Isyyspäivärahaa lomapäivistä

Jaa somessa:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Työsopimukseni mukaan sain 6 palkallista isyyslomaa tämän lisäksi käytin vuosilomapäiviä. Aluksi olin ajatellut, että en edes tee isyyspäiväraha hakemusta sillä ajattelin etten voi saada isyyspäivärahaa kun en ota palkatonta vapaata. Päätin kuitenkin tehdä sen kun ulkomainen työnantajani ei varmastikkaan olisi osannut hakea itselle kuuluvaa osaa. Hakemusta täyttäessä huomasin, että siinä pystyin ilmoittamaan saavani vuosilomapalkkaa osasta päivistä. Tästä heräsi ajatus, että olisiko se sittenkin mahdollista saada isyyspäivärahaa niistä päivistä, joilla olin kotona lomalla.

Koitin lukea isyyspäivärahasta Kelan sivuilta, mutta siitä ei saanut oikein mitään selkoa olisiko tuo mahdollista. Googletettuani asiasta oli eriäviä mielipiteitä, mutta lopulta löysin vastaavia kysymyksiä Kelan kysy kelalta palstalta, jotka antoivat ymmärtää sen olevan mahdollista. Tässä kysymyksessä on selkeimmin ilmaista, että kyllä näin on vuosiloma ajan palkka ei vaikuta isyysrahaan eli sitä maksetaan vaikka olisi lomalla. Soitin vielä Kelaan varmistaakseni asian ja näinhän se on voit saada isyyspäivärahaa vaikka saisitkin vuosilomapalkkaa samaan aikaan. Tätä asiaa ei kovin moni tiedä jopa meidän palkalaskija rupesi asiasta väittämään vastaan, myöskään työkaveri ei tajunnut ottaa rahoja. Juuri tämän vuoksi tästä asiasta kirjoitankin.

Meidän isien tulee olla alkuvaiheessa kotona auttamassa tuorettä äitiä ja myöskin itse kiintymään tuoreeseen vauvaan, mikä ei ehkä ihan samalla tavalla onnistu jos et ole alussa arjessa kokopäiväisesti mukana. Monilla voi olla taloudellinen tilanne esteenä tähän, mutta se että myös vuosilomapäivistä voi saada isyysrahaa voi auttaa jotain ottamaan myös palkattomia päiviä jos lomaa ei ole riittävästi. Itselläni jäi vain yksi päivä 18 päivästä käyttämättä ja senkin käytän joulun aikaan kun pidän viimeiset loma päivät pois. Jos olisin tiennyt tästä jo silloin kun suunnittelin lomiani olin ollut heti tuon yhden päivän lisää ja pitänyt yhden päivän vähemmän lomaa jouluna.

0 0 votes
Article Rating

Blogi sisältää affiliate linkkejä. Lue täältä tarkemmin.

Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Viimeisimmät artikkelit

Cashback 1 – 8% kaikista maksuista. Rekisteröintibonus $25 USD kun otat minimissään ruby tason kortin. Lue lisää >

Vertaislaina vinkit, bonukset ja uutiset

18733

Vinkit suoraan sähköpostiin.

Saat hyödyllisiä materiaaleja, kuulla ensimmäisenä uusista palveluista ja cashback/bonus tarjouksista.

Muutama kirjasuositus

Arvosteluita

"Whatever the mind of man can conceive and believe, it can achieve."

– Napoleon Hill
Scroll to Top