Uutta ja tulevaa

Jaa somessa:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Jos olet säännöllinen vierailija blogissani niin oletkin varmaan jo huomannut jotain visuaalisia muutoksia, mutta suurimmat uudistukset eivät ole niin näkyviä. Paljon on tullut tehtyä tässä ihan muutaman viikon aikana ja paljon on myös vielä tulossa.

Ulkoasu, etusivu ja arkistot

Kokonaisuudessaan sivusto on edelleen responsiivinen eli se mukautuu käytettyyn päätelaitteeseen. Tämä on erityisen tärkeää sillä noin 40% sivuston kävijöistä käyttää joko älypuhelinta tai tablettia.  Jos huomaat jotain ongelmia käyttämälläsi päätelaitteella niin olisin todella kiitollinen jos kertoisit siitä minulle.

Ulkoasuun olen tehnyt pieniä muutoksia ja vähentänyt turhan tiedon määrää etenkin etusivulla. Aiemmin näytin koko artikkelin niin etusivulla kuin arkistoissa, mutta suurin osa kävijöistäni tulee kuitenkin suoraan yksittäiseen artikkeliin. Jos taas halusit selailla vanhoja juttuja se oli hieman hankalampaa kun piti vierittää sivua vaikka kuinka pitkään että pääsi kaikki sivun jutut läpi. Nyt näytän vain lyhennelmän jutusta ja useimpiin artikkeleihin olen lisännyt aiheeseen liittyvän kuvan, joka näkyy myös kun juttu jaetaan esim facebookissa. Tämä toivottavasti tekee mielenkiintoisen sisällön löytymisestä helpompaa. Lisäksi olen karsinut mainontaa pois ihan pelkästään luettavuuden ja käyttäjä ystävällisyyden nimissä.

Kirjahylly

Kirjahylly on uusi sivu johon kerään mielestäni hyödyllisiä kirjoja, jotka sopivat blogin teemaan. Sieltä löydät myös helposti linkit kaikkiin kirjoittamiini arvosteluihin.

Sähköposti uutiskirje

Koska kaikki ei halua tai edes osaa käyttää RSS -syöttettä tai sitten halua seurata minua erinäisissä sosiaalisissa medioissa niin halusin antaa myös heille mahdollisuuden seurata blogiani mahdollisimman helposti. Eli nyt voit saada uusimmat päivitykset suoraan sähköpostiisi.

Tumblr ja Facebook

Olen julkaissut uusimmat juttuni useimmissa sosiaalisen median sivustoissa ja nyt olen alkanut myös julkaista Tumblriin ja Facebookkiin myös muita kiinnostavia artikkeli linkkejä. Tämä on vielä vähän kokeilu asteella ja olen automatisoinut tämän IFTTT-palvelun kautta. Luen päivittäin useita niin suomen- kuin englanninkielisiä blogeja ja osa jutuista varmasti kiinnostaisi myös minun lukijoitani. Jos tälle riittää mielenkiintoa niin otan myöhemmin mukaan myös Twitterin. Kokeilin pikaisesti myös Flipboardia, mutta se ei sopinut omaan työnkulkuuni sillä saan suurimman osan uutisista RSS -syötteiden kautta ja loput tulee Twitterin ja Facebookin kautta.

Tekniset päivitykset

Sivusto pyörii edelleen WordPress alustalla, mutta olen siirtänyt sen uudelle palvelimelle ja tehnyt paljon teknisiä muutoksia, jonka vuoksi sivusto pitäisi toimia merkittävästi nopeammin kuin aikaisemmin. Koko alusta on nyt paljon optimoidumpi ja hyödyntää välimuistia paljon paremmin kuin aiemmin. Jos jotakuta kiinnostaa niin se koostuu tälläisestä yhdistelmästä kuin Nginx + Nginx Cache + PHP5-FPM + Wordfence Falcon Cache. Sivuston tietoturvaa on myös tiukennettu sillä päivittäin sitä yritetään hakkeroida jopa satoja kertoja. Lisäksi olen ottanut käyttöön PubSubHubbub protokollan eli artikkelit ilmestyvät nopeammin palveluihin, jotka käyttävät sitä. Näitä on mm. Feedly ja Flipboard.

Avoimet kävijä tilastot

Liityin Oindex-palveluun ja nyt kävijä tilastoni ovat viikkotasolla täysin julkiset. Olisi mielenkiintoista nähdä myös muista blogeista vertailukelpoisia lukuja. Downshiftaaminen – Elämän leppoistaminen sieltä jo löytyykin.

Uniikit kävijät 2015 vko 1 - 36
Matkalla Vaurauteen uniikit kävijät 2015 vko 1 – 36

Tulevaa

  • Tulen julkaisemaan sijoitussalkkuni omalla sivullaan.
  • Kiinnostavat blogit linkki sivu. Koska seuraamiani blogeja on ihan liikaa laittaakseni nykyiseen bloglistaan niin teen erillisen sivun, johon kerään blogilinkkejä.
  • Kilpailu. Tulen jakamaan, jollekkin onnekkaalle lukijalle Marko Kaarron kirjoittaman Sijoita Asuntoihin kirjan. Lisätietoja tästä myöhemmin.
0 0 votes
Article Rating

Blogi sisältää affiliate linkkejä. Lue täältä tarkemmin.

Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Viimeisimmät artikkelit

Cashback 1 – 8% kaikista maksuista. Rekisteröintibonus $25 USD kun otat minimissään ruby tason kortin. Lue lisää >

Vertaislaina vinkit, bonukset ja uutiset

18733

Vinkit suoraan sähköpostiin.

Saat hyödyllisiä materiaaleja, kuulla ensimmäisenä uusista palveluista ja cashback/bonus tarjouksista.

Muutama kirjasuositus

Arvosteluita

"Whatever the mind of man can conceive and believe, it can achieve."

– Napoleon Hill
Scroll to Top