Säästä ennen sijoittamista

Jaa somessa:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Säästäminen on äärimmäisen tärkeää ennen kuin lähtee sijoittamaan. Useimmat kuitenkin ryntäävät sijoittamaan vähäiset roposensa siinä toivossa, että ne kasvaisi isommaksi korkoa korolle periaatteella. Ilman kunnon puskuria jos jotain yllättävää tapahtuu saatat joutua myymään sijoituksia jopa tappiolla. Pelkkää säästämistä vieläkin tärkeämpää on se kuinka suuren osan tuloista saat säästöön. Ihan miniminä itse pitäisin 10% nettotuloista.

Tässä on aika hyvä fiktiivinen esimerkki Matista ja Maijasta, jotka kummatkin ansaitsevat puhtaana käteen 2000€/kk. Matti saa tästä säätöön 5% ja sijoittaa ne kaikki sijoitukseen josta hän saa 10% vuotuisen tuoton. Maija taas saa säästettyä 10% tuloistaan ja Maija pitää rahat tilillä, jolle ei kerry korkoa.
säästö-% vs sijoitustuotto-%

 

Kuten yllä olevasta taulosta näet Matilla kestää 14 vuotta päästä Maijan ohi käyttäen korkoa korolle periaatetta. Kannattaa myös huomioida, että Matilla ei ole minkäänlaista puskuria ja hän on sijoittanut suhteellisen riskialttiisti sillä keski vuosituotto on n. 7 – 8% osakemarkkinoilla.

Jos taas Maija ensin säästäisi 10800€ eli 6kk kulut ja sen jälkeen sijoittaisi samalla tavalla kuin Matti niin Maijan sijoitukset menisi Matin ohi vuoden 14 kohdalla vaikka aloittikin sijoittamisen vasta vuonna 4 ja tämän lisäksi Maijalla on 10800€ hätävara puskuri tilillä kun taas matilla on kaikki rahat sijoitettuna.

säästö_vs_sijoitustuotto2

 

Itse olen tehnyt niin, että alussa laitoin suurimman osan säästöön puskuria varten, mutta aloin myös sijoittamaan hieman ja näin ollen sain myös siitä kokemusta. Nyt kun olen oman puskurini kerännyt voin keskittyä sijoittamaan suurimman osan säästöistäni, mutta jatkan silti myös puskurini kasvattamista.

3 2 votes
Article Rating

Blogi sisältää affiliate linkkejä. Lue täältä tarkemmin.

Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Viimeisimmät artikkelit

Cashback 1 – 8% kaikista maksuista. Rekisteröintibonus $25 USD kun otat minimissään ruby tason kortin. Lue lisää >

Vertaislaina vinkit, bonukset ja uutiset

18733

Vinkit suoraan sähköpostiin.

Saat hyödyllisiä materiaaleja, kuulla ensimmäisenä uusista palveluista ja cashback/bonus tarjouksista.

Muutama kirjasuositus

Arvosteluita

"Whatever the mind of man can conceive and believe, it can achieve."

– Napoleon Hill
Scroll to Top