Marraskuu 2015 Tilinpäätös

Jaa somessa:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Taas on yksi kuukausi hurahtanut ohi vähän liiankin nopeasti. Suurin osa vapaa-ajasta meni sijoitusasuntoa remontoiden, mutta valmista tuli ja uusi vuokralainenkin löytyi vaikka olikin haastavaa. 

Marraskuun kulut oli yhteensä 4902,81€ tästä 1047,12€ oli edellisen kuukauden asuntolainan maksu kun maksupäivä siirtyi viikonlopun takia tälle kuulle. Kirjaan kulut aina sille kuulle millä ne näkyy tiliotteella. Käsittelen luottokorttia kuin se olisi vain yksi tili ja luottokortti maksu on vain sisäinen siirto tilien välillä näin ollen luottokortilla tehdyt ostokset kirjaantuvat sille kuulle missä ne on todellisuudessa tehty. Koska maksan aina koko luottokorttilaskun kerralla minulle ei pääse ikinä kertymään mitään kuluja siitä päinvastoin se raha kerryttää minulle korkoa maksutililläni sen maksuajan vaikkei se tällä hetkellä ole juuri mitään.

Asuminen eli sähkö, vastike ja asuntolaina oli yhteensä 2395,51€, josta 1047,12€ oli edellisen kuun asuntolaina. Lasken myös asuntolainan lyhennyksen kuluksi vaikka monet muut kirjaa sen säästöksi. Minä en kirjaa sitä säästöksi, koska ei ole mitään takeita että saan sen rahan takaisin asuntoa myydessä. Oma asunto ei ole sijoitus vaan Robert Kiyosakin oppien mukaan se on vastuu ja kulu.

Jäsenmaksuja tässä kuussa oli 34€ koska vihdoin liityin Osakesäästäjien keskusliiton jäseneksi. Vakuutusmaksuja ei tässä kuussa ollut yhtään.

Matkakulut eli julkinen liikenne, bensa, kaikki auton ja moottoripyörän ylläpitoon menevät kulut (huollot, renkaat ja niiden säilytys, pesu ja vahaus), vakuutusmaksut, verot, katsastus ja pysäköinti oli yhteensä 911,28€. Talvirenkaiden vanteille laitto ja säilytys kesäkaudelta maksoi 158,16€. En jättänyt kesärenkaita talvisäilöön sillä minulla on niille nyt oma maksuton paikka. Bensaan kului 351,81€ mikä on normaalia enemmän ja tämä johtui siitä kun kävin sijoitusasuntoa remontoimassa niin siitä syntyi normaalia enemmän ajoa, mutta tämän saan suurimmaksi osaksi takaisin verotuksessa kilometrikuluna. Auto veroa maksoin 281,31€. Tämän lisäksi maksoin 120€ eli puolet moottoripyörän talvisäilytyksestä.

Ruoka kulut mihin kuuluu ruokakaupat, ulkona syömiset ja herkut oli 728,67€ mikä oli normaalia enemmän. Tämäkin johtui pääasiassa tuosta sijoitusasunnon remontista kun siellä joutui viettämään niin paljon aikaa ettei ehtinyt kotona laittaa ruokaa ja tuli käytyä useammin ulkona syömässä. Ulkona syömiseen menikin 102,60€ ja tämän lisäksi alkoholiin meni 32,28€ kun kävimme yksissä illanistujaisissa. Ruokakauppaan meni 504,52€ mikä on 104,52€ yli budjetoidun. Tätä täytyykin jatkossa seurata kuiteista, että tiedän kuinka paljon rahaa kuluu lapsen vaippoihin ja korvikkeeseen. Herkkuihin meni hurjat 64,37€. Kissan ruokaan meni 24,90€.

Ostoksiin meni 180€, josta 41,20€ oli kummipojan syntymäpäivä lahja ja loput meni omaan joululahjaan.

Terveyskuluja oli 483,30€, joka koostui yksinomaan synnytyssairaala laskusta ja lapsen poliklinikka seuranta käynnistä.

Muita kuluja oli yhteensä 170,05€. Näitä oli parturi 34€, kaksi sijoitus kirjaa 79€, keilaus 15,40€, suutari 8€ ja postiin meni 13€.

Näiden lisäksi sijoitusasunnon remonttiin meni 1088€, mutta sijoitusasuntojen kirjanpidon pidän erilläni omista kuluista. Tähän remonttiin oli jo ennakolta varauduttu ja kirjoita siitä erikseen lisää.

kulutus 2015-11-30

Varallisuus kasvoi taas ihan hyvin marraskuussa vaikka kulut olivatkin korkeat. Suurin hitti käteisvaroihin oli sijoitusasunnon remontti ja tyhjä kuukausi asunnossa. Tässä kuussa saavutin 250 000€ nettovarallisuus tavoitteen. Sain myös välittäjän arvion molemmista sijoitusasunnoista, joten muutin niiden arvoja. Toisen arvo oli noussut omaan arvioon nähden kun taas toisen oli laskenut, joten kokonaisuudessaan muutos oli +310€.

Peruin American Express Gold korttini kun sen vuosimaksu olisi ollut 170€ ja siitä saatu hyöty oli 45€ edestä iTunes lahjakortteja. Amex on hyvä kortti vakuutuksien ja ostoturvan suhteen, mutta otin sen vain sen takia kun sain ensimmäisen vuoden ilmaiseksi.

Turhasta tavarasta eroon projekti on taas edennyt hieman eteenpäin ja marraskuussa sain myytyä 230,80€ edestä tavaraa ja näin ollen kokonaissumma on jo 2421,68€. Se on aikamoinen summa rahaa täysin turhassa tavarassa, joka muuten veisi vain tilaa kaapeista ja varastosta.

tilinpäätös marraskuu 2015

0 0 votes
Article Rating

Blogi sisältää affiliate linkkejä. Lue täältä tarkemmin.

Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Viimeisimmät artikkelit

Cashback 1 – 8% kaikista maksuista. Rekisteröintibonus $25 USD kun otat minimissään ruby tason kortin. Lue lisää >

Vertaislaina vinkit, bonukset ja uutiset

18733

Vinkit suoraan sähköpostiin.

Saat hyödyllisiä materiaaleja, kuulla ensimmäisenä uusista palveluista ja cashback/bonus tarjouksista.

Muutama kirjasuositus

Arvosteluita

"Whatever the mind of man can conceive and believe, it can achieve."

– Napoleon Hill
Scroll to Top