S-Pankin Säästörahastot

Jaa somessa:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Aloitin vajaa kaksi vuotta sitten S-Pankin säästörahastojen käytön siirtämällä sekä S-Bonukset, että K Plussasta saadut rahat S-Säästörahasto Varovaiseen. Tein tämän sen helppouden vuoksi ja toivoin hieman parempaa tuottoa tuolle rahalle kuin mitättömän tilikoron, mutta tuo ei koskaan ollut tarkoituskaan olla pitkäaikainen sijoitus. Nyt kerron mielipiteeni noista rahastoista kun olen jo realisoinut oman sijoitukseni.

S-Pankin säästörahastot on houkutteleva vaihtoehto niiden helppouden vuoksi. Voit muuttaa bonuksen maksutiliksi rahaston tilin ja näin ollen aina kun tuolla tilillä on vähintään minimisijoituksen 10€ verran rahaa se sijoitetaan valitsemaasi rahastoon automaattisesti. S-Pankilla on kolme rahasto, joidenka nimet: S-Säästörahasto Varovainen, Kohtuullinen ja Rohkea kuvaavat niiden osake riskiä. S-Pankki mainostaa, että näissä rahastoissa ei ole merkintä- tai lunastus- eikä hallinnointipalkkioita maksat kuitenkin rahaston juoksevat kulut sillä S-Säästörahastot on rahastojen rahastoja eli ne sijoittavat toisiin rahastoihin, pääasiallisesti FIM Varainhoidon rahastoihin. Itseasiassa nämä S-Säästörahastot ovat FIM:n rahastoja: FIM Varainhoito 30, FIM Varainhoito 70 ja FIM Varainhoito 100. Huomioitavaa on se, että S-Pankki omistaa 51% FIM Oyj:n osakkeista.

Kaikki näistä rahastoista on hyvin samanlaisia sijoituskohteiden suhteen ainoa mikä vaihtelee on osake ja korkosijoitusten suhde. Varovainen eli FIM Varainhoito 30 on eniten korkopainotteinen kun taas rohkea eli FIM Varainhoito 100 taas on eniten osakepainoitteinen. Kohtuullinen on on jotain siltä väliltä. Kaikki näistä rahastoista on hyvin laajalle hajautettu eli sieltä löytyy Kiina, Brasilia ja muut eksoottiset kohteet vain koska pitää hajauttaa laajalle kun se jotenkin maagisesti alentaa riskiä. Sehän on hyvin nähty tässä alkuvuonna että tosiasiassa se lisää salkun riskiä. Jokainen näistä rahastoista on pärjännyt aivan surkeasti niiden 12kk tuotto on -3,27%, -6,26% ja -8,80%. Kulut näissä oli vuonna 2015 0,72%, 1,07% ja 1,18%. Korkeat kulut johtuvat siitä, että niitä hoidetaan aktiivisesti eli nyt alkuvuodesta on alennettu osakeriskiä eli myydään silloin kun olisi pitänyt olla ostamassa. Aktiivisen varainhoidon pitäisi lisätä tuottoja ei heikentää niitä, mutta kun mennään massan mukana niin tulos on juuri mitä tässä on nähtävissä. Joku voi tietysti väittää, että tässä vain varaudutaan isompaan dippiin mitä todella toivon rahastoon sijoittaneiden vuoksi ja että niillä varoilla sitten oikeasti ostetaan kun markkinoilla rytisee.

Näin loppu yhteenvetona sanoisin, että jos olet harkitsemassa laittaa rahasi tänne suosittelen että katsot muualle. Valitse mielummin passiivinen indeksirahasto ja älä hyvä ihminen hajauta eksoottisiin kohteisiin vain hajauttamisen ilosta. Jos haluat saada maailmanlaajuisen hajautuksen niin se onnistuu pienimmillä kuluilla esim Nordnetin kuukausisäästön ja kohteeksi voi valita iShares Core MSCI World ETF:n, joka on USA painotteinen ja sen pariksi voi ottaa esim. DB x-trackers EuroStoxx 50 ETF:n. Itse käytän tuota paria pojan indeksi salkussa ja sen lisäksi korkosijoituksina on Ålandsbanken Euro Bond B.

Tässä on myös vielä linkki pari vuotta vanhaan Sijoitta.fin artikkeliin samasta aiheesta.

S-Pankki tienaa bonus-asiakkaiden rahastosijoituksilla

0 0 votes
Article Rating

Blogi sisältää affiliate linkkejä. Lue täältä tarkemmin.

Subscribe
Notify of
guest

1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Antero Vipunen
Antero Vipunen
7 years ago

”Korkeat kulut johtuvat siitä, että niitä hoidetaan aktiivisesti eli nyt alkuvuodesta on alennettu osakeriskiä eli myydään silloin kun olisi pitänyt olla ostamassa. Aktiivisen varainhoidon pitäisi lisätä tuottoja ei heikentää niitä”
Pidän tyylistäsi, terveisin Antero.

Viimeisimmät artikkelit

Cashback 1 – 8% kaikista maksuista. Rekisteröintibonus $25 USD kun otat minimissään ruby tason kortin. Lue lisää >

Vertaislaina vinkit, bonukset ja uutiset

18733

Vinkit suoraan sähköpostiin.

Saat hyödyllisiä materiaaleja, kuulla ensimmäisenä uusista palveluista ja cashback/bonus tarjouksista.

Muutama kirjasuositus

Arvosteluita

"Whatever the mind of man can conceive and believe, it can achieve."

– Napoleon Hill
Scroll to Top