GF Moneyn korkekeatuottoinen.fi keskeyttää osingon maksun

Jaa somessa:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Hieman vajaa vuosi sitten GF Money keskeytti korkeatuottoinen.fi etuosakkeiden lunastukset sillä kaikkien tai oikeastaan edes puolien lunastaminen ei olisi ollut mahdollista sillä suurin osa yhtiön taseen omasta pääomasta oli näitä äänettömiä etuosakkeita. Syksyllä GF Money tarjosi näiden osakkeiden omistajille suunnatun annin, jossa B-, C-, D-, E- ja F-lajin osakkeen sai muutettua A sarjan osakkeeksi. Lisäksi se listasi tuon osakesarjan Privanetissä tarjoten jonkin näköistä likviditettiä niille joilla rahat jäi yllättäen jumiin yhtiöön.

Korona ja korkokatto heikensi vuoden 2020 tulosta niin merkittävästi, että yhtiö on todennut ettei se voi enää pitää lupaustaan edes osingosta ja keskeyttää osingon maksun toistaiseksi. Yhtiön tulos vuodelle 2020 jääkin lähes 1,8M euroa negatiiviseksi ja tämän vuoksi he ei voi maksaa osinkoja.

GF Money on laajentanut toimintaansa Espanjaan syksyllä 2020 ja ilmeisesti aikoo panostaa siihen enemmän tänä vuonna. Tuo ei mielestäni lupaa hyvää osingon maksun jatkolle ihan lähitulevaisuudessa. Espanja on hyvin kilpailtu markkina ja uudelle markkinalle meno ei ole halpaa. Osakkeen omistajien puolesta toivon että GF Money pystyy tekemään sen tuottoisasti sillä se ei ole aina selvää. Riskien hallinta on ensisijaisen tärkeää, mutta riskimallin sovittaminen uuteen markkinaan vie oman aikansa.

Omassa portfoliossani olevat Espanjalaiset lainat on aika usein myöhässä ja itse olenkin rajannut Espanjalaisiin lainoihin sijoittamista. Wandoo Finance Group, jonka lainoihin sijoitan Swaperin kautta, on onnistunut hyvin riskien hallinnassaan viime vuonna.

GF Moneyssa on viimeisen vuoden aikana realisoitunut kaikki riskit minkä vuoksi alunperin lopetin sijoitukseni ja siirryin puhtaasti lainamuotoisiin sijoituksiin. Niissäkin on omat riskinsä ja rahat voi jäädä samalla tavalla jumiin niin kuin ne on Mintoksessa jäänyt kun monta lainapalveluntarjoajaa on ajautunut likviditeetti ongelmiin. Pidän silti lainamuotoisesta sijoittamisesta enemmän sillä olen paljon vahvemmassa asemassa kuin osakkeenomistaja joka on viimeinen joka saa konkurssitapauksessa rahansa viimeisenä jos jotain jää jäljelle ja yleensä ei mitään jää. En kuitenkaan usko, että GF Money olisi menossa konkurssiin ellei se tee jotain tyhmyyksiä.

Toistaiseksi GF Moneyn kilpailijat on jatkanut osinkojen maksua, mutta en yllättyisi jos päättäisivät myös keskeyttää osingonmaksun. Lunastuksissa kävi samalla tavalla kun yksi ilmoitti muut seurasivat perässä hyvinkin nopeasti. Toisaalta kukaan ei ole vielä jatkanut lunastuksia joten mitään massapaon pelkoa ei näillä ole joten saattavat hyvinkin jatkaa osingon maksua mikäli tulos ja kassa sen mahdollistaa. Voit lukea täältä heidän liiketoimintasuunnitelman lähivuosille.

0 0 votes
Article Rating

Blogi sisältää affiliate linkkejä. Lue täältä tarkemmin.

Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Viimeisimmät artikkelit

Cashback 1 – 8% kaikista maksuista. Rekisteröintibonus $25 USD kun otat minimissään ruby tason kortin. Lue lisää >

Vertaislaina vinkit, bonukset ja uutiset

18733

Vinkit suoraan sähköpostiin.

Saat hyödyllisiä materiaaleja, kuulla ensimmäisenä uusista palveluista ja cashback/bonus tarjouksista.

Muutama kirjasuositus

Arvosteluita

"Whatever the mind of man can conceive and believe, it can achieve."

– Napoleon Hill
Scroll to Top