Kilpailuta 3 sopimusta ja säästä

Jaa somessa:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Aina ei ole helppoa karsia budjetista turhia kuluja pois, mutta usein unohdamme että niitä voi myös laskea vaikkei niitä saisi kokonaan pois. Tässä kolme kulua, jotka lähes jokaisella on ja suurella todennäköisyydellä voisi saada edullisemmin kilpailuttamalla.

1) Sähkösopimus

Asuitpa sitten vuokralla tai omistus asunnossa tarvitset todennäköisesti sähköä. Maksamasi sähkön hinta koostuu kahdesta osasta sähkön siirto ja sähköenergia. Sähkön siirtoa et voi kilpailuttaa vaan sen tekee aina paikallinen sähköyhtiö, mutta sähköenergian voit osta mistä tahansa sähkönmyyjältä. Kun kilpailutat sähkösi kannattaa se tehdä useassa kilpailutus portaalissa sillä ne antavat eri tuloksia. Muista myös verrata kuukausittaista perusmaksua sillä se vaikuttaa helposti kerrostaloasunnon kulutuksella keskimääräiseen kWh-hintaan.

Tein juuri oman vertailun ja itselleni järkevimmäksi vaihtoehdoksi nousi Nordic Green Energy:n toistaiseksi voimassa oleva pörssisähkö vesivoimalla tuotettuna. Valitsen aina toistaiseksi voimassa olevan, koska niissä on yleensä edullisin hinta ja omalla kulutuksellani rajukin sähkön hinnan nousu ei nosta laskua liian suureksi. Jos taas käytät sähkölämmitystä saatat haluta kiinteän hinnan.

2) Vakuutukset

Jokaisella tulisi olla vähintäänkin kotivakuutus, mutta useilla löytyy myös autovakuutus, moottoripyörävakuutus, lapsivakuutus, tapaturmavakuutus ja monia muita vakuutuksia. Hinnat eri vakuutus kategorioissa saattaa vaihdella merkittävästikkin jopa useita satoja euroja vuodessa. Olen merkinnyt kalenteriin jokaisen vakuutuksen vuosittaisen alkamispäivän sillä myös vakuutusyhtiö tarkistaa vakuutuksen hinnan vuosittain ja yleensä se nousee. Tämän vuoksi kannattaa myös itse vuosittain tarkistaa onko nykyinen vakuutus yhtiö sinulle edullisin vaihtoehto.

Itse vaihdoin moottoripyöräni vakuutuksen Pohjolaan ja melkein vaihdoin myös auton vakuutuksen If:iin, mutta sitten löysin sopivan vaihtoehdon Lähitapiolasta, johon suurimman osan vakuutuksista olen keskittänyt. If tarjosi autolleni edullisemman vakuutuksen, mutta jos olisin siirtänyt auton vakuutuksen olisin hävinnyt lähes saman verran keskittämisbonuksesta joten pidin sen Lähitapiolassa. Kilpailutuksessa käytin kilpailuttajaa ja vakuutusyhtiöiden omaa laskuria.

3) Kännykkäliittymä

Kaikilla meistä on käynnykkä ja Suomessa kännykkä liittymät ovat erittäin kilpaillut, joten meillä on myös erittäin halpoja puhelut verrattuna esim Yhdysvaltoihin tai vaikka Saksaan. Hinnat kumminkin muuttuu jatkuvati ja myös käyttömme saattaa ajankuluessa muuttua. Esim itse puhun ja tekstaan hyvin vähän, mutta dataa käytän paljon joten sen hinta korostuu itselläni. Olen suosinut Saunalahti pitkään, mutta nykyisessä asunnossani sillä oli niin surkea kuuluvuus että vaihdoin sen Soneraan. Kannattaa tarkistaa kuinka paljon oikeasti käytät puheluita, tekstareita ja dataa ja katsoa että sinulla on sopiva liittymä.

0 0 votes
Article Rating

Blogi sisältää affiliate linkkejä. Lue täältä tarkemmin.

Subscribe
Notify of
guest

4 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Vanha Kehno
Vanha Kehno
8 years ago

Hyvä peruslista joka jokaisen kannattaisi plärätä läpi, itsekin kirjotellu näistä omaan blogiin viime aikoina. Kilpailutin puhelinliittymän kesän lopulla uutta luuria hankkiessa, tarkistin autovakuutuksen ja nyt viimeisimpänä viime viikolla sain vuosittaisen sähkökierroksen käytyä. Sähköstä kertyy nyt sitten 80€/vuosi säästöä entiseen verrattuna, ei ollenkaan huono säästö 🙂

Rosita Juurinen
Rosita Juurinen
7 years ago

Joo samoilla linjoilla, että vähintään muutaman vuoden välein kilpailutettava. Sähkö taitaa olla seuraavana vuorossa, vaikkei siitä varmaan monta euroo voi enää tiristää 😛 Vaihdoin vuosi sitten puhelimen/netin elisaan, mutta nyt olen valmis ottaan ihan minkä muun vaan. Täysin kyllästynyt asiakaspalvelun tasoon ja kikkoihin joilla tuputtavat lisämaksuja.

Hyvä lisäys muuten tuo työsopimus 😀 Itse kirjottelin blogiin jokin aika sitten asuinmaan kilpailutuksesta ;D

http://www.matkaopasvapauteen.com/lifestyle/kilpailuttaisitko-elamantyylin-asuinmaan/

trackback
Muistitko kilpailuttaa nämä? - Matkalla Vaurauteen
6 years ago

[…] oli huimat 1879,12€, josta 1454,52€ on jatkuvaa säästöä. Kirjoitin jo muutama vuosi sitten kolmesta sopimuksesta, jotka kannattaa kilpailuttaa joka vuosi. Näiden lisäksi kilpailutin lainani ja myöskin hain […]

Viimeisimmät artikkelit

Cashback 1 – 8% kaikista maksuista. Rekisteröintibonus $25 USD kun otat minimissään ruby tason kortin. Lue lisää >

Vertaislaina vinkit, bonukset ja uutiset

18733

Vinkit suoraan sähköpostiin.

Saat hyödyllisiä materiaaleja, kuulla ensimmäisenä uusista palveluista ja cashback/bonus tarjouksista.

Muutama kirjasuositus

Arvosteluita

"Whatever the mind of man can conceive and believe, it can achieve."

– Napoleon Hill
Scroll to Top