Fast Invest

Jaa somessa:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Fast Invest on vertaislaina markkinapaikka jossa on tarjolla kuluttaja lainoja 9 – 16% korolla. Fast Invest on mahdollinen ponzi huijaus

VAROITUS! Fast Investistä on tällä hetkellä vaikea saada rahoja takaisin. Monella on nostoja vielä huhtikuulta mitä ei ole maksettu.

Faktat lyhyesti

 • Perustettu: 2015
 • Perustajat: Simona Vaitkune
 • Pääkonttori: Iso Britannia, operointi Liettuasta käsin
 • Yhtiöiden nimet: Fast Invest Ltd (lainasopimus), Fast Invest UAB (operointi), Fast Invest Group OÜ
 • Lainatyypit: Vakuudeton kulutusluotto
 • Lainan maturiteetti: 1 – 12kk
 • Valuutta: EUR, PLN
 • Minimisijoitus: 1€, 10€ auto investillä
 • Maat: Espanja, Taska, Puola, Islanti (eCommerce 2020), Venäjä (Kviku)
 • Buyback takuu: Kyllä, maksaa myöhästyneen lainan erän 3 päivän sillä
 • Jälkimarkkinat: Ei, mutta voit myydä lainan takaisin jolloin saat pääomasi takaisin mutta menetät koron (myös jo maksetun)
 • Auto invest: Kyllä
 • Laina orginaattoreita: 8 (tarkempia tietoja ei saatavilla), 2019 julkaistu Kviku ja eCommerce 2020
 • Lainoja rahoitettu: 65m€ koko historia, edelliset 90 päivää 6m€ (30.06.2020)

Buyback takuu

Nykyisin moni markkinapaikka tarjoaa takaisin osto turvan mikäli lainan ottaja ei pysty maksamaan ajallaan lainan eriä. Yleisesti tämä tarkoittaa sitä että kun lainan maksu on myöhässä 30 – 90 päivää (liikkeelle laskijasta riippuen) se lunastetaan takaisin ja saat maksamattoman koron ja pääoman.

Fast Investissä sinulle maksetaan jo 3 – 7 päivän (riippuu lainan myöntäjästä) jälkeen myöhästynyt maksuerä ja näin sinun ei tarvitse odottaa rahoja. Tosin kuin monessa muussa markkinapaikassa koko lainaa ei lunasteta vaan vain se myöhässä oleva osa maksetaan sinulle ja laina jatkuu normaalisti kunnes se on maksettu tai lainaaja todetaan maksukyvyttömäksi ja lainan takaisin maksuturva käynnistyy jolloin jäljellä oleva osa maksetaan kokonaisuudessaan takaisin.

Jälkimarkkinat

Toinen merkittävä ero on jälkimarkkinoiden puuttuminen mikä normaalisti olisi negatiivinen asia sijoituksen huonon likviditeetin vuoksi, mutta Fast Invest taas on lupautunut lunastamaan sijoituksen milloin vain yhden pankkipäivän sisällä. Tämän vuoksi jälkimarkkinoita ei tarvita ja sijoitus on huomattavasti likvidimpi kuin normaalisti vertaislainoissa. Tässä on yksi pieni juttu mikä kannattaa tiedostaa, jos pyydät Fast Investiä lunastamaan lainan takaisin ennen sen maturiteettia menetät kaiken kertyneen koron siitä lainasta ja saat vain pääoman takaisin. Tämä on likviditeetin hinta.

Riskit

Vaikka tämä päälle päin voi näyttää hyvinkin riskittömältä ei mikään sijoitus ole täysin riskitön. Fast Invest on poistanut monta perinteisille vertaislainoille tyypillistä riskiä tehden sijoittamisesta helppoa, mutta tähän silti jää vastapuoli riski. Toisin sanoen riskinä on Fast Investin ja sen käyttämien lainan myöntäjien taloudellinen tilanne.

Fast Invest on syksyllä 2019 julkaissut kaksi uutta partneria Kviku ja eCommerce 2020, mutta muita ei ole julkaistu johtuen heidän sopimuksesta. Tämän vuoksi näiden taloudellista tilannetta on mahdoton arvioida. Buyback takuusta vastaa lainan originaattori ja mikäli tämä menisi konkurssiin voi Fast Invest ottaa hoitaakseen tätä kautta tulleet lainat.

Toinen riski on itse Fast Invest markkinapaikan pystyssä pysyminen. P2PMarketDatan perusteella Fast Invest on myöntänyt lainoja 46,9m€ tähän mennessä ja 2019 syys- ja joulukuun välillä 12,4m€ eli on selkeässä kasvussa. Fast Investin tilinpäätöstiedot on Brittiläisenä yhtiönä julkisia ja ne löytyy täältä. Saamieni tietojen mukaan Fast Invest on 2018 alkaen ollut kannattava.

Raportointi ja tilastot

Sivuston uudistuksen jälkeen raportointi on jo huomattavasti paremmalla tolalla. Näet mm. kuinka paljon sinulle on maksettu korkoa kussakin kuukaudessa ja myös vuosittaisen summan. Eli saat kaiken tarvittavan tiedon tehdäksesi veroilmoituksen.

Myynti näkyy hävittynä korkona

Omat kokemukset

Olen ollut Fast Investissä sijoittajana toukokuusta 2018 eli yli puolitoista vuotta jo. Kun tein ensimmäisen sijoituksen kyseisestä markkinapaikasta ei ollut juurikaan mitään arvosteluita tai muutenkaan ulkopuolista vahvistusta siitä että se olisi luotettava toimija. Otin kuitenkin riskin ja sijoitin aluksi vähän ja lähdin tutkimaan sitä tarkemmin. Fast Investin asiakaspalvelu on vastannut hyvin kysymyksiin ja ajan mittaan myös muilta sijoittajilta on tullut vahvistusta siitä että Fast Invest on ihan oikea yritys joka haluaa oikeasti palvelulla sijoittajia.

Rahat on siirtynyt molempiin suuntiin hyvin. Itse tein ensimmäisen noston vasta vuoden sijoittamisen jälkeen, mutta sillä välin muita tuntemiani sijoittajia oli raportoinut noston toimivan. Rahojen nostamiseksi sinun täytyy vahvistaa sähköpostiosoitteesi, kännykkä numerosi ja henkilöllisyytesi. Henkilöllisyys vaaditaan rahanpesulainsäädännön vuoksi ja kännykkään saat teksiviestin kun jolla nosto vahvistetaan. Lisäksi jokaisesta kirjautumisesta tilille tulee sähköposti ilmoitus. Lisäksi voit vielä ottaa käyttöön kirjautumiseen 2FA:n Google authentikatorilla. Pidän hyvin paljon näistä tietoturva uudistuksista, jotka julkaistiin sivuston uudistuksen yhteydessä.

Fast Invest todellakin tekee sijoittamisen helpoksi ja näennäisesti turvalliseksi. Myynti turva on sekä hyvä että huono. Likvidisyys on aina hyvä, mutta toisaalta kolikon kääntöpuolena on se että se kustantaa sinulle myydyn lainan koron myös jo maksetun. Toinen mikä itseäni hieman tökkii on se että lainan myöntäjiä, jotka vastaavat buyback turvasta ei ole julkaistu joten emme voi tietää niihin liittyvää vastapuoliriskiä.

Fast Investillä oli myös krypto ICO jonka tuotoilla oli tarkoitus laajentaa toimintaa tullakseen sijoituspankiksi. He onneksi luopuivat tästä ideasta ja keskittyvät vertaislainoihin. Kaikki ICO:n osallistuneet saivat sijoituksensa takaisin. Pankiksi laajentuminen olisi tuonut massiivisen lisä regulaation joka vaatii mittavia resursseja. Tästä syystä pidän luopumista siitä ideasta hyvänä päätöksenä vaikka heidän tavoite olikin hyvä ja kunnianhimoinen.

Ainoa mikä itseäni hieman häiritsee on se että Fast Investin käyttö on estetty Baltian maista ja UK:sta. UK:n vielä tavallaan ymmärrän mutta miksi pitää yritys rekisteröitynä UK:hon jos ei sillä markkinalla kuitenkaan toimi. Oma spekulaatio on se että halutaan erottautua muista Baltian markkinapaikoista joita on todella paljon ja toisaalta Fast Invest on muodostettu jo aiemmin UK:ssa olleesta Big Credit yhtiöstä. Nykyisellään sillä ei ole mitään tekemistä kuitenkaan tuon yhtiön kanssa.

Fast Investissä on paljon hämärää, mutta se käyttäytyy kuitenkin kuin ihan normaali yhtiö. Ehkä spekulaatiot pitää paikkaansa ja Simonen perheellä on vähän hämärä tausta esim kun lukee Kristaps Morsin arvostelun tulee kovasti mieleen MOT:n pikavippi juttu. MOT:n jutun lainafirmat on kuitenkin toimiluvan omaavia yrityksiä. Kristapsin esittämät tiedot ei ole uusia, mutta hän on vetänyt ne niin hyvin yhteen niin kannattaa sieltä lukea.

Itse olen vetäytynyt lähes kokonaan Fast Investistä, mutta se johtuu siitä että tarvitsen käteisen muualla. Jopa tän koko Kuetzalin aiheuttaman kohun ympärillä nostot on toiminut normaalisti ehkä hieman enemmän viivettä on ollut kuin normaalisti, mutta Fast Investin koko tiimi oli Dubaissa pahimman paniikin aikana joten heillä on varmasti ollut iso jono nostoissa. Näin siis oli vielä tammikuun lopussa. Korona paniikki kuitenkin teki tehtävänsä ja näytti instant likviditeetin kolikon kääntöpuolen. Bondora on ainoa joka selvisi tuosta suht ok ja kesäkuussa heillä toimi nostot jo ok.

Fast Investin likviditeetti ilmeisesti loppui huhtikuussa, koska sen jälkeen rahojen saanti on kestänyt todella kauan. Fast Invest ei selkeästi ole pitänyt sijoitustilillä olevia vapaita varoja erikseen ja mahdollistanut takaisin myyntiä vain jos niillä on varoja oikeasti ostaa ne takaisin. Nyt ne joilla on tullut vapaita varoja koroista ja lainan pääoman takaisin maksusta ei myöskään saa näitä rahoja nostettua. He yrittää tällä hetkellä myös kovasti houkutella uusia sijoittaja cashback kampanjalla ja 18% korolla. Tämä alkaa aika paljon näyttämään ponzi huijaukselta, jossa uudella rahalla maksetaan vanhoille sijoittajille, jotka haluavat nostaa. Sijoitustilillä oleva raha on vaan monopolirahaa eikä vastaa todellisuutta asiakasvaratilillä jos heillä edes sellainen on.

Osa sijoittajista valmistelee Fast Investin viemistä oikeuteen, tämä on ollut toimiva strategia Kuetzal, Envestio ja Monetheran tapauksissa ja ne on saatu konkurssimenettelyyn jolloin saadaan tilit jäädytettyä ja selvitettyä mihin varat on mennyt. Suosittelen liittymään tälle Telegram kanavalle ja täyttämään tämän lomakkeen. Se ei sido sinua mihinkään mutta pystyt ajantasalla miten homma etenee ja mitä se maksaa. Näissä muissa tapauksissa kustannus itselleni on ollut pienempi kuin tunnin konsultointi lakimiehen kanssa.

Fast Invest on koittanut myös vaimentaa arvostelijoitaan lakimiehellä joten saa nähdä lähestyvätkö minua tämän viimeisimmän päivityksen jälkeen.

En suosittele että aloitat sijoittamisen

Tämän hetken tilanteen perusteella en suosittele että sijoitat Fast Investiin. Turvallisempia vaihtoehtojakin on esim Lendermarket ja PeerBerry.

8 ajatusta aiheesta “Fast Invest”

 1. Vanhoista Puolan lainoista, joissa korko oli 16% on korko pudonnut 11% kesken laina-ajan.

  1. Mika Koivisto

   Tuo on jännä miksi se näyttää sen noin. Itse olen ainakin saanut maksut kuitenkin ihan sen alkuperäisen koron mukaan.

  1. Mika Koivisto

   Niitä kuitenkin saa pois. Instant liquidity on killer tässä markkinassa ja kenelläkään ei ole pohjatonta kassaa. Bondoran G&G on siirtynyt myös osittaisnostoon koska likviditeetti ei riitä vaan pitää odottaa lainojen maksuja. Mielestäni Fast Invest on toiminut hyvin toki voisivat kertoa suoraan että likviditeetti ei riitä josta aiheutuu viiveitä.

 2. Näyttää ettei enää saa edes rahoja pois. 6 kuukauttakin mennyt joillain. Itsellä nyt 1kk takana.
  Myös nostosummat on rajoitettu niin pieniksi että menee yli vuoden edes saada nostot aikaan. Omalla 300e sijoituksella voin nostaa 18e kuukaudessa.

  1. Mika Koivisto

   Viimeksi kun tarkastin tammikuussa oli raportoitu että joulukuun nostoja olisi tullut. Onko tilanne tosiaan vielä niin huono että ovat kuukausia jäljessä? Telegramissa joku raportoi saaneensa helmikuun alussa tehdyn nostopyynnön rahat.

 3. Itsellä on ollut 30.12. lähtien nostot pending tilassa. Olen yrittänyt nostaa rahoja tuolta pois nykyään olevien ilmasten nostojen rajoissa. Toukokuun jälkeen alusta on muutenkin ruvennut toimimaan huonosti. Ei yhtään maksua lainoista ole tullut tilille ja osa lainoista on hävinnyt myös Investment välilehdeltä, löytyy kuitenkin määrinä dashboardilta, jossa myöskään ei ole päivittynyt laina-ajat toukokuun jälkeen. Onneksi itsellä määrät kohtuu pieniä, mutta en jaksa uskoa, että rahoja enää saan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Vertaislaina vinkit, bonukset ja uutiset

18733

Vinkit suoraan sähköpostiin.

Saat hyödyllisiä materiaaleja, kuulla ensimmäisenä uusista palveluista ja cashback/bonus tarjouksista.

Paras cashback kortti

Cashback 1 – 8% kaikista maksuista. Rekisteröintibonus $50 USD kun steikkaat min. 1000 CRO. Lue lisää >.

Muita arvosteluita

Uniikki salasana joka markkinapaikkaan helposti

"Whatever the mind of man can conceive and believe, it can achieve."

– Napoleon Hill
Scroll to Top