Kotimaiset pikavippi firmat keskeyttää sijoitusten lunastukset

Jaa somessa:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Moni on sijoittanut näihin pikavippi firmojen äänioikeudettomiin osakkeihin korkean osinkotuoton ja matalan verotuksen vuoksi. Itsekin käytin sijoitin jonkin aikaa niihin mutta vetäydyin niistä pois kun pidin riskiä hieman liian suurena tuottoon nähden.

Nyt kuitenkin realisoituu yksi niiden riskeistä ettei sijoitusta saakkaan enää realisoitua luvatussa ajassa. Ensin perjantaina GF Moneyn korkeatuottoinen.fi ilmoitti keskeyttävänsä lunastukset toistaiseksi ja eilen Blue Financen osinkotuottoa.fi teki saman. Myös OPR-Financen tuottoa.fi on keskeyttänyt lunastukset. Tämä on hyvin ikävä jos olit aikonut lähiaikoina nostaa sijoituksen pois. Tästä varoittelinkin jo vuosi sitten joitakin.

Näissä on näkynyt sama ilmiö kuin vertaislainoissa jossa sijoittajat paniikissa vetää rahoja uskoen että kaikki lakkaa lainojen maksamisen. Pelko ei ole täysin pohjaton sillä onhan esim yrityslainoja myöntävät October ja Crowdestor otti 3kk aikalisän antaakseen yrityksillä hieman aikaa selvitä tästä hyvin poikkeuksellisesta tilanteesta. Jo tilille maksettu korko ja pääoma tosin on nostettavissa ja useimmat jatkaa maksamista. Näin on myös GF Money ja Blue Finance ilmoittanut ja tämä koskee vain sijoituksen lunastusta.

Tämä on kuitenkin tilapäistä ja vahvimmat tulee menestymään todennäköisesti hyvin, olihan viime finanssikriisi lainaajien kulta-ajan alku. En oikeasti usko että kumpikaan näistä menee nurin. Kirjoitin helmikuussa vähän tarkemmin siitä miten lainat käyttäytyi viime finanssikriisissa.

0 0 votes
Article Rating

Blogi sisältää affiliate linkkejä. Lue täältä tarkemmin.

Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Viimeisimmät artikkelit

Cashback 1 – 8% kaikista maksuista. Rekisteröintibonus $25 USD kun otat minimissään ruby tason kortin. Lue lisää >

Vertaislaina vinkit, bonukset ja uutiset

18733

Vinkit suoraan sähköpostiin.

Saat hyödyllisiä materiaaleja, kuulla ensimmäisenä uusista palveluista ja cashback/bonus tarjouksista.

Muutama kirjasuositus

Arvosteluita

"Whatever the mind of man can conceive and believe, it can achieve."

– Napoleon Hill
Scroll to Top