Heinäkuu 2015 Tilinpäätös

Jaa somessa:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Heinäkuu vaan vierähti ohi vaikka se alkoikin aika surullisesti meidän kissan kuolemalla. Kulutuksen puolella ei muita yllätyksiä tullut kuin tuo kissan sairaalalasku 860€ sen kuitenkin sain siirrettyä kuukauden loppuun maksamalla sen luottokortilla, näin ollen minun ei tarvinnut edes kajota hätävararahastooni vaikka tämän luokittelisin sellaiseksi kustannukseksi, johon sieltä voi rahaa käyttää.Investment Growth - Piggy Banks

Huomasin kesäkuun kuluissa virheen ja lopullinen kesäkuun kulutus nousi 4064,80 euroon eli parisataa enemmän kuin alunperin raportoin. Heinäkuun kokonaiskulutukseksi tuli 3818,75€. Tämä on hyvä suunta vaikka vielä mennään selkeästi yli kuukausibudjetin. Olen budjetoinut keskimääräiseksi kuukausikuluksi n. 2600€, mutta todellinen kulutus kuukausitasolla on ollut paljon korkeampi. Todellinen kulutus taso taitaa olla lähempänä 3000€ mikä on se summa, joka minulta suunilleen jää palkasta säästöjen jälkeen. Nyt heinäkuun palkasta korotinkin säästöprosenttia 36,17 prosenttiin, joten minulle jää vähemmän rahaa hassattavaksi joka kuukausi. Ensi kuussa näkee miten se on vaikuttanut. Tietysti kulutusta nostaa myös se, että olen etukäteen säästänyt moneen asiaan kuten lomamatkat ja monet isommat hankinnat. Sen lisäksi minulla on erillissäästöt elämyksiin, joita käytän harkiten.

Terveys ja liikunta kategoriassa on kissan sairaalalasku ja sen lisäksi ostin itselleni piilolaseja, kuten varmaan huomasit toissapäivänä kirjoittamasta jutustani.  Siihen meni n. 63€. Sen lisäksi kävimme vaimon kanssa suuhygienistin tarkastuksesse ja saimme samalla valistusta lasten hammashygieniasta. Tähän meni 22,70€ kummaltakin. Reikiä ei ollut, mutta minut laitettiin kuitenkin jonoon hammaslääkärin tarkistukseen, jolloin ottavat röntgenit noista hampaista niin näkee vanhojen amasgaami paikkojen kunnon. Kävin myös hammaskiven poistossa, josta tulee varmaan erillinen lasku postissa. Täytyy sanoa, etten ole käynyt kunnallisessa hammaslääkärissä sitten kouluaikojen ja tämä oli positiivinen yllätys. Ehkä varakkaammassa pienessä kaupungissa on varaa palkata palvelualtista ja ystävällistä henkilökuntaa.

Ruokaan meni hieman enemmän rahaa kuin tavallisesti kun ollut useampia juhlia mukaan lukien omat, jonne hommasimme grillattavaa ja sit tietysti itselläni on mennyt olueeseen ja siideriin näiden vuoksi myös tavallista enemmän. Bensaan meni myös enemmän kun on käyty vähän pidemmällä kylässä, mutta matkakulut oli silti samaa luokkaa kuin muina kuukausina kun mitään muita auton kuluja ei ole ollut.

kulutus_2015_07_31

Nettovarallisuus kasvoi taas ihan mukavasti ja pääsinkin jo tämän vuoden tavoitteen yli eli tavoite oli 235 k€ ja nyt nettovarallisuuteni on 237 k€. Tämä tarkoittaa sitä, että minun täytyy asettaa uudet tavoitteen loppuvuodelle. Mitään merkittäviä muutoksia sijoitusten arvossa ei tapahtunut. Kullan ja hopean hinta on laskenut aika paljon, näin on myös euro suhteessa dollariin joten dollarimääräiset sijoitukset hieman kompensoi sitä. Nyt näyttäisikin olevan hyvä tilaisuus kartuttaa jalometalli portfoliota ja todennäköisesti käyn ostamassa lisää kultaa.

Sijoitusten osalta tein sellaisen tempun, että realisoin koko henkilökohtaisen portfolioni Nordnetissä ja olen puhtaasti keskittynyt tekemään sijoituksia sijoitusyhtiöni kautta. Eli omissa nimissä oleviin sijoituksiin jää vain sijoitusasunnot, S-säästörahasto, S-osuudet ja yksi Tuottoa.fi:n sijoitus. Näistä ainoastaan sijoitusasunnot ja S-osuudet tulee jäämään nimiini ennen kuin saan greencardin Yhdysvaltoihin. Teen tämän sen takia, että verotukseni Yhdysvalloissa ei olisi niin hankalaa.

Projekti turhasta tavarasta eroon on myös edistynyt ihan kivasta ja sain myytyä 619,22€ edestä tavaraa eli kokonaiskertymä on nyt 1369,92€. Olisi tarkoitus tässä kuussa mennä joku sunnuntai kirpputorille myymään vaatteita ja kaikkea pikkutavaraa, josta ei edes kannata nähdä vaivaa yrittää myydä Torissa. Vielä pitäisi käyttää KonMari-menetelmää ainakin keittiötarvikkeille ja kaikelle sekalaiselle tavaralle.

tilinpäätös_heinäkuu_2015

0 0 votes
Article Rating

Blogi sisältää affiliate linkkejä. Lue täältä tarkemmin.

Subscribe
Notify of
guest

1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
trackback
Uudet tavoitteet loppuvuodelle 2015 - Matkalla Vaurauteen
8 years ago

[…] ← Heinäkuu 2015 Tilinpäätös window.___gcfg = { lang: 'fi' }; […]

Viimeisimmät artikkelit

Cashback 1 – 8% kaikista maksuista. Rekisteröintibonus $25 USD kun otat minimissään ruby tason kortin. Lue lisää >

Vertaislaina vinkit, bonukset ja uutiset

18733

Vinkit suoraan sähköpostiin.

Saat hyödyllisiä materiaaleja, kuulla ensimmäisenä uusista palveluista ja cashback/bonus tarjouksista.

Muutama kirjasuositus

Arvosteluita

"Whatever the mind of man can conceive and believe, it can achieve."

– Napoleon Hill
Scroll to Top