Brexit tuli, mitäs nyt?

Jaa somessa:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Perjantaina kun heräsin ja katsoin puhelimeeni ensimmäisenä iski silmää Bloombergin sovelluksen ilmoitus siitä että Brexit olikin tapahtunut vaikka torstaina vielä vaikutti siltä ettei se tule tapahtumaan. Päivän mittaan pörssit syöksyi alas kovaa vauhtia mm. EuroStoxx 50 indeksi laski 8,62%. Nyt kun Brexit on sitten tapahtunut niin mitä se oikein tarkoittaa sijoittajalle?

Ensinnäkin tämähän on oli vain suuntaa antava äänestys eikä tarkoita sitä että Britannia olisi eronnut jo EU:sta. Seuraavaksi Britannian parlamentin pitää päättää asiasta ja heidän täytyy aloittaa ero neuvottelut. Tässä voi helposti vierähtää useampi vuosi ennen kuin Britannia on virallisesti eronnut EU:sta. On myös vielä täysin mahdollista, että koko eroa ei edes tapahdu vaikka itse uskon tuon olevan toiveajattelua. Se mikä on varmaa on se että tästä aiheutuu paljon epävarmuutta ja epävarmuus taas yleensä aiheuttaa pörssikurssien laskemista.

Eli kuten sanottua mikään ei tule välittömästi muuttumaan, joten on ihan turha ryhtyä paniikissa myymään. Ensimmäiseksi kannattaa katsoa omaa salkkuaan ja arvioida kuinka Britannian ero EU:sta oikeasti vaikuttaa näiden yritysten päivittäiseen liiketoimintaan. Todellisuudessa en usko, että tämä tulee kovin merkittävästi vaikuttamaan yritysten liiketoimintaan sillä EU:n jäsenvaltioiden kanssa kauppaa käy tälläkin hetkellä usean eri maan yritykset, joiden mailla ei ole minkään näköistä vapaakauppa sopimusta EU:n kanssa. Moni tulee peloittelemaan kaiken maailman tariffeilla ja tulleilla, mutta näitä jo nyt WTO (World Trade Organization) on jo rajoittanut. Tämän vuoksi kaupan hyllyt notkuu mm. halpoja Kiinalaisia tuotteita.

Itse näenkin tämän enemminkin osto tilaisuutena, mutta vaikka kurssit saattaa vielä maanantaina ja lähi viikkoinakin tulla alas reippaasti niin se ei automaattisesti tee kaikesta halpaa. Useat yritykset ovat tällä hetkellä jopa yliarvostettuja, joten tämä tuo hieman korjausta hintatasoon. Itse seurasin perjantaina aktiivisesti juhannuksen vieton lomassa pörssikursseja ja tein pari poimintaa tai paremminkin avausta yrityksiin, jotka olivat jo seurantalistallani. Maanantaina toivon että saan myös Helsingin pörssistä poimuttua muutamia yrityksiä selkeästi edullisempaan hintaan. Se missä olisin varovainen on finanssialan yritykset vaikka niissä kurssit tuleekin heilumaan todella kovaa. Omalla ostoslistallani on mm. Tikkurila ja saatan myös ottaa hieman lisää Wells Fargoa mikäli se tippuu vielä lisää.

 

0 0 votes
Article Rating

Blogi sisältää affiliate linkkejä. Lue täältä tarkemmin.

Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Viimeisimmät artikkelit

Cashback 1 – 8% kaikista maksuista. Rekisteröintibonus $25 USD kun otat minimissään ruby tason kortin. Lue lisää >

Vertaislaina vinkit, bonukset ja uutiset

18733

Vinkit suoraan sähköpostiin.

Saat hyödyllisiä materiaaleja, kuulla ensimmäisenä uusista palveluista ja cashback/bonus tarjouksista.

Muutama kirjasuositus

Arvosteluita

"Whatever the mind of man can conceive and believe, it can achieve."

– Napoleon Hill
Scroll to Top