Iban Wallet 2,5 – 6% korko talletukselle, mutta millä riskillä

Jaa somessa:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Iban wallet esittää itsensä vähän niin kuin talletus- tai määräaikaistilinä, mutta todellisuudessa se on sijoitus lainoihin. Voit valita neljästä eri korko tasosta ja korkeampi korko vaatii pidemmän talletusajan ja isomman sijoituksen.

Iban wallet korkostaa että tili on EMI (electronic money institute) tili ja on reguloitu. Tämä ei kuitenkaan ole pankkitili ja sillä ei ole minkäänlaista talletussuojaa. Se on sijoitustili ja jonka arvo voi mennä nollaan. Luvattu tuottokin on ilmoitettu arviona eli siitä ei ole mitään takuuta että saat tuon tuoton. Sijoitetut rahat sijoitetaan lainoihin ihan niin kuin missä tahansa vertaislainamarkkinapaikalla, mutta Ibanwallet hoitaa tuon puolen eikä sinun tarvitse tietää mitään lainoista.

Tässä piileekin suurin riski. Et tiedä mitään siitä mihin rahat sijoitetaan sillä Iban wallet ei kerro mitkä yritykset on sen lainantarjoajia. Sivustolta on myös hyvin vaikea saada selville mikä Iban Walletin yhtiön nimi edes. Tiesin että kyseessä on Brittiläinen yhtiö, koska löysin heidän joukkorahoituskampanian vuodelta 2016. Tuolloin yhtiön nimi oli Iban Online Ltd. Saamieni sähköpostien perusteella se näyttäisi olevan nyt Iban Wallet Corporation. Kyseinen yhtiö ei ole FCA:n valvoma vaikka onkin Briteistä. Iban walletin sivuja ei myöskään voi ladata Briteistä. Tämä nyt ei välttämättä kerro mistään mutta olisi hyvä tietää edes mille yhtiölle rahansa antaa. Rahoista puheen ollen tuo EMI lisenssi ei ole Iban Walletin vaan Espanjalaisen yrityksen jossa Iban Walletilla on tili.

He korostavat paljon sijoituksen läpinäkyvyyttä ja turvallisuutta mutta itse en tunne oloani turvalliseksi enkä tiedä riittävästi, jotta voisin edes lähteä arvioimaan miten suuri riski tässä piilee. Heidän tarjoama konsepti ei varsinaisesti ole mitenkään uniikki tämän tapaisia muitakin on joista on helpompi arvioida riskejä esim. Bondora Go & Grow, jota sitäkään en pitäisi pieni riskisenä sijoituksena. En kuitenkaan vielä kutsuisi tätä huijaukseksi, mutta avoimuudessa heillä on vielä paljon petrattavaa. Itse en tähän sijoittaisi, mutta jotkut bloggaajat on sijoittanut ja kehuvat niiden mobiilisovellusta.

Jos tästä kaikesta huolimatta haluat kokeilla Iban walletia niin rekisteröidy tästä ja käytä koodi LOVE1 saadaksesi 1% bonus koron ensimmäiselle 90 päivälle. Koodi on voimassa helmikuun loppuun. Rekisteröitymällä linkilläni myös minä saan tästä korvauksen.

Blogi sisältää affiliate linkkejä. Lue täältä tarkemmin.

avatar
  Subscribe  
Notify of

Viimeisimmät artikkelit

Vertaislaina vinkit, bonukset ja uutiset

18733

Vinkit suoraan sähköpostiin.

Saat hyödyllisiä materiaaleja, kuulla ensimmäisenä uusista palveluista ja cashback/bonus tarjouksista.

Muutama kirjasuositus

Arvosteluita

"Whatever the mind of man can conceive and believe, it can achieve."

– Napoleon Hill
Vieritä ylös