Envestio

Jaa somessa:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Envestio oli yksityinen sijoitusrahasto ennen kuin se aloitti kohteiden joukkorahoituksen. Envestio tarjoaa silta- ja välirahoitusta. Lainoissa on pääosin houkutteleva 15%+ korko vaikka ovatkin vakuudellisia.

Faktat lyhyesti

 • Perustettu: 2014 yksityinen sijoitusrahasto, markkinapaikka joulukuu 2017
 • Pääkonttori: Viro, operointi Riga, Latvia
 • Lainatyypit: Vakuudellisia yrityslainoja
 • Lainan maturiteetti: 3 – 24kk
 • Lainan lyhennys: Bullet (pääoma maksetaan viimeisessä erässä)
 • Valuutta: EUR
 • Minimisijoitus: 1€, 100€ auto investillä
 • Minimitalletus: 100€
 • Maat: Latvia, Liettua, Viro, Puola
 • Buyback takuu: Osittainen
 • Jälkimarkkinat: Ei, mutta voit myydä lainan takaisin
 • Auto invest: Kyllä
 • Lainoja rahoitettu: 18,6m€ (30.6.2019)

Buyback takuu

Kaikissa Envestion lainoissa on vakuuksia, takauksia tai joku niiden yhdistelmä. Envestio maksaa 80% pääomasta takasin heti ja lopulle 20% sinulla on kaksi vaihtoehtoa. Voit valita joko ottaa heti puolet takaisin tai odottaa perintää ja saada joskus mahdollisesti kaikki takaisin. Jos valitset siis ensimmäisen vaihtoehdon on maksimi pääoman menetys 10%. Toistaiseksi tuota ei ole tarvinnut kokeilla vielä kertaakaan sillä yksikään laina ei ole päätynyt perittäväksi.

Jälkimarkkinat

Envestiolla ei ole jälkimarkkinoita, mutta voit myydä lainan takaisin heille. Jos päätät myydä lainan takaisin siitä veloitetaan tyypillisesti 5% lainan pääomasta. Tämä on hyvä jos rahat tarvitsee välttämättä saada enne kuin laina on kokonaan maksettu, mutta tuon 5% takia sitä ei ihan heppoisin perustein tule käytettyä. Tämän ansiosta olen itsekin sijoittanut myös pidempiin 24kk lainoihin.

Riskit

Envestion lainat on poikeuksellisen korkoa korkoisia ja tähän korkeaan korkoon helposti assosioi korkean riskin. Yrityslainoissa on aina riskinsä, mutta Envestion lainoissa on takuita ja vakuuksia. Envestio lainaa vain yrityksille rahaa ja kohteet käy tiukan seulan läpi. Myönnetyt lainat on joko lyhytaikaisia siltalainoja tai mezzanine lainoja eli välirahoitusta siihen että yritys saa projektinsa sellaiseen tilaan että siihen saa pitkäaikaisen ja matalakorkoisemman rahoituksen.

Vakuuksien lisäksi Envestio takaa lainan vähintäänkin 90% joten riskiksi jää mahdollinen 10% pääoman menetys. Tämän riskin lisäksi on vastapuoli riski Envestion kanssa sillä he takaavat tuon lainan maksun. Täytyy kuitenkin tapahtua jotain todella poikkeuksellista, että useita lainaajia yhtäaikaa menisi konkurssiin.

Raportointi ja tilastot

Alussa sivuston raportointi oli hieman puutteellinen, mutta he paransivat sitä lupaustensa mukaisesti. Nyt voit luoda haluamaltasi aika väliltä tuloraportin, jossa on eriteltynä saamasi tulot ja mahdolliset kulut esim. ennenaikaisesta myynnistä johtuen. Tässä on kaikki tarvitsemasi tiedot verottajaa varten.

Omat kokemukset

Seurasin Envestiota aluksi useamman kuukauden ennen kuin tein ensimmäisen sijoituksen. Aloitin sijoittamisen elokuussa 2018 ensin yksityishenkilönä ja myöhemmin kun he mahdollisti yrityksille avata tilin avasin sen myös yritykselleni. Heidän asiakaspalvelu on aina vastannut kysymyksiini todella hyvin.

Envestiosta tuli aika nopeasti salkkuni suurin sijoitus ja sen suosio on kasvanut räjähdysmäisesti. Envestion tuotot on ollut ihan uskomattoman hyviä. Omien sijoitusteni XIRR on yli 20% ja jokainen maksu on tullut ajallaan. Tuo kuulostaa jopa liian hyvältä ollakseen totta. Kolikon kääntöpuolena on sen suosion rähdysmäinen kasvu mikä on tehnyt uusiin kohteisiin sijoittamisesta nopeus testin kuka ehtii ensin. Jos haluat tehdä ennen sijoitusta jotain taustatutkimusta kohteesta niin kun olet valmis se on jo merkitty täyteen. Tuo tapahtuu todella nopeasti sen jälkeen kun sähköposti ilmoitus uudesta kohteesta on lähetetty.

He julkaisi hiljattain myös auto investin, joka toivottavasti hieman helpottaa uusien sijoitusten tekemistä. Uusia kohteitakin on ollut viime aikoina aika vähän. Tähän on tosin tulossa muutos sillä he ovat tekemässä isoa sopimusta uuden kumppanin kanssa.

Yhteenveto

Envestiossa pidän siitä että pääsen sijoittamaan korkean tuoton kohteisiin, jotka on ammattilainen katsonut läpi ja osittain takaa sen että saat rahasi takaisin. Lisäksi näissä sijoitetaan liiketoiminnan skaalaamiseen ja liiketoiminnan parantamiseen eikä mihinkään tyhjäpäiväisiin kulutusluottoihin. Jatkan rahojeni kasvattamista Envestiossa ja kun uusia kohteita alkaa tulla lisää todennäköisesti lisään pääomaa sinne.

Aloita sijoittaminen Envestiossa ja saa 5€ + 0,5% bonus!

Kun rekisteröidyt linkkini kautta saat 5€ aloitus bonuksen ja tämän lisäksi 0,5% bonus tehdyistä sijoituksista rekisteröitymistä seuraavan 270 päivän aikana. Saan itse myös pienen komission rekisteröitymisestäsi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Vertaislaina vinkit, bonukset ja uutiset

18733

Vinkit suoraan sähköpostiin.

Saat hyödyllisiä materiaaleja, kuulla ensimmäisenä uusista palveluista ja cashback/bonus tarjouksista.

Muita arvosteluita

"Whatever the mind of man can conceive and believe, it can achieve."

– Napoleon Hill
Vieritä ylös