Markkinapaikat

Markkinapaikkoja on ihan hirveä määrä pelkästään Euroopassa. Olen tähän kerännyt kaikki sellaiset, johin itse sijoitan tai voisin sijoittaa. Useimmat näistä olen maininnut joissain artikkelissani. Viimeisimmästä sijoitusraportista löydät kaikki markkinapaikat joihin itse tällä hetkellä sijoita. Olen jaotellut markkinapaikat kolmeen osaan, mutta todellisuudessa osa näistä voisi olla useammankin kategorian alla listattuna. 

Olen tarkoituksella jättänyt listasta mm. kotimaisia vertaislaina- ja joukkorahoitus markkinapaikkoja pois, koska en suosittele niihin sijoittamista. Suurimman osan tässä listassa olevien kanssa minulla on jonkin näköinen markkinointi kumppanuus ja rekisteröitymällä linkistäni tuet blogiani rahallisesti ilman että se maksaa sinulle mitään päin vastoin voit jopa hyötyä siitä rekisteröitymis bonuksen muodossa.

Sisällys
  Add a header to begin generating the table of contents

  Kuluttajalainat

  Lendermarket on CreditStar Groupin sisar yritys ja välittää CreditStarin lainoja. CreditStart toimii mm. Suomessa,  Virossa, Ruotsissa, Tanskassa, Espanjassa, Englannissa, Tsekeissä ja Puolassa. Lainoja on tällä hetkellä tarjolla kaikista paitsi Suomesta ja Englannista.  CreditStarilla on toimilupa näissä maissa. CreditStar on myös yksi ExploreP2P korkeimmin luokiteltuja lainaajia Mintoksessa. Lendermarket tarjoaa lukijoilleni 1% bonuksen sijoituksille ensimmäisen 60 päivän aikana. Bonus maksetaan tuon ajan päätteeksi.

  Lyhytaikaisia alle 1kk lainoja kiinteällä 12% korolla ja 30 päivän buyback takuulla. Loyalty bonus +2% yli 5000€ sijoituksille 3kk jälkeen. Lainat on Swaperin perustaneen Wandoo Finance Groupin omia, jolla on luoton myöntämiseen tarvittava toimilupa. 

  PeerBerry on pääasiassa keskittynyt lyhyihin alle 45 päivän lainoihin. Nykyisin tarjolla on myös pidempiä lainoja. PeerBerry on alunperin Aventus Groupin perustama omille lainoileen, mutta nykyisin on täysin itsenäinen. PeerBerry toimii vain välittäjänä lainoille, joiden myötäjällä on toimilupa. 0,5% bonus 3kk ajan rekisteröinnistä. 

  Mintos on yksi suurimmista lainojen markkinapaikoista. Lainoja löytyy ympäri maailmaa euroissa noteerattuna ja myös muissa valuutoissa. Keskikorko vaihtelee markkinatilanteen mukaan mutta on yleensä 9 – 12%. Myös korkeamman ja alhaisemman koron lainoja löytyy. Useimmissa lainoissa on 60 päivän buyback takuu. Mintoksessa on myös paljon muitakin kuin kuluttajalainoja. 

  Viventor on Mintoksen kaltainen markkinapaikka lainoille. Se missä se ehkä hieman eroaa Mintoksesta on se että lainoja tarjoavat luottolaitokset menevät hieman tarkemman seulan läpi ja niitä seurataan tarkemmin. Luottolaitoksissa on jonkin verran päällekkäisyyksiä muiden markkinapaikkojen kanssa.

  Via Invest on Via SMS Groupin oma lainojen markkinapaikka. Lainojen korot on 9 – 12%. ViaInvestissä on tarjolla kuluttajalainoja seuraavista maista: Ruotsi, Latvia, Tsekki, Puola ja Espanja. Lainoilla on 30 päivän buyback takuu. Via SMS Groupilla on tarvittavat toimiluvat myöntää lainoja.

  Lyhytaikaisia mikrolainoja 12% korolla ja 30 päivän buyback takuulla. Täysin automaattista sijoittamista parhaimmillaan. Lainat on Robocash Groupin omia.

  Bondora Go & Grow on hieman erillainen tapa sijoittaa lainoihin. Et sijoita yksittäisiin lainoihin vaan se on enemmän rahaston tyyppinen. Go & Grow:n tuotto on 6,75% mutta se ei ole taattu. Go & Grow:ssa saat täyden likviditeetin sijoitukselle ja voi lunastaa sen milloin vain 1€ kululla. Korkoa sijoitukselle maksetaan päivittäin. En suosittele käyttämään Bondorassa mitään muuta kuin Go & Grow:ta. Rekisteröitymällä linkilläni saat 5€ bonuksen.

  Yrityslainat

  Crowdestor on erikoistunut vakuudellisiin yritys ja kiinteistö lainoihin. Lainojen korot on tyypillisesti 15 – 20%. Crowdestor myös itse osallistuu listattujen kohteiden rahoitukseen.

  Irlantilainen joukkorahoitus markkinapaikka pienten ja keskisuurten Irlantilaisten yritysten rahoitukseen. Flender ei tarjoa buyback takuuta, mutta niiden track record on todella hyvä, vain 0,2% lainoista on maksamatta tai perinnässä. Keskikorko on noin 10% ja korko vaihtelee luokituksen mukaan 6,45% – 15,9%. Bonus 5% sijoituksista ensimmäisen 30 päivän ajan.

  Lyhytaikaisia yrityslainoja 7,5 – 15% korolla. Yleensä lainat vakuudellisia tai erikseen vakuutettuja buyback takuulla.

  Boldyield on uusi yrityslainoihin keskittyvä markkinapaikka. Erikoisuutena on laivarahti ja tietysti kiinteistö projektit sillä onhan osa perustajista aiemmin ollut Grupeerilla. Tavoite korko on 10 – 18% ja laina-aika 3 – 36kk. Kaikissa projekteissa on omaisuutta vakuutena. BOLDYIELD ON LOPETTANUT TOIMINTASA JA MAKSANUT KAIKKI TAKAISIN SIJOITTAJILLE!

  Kiinteistölainat

  EvoEstate on mielenkiintoinen asunto ja kiinteistö projekteihin keskittynyt markkinapaikka. Se mikä tekee EvoEstatesta erikoisen on se että he sijoittavat myös itse useimpiin projekteihin ja projectit tulee joko jaettuna tai yksinoikeudella muista markkinapaikoista. Evolla on tarkkaan valikoituja projekteja mm. ReInvest24, Brickstarter, Housers, Crowdestor sekä 15 muuta. Cashback bonus 0,5% 180 päivän sijoituksista.

  Bulkestate on keskittynyt puhtaasti kiinteistösijoitus lainoihin ja kohteet on tällä hetkellä pääasiassa Latviasta. Heillä on asiantunteva tiimi ja käyttävät riippumatonta ulkopuolista tahoa kiinteistön arviointiin. Kaikki lainat on vakuudellisia.

  Estateguru tarjoaa siltarahoitusta rakennusprojekteihin. Korko on tyypillisesti 10 – 12%. Lainoissa on vakuutena kiinteistö ja usein myös henkilökohtainen takuu. Koodilla EGU49215 0,5% bonus 90 päivän sijoituksista.

  Brickstarter on espanjalainen loma-asuntoihin erikoistunut kiinteistösijoitus markkinapaikka. Tuottoa tulee asuntojen vuokrasta ja myynnistä. Koodilla BRICKS saat 15€ extraa sijoitettavaksi + 0,5% cashback 90 päivän sijoituksista.

  Joukkorahoitus pohjaista asuntosijoittamista. Tuottoa tulee kiinteistön kehittämisestä saadulla arvonnousulla ja/tai vuokratuotolla.

  Epäillyt huijaukset

  Wisefund on yrityslainoihin erikoistunut markkinapaikka lainoille. Lainoilla on buyback takuu pääomalla kolmannen osapuolen kautta ja buyback rahasto korko-osuudelle. Sijoitus bonus 0,5% 180 päivän sijoituksista. Wisefundia on myös epäilty Hong Kong buybackin vuoksi, mutta nostot toimii ja lainoja on maksettu takaisin. Itse pidän Wisefundin suurimpana riskinä sen pientä kokoa. 

  Fast Invest on vertaislaina markkinapaikka jossa on tarjolla kuluttaja lainoja 9 – 16% korolla. Minimisijoitus vain 1€ ja voit lunastaa pääomasi takaisin milloin. Lisäksi lainoilla 100% takaisinmaksu turva. Fast Investiä on väitetty huijaukseksi jo useamman vuoden ajan, mutta koronasta huolimatta sieltä on nostot toiminut. Lue arvostelu ennen kuin sijoitat. 

  Vakuudellisia yritys ja rakennus projekti lainoja. Grupeer on ajautunut ongelmiin eikä nostot ole raporttien mukaan toiminut. 

  Monethera on yrityslainoihin erikoistunut markkinapaikka lainoille. Se toimi yksityisrahastona ennen kuin julkaisi markkinapaikkansa. MONETHERA ON LOPETTANUT TOIMINTANSA!

  Huijaukset

  Kuetzal on huijaus. Lainaajat eivät ole todellisia tai ei ainakaan ole mitään rahaa saanut. 

   Lue täältä lisää.

  Envestio on Kuetzalin aiheuttaman myllerryksen uhri ja sulki täysin yllättäen ovensa 21.1.2020. Vielä on epäselvää oliko se huijaus.

  "Whatever the mind of man can conceive and believe, it can achieve."

  – Napoleon Hill
  Vieritä ylös