Back to basics – Budjetti

Jaa somessa:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Yksi vaurastumisen perusperiaatteita on se, että kuluttaa vähemmän kuin ansaitsee. Ilman positiivista kassavirtaa on vaikea alkaa kerryttämään omaisuutta, joten se vieläkin kummastuttaa kuinka usealla kavereistani saati sitten perheenjäsenistä ei ole minkäänlaista budjettia. Budjetin ei tarvitse olla kovin ihmeellinen kuhan listaa kaikki tulot ja menot ja vähentää tuloista menot. Jos tuo erotus on negatiivinen elät yli varojesi ja lopputuloksena on vain suuremmat velat kunnus jonain päivänä koko homma kaatuu niskaaan. Jos taas erotus on positiivinen siitä on hyvä lähteä sitä kasvattamaan karsimalla kustannuksia sillä säästetty euro on arvokkaampi kuin tienattu euro.

Jos sinulla ei vielä ole budjettia tehtynä aloita sellainen tänään. Tein oman budjettini pohjalta valmiin Google Spreadsheetin, jota voit käyttää pohjana omalle budjetillesi. Laitat vain taulokkoon brutto palkkasi ja veroprosenttisi niin se laskee automaattisesti palkasta tehtävät vähennykset. Sen jälkeen syötät omat kulusi kuhunkin kategoriaan niin se laske kokonaiskulutksen, kulutuksen kussakin kategoriassa ja sen osuus nettopalkasta sekä sen paljon rahaa jää jäljelle kulujen jälkeen. Itse listaan säästämisen kuluna, koska toinen vaurastumisen sääntö on maksa itsellesi ensin. Itse jaan säästöni neljään eri koriin, joille jokaiselle on oma tili: turva, kasvu, unelmat ja osaaminen. Tästä neljästä korista on Matias Savolainen tehnyt oikein hyvän Youtube videon joten suosittelen katsomaan sen. Linkki on asian ytimeen mutta suosittelen katsomaan myös koko videon.

Budjetti pohja

0 0 votes
Article Rating

Blogi sisältää affiliate linkkejä. Lue täältä tarkemmin.

Subscribe
Notify of
guest

1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
trackback
Oman talouden seuranta kyselyn tulokset - Matkalla Vaurauteen
7 years ago

[…] moni kuvittelee ja sen ylläpito ei vaadi montaa minuuttia kuukaudessa. Minäkin on jakanut oman budjetti pohjani, mikä helpottaa sen tekemistä entisestään. Jos teitä kiinnostaa lyhyt webinaari budjetin […]

Viimeisimmät artikkelit

Cashback 1 – 8% kaikista maksuista. Rekisteröintibonus $25 USD kun otat minimissään ruby tason kortin. Lue lisää >

Vertaislaina vinkit, bonukset ja uutiset

18733

Vinkit suoraan sähköpostiin.

Saat hyödyllisiä materiaaleja, kuulla ensimmäisenä uusista palveluista ja cashback/bonus tarjouksista.

Muutama kirjasuositus

Arvosteluita

"Whatever the mind of man can conceive and believe, it can achieve."

– Napoleon Hill
Scroll to Top