Kilpailu vertaislaina sijoittajien pääomasta on alkanut

Jaa somessa:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Osakemarkkinat on ollut suoraan sanoen brutaalit ja kohta Eurooppalaisten osakkeiden arvostustaso alkaa olla samaa luokkaa kuin viime finanssikriisissä. Maailmanlopun tunnetta on varmasti lisännyt poikkeukselliset toimet kuten rajojen kiinni laittamiset ja jopa ulkonaliikkumiskiellot. Paniikki on näkynyt myös vertaislainamarkkinoilla.

Mintosen jälkimarkkinat oli alkuviikosta aivan jumissa ja lainoja ei saanut listattua. Lainoja on tarjottu myös aivan poikkeuksellisen korkealla alennuksella. Näin jopa 15% alennusta lainoista. Myös primääri markkinalla korot on noussut ja tarjolla on jopa yli 20% korolla lainoja. Mintoskin on mainostanut kohonnutta keskikorkoa. Myös pending payments määrät on kasvanut kun pääoma virtaa väärään suuntaa. Mintos julkisti myös että myöhässä (yli 7) olevista pending payments maksetaan korkoa.

Alkuviikosta Lendermarket ilmoitti että heidän loan originator Creditstar oli nostanut lainojen koron 14% ja lisäksi tarjoavat 2% cashbackin netto talletuksista, jotka on tehty huhtikuun loppuun mennessä. Tämän lisäksi uudet sijoittajat saa vielä 1% aloitus bonuksen ensimmäisen 60 päivän sijoituksista (vain affiliate linkillä joka löytyy arvosteluni lopusta). Näin ollen jopa 17% tuottoa olisi tarjolla.

Swaper myös ilmoitti heti seuraavana päivänä Lendermarketin ilmoituksesta nostavansa myös oman kiinteän koron 14% ja sen päälle voi edelleen saada 2% loyalty bonuksen (tarkemmat tiedot arvostelussani). Swaper ei myöskään enää kärsi cash drag ongelmista vaan lainoja on ihan runsaasti tarjolla. Päivitys: Uusille rekisteröityneille tarjolla extra 2% 3kk ajan, voimassa 30.4.2020 asti.

Valikoivalle sijoittajalle tämä on hyvä asia sillä nyt voi poimia hyvä laatuisten lainaajien lainoja normaalia korkeammalla korolla. Lisäksi voi hyötyä jälkimarkkinoiden mahtavista alennuksista. Kannattaa kuitenkin olla tarkkana kenen lainoihin sijoittaa sillä kaikkien talous ei ole sillä pohjalla että se kestää kohonneita luottotappioita etenkin kun joutuvat vielä kilpailemaan sijoittajien pääomasta. Kaikki ei välttämättä tästä tule selviämään, mutta vahvimmat tulee hyötymään isosti.

Creditstarista minulla ei ole pienintäkään epäilystä etteikö se olisi yksi voittajista. Swaperissa lainojaan tarjoavasta Wandoo Finance:sta en voi mennä vielä takuuseen, mutta heillä tuntuu olevan riskienhallinta kohdallaan ja ovat voitollisia joten heillä on hyvät edellytykset. Mintoksessa taas uskon että tullaan näkemään enemmän alasajoja tulevina vuosina, joten ole tarkka äläkä mene vain korkeimman koron perässä. Ota myös huomioon valuuttariski vaikka sijoituksesi olisi euroissa jos lopullisen lainaajan valuutta on muu kuin euro on valuuttariski hyvin todellinen ja sen kantaa silloin lainan myöntäjä.

Moni pelkää että lainojen luottotappiot nousee käsittämättömän suureksi laman tai taantuman tullessa näin ei kuitenkaan käynyt finanssikriisissä kulutusluottojen osalta. Käsittelin tuota aihetta enemmän edellisessä kirjoituksessani ”Mihin laina markkinapaikkoihin nyt kannattaa sijoittaa?” Se on edelleen hyvin relevantti joten suosittelen tutustumaan siihenkin. On hyvä muistaa että vanhimmat vertaislaina markkinapaikat koki finanssikriisin ja siitä alkoi niiden kova kasvu. Kannattaa muistaa riskit ja olla vahvimpien mukana niin ei käy huonosti.

0 0 votes
Article Rating

Blogi sisältää affiliate linkkejä. Lue täältä tarkemmin.

Subscribe
Notify of
guest

2 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Sami
Sami
4 years ago

Grupeer näyttäisi menevän Envestion ja Kuetzalin joukkoon, sillä mitä suuremmalla todennäköisyydellä kyseessä on huijaussivusto. Mitä ajatuksia Grupeerista tällä hetkellä?

Viimeisimmät artikkelit

Cashback 1 – 8% kaikista maksuista. Rekisteröintibonus $25 USD kun otat minimissään ruby tason kortin. Lue lisää >

Vertaislaina vinkit, bonukset ja uutiset

18733

Vinkit suoraan sähköpostiin.

Saat hyödyllisiä materiaaleja, kuulla ensimmäisenä uusista palveluista ja cashback/bonus tarjouksista.

Muutama kirjasuositus

Arvosteluita

"Whatever the mind of man can conceive and believe, it can achieve."

– Napoleon Hill
Scroll to Top