Envestio

Jaa somessa:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Envestio oli yksityinen sijoitusrahasto ennen kuin se aloitti kohteiden joukkorahoituksen. Envestio tarjoaa silta- ja välirahoitusta. ENVESTIO on sulkenut ovensa ja sivustonsa. Huijaus vai konkurssi? Ken tietää kun johdosta ei kuulu mitään.

Faktat lyhyesti

 • Perustettu: 2014 yksityinen sijoitusrahasto, markkinapaikka joulukuu 2017
 • Pääkonttori: Viro, operointi Riga, Latvia
 • Lainatyypit: Vakuudellisia yrityslainoja
 • Lainan maturiteetti: 3 – 24kk
 • Lainan lyhennys: Bullet (pääoma maksetaan viimeisessä erässä)
 • Valuutta: EUR
 • Minimisijoitus: 1€, 100€ auto investillä
 • Minimitalletus: 100€
 • Maat: Latvia, Liettua, Viro, Puola
 • Buyback takuu: Osittainen
 • Jälkimarkkinat: Ei, mutta voit myydä lainan takaisin
 • Auto invest: Kyllä
 • Lainoja rahoitettu: 18,6m€ (30.6.2019)

Buyback takuu

Kaikissa Envestion lainoissa on vakuuksia, takauksia tai joku niiden yhdistelmä. Envestio maksaa 80% pääomasta takasin heti ja lopulle 20% sinulla on kaksi vaihtoehtoa. Voit valita joko ottaa heti puolet takaisin tai odottaa perintää ja saada joskus mahdollisesti kaikki takaisin. Jos valitset siis ensimmäisen vaihtoehdon on maksimi pääoman menetys 10%. Toistaiseksi tuota ei ole tarvinnut kokeilla vielä kertaakaan sillä yksikään laina ei ole päätynyt perittäväksi.

Jälkimarkkinat

Envestiolla ei ole jälkimarkkinoita, mutta voit myydä lainan takaisin heille. Jos päätät myydä lainan takaisin siitä veloitetaan tyypillisesti 5% lainan pääomasta. Tämä on hyvä jos rahat tarvitsee välttämättä saada enne kuin laina on kokonaan maksettu, mutta tuon 5% takia sitä ei ihan heppoisin perustein tule käytettyä. Tämän ansiosta olen itsekin sijoittanut myös pidempiin 24kk lainoihin.

Riskit

Envestion lainat on poikeuksellisen korkoa korkoisia ja tähän korkeaan korkoon helposti assosioi korkean riskin. Yrityslainoissa on aina riskinsä, mutta Envestion lainoissa on takuita ja vakuuksia. Envestio lainaa vain yrityksille rahaa ja kohteet käy tiukan seulan läpi. Myönnetyt lainat on joko lyhytaikaisia siltalainoja tai mezzanine lainoja eli välirahoitusta siihen että yritys saa projektinsa sellaiseen tilaan että siihen saa pitkäaikaisen ja matalakorkoisemman rahoituksen.

Vakuuksien lisäksi Envestio takaa lainan vähintäänkin 90% joten riskiksi jää mahdollinen 10% pääoman menetys. Tämän riskin lisäksi on vastapuoli riski Envestion kanssa sillä he takaavat tuon lainan maksun. Täytyy kuitenkin tapahtua jotain todella poikkeuksellista, että useita lainaajia yhtäaikaa menisi konkurssiin.

Raportointi ja tilastot

Alussa sivuston raportointi oli hieman puutteellinen, mutta he paransivat sitä lupaustensa mukaisesti. Nyt voit luoda haluamaltasi aika väliltä tuloraportin, jossa on eriteltynä saamasi tulot ja mahdolliset kulut esim. ennenaikaisesta myynnistä johtuen. Tässä on kaikki tarvitsemasi tiedot verottajaa varten.

Omat kokemukset

Seurasin Envestiota aluksi useamman kuukauden ennen kuin tein ensimmäisen sijoituksen. Aloitin sijoittamisen elokuussa 2018 ensin yksityishenkilönä ja myöhemmin kun he mahdollisti yrityksille avata tilin avasin sen myös yritykselleni. Heidän asiakaspalvelu on aina vastannut kysymyksiini todella hyvin.

Envestiosta tuli aika nopeasti salkkuni suurin sijoitus ja sen suosio on kasvanut räjähdysmäisesti. Envestion tuotot on ollut ihan uskomattoman hyviä. Omien sijoitusteni XIRR on yli 20% ja jokainen maksu on tullut ajallaan. Tuo kuulostaa jopa liian hyvältä ollakseen totta. Kolikon kääntöpuolena on sen suosion rähdysmäinen kasvu mikä on tehnyt uusiin kohteisiin sijoittamisesta nopeus testin kuka ehtii ensin. Jos haluat tehdä ennen sijoitusta jotain taustatutkimusta kohteesta niin kun olet valmis se on jo merkitty täyteen. Tuo tapahtuu todella nopeasti sen jälkeen kun sähköposti ilmoitus uudesta kohteesta on lähetetty.

Envestio julkaisi heinäkuussa auto investin, jonka asiosta saat ainakin siivun uusista lainoista. Auto investin minimi sijoitus on tosin 100€, joten vähäiset kertyneet korot pitää edelleen sijoittaa manuaalisesti, jossa minimi on vain 1€. Envestiolla on hieman tuo suurin sijoituskiimakin laantunut kun siellä on nyt jo jonkin aikaa ollut kohteita avoinna. Ja siis uusia kohteitakin on alkanut taas tulla.

Olen myös tehnyt muutaman noston kun olen allokoinut henkilökohtaista portfoliotani likvidimmäksi. Nosto kestää joku 4 päivää ennen kuin se on pankkitilillä. Tuo on aika hidas, mutta Envestio ei ole ainut missä se kestää tuon verran. Tämä on hyvä tiedostaa jos rahoja tarvitsee nopeasti.

ENVESTIO ON SULKENUT OVENSA JA SIVUSTONSA. Ei ole tietoa mitä tapahtui, mutta oletus on Kuetzalin aiheuttama paniikki markkinoilla realisoi viimeisenä riskinä mainitsemani massa nostot. Lue viimeisin tilanne täältä.

Viron poliisi on myös tiedottanut tutkinnan aloittamisesta.

Envestio on sulkenut ovensa

Et voi sijoittaa enää Envestioon ja ole onnellinen jos et sijoittanut.

13 ajatusta aiheesta “Envestio”

 1. Aloittelija

  Minullakin oli pieni positio Envestiossa viime vuodenvaihteeseen (2019/2020) saakka. Sitten löysin netistä juttua Envestiosta, yhtiön toimitusjohtajan taustoista. Tuo juttu löytyy colminey dot comista. Parikin juttua. Enää minulla ei ole pientäkään positiota Envestiossa.

  En tiedä, oliko Colmineyn jutulla vaikutusta, mutta pari päivää sitten Envestio lähetti tiedotteen; toimitusjohtaja vaihdettu. Vanhan toimarin titteli vaihtuu myyntijohtajaksi.

  Envestiossa lainansaajia on vain muutamia ja näille lainoja myönnetään ketjuissa. Uutta bullet -lainaa ja paljon, jo ennen kuin edes vanhojen korkoja on alettu maksamaan. Jokainen kiinnostunut voi todeta asian Envestion sivuilta. Yhdenkin tällaisen asiakkaan kosahdus tarkoittaisi, että Envestion taru olisi ohi.

  Envestion ongelmatilanteita varten kokoama vararahasto on aivan liian pieni, alle miljoonan. Suunnitelmissa on toki kasvattaa vararahastoa niin, että se olisi 15% lainakannasta, mutta kyse siis vasta suunnitelmasta. Rahasto jää pieneksi, vaikka suunnitelma joskus toteutuisikin.

 2. Toteutuiko vastapuoliriski. Ei nettisivuja enää ja henkilöt katosi tuhkana tuuleen. Epäilemättä rahat myös.

 3. Ja minä kun luotin niin Mikaan, että laitoin lähes koko omaisuuteni näihin kaikkiin yhteensä. Mitenhän vielä pelastaisi, mitä pelastettavissa on?!

  1. Mika Koivisto

   Et voi olla tosissasi. Toivottavasti toi oli huono vitsi. Telegram kanavalla on kuullut ihmisistä jotka on todellakin laittanut kaikki säästönsä korkea näihin korkea riskisiin lainoihin. Yksikin kertoi laittaneensa asunnon ostoon varatut rahat eikä nyt uskalla kertoa vaimolleen että menetti ne. Yksi sijoittamisen perus periaate on että älä sijoita rahaa jota et voi menettää, toinen on ettei kaikkia munia samaan koriin eli hajauta. Olen kirjoittanut mm. buybackin riskistä vaikka se tekee lainasta näennäisesti turvallisen se ei ole riskitön.

 4. Oletko osallistunut Telegram-viestipalvelimen kautta masinoituihin oikeustoimiin rahallisesti? Tai oletko kuinka perillä asian tiimoilta, kuinka luotettavana pidät noita oikeushankkeita? Mikä on rehellinen mielipiteesi kannattaako niihin osallistua vai tuleeko niissä vain huijatuksi huijaamisen perään?

  1. Mika Koivisto

   Olen useammassa mukana. Kannattaa olla kuitenkin varovainen sillä myös huijareita on liikkeellä. Useimmat näistä on jo suljettuja ja jos joku lupaa pääsyä Envestio, Kuetzal ja Monethera kanteeseen todennäköisesti on huijari.

  2. Mika Koivisto

   Jos haluat tietää jostain tietysti niin laita tietoa vaikka sähköpostilla siitä niin voin koittaa katsoa onko se todellinen vai huijaus.

 5. Onko tietoa miten verottaja suhtautuu näihin huijauksiin? Huijaukseen sijoitettua pääomaa ei tietenkään voi vähentää, mutta mitenkähän jo ilmoitetut näennäiset korkotuotot? Olen ilmoittanut Envestion korkotuottoja vuosina 2018-2019. Asiaa mutkistaa vielä se, että olen tehnyt sekä nostoja että talletuksia ko. vuosina eli mahdotonta sanoa mikä osa korkotuotoista on oikeaa ja mikä jäi vain numeroiksi Envestioon. Lisäksi Envestio kai aluksi toimi ihan rehellisesti ja muuttui huijaukseksi vasta matkan varrella, joten osa tuotoista saattaa olla ihan oikeita korkoja. Mikähän on verottajan kanta, voiko huijauksen perusteella maksettuja veroja saada takaisin? Omalta kohdaltani kyse on onneksi pienistä rahoista mutta periaate kiinnostaa.

  1. Mika Koivisto

   En tarkalleen ottaen tiedä miten tuo menee mutta siinä on edelleen konkurssi käsittely kesken ja ainakin jonkin verran on rahaa tulossa takas.

   1. Joo, olen itsekin mukana tuossa oikeusjutussa. Pääomia on ehkä palautumassa, mutta korkoja ei ymmärtääkseni tulla maksamaan. Ja niistä saamattomista koroista olen jo maksanut verot. Mietin että onkohan näitä mahdollista saada takaisin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Vertaislaina vinkit, bonukset ja uutiset

18733

Vinkit suoraan sähköpostiin.

Saat hyödyllisiä materiaaleja, kuulla ensimmäisenä uusista palveluista ja cashback/bonus tarjouksista.

Paras cashback kortti

Cashback 1 – 8% kaikista maksuista. Rekisteröintibonus $50 USD kun steikkaat min. 1000 CRO. Lue lisää >.

Muita arvosteluita

Uniikki salasana joka markkinapaikkaan helposti

"Whatever the mind of man can conceive and believe, it can achieve."

– Napoleon Hill
Scroll to Top