kuluttajalainoja. 0,5% bonus 90 päivän sijoituksista 

  Viventor on Mintoksen kaltainen markkinapaikka lainoille. Se missä se ehkä hieman eroaa Mintoksesta on se että lainoja tarjoavat luottolaitokset menevät hieman tarkemman seulan läpi ja niitä seurataan tarkemmin. Luottolaitoksissa on jonkin verran päällekkäisyyksiä muiden markkinapaikkojen kanssa.

  Yrityslainat

  Crowdestor on erikoistunut vakuudellisiin yritys ja kiinteistö lainoihin. Lainojen korot on tyypillisesti 15 – 20%. Crowdestor myös itse osallistuu listattujen kohteiden rahoitukseen.

  Envestio oli yksityinen sijoitusrahasto ennen kuin se aloitti kohteiden joukkorahoituksen. Envestio tarjoaa silta- ja välirahoitusta. Lainoissa on pääosin houkutteleva 15%+ korko vaikka ovatkin vakuudellisia. Rekisteröinti bonus 5€ vähintään 100€ talletuksesta + 0,5% sijoituksista 270 päivän ajan. 

  Joukkorahoitettuja yrityslainoja jopa 21% korolla. Osassa takaisin maksu takuu ja tuottoa alkaa kertyä heti kun sijoitat vaikka rahoitus ei olisi vielä sulkeutunut sillä Kuetzal rahoittaa puuttuvan osuuden.

  EN SUOSITTELE TÄLLÄ HETKELLÄ KUETZALIIN RAHAN LAITTAMISTA. Lue täältä lisää.

  Monethera on yrityslainoihin erikoistunut markkinapaikka lainoille. Se toimi yksityisrahastona ennen kuin julkaisi markkinapaikkansa. Kohteilla hyvin korkea jopa 18% keskimääräinen tuotto. Rekisteröitymis bonus 5€ + 0,5% 180 päivän sijoituksista. Koodilla ”matkalla” bonus aika tuplana eli 360 päivää, vain 25 ensimmäiselle rekisteröityneelle.

  Wisefund on yrityslainoihin erikoistunut markkinapaikka lainoille. Lainoilla on buyback takuu pääomalla kolmannen osapuolen kautta ja buyback rahasto korko-osuudelle. Sijoitus bonus 0,5% 180 päivän sijoituksista.

  Lyhytaikaisia yrityslainoja 7,5 – 15% korolla. Yleensä lainat vakuudellisia tai erikseen vakuutettuja buyback takuulla.

  Irlantilainen joukkorahoitus markkinapaikka pienten ja keskisuurten Irlantilaisten yritysten rahoitukseen. Flender ei tarjoa buyback takuuta, mutta niiden track record on todella hyvä, vain 0,2% lainoista on maksamatta tai perinnässä. Keskikorko on noin 10% ja korko vaihtelee luokituksen mukaan 6,45% – 15,9%. Bonus 5% sijoituksista ensimmäisen 30 päivän ajan.

  Boldyield on uusi yrityslainoihin keskittyvä markkinapaikka. Erikoisuutena on laivarahti ja tietysti kiinteistö projektit sillä onhan osa perustajista aiemmin ollut Grupeerilla. Tavoite korko on 10 – 18% ja laina-aika 3 – 36kk. Kaikissa projekteissa on omaisuutta vakuutena. 

  Kiinteistölainat

  EvoEstate on mielenkiintoinen asunto ja kiinteistö projekteihin keskittynyt markkinapaikka. Se mikä tekee EvoEstatesta erikoisen on se että he sijoittavat myös itse useimpiin projekteihin ja projectit tulee joko jaettuna tai yksinoikeudella muista markkinapaikoista. Evolla on tarkkaan valikoituja projekteja mm. ReInvest24, Brickstarter, Housers, Crowdestor sekä 15 muuta. Cashback bonus 0,5% 180 päivän sijoituksista.

  Bulkestate on keskittynyt puhtaasti kiinteistösijoitus lainoihin ja kohteet on tällä hetkellä pääasiassa Latviasta. Heillä on asiantunteva tiimi ja käyttävät riippumatonta ulkopuolista tahoa kiinteistön arviointiin. Kaikki lainat on vakuudellisia.

  Brickstarter on espanjalainen loma-asuntoihin erikoistunut kiinteistösijoitus markkinapaikka. Tuottoa tulee asuntojen vuokrasta ja myynnistä. Koodilla BRICKS saat 15€ extraa sijoitettavaksi + 0,5% cashback 90 päivän sijoituksista.

  Estateguru tarjoaa siltarahoitusta rakennusprojekteihin. Korko on tyypillisesti 10 – 12%. Lainoissa on vakuutena kiinteistö ja usein myös henkilökohtainen takuu. Koodilla EGU49215 0,5% bonus 90 päivän sijoituksista.

  Vakuudellisia yritys ja rakennus projekti lainoja. Korko 12 – 14%. Lainoissa 60 päivän buyback takuu.

  Joukkorahoitus pohjaista asuntosijoittamista. Tuottoa tulee kiinteistön kehittämisestä saadulla arvonnousulla ja/tai vuokratuotolla.

  "Whatever the mind of man can conceive and believe, it can achieve."

  – Napoleon Hill
  Vieritä ylös