Elokuu 2015 Tilinpäätös

Jaa somessa:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Taas on yksi kuukausi takana ja on aika tarkastella miten kävi näin vaurastumisen kannalta. Elokuu oli osakemarkkinoilla aika brutaali ja oma salkkukin vajosi pakkaselle, mutta se tarjosi myös oston paikkoja. Nettovarallisuuteni oli 237 409,34€ eli 263,23€ kasvua edellisestä kuukaudesta. Kuluja oli yhteensä 3933,27€ eli noin 100€ yli vuoden keskikulutuksen.

En ole ihan täysin tyytyväinen omaan kuluseurantaani ja sen lisäksi en ole seurannut tulojani ollenkaan. Kulujeni kategorisointi on aika kankea ja usen päädyn kategorisoimaan kulun muu kategoriaan ja sama ongelma on budjetissani. Budjetoidut kulut minulla on 2612,56€/kk, mutta kulutus on lähes joka kuukausi 1200€ korkeampi. Tämä johtuu osittain siitä, että säästän etukäteen rahaa kulutettavaksi esim loma matkoihin, itseni kehittämiseen eli kurssien ja kirjojen ostamiseen sekä muihin elämyksiin ja isompiin hankintoihin. Nimellisesti säästän reilut 36% nettopalkastani sen lisäksi passivinen tuloni menee pääasiassa säästöön, mutta todellinen kumulatiivinen säästöprosentti on noin 21%. Ihan hyvä määrä tuokin on, mutta minun pitäisi seurata sen kehittymistä.

Kulutus keskimäärin 2015 08 31

Yllä olevasta kaaviosta näkyy keskimääräinen tämän vuoden kulujen jakauma. Asuminen on suurin yksittäinen kulu ja se onkin muuten aika tasainen kuukausittain mitä nyt asuntolainan maksu välillä menee vasta seuraavan kuun kirjanpitoon. Tässäkin kuussa asumiseen meni noin 1380€, joka on aika lailla keskimääräinen ja budjetoitu summa.

Matkakulut oli tässä kuussa 1180€ mikä on yli kaksinkertainen keskimääräiseen. Tämä johtui siitä, että asennutin autoon madallussarjan uusilla jousilla, iskareilla ja hieman myös muita osia. Tämä lysti maksoi 652,50€ ja se ei sisältänyt osia, mutta osat ostin jo ennen Yhdysvalloista muuttoa joten ne oli jo maksettu. Oli tarkoitus asentaa kaikki itse kaverin avustuksella, mutta todettiin että tähän hommaan tarttee hallinosturi. Loppujen lopuksi asennettiin itse vain uudet jarrulevyt ja palat. Tämän lisäksi minulla meni 70€ auton katsastukseen ja 99€ auton käsinpesuun (sisältä ja ulkoa), myllytykseen ja vahaukseen. Bensaan meni kanssa hieman normaalia enemmän eli 359€ kun minulla oli lomaa pari viikkoa niin tuli ajettua normaalia enemmän.

Ruoka ja ravintolat kulut olivat myöskin normaalia korkeammat 708€. Tästä ruokakauppaan meni 476€ eli 76€ yli budjetin. Loput meni ravintoloihin, baariin ja herkkuihin. Baarissa ei normaalisti tule hirveästi käytyä mutta nyt vaimon kaverin kolmekymppiset järjestettiin sellasessa niin tuli sitten mentyä. Tämän lisäksi tuli herkuteltua normaalia ennemmän kun oli lomalla.

Muu kategoriaan meni 559€ ja siitä suurin kulu oli 370€ tässä kuussa järjestettävän koulutuksen maksu.

Ostokset kategoriaan meni 84€ ja siitä 30€ oli housujen lyhennys, jonka maksoin tutulle siitä että hän lyhensi muutamat farkut sopivan mittaisiksi. Loput meni lähinnä lahjoihin.

kulutus 2015 08 31

Nettovarallisuuteni kasvoi hyvin vähän, mutta olen erittäin tyytyväinen että se jäi positiiviseksi osakemarkkinoiden laskusta huolimatta. Muutos osakkeet kohdassa johtuu siitä, että siirsin henkilökohtaisella Nordnetin tilillä olleet varat sieltä pois ja osa siitä meni suoraan lisäpääomana yritykseen.

tilinpäätös elokuu 2015

0 0 votes
Article Rating

Blogi sisältää affiliate linkkejä. Lue täältä tarkemmin.

Subscribe
Notify of
guest

1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Tuula
Tuula
3 years ago

Mielenkiintoista tietoa kulujenseurannasta sekä tilinpäätöksestä. Itse olen hirveän huono seuraamaan tai pitämään kirjaa kuluistani, mutta otin tämän vuoden haasteeksi aloittaa. Itselläni ainakin rahaa kuluu eniten ravintoloihin sekä matkoihin. Tosin tänä vuonna toki huomattavasti vähemmän kuin edellisinä.

Viimeisimmät artikkelit

Cashback 1 – 8% kaikista maksuista. Rekisteröintibonus $25 USD kun otat minimissään ruby tason kortin. Lue lisää >

Vertaislaina vinkit, bonukset ja uutiset

18733

Vinkit suoraan sähköpostiin.

Saat hyödyllisiä materiaaleja, kuulla ensimmäisenä uusista palveluista ja cashback/bonus tarjouksista.

Muutama kirjasuositus

Arvosteluita

"Whatever the mind of man can conceive and believe, it can achieve."

– Napoleon Hill
Scroll to Top