Helmikuu 2016 Sijoitukset

Jaa somessa:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Pika katsaus helmikuu sijoituksiin vielä näin ennen kuin pitää alkaa tarkastelemaan mennyttä maaliskuuta. Helmikuussa tein vain yhden oston ja tämän lisäksi likvidoin S-Pankin säästörahaston, joka ei alunperinkään pitänyt olla mikään sijoitus vaan kokeilin sitä väliaikaisena säilytyspaikkana bonuksille.

S-Säästörahasto Varovainen

Laitoin bonukset tänne lähinnä sen vuoksi, että se oli vaivaton sillä sijoitus tapahtui automaattisesti kun tilillä oli minimisijoituksen 10€ verran rahaa. Valitsin varovainen vaihtoehdon koska näiden ei koskaan pitänytkään olla mikään pitkäaikaissijoitus ja muissa oli aivan liikaa osakeriskiä, jota tämäkin sisältää ja tämä riski realisoitui alkuvuodesta. Rahasto on ollut pakkasella koko alkuvuoden ja kun realisoin sen sain siitä suunilleen omani pois. Plussaa on se ettei siinä ollut lunastuspalkkiota. Minulla on S-Pankin rahastoista oma juttu kirjoituksen alla mutta sen voin tässä sanoa, että olen niihin hyvin pettynyt mikä ei kyllä tullut yllätyksenä.

Energy Transfer Equity, L.P. (ETE)

ETE on Amerikkalainen öljyn ja kaasun siirtoon keskittyvä jättiläinen. Sillä ei ole suoranaista kytköstä öljyn hintaan koska se ei ole öljyn tuottaja mutta osakkeen hinta on silti kärsinyt merkittävästi alhaisesta öljyn hinnasta. Olen jo jonkin aikaa etsinyt sopivaa avausta energia sektorille ja satuin huomaamaan ETE:n yhtenä päivänä tippuvan jo entisestään alhaiselta tasolta naurettavan alhaiselle tasolle. Tämä tiputus johtui uutisesta, että talousjohtaja vaihtuu vaikka yhtiö on keskellä yhdistymistä. Pikaisen tutkimuksen perusteella mitään hirveän hälyyttävää yhtiössä ei kuitenkaan mielestäni ollut ja tämä myynti vaikutti vain silkalta paniikilta. Osakkeen hinta oli sellaisella tasolla että osinko tuotto oli jo pitkälle yli 20%. Totesin, että vaikka joutuisivat leikkaamaan osinkoa neljännekseen niin kuin Kinder Morgan tuotto olisi silti kohtuullinen joten tein pienen sijoituksen. Ostoni onkin sen jälkeen ollut jopa 40% positiivinen, joten tein vielä lisä sijoituksen kun osake tippui taas yli 10% ilman mitään hyvää syytä näin pääsin haluamalleni tasolle jota en heti uskaltanut tehdä.

ETE:ssä on paljon riskiä etenkin meneillään olevasta yhdistymisestä Williamsin kanssa ja sen kurssi on ollut hyvin voimakkaasti heiluva, mutta olen lukenut yhtiöstä useita analyysejä ja uskon sillä olevan hyvä tuotto potentiaali. Kokonaisuutena sijoitus on kuitenkin alle 10% koko salkustani, mutta osinkotuotosta se vastaa kuitenkin jopa 20%. Vain aika näyttää kuinka hyvä sijoitus se loppujen lopuksi on. Toistaiseksi olen ollut tyytyväinen siihen.

Katsaus salkkuun

Pörssiosakkeet oli vuoden alusta katsottuna tappiolla 2,39% helmikuun lopussa ja alusta asti -0,51%. Osakemarkkinoiden epävarmuus taas oli nostanut kulta ja hopea sijoituksiani 7,54% vuoden alusta. Vertaislainaus oli myös hivenen tappiolla vuoden alusta johtuen LendingClubin luottotappioista, joita korkotuotot eivät enää kattaneet kun olen lopettanut tuottojen uudelleen sijoittamisen.

osakkeet-2016_02_29osakepaino-2016_02_29

sektorijakauma-2016_02_29

0 0 votes
Article Rating

Blogi sisältää affiliate linkkejä. Lue täältä tarkemmin.

Subscribe
Notify of
guest

4 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
talous haltuun
talous haltuun
8 years ago

Arviosi S-pankin rahastoista olisi mielenkiintoista lukea. Meinasin myös siirtää S-bonukset rahastoon (koska se on niin helppoa), mutta katkaisin sopimuksen ennen kuin sinne siirtyi senttiäkään. Aika suuret kulut niissä muistaakseni ainakin oli.

Ikiholdaaja
Ikiholdaaja
8 years ago

Olen itse kovasti yrittänyt pähkäillä josko luopuisin ETE:stä hyvällä voitolla nyt kurssin normalisoiduttua, vai antaisinko omistuksen jauhaa rauhassa osinkoja pitkälle tulevaisuuteen. Osuin sen verran lähelle pohjia, että oma sijoitukseni oli parhaimillaan lähes 100% plussalla. Tällä hetkellä +63%, mutta luulen että voi vielä huojua alaspäin mikäli osinkoa leikataan ja öljyn hinta ei osoita selviä elpymisen merkkejä pikapuoliin.

Ikiholdaaja
Ikiholdaaja
Reply to  Ikiholdaaja
8 years ago

Samoilla linjoilla olen kyllä itsekin. ETE oli itselleni kuitenkin spekulatiivinen sijoitus, jonka tein erilliseen satelliittisalkkuuni. Ydinsalkkujeni osakkeita pyrin holdaamaan, mutta satelliittisijoituksia saatan veivata huomattavasti impulsiivisemmin.

Viimeisimmät artikkelit

Cashback 1 – 8% kaikista maksuista. Rekisteröintibonus $25 USD kun otat minimissään ruby tason kortin. Lue lisää >

Vertaislaina vinkit, bonukset ja uutiset

18733

Vinkit suoraan sähköpostiin.

Saat hyödyllisiä materiaaleja, kuulla ensimmäisenä uusista palveluista ja cashback/bonus tarjouksista.

Muutama kirjasuositus

Arvosteluita

"Whatever the mind of man can conceive and believe, it can achieve."

– Napoleon Hill
Scroll to Top