Kesäkuu 2016 sijoitusraportti

Jaa somessa:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Kesäkuu olikin mielenkiintoinen ja Brexitin vuoksi seurasinkin markkinoita enemmän kuin tavallisesti. Tällä hetkellä näyttää siltä että Brexitistä on toivuttu ja maailma ei muuttunutkaan. Ostoja tässä kuussa tuli tehtyä näköjään enemmän kuin edes itse muistin.

Myynnit

Fortum

Fortum on laskenut viimeisen vuoden aikana aika paljon, mutta nyt oli noussut jo lähes samalle tasolle kuin myöhemmät ostoni. Myin yhteensä 66kpl hintaan 14,07€ ja realisoin tällä 155,60€ tappion. Tämä olikin salkkuni toinen myynti ja myin sen vain sen takia että halusin lisää käteistä Brexit dippiä varten. Saatan vielä ostaa nämä takaisin mikäli Fortum vajoaa 13€ tietämille.

Korkeatuottoinen

Ajattelin, että jos Brexitistä tulee joku kriisi niin se voi vaikuttaa negatiivisesti myös Lainaston toimintaan ja tarvitsin lisää käteistä, joten pyysin saada sijoitukseni takaisin ja se olikin tilillä jo muutamassa päivässä.

Fellow Finance

Myin kaikki avoinna olevat lainani ja nostin rahat takaisin tililleni. Tuotto on ollut ihan kohtuullisen hyvä, mutta en ole saanut tehtyä uusia lainoja pitkään aikaan tuottovaatimuksestani johtuen. Kirjoitan tästä hieman tarkemmin erikseen. Lainat sain myytyä yllättävän nopeasti varmaankin sen takia että kaikissa oli korko yli 20% ja tällä hetkellä riskisimpien lainojen markkinakorko on 20% kun omissani kaikista vähä riskisimmissä tuo oli 22%.

Ostot

Telia Company

Teliaa ostin alkukuusta kun se dippasi alle 4€. Lisäsin sitä salkkuun 150kpl hintaan 3,994€.

Nordea

Nordean oston ajoitus osui todella huonosti sillä ostin sitä juuri ennen Brexitiä kun näytti siltä ettei se tulekkaan ja Nordea laski alle 8 euron. Lisäsin 127kpl hintaan 7,98€. Brexit alesta en sitten enään ostanut kun se meni jo edellisellä ostolla ylipainoon ja katsoin sen sillä hetkellä liian riskipitoiseksi. Nordeassa suurimmaksi riskiksi näen sen, että se joutuu leikkaamaan osinkoaan vastoin omaa ohjeistustaan koska sen Tier 1 pääoma on vain karvan yli vaaditun rajan kun taas Handelsbankenilla on ihan kunnon puskuri.

Hennes & Mauritz

H&M:ää lisäsin pariinkin kertaan ensimmäisellä kerralla 28kpl hintaan 243,70 SEK ja toisella kertaa 30kpl hintaan 239,80 SEK. Pidän H&M:ää hyvänä sen vaatteiden edullisuuden vuoksi, jolloin sillä on varmasti kysyntää heikompinakin aikoina.

Fiskars

Lisäsin Fiskarsia juuri ennen Brexitiä samasta kun sen hinta oli houkutteleva ja uskoin ettei Brexitiä tulisikaan. Lisäsin sitä 52kpl hintaan 16,11€. Näin ollen Brexit alesta jäi ostamatta, mutta se onkin jo palannut korkeampaan hintaan.

Yara International

Yaraa olen jo jonkin aikaa seurannut ja siitä kirjoitti Talousmentor hyvän analyysinkin. Kaikeksi onnekseni minulta meni aiempi ostotilaisuus ohi ja näin ollen sainkin Brexit paniikissa perjantaina juhannuksen vieton lomassa poimittua sitä vielä edullisempaan hintaan. Tein avauksen 40kpl hintaan 261,10 NOK. Omalla ostohinnallani osinkotuotto on 5,78%.

Wells Fargo & Co

Täytyy kyllä myöntää, että tämä oli vähän enemmänkin heräteostos kuin tarkkaan harkittu päätös. Hetken tutkittuani lukuja totesin sen täyttävän kaikki vaatimukseni ja kun ostin sitä Brexit paniikin aikaan uskoin että Brexitillä ei tule hirvästi olemaan vaikutuksia Yhdysvaltoihin, joten se vaikutti turvalliselta sijoitukselta. Tein avauksen 30kpl hintaan 45,99 USD. Tätä olisi saanut vielä hieman halvemmalla maanantaina, mutta nyt jo se on noussut 12,82% joten voisin kutsua tätä onnistuneeksi valinnaksi. Hieman harmittaa etten ostanut sitä lisää maanantaina, mutta toisaalta uskoin että pörssin alamäki jatkuisi vielä näin ei kuitenkaan käynyt.

Raisio

Raisio on Suomalainen osinkoaristokraatti 10 vuoden nousevalla osingon maksu historialla. Kun sitä sai Brexit maanantaina edullisesti niin en voinut jättää tilaisuutta käyttämättä ja samalla sain ei-syklistä kulutusta salkkuuni. Tein avauksen 250kpl hintaan 3,80€. Tällä ostolla saan Raisiosta 4,18% osinkotuoton.

Oriola KD

Oriola KD oli taas heräteostos, jota en ollut suunnitellut. Olen sitä aiemminkin katsonut, mutta silloin se ei maksanut osinkoa ja oli muutenkin mielestäni kallis. Nyt se on päässyt eroon tappiollisista venäjän toiminnoistaan ja osingonmaksukin on aloitettu. Tein avauksen 250kpl hintaan 3,87€. Tällä ostolla saan 3,34% osinkotuoton.

Kaiken kaikkiaan käytin ostoihin 8 297,42€, josta superluoton osuus oli 3 573,85€ tuoden osakesalkun velkaasteeksi 11,37%. Oli äärimmäisen hyvä, että minulla oli superluotto sillä muuten olisin jäänyt paitsi kaikista Brexit ostoistani sillä sain rahaa vasta tiistaina. Toki olisin voinut lainata sitä myös hätävarastani, mutta niihin rahoihin en halua koskea kuin oikeassa hätätilanteessa.

Osingot

  • Citycon 15€

Tämä Cityconin kvartaaliosinko tuo alkuvuoden osinkokertymän 976,95 euroon. Pyrin jatkossa ostamaan enemmän kvartaali osinkoa maksavia yhtiöitä, jottei osingot keskity vain keväälle. Alla on taulukko mistä näet kaikki tämän vuoden kertyneet osingot.

osingot_2016_06_30

Salkku

Ei kyllä uskoisi kun salkkua katsoo, että viikon sisään on ollut Brexit. Euromääräisesti salkku on enemmän positiivinen kuin ennen Brexitiä ja prosentuaalisesti ollaan vielä hieman jäljessä. Salkku on plussalla 7,24% ja vuoden alusta 6,04% ja kun osingot lasketaan mukaan niin tuotto onkin jo 10,10%. Ei yhtään huono ottaen huomioon, että tässä on ollut Kreikan kriisi, alkuvuoden lasku ja nyt viimeisenä Brexit.

osakkeet_2016_06_30

osakepaino_2016_06_30 sektorijakauma_2016_06_30

 

0 0 votes
Article Rating

Blogi sisältää affiliate linkkejä. Lue täältä tarkemmin.

Subscribe
Notify of
guest

2 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Jari
Jari
7 years ago

Moi, miten nuo osuuskuntien korot, osan kohdalla näyttää Salkku-sivulla vielä tyhjää. Maksavatko vasta myöhemmin?

Viimeisimmät artikkelit

Cashback 1 – 8% kaikista maksuista. Rekisteröintibonus $25 USD kun otat minimissään ruby tason kortin. Lue lisää >

Vertaislaina vinkit, bonukset ja uutiset

18733

Vinkit suoraan sähköpostiin.

Saat hyödyllisiä materiaaleja, kuulla ensimmäisenä uusista palveluista ja cashback/bonus tarjouksista.

Muutama kirjasuositus

Arvosteluita

"Whatever the mind of man can conceive and believe, it can achieve."

– Napoleon Hill
Scroll to Top