Lapsilisillä miljonääriksi

Jaa somessa:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Nordnetin talousasiantuntija Martin Paasi oli keskiviikkona YLE:n aamu-TV:ssä kertomassa kuinka lapselle sijoittaminen kannattaa. Yhtenä esimerkkinä hän käytti kuinka lapsilisät sijoittamalla lapsesta voisi tulla miljonääri. Tästä tietysti syntyi aikamoinen poru.

Voit katsoa tuon aamu-TV segmentin Areenasta. Martin on avannut näitä laskelmia myös Nordnetin blogissa jo viime vuonna. Lyhykäisyydessä tämä on hyvin yksinkertaista eli avataan lapselle heti syntymän jälkeen arvo-osuustili, jonne laitetaan lapsilisät ja nämä sijoitetaan vähä kuluiseen indeksi rahastoon tai ETF:ään. Tämän jälkeen annetaan korkoa korolle ilmiön vaikuttaa eläkeikään saakka (67 vuotta) näin ollen osakemarkkinoiden pitkän ajan reaali keskituotolla 6,6% lapsella on eläkkeelle jäätäessä miljoonan euron potti.

Lähde Nordnet blogi
Lähde Nordnet blogi

Seurattua hieman tuosta syntynyttä keskustelua olin yllättynyt negatiivisten kommenttien määrästä. Monen mielestä jos lapsilisiä ei tuhlata vaan ne säästetään niin silloin ne pitäisi ottaa kokonaan pois. Itse taas olen vahvasti sitä mieltä, että nuo rahat tulisi nimen omaan säästää lapsen tulevaisuuteen ja opettaa lapselle sijoittamista ja säästämistä. Jos kaikille pistettäisiin syrjään ja sijoitettaisiin passiiviseen indeksirahastoon tuo lapsilisien määrä niin tuolla miljoonan potilla saisi jo ihan kohtuullisen eläkkeen aikaiseksi. Jos lapsilisiä tarvitsee ihan jokapäiväiseen elämiseen niin silloin olisi syytä miettiä vakavasti pitääkö niitä lapsia hankkia silloin kun oma talous niin huonolla tolalla, mutta tämä on ihan toisen artikkelin aihe joskus myöhemmin.

Monilla oli myös huoli, että kun lapsi pääsee itse käsiksi noihin rahoihin 18-vuotiaana niin ne tulee hassattu ties mihin. Itse näen asian enemmänkin niin, että jos noin käy olen pahasti mennyt vikaan kasvatuksessa ja voin syyttää siitä vain itseäni. Sinä opetat lapsen omalla esimerkilläsi ja kun lapsi alkaa ymmärtämään rahan päälle sitoututat hänet tähän opettamalla hänet säästämään ja sijoittamaan myös itse ansaittuja rahoja oli se sitten viikko/kuukausirahaa tai jostain muualta työllä ansaittua. On hyvin tärkeää oppia korkoa korolle sillä sen avulla nuo lapsilisät kasvaa miljoonaksi ilman lisäsijoituksia.

Jos et vielä ole alkanut säästämään lapsellesi niin lueppa pikaisesti aiemmin kirjoittamani artikkeli: Säästötilin ja arvo-osuustilin avaaminen lapselle. Tämän lisäksi suosittelen lukemaan myös artikkelin lapsen sijoitussuunnitelma sillä kun alat sijoittamaan lapselle sinun täytyy ottaa huomioon muutama tärkeä asia.

0 0 votes
Article Rating

Blogi sisältää affiliate linkkejä. Lue täältä tarkemmin.

Subscribe
Notify of
guest

5 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Bisnes Ananas
Bisnes Ananas
7 years ago

En löytänyt kovin montaa kommenttia aiheesta, mutta tuolla Nordnet-blogissa esitetty huoli rahan arvon alenemisesta kaikkien ollessa miljonäärejä on kyllä turha. Ei nimittäin tule tapahtumaan näillä säästämishaluilla 😀

T: Ananas
Yksinhuoltajan selviytymisopas
http://neljajalkaamaassa.blogspot.fi/

Säästöblogi
Säästöblogi
7 years ago

Sama asia pisti itselläni silmään. Muutaman tutun kanssa olen myös asiasta vääntänyt.

Ananas; Käy lukemassa Yle Uutiset Facebook sivuilta keskusteluja. Siellä on kansan syvät rivit, ei Nordnet blogissa 🙂

Eläkkeellä Thaimaahan
Eläkkeellä Thaimaahan
7 years ago

Meillä lapsilisät menevät äidin tilille ja hän saa käyttää ne lapsen eduksi kuten parhaakseen näkee. Itse sijoitan lapselle omista rahoistani noin 100 euroa kuukaudessa, joten toivottavasti emme loukkaa kansan syvien rivien moraalikäsitystä, vaikka lapsen sijoituksiin suurinpiirtein lapsilisän verran meneekin 🙂

Viimeisimmät artikkelit

Cashback 1 – 8% kaikista maksuista. Rekisteröintibonus $25 USD kun otat minimissään ruby tason kortin. Lue lisää >

Vertaislaina vinkit, bonukset ja uutiset

18733

Vinkit suoraan sähköpostiin.

Saat hyödyllisiä materiaaleja, kuulla ensimmäisenä uusista palveluista ja cashback/bonus tarjouksista.

Muutama kirjasuositus

Arvosteluita

"Whatever the mind of man can conceive and believe, it can achieve."

– Napoleon Hill
Scroll to Top