Säästövinkit: Puhelinliittymä

Jaa somessa:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Käyn tyypillisesti kerran tai pari vuodessa kiinteät kuluni läpi ja pyrin karsimaan turhat ja kilpailuttamaan ne mitä en voi poistaa. Nyt kun olen jo kolmatta viikko kotona ja ei näytä siltä että ihan heti olla matkustamassakaan mihinkään niin lähdin hakemaan halvempaa liittymää. Sellainen löytyikin ja säästän jopa 25€/kk aiemmpaan verrattuna.

Oikeanlainen liittymä riippuu hyvin paljon siitä miten sitä käyttää. Se mikä minulle on ideaalinen vaihtoehto voi tulla jollekin toiselle todella kalliiksi. Kannattaa varmistaa omat käyttötottumukset aiemmista laskuista vaikka kyllä sitä todennäköisesti aika hyvin osaa ilmankin arvioida miten liittymää käyttää. Data:n käytön määrä tai paremminkin sen vähyys saattaa yllättää monen.

Itse käytän aika vähän tekstiviestejä ja puheluita kun suurinosa menee imessagena tai whatsappillä ja puhelut on monesta facetime. Datan käyttökin on yllättävän pientä eli pääasiassa alle 2GB/kk. Tuo selittyy sillä että toimistolla ja kotona on WiFi. Liittymäni on Telialta jossa olen ollut jo vuosia asiakkaana. Aiemmin olin pitkään Saunalahden (Elisa) asiakas, mutta se ei kuulut hyvin kotonani. DNA:n asiakkaana en ole koskaan ollut joten en tiennyt miten se toimii kotonani. Internet yhteys on kuitenkin DNA:lta ja se onkin ihan älyttömän halpa.

Näillä spekseillä katsottuani kaikkien operaattorien julkiset pakettit Moi:n kuuden euron simmi vaikutti houkuttelivammalta. Meinasin sen suoraan tilata kun tiesin että saan sitten siirtäessä numeroni omalta operaattorilta vastatarjouksen. Päätin kuitenkin eka kysäistä Telialta jos heillä olisi vanhalle asiakkaalle jotain edullista tarjousta kun tuo olisi ymmärtääkseni joka tapauksessa maksanut 5€ vaikka olisikin perunut Moi:n tilauksen.

Inhoan puhelimessa roikkua niin päätin kokeilla Telian chatissä kokeilla kilpailuttaa. Aloitin kysymällä olisiko heillä tarjota mitään edullisempaa vaihtoehtoa. Sain sieltä seuraavaksi kalleimman sitä käytiin muutama iteraatio ja tultiin halvimpaa sivuiltakin löytyvään pakettiin. Kerroin että olin löytänyt tämän Moin 6€/kk paketin ja kerroin että en mitenkään haluaisi vaihtaa operaattoria kun olen ollut tyytyväinen Telian verkon toimintaan, mutta nyt pitäisi löytää mahdollisimman edullinen paketti ja olisko heillä mitään vastaavaa. Pienen hämästyksen jälkeen sieltä löytyikin 4,90€/kk maksava paketti jossa oli hitaampi netti, mutta hieman enemmän dataa ja puhelut ja tekstiviestit käytön mukaan. Tuo on itselleni just täydellinen paketti. Säästöä aiempaan tulee 25€/kk eli 300€/vuosi.

Uuden asiakkaan hankinta on kallista joten he mielellään pitävät nykyiset asiakkaat, mutta aina ei kaikki asiakaspalvelijat sitä ymmärrä eikä niillä välttämättä ole valtuuksia myöntää parasta tarjousta. Paras asiakashan on tietysti sellainen joka maksaa ylikallista pakettia ihan niin kuin itsekin tein.

Jos tiedät jo että et asu missään DNA verkon katveessa niin Moi Mobiili on kyllä listahinnaltaan markkinoiden halvin. Pienellä vaivalla saatat saada myös kilpailukykyisen tarjouksen omalta operaattorilta ja loppujen lopuksi käyttötapa on se mikä määrittää järkevimmän liittymän ja se ei aina ole halvin.

Telian etuna on ilmainen Mobiilivarmenne jota myös itse käytän ja RAJATON paketeissa Baltian ja pohjoismaiden data on rajaton ja isommat EU-data paketit niille, jotka matkustelee EU-alueella enemmän. Myös Elisalta ja DNA:lta saa hyviä paketteja paljon matkusteleville ja dataa tarvitseville.

Se mikä toimii yhdelle ei välttämättä toimi toiselle ja periaatteessa ihan yhtä hyvät verkot kaikilla on, niillä saattaa olla vain eri katvealueet. Katvealueita löytyy ihan kaupungistakin sillä signaalin voimakksuu ei etenkään sisätiloissa aina ole optimaalinen.

0 0 votes
Article Rating

Blogi sisältää affiliate linkkejä. Lue täältä tarkemmin.

Subscribe
Notify of
guest

2 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Bea
Bea
4 years ago

Itse pidän yleensä puhelimesta ja sen ulkonäöstä huolta. Varsinkin jos on iphone niin pitää olla kuoret ja näytön suojat. Mutta usein unohtuu tuo liittymäpuoli. Sillä saisi varmasti kuluja vähennettyä paljon vuositasolla.

Tomi
Tomi
3 years ago

Puhelinliittymän kilpailuttamisella voi vain voittaa. Hyvä säästövinkki!

Viimeisimmät artikkelit

Cashback 1 – 8% kaikista maksuista. Rekisteröintibonus $25 USD kun otat minimissään ruby tason kortin. Lue lisää >

Vertaislaina vinkit, bonukset ja uutiset

18733

Vinkit suoraan sähköpostiin.

Saat hyödyllisiä materiaaleja, kuulla ensimmäisenä uusista palveluista ja cashback/bonus tarjouksista.

Muutama kirjasuositus

Arvosteluita

"Whatever the mind of man can conceive and believe, it can achieve."

– Napoleon Hill
Scroll to Top