Kokemuksia AirBnB:stä osa 1

Jaa somessa:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Olimme perheen kanssa juuri 18 päivän matkalla autolla, jolloin ajoimme Baltian ja Puolan kautta Saksaan ja sieltä laivalla takaisin Helsinkiin. Tämän matkan aika käytin ensi kertaa AirBnB:tä niin vieraana kuin myös majoittajana. Tämä ensimmäinen osa keskittyy majoittajan rooliin ja toisessa osassa kerron omista kokemuksista millaista oli vierailla AirBnB kohteissa Latviassa, Liettuassa ja Puolassa.

Minulla oli kuukauden verran lomaa ja halusimme lähteä autolla Saksaan, mutta kesäloma rahat tuli jo aikalailla käytettyä toukokuussa ollessamme Maltalla, joten pitäisi löytyä vähän lisärahoitusta jostain kattamaan matkakuluja. Olin jo aiemmin pitkään miettinyt AirBnB:n käyttöä, mutta hieman arvelutti päästää tuiki tuntemattomia omaan kotiin. Asiaa ei auttanut se kun on kuullut painajaismaisista tapauksista missä vuokralainen ei suostunut lähtemään pois tai koti oli tuhottu. Aikani Googlattua löysin kuitenkin hyviäkin kokemuksia ja vinkkejä kuinka onnistua asunnon vuokrauksessa. 

Tein ilmoituksen heinäkuun puolessa välissä ja matkan oli tarkoitus alkaa jo elokuun 5. päivä. Oli tarkoitus tehdä ilmoitus jo paljon aiemmin, mutta pienen lapsen kanssa ei saatu aikaiseksi aiemmin raivattua asuntoa riittävän siistiksi kuvausta varten. Aluksi hieman huoletti, että saakohan sitä asuntoa edes vuokrattua kun näin myöhään sen laittoi ja minulla ei edes ollut yhtään arviota AirBnB:ssä kun olin tuore käyttäjä. Tämän vuoksi laitoin asunnon vapaaksi koko lomani ajaksi ja alussa laitoin hinnaksi 52€/yö vaikka se olikin paljon korkeampi kuin AirBnB ehdotti. Nostin hintaa sitä mukaan kun varauksia tuli. Pidin tuota kohtuullisena aloitus hintana verrattuani muita vapaita asuntoja. Vaikka asuntomme ei sijaitse Helsingin keskustassa, eikä edes juna-aseman vieressä olemme hyvien julkisten yhteyksien päässä Helsingistä hyvin puistomaisessa ympäristössä ja asunto on lähes uusi (2014 rakennettu) kolmio. Minulla oli myös tarjota oma sauna, iso parveke kunnon kaasu grillillä, nopea 100Mbits internet yhteys ja työtila tietokoneelle, jonka vuoksi sain ainakin yhden vuokralaisen. Laitoin aluksi minimiksi neljä yötä, mutta laskin sen vähän ajan kuluttua kolmeen.

Ei mennyt hirveän monta päivää kun sain ensimmäisiä kyselyitä. Noh ensimmäinen tulikin jostain Kazastanista olevalta perheeltä, jotka oli tulossa Suomeen vierailulla samalla matkalla kun olivat menossa Pietariin häihin. En kuitenkaan hyväksynyt heitä sillä heillä ei ollut vielä ainuttakaan arviointia. Seuraavaksi tulikin Venäjältä parikin, joista toinen oli Pietarista ja toinen oli jostain kaukaa Uralin toiselta puolelta. Onneksi Pietarilaisella pariskunnalla oli jo muuta arvostelu ja he oli tulossa Flow festivaalille ystävä parin kanssa ja lähinnä kyselivät pysäköintia ja varmistivat että kyseessä on koko asunto eikä vain yksityinen huone. Kun olin vahvistanut molemmat he varasivat asunnon kolmeksi yöksi.

Tämän jälkeen loput päivät menikin nopeasti ja sain vielä nuoren Italialaisparin, joista toinen opiskeli suomea ja oli hyvin kiinnostunut Suomesta ja kolmanneksi sain Intialaisen professorin vaimon ja kahden lapsen kanssa, joka tuli Suomeen opettamaan Aalto-yliopistoon. Hän tarvitsi majoitusta viideksi päiväksi kunnes sai oman pysyvän asunnon. Asuntoon olisi tullut enemmänkin varauksia, mutta kun olin saanut yhteensä 15 päivää varauksia poistin loput vapaat päivät. Vuokratut päivät vielä osuin toinen toisensa perään kaikeksi onneksi, laitoin vain niin ettei samana päivänä voi kukaan tulla kun edellinen lähtee jotta asunnon siivoamisella ei tule liian kiire.  

Kaikki pitivät asunnosta ja siitä kuinka siisti se oli ja kuinka hyvät ohjeet olin tehnyt. Jokainen oli myös jättänyt asunnon hyvin siistiksi lähtiessään. Loppujen lopuksi tästä tuli hyvä kokemus vaikka kovasti jännitti aluksi mitäköhän tästä tulee. Avaimien luovutukseen käytin R-Kioskin avainpalvelua ja meidän ystävä kävi vieraiden välissä varmistamassa, että kaikki oli vielä paikallaan ja samalla imuroi ja vaihtoi vuodevaatteet ja pyyhkeet seuraaville sekä vei avaimet R-Kioskille seuraavia vieraita varten. 

Verotettavaa pääomatuloa tästä ei ihan hirveästi kerry sillä sijoitin hieman vuodevaatteisiin ja perinteiseen kahvinkeittimeen, jota itselläni ei tule käytettyä sillä juon vain lattea. En ole vielä tehnyt tarkkoja laskelmia sillä voin vähentää kaikki asunnon kulut tuolta ajalta mukaan lukien sähkö, vesi, vastikkeet ja korot, näin ollen tarkat luvut tiedän aikaisintaan ensi kuussa. Tuloja vuokrauksesta tuli 821€ ja AirBnB:n siivun jälkeen 791€. Uskon, että tulen jatkossakin käyttämään AirBnB:tä lisätulojen hankkimiseen kun olemme jossain matkalla.

*** Saat 35€ ensimmäiseen matkaasi jos liityt AirBnB:hen linkkini kautta tai 45€ bonuksen kun majoitat ensimmäisen vieraasi. ***

0 0 votes
Article Rating

Blogi sisältää affiliate linkkejä. Lue täältä tarkemmin.

Subscribe
Notify of
guest

4 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Eläkkeellä Thaimaahan
Eläkkeellä Thaimaahan
7 years ago

Tässä oli paljon kiinnostavaa tietoa. Meilläkin on asunto tyhjillään useita viikkoja vuodessa ja olen paremmalle puoliskolle ehdotellut, että laitettaisiin kämppä vuokralle AirBnB:hen. Toistaiseksi rouva on ollut vuokrausta vastaan, varmaankin hyvin pitkälle samojen pelkojen takia kuin sinullakin oli. Itsekin vielä vieroksun ajatusta, että joku tuntematon nukkuisi omassa sängyssäni. R-Kioskin avainpalvelusta en ollut ennen kuullutkaan, joten se oli tosi rautainen tipsi. Palveluhan tukee todella hyvin asunnon vuokrausta AirBnB:n kautta. Toivottavasti kirjoitat vielä lisää aiheesta, kun olet tehnyt tarkemmat laskelmat. Onko niin, että asunnon kulut voi vähentää kokonaisuudessaan verotuksessa siltä kuukaudelta, kun asunto on ollut vuokralla, vaikka vuokraus olisi kestänyt 15 päivää tai… Read more »

trackback
Kokemuksia AirBnB:stä osa 2 - Matkalla Vaurauteen
7 years ago

[…] Kokemuksia AirBnB:stä osa 1 […]

Rosita Juurinen
Rosita Juurinen
7 years ago

Hei kiitos, tää airbnb -homma kiinnostaa paljon. Käytännössä fiilis ollut että työllistäisi aika paljon, mutta just muutaman viikon poissaolojen ajalle voisi olla tosi passeli kuvio monelle. Tuo R:n avainpalvelu on myös ollut kehuttu, auttaa näissä (vuokra)asunnon hallinnointi asioissa kyllä. Itsellä pienenä haaveena olisi löytää sellainen kämppä täällä maailmalla (ehkäpä täällä ausseissa) josta osaa voisi vuokrailla just airbnb:n kautta ja kattaa sillä omia asumiskuluja. Ja siihen ajatukseen kyllä tottuu, että joku asustelee sun kotona ja nukkuu sun sängyssä 🙂

Viimeisimmät artikkelit

Cashback 1 – 8% kaikista maksuista. Rekisteröintibonus $25 USD kun otat minimissään ruby tason kortin. Lue lisää >

Vertaislaina vinkit, bonukset ja uutiset

18733

Vinkit suoraan sähköpostiin.

Saat hyödyllisiä materiaaleja, kuulla ensimmäisenä uusista palveluista ja cashback/bonus tarjouksista.

Muutama kirjasuositus

Arvosteluita

"Whatever the mind of man can conceive and believe, it can achieve."

– Napoleon Hill
Scroll to Top