Monethera

Jaa somessa:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Monethera on lopettanut toimintansa!

Monethera on lopettanut toimintansa 27.3.2020. Heillä on ollut jo muutaman kuukauden ongelmia pankin kanssa ja nostojen kanssa on ollut viiveitä. Envestion ja Kuetzalin tapaus on saanut sijoittajat panikoimaan pienestäkin ongelmasta ja vaikka Monethera tekikin paljon muutoksia ollakseen avoimenpi ei epäilykset poistunut siitä etteikö se olisi samanlainen huijaus kuin Envestio tai Kuetzal. Alla on Monetheran lähettämä kirje ja jätän tämän arvostelun sellaiseksi kuin se oli kun kirjoitin sen viime syksynä.

Koska sijoittajilta jäi paljon rahaa sisään eikä niiden takaisin saamista ole mitään tietoa on niitä haettava oikeusteitse. Ryhmä sijoittajia olikin jo alkanut valimistella tätä kun nosto ongelmat jatkuivat. Monetheran tapausta tulee ajamaan sama asianajotoimisto joka on jo täydessä vauhdissa Envestion ja Kuetzalin kanssa.

Mukaan kanteeseen pääsee hyvin pienellä summalla 1,8% pääomasta (talletukset – onnistuneet nostot). Kanteeseen osallistuvien ei tarvitse tehdä erillistä rikosilmoitusta vaan se hoidetaan meidän kaikkien puolesta. Uusimman tiedon miten kanteeseen pääsee mukaan saa tästä telegram ryhmästä.

Faktat lyhyesti

 • Perustettu: 2017 yksityisenä sijoitusrahastona, kesäkuussa 2019 avautui joukkorahoitus markkinapaikka
 • Pääkonttori: Viro
 • Lainatyypit: vakuudellisia yrityslainoja
 • Lainan maturiteetti: 3 – 12kk
 • Lainan lyhennys: tyypillisesti bullet eli viimeisessä erässä
 • Korko: 18 – 21%, keskikorko 19%
 • Valuutta: EUR
 • Minimisijoitus: 50€
 • Minimitalletus: 100€
 • Maat: Latvia, Puola
 • Buyback takuu: Osittainen
 • Jälkimarkkinat: Ei
 • Auto invest: Ei
 • Lainoja rahoitettu: 1,4m€ (14.9.2019)

Buyback takuu

Monethera maksaa ensin 35% lainasta takaisin ja loput 65% maksetaan perintätoimien jälkeen. Tämä järjestely on mielestäni uskottavampi kuin monen muun buyback sillä suuremmalla prosenttiosuudella joutuisi pitämään massiivista puskurirahastoa kattamaan buybackin. Tämä myös antaa uskottavuutta siitä että he tekevät tarkan analyysin kustakin kohteesta ennen sen listaamista. Lainoissa on aina vakuuksia ja/tai henkilökohtaisia takauksia lainaaja yrityksen johdolta.

Jälkimarkkinat

Monetheralta puuttuu jälkimarkkinat, mutta he tarjoavat takaisin oston mahdollisuuden lainoille. Se kulkee nimellä buyback ja sitä ei pidä sekoittaa tuohon takuuseen mikä taas pyrkii takaamaan sen että saat rahasi takaisin lainaavan yrityksen konkurssitilanteessa. Tästä ennen aikaisesta takaisin myynnistä veloitetaan kohden kohtainen prosentti palkkiona ja se vaihtelee yleensä 5 – 10% välillä. Tämä lisää sijoituksen likviditeettiä mutta ihan huvikseen sitä ei kannata pyytää lunastaa ennen aikaisesti.

Myynti onnistuu helposti ja näet ihan tarkkaan minkä verran palkkio takaisin myynnistä on ja mitä itse saat.

Raportointi ja tilastot

Monethera tarjoaa kaiken mitä tarvitset eli voit valita haluamaltasi päivämäärä väliltä raportin joko HTML, PDF tai CSV muodossa. CSV sisältää vain tapahtumat ja sopii näin ollen omaan Excel tai Google Sheets seurantaan. Tuosta raportista saat helposti tiedot veroilmoitukselle.

Tapahtumat sivu
PDF raportin yhteenveto osuus

Sijoitusten takaisin maksuaikataulua voi myös tarkastella.

Riskit

Suurin riski on Monethera itse sillä lainat on suoraan Monetheralle eikä sijoittajalla ole linkkiä lainaajaan, jolta rahoja voisi periä mikäli Monethera menisi konkurssiin. Toinen iso riski Monetherassa on se että voit myydä lainan takaisin ihan milloin vain. Tämä voi bank run tyyppisessä tapauksessa aiheuttaa likviditeetti ongelman Monetheralla ja ajaa sen konkurssiin.

Omat kokemukset

Monethera muistuttaa hyvin paljon Envestiota ja sekin aloitti yksityisenä sijoitusrahastona 2017 ja kesäkuussa 2019 he julkaisivat oman joukkorahoitus markkinapaikan.

Itse tutustuin Monetheraan tarkemmin heinäkuussa ja elokuussa tein ensimmäiset sijoitukset. Monetheran sivuilla on aika hyvin tietoa heistä ja heidän toiminta tavoista, mutta ihan kaikkeen en sieltä saanut vastausta ja tykkään yleensä muutenkin testata kuinka hyvin vastaavat kysymyksiin ennen kuin alan sijoittamaan.

Crowdestorin tapaan Monetherassa alkaa korko kertyä heti kun teet sijoituksen ja saat tämän koron siinäkin tapauksessa että projektia ei täysin rahoiteta. Monethera rahoittaa viimeiset 20% ja jollei projekti saavuta vähintään 80% merkintää se peruuntuu.

Korkon ja lyhennykset Monethera maksaa kuukauden ensimmäisenä päivänä, mikä on tosi hyvä kun vähentää tarvetta sijoitella takaisinmaksuja pitkin kuukautta. Tämä myös vähentää tarvetta auto investille jota Monetheralla ei muutenkaan olisi. Eikä näihin lainoihin pitäisikään auto investillä sijoitella.

Vaikka Monethera onkin markkinapaikkana uusi heillä on hyvä track record ja ovat jakaneet lukujaan myös ajalta ennen julkista markkinapaikkaa. Itse olen hyvin tyytyväinen heidän vastauksiin ja olen lisännyt sen osaksi portfoliotani. Monetheraan voi sijoittaa myös yrityksenä.

Tilin aktivoimiseksi tarvitset kopion joko henkilökortin molemmista puolista tai passin ensimmäisestä aukeamasta, jossa henkilötiedot. Lisäksi tarvitse todistaa asuinapaikkasi ja se onnistuu helpoiten kopiolla sähkölaskusta, jossa näkyy nimesi ja osoitteesi tai pankin tiliotteesta. Lisäksi jos rekisteröidy yrityksenä tarvitset korkeintaa kolme kuukautta vanhan kaupparekisteriotteen englanninkielisenä.

Monethera on sulkeutunut - liity keskusteluun!

Monethera on sulkeutunut. Liity telegram ryhmään ja kanteeseen mukaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Vertaislaina vinkit, bonukset ja uutiset

18733

Vinkit suoraan sähköpostiin.

Saat hyödyllisiä materiaaleja, kuulla ensimmäisenä uusista palveluista ja cashback/bonus tarjouksista.

Paras cashback kortti

Cashback 1 – 8% kaikista maksuista. Rekisteröintibonus $50 USD kun steikkaat min. 1000 CRO. Lue lisää >.

Muita arvosteluita

Uniikki salasana joka markkinapaikkaan helposti

"Whatever the mind of man can conceive and believe, it can achieve."

– Napoleon Hill
Scroll to Top