Tavoitteet vuodelle 2015

Jaa somessa:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Olen koittanut tässä miettiä ihan konkreettisia tavoitteita tälle vuodelle, jotka myös tukisivat pitkän tähtäimen tavoitteita ja päädyin alla oleviin tavoitteisiin.

Säästäminen

  • 6 kk kulut suuruinen hätävararahasto
  • 1 kk kulut puskurirahasto
  • Kesän lomamatkan kulut n. 1500€

Nykyisellä säästöohjelmalla hätävararahasto tavoite pitäisi olla saavutettu syksyyn mennessä. Seuraavan palkan maksun jälkeen kun suurin osa kuluista on maksettu tai siirretty maksutilille jätän käyttötililleni yhden kuukauden kuluja vastaavan summan puskuriksi yllättävien menojen varalle. Käyttötililläni makaa vielä tällä hetkellä aika paljon käteistä optioiden myynnin johdosta. Lopuista rahoista laitan 1000€ hätävararahastoon ja loput menee kasvutilille odottamaan sijoittamista. Lomaa varten rahat pitäisi nykyisellä säästöohjelmalla olla huhtikuuhun mennessä. Itse loma on tarkoitus pitää kesä- heinäkuun vaihteessa, jolloin olemme suunnitellut kiertää Itä-Eurooppaa ja Saksan kautta takaisin kotiin autolla ja pääasiassa majoittua leirintäalueella. Suurin kulu tuolla matkalla tulee olemaan bensa, jota toi minun Mustang hörppäsee n. 10l/100km.

Lainanlyhentäminen

Minulla on yksi 3350€ jäljellä oleva laina, jonka haluan maksaa kokonaan pois tämän vuoden aikana ja käyttää siitä vapautuvat 200€/kk sijoittamiseen. Pyrin tuplaamaan tuon lainan lyhennyksen, jolloin saan sen maksettua yhdessä kuukaudessa puolentoista vuoden sijaan. Muutoin asuntojen lainoja on tarkoitus lyhentää sijoitusohjelman mukaisesti.

Sijoittaminen

Sijoittaminen tulee tänä vuonna pääasiassa tapahtumaan sijoitusyhtiöni kautta. Tavoitteena on nostaa yhtiön tase 10 000 euroon. Lisäksi yritän etsiä sopivan vähäriskisen ja likvidin sijoituspaikan osalle hätävararahostostani, jotta inflaatio ei söisi sitä niin paljon. Kirjoittelen erikseen sijoitussuunnitelman yritykselle.

Kulutus

Yritän pitää kulutuksen aisoissa, jotta budjettini toimisi. Yritän myös pienentää budjetoitua kulutusta tämä tapahtuu maksamalla tuo laina pois ja siirtämällä yritystoimintaan liittyviä kuluja yrityksen alle. Minulla on jo tiedossa muutama isompi hankinta, jotka on tulossa tässä kevään aikana. Minun pitäisi ostaa auton kesärenkaille uudet vanteet sillä vanhat meni talvirenkaisiin. Syksyllä alkavaa metsästyskautta silmällä pitäen minun pitäisi hankkia haulikko ja metsästyskivääri kun Yhdysvalloista muuttaessa jouduin myymän pois siellä omistamani aseet. Näiden lisäksi haluaisimme vaimon kanssa kovasti ottaa saksanpaimenkoiran ja tämä lisää kuukausittaista kulutusta n. 100€ (vakuutukset, ruoka, lääkäri yms.) + koiran hankinta kulu n. 1000€ – 1200€.

Yrittäjyys

Tavoitteena on saada sivutoiminen yrittäjyys kannattavaksi, jotta se lisää sijoitettavissa olevaa varallisuutta. Minulla on jo olemassa oleva tuote, mutta täytyy vain automatisoida sen myynti ja markkinoida sitä. Jotta olisi jonkin konkreettinen tavoite laitetaan ensimmäiseksi tavoitteksi saada 300€/kk myynti aikaiseksi.

Nettovarallisuus ja likvidit varat

Tavoitteena on kasvattaa nettovarallisuutta ainakin 10% eli 21 376€ tästä ainakin 10 000€ pitäisi olla likvidejä varoja.

Näillä tavoitteilla mennään ja voisin yrittää jokaisessa osavuosikatsauksessa tarkistella ollaanko vielä tavoitteissa.

0 0 votes
Article Rating

Blogi sisältää affiliate linkkejä. Lue täältä tarkemmin.

Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Viimeisimmät artikkelit

Cashback 1 – 8% kaikista maksuista. Rekisteröintibonus $25 USD kun otat minimissään ruby tason kortin. Lue lisää >

Vertaislaina vinkit, bonukset ja uutiset

18733

Vinkit suoraan sähköpostiin.

Saat hyödyllisiä materiaaleja, kuulla ensimmäisenä uusista palveluista ja cashback/bonus tarjouksista.

Muutama kirjasuositus

Arvosteluita

"Whatever the mind of man can conceive and believe, it can achieve."

– Napoleon Hill
Scroll to Top