Maaliskuu 2015 Tilinpäätös

Jaa somessa:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Vuoden ensimmäinen kvarttaali on takana päin ja on aika tarkastella koko alkuvuotta maaliskuun lisäksi. Kun tarkastellaan koko alkuvuotta saadaan kuukausikulutuksen keskiarvoksi 3841,78€ mikä on selkeästi alhaisempi kuin viimevuoden keskikulutus, joka oli 5257,71€. Tästä selkeästi huomaa kuinka merkittävä vaikutus kulutuksen seurannalla on. Vielä olisi parannettavaa ja saatankin avata itselleni auki vielä tarkemmalla tasolla mihin kaikkeen raha oikeasti menee ruokakaupassa. Lisäksi otan käyttöön hintalistan, jolla seuraan mistä yleisimmät ostamani tuotteet saa halvimmalla. Olen säästänyt kaikki kuitit useamman kuukauden ajalta, joten voin tehdä molemmat noista takautuvasti.

Maaliskuussa kulut olivat kokonaisuudessaan 6239,14€ tämä poikkeama johtui pääosin siitä, että viimekuun asuntolaina meni tässä kuussa ja myös tämän kuun asuntolaina meni kuun viimeinen päivä, joten kuukauteen osui kaksi asuntolainan maksua yhteensä 2202,86€. Tuo ei ole mikään ongelma sillä rahat oli jo etukäteen siirretty maksutilille. Toinen iso kustannus oli se, että ostin metsästykseen uuden aseen Tikka T3 ja sille tuli hintaa 1728,80€ sisältäen läjän ammuksia. Nuo rahat oli jo valmiiksi säästetty. Muita isompia kuluja oli 306,28€ jotka käytin asuntosijoitus valmennukseen. Bensaan meni rahaa 165,59€ mikä on aika saamaa tasoa ollut koko alkuvuoden. Käytin taas 40€ matkakortin lataamiseen eli suunilleen sen verran käytin julkiseen liikenteeseen. Tässä kuussa käyttin vaimon kanssa yhdessä olut ja oluenteko harrastuksena kurssilla ja se maksoi 37€ mutta se näkyy vasta ensikuun kulutuksessa. Ruokakauppaan meni 546,89€ mikä on edelleen hieman budjetoitua korkeampi summa. Maaliskuun alussa erosin liitosta ja vaihdoin JATTK-työttömyyskassaan, jonka koko loppuvuoden jäsenmaksu oli vain 44€ eli 4€/kk. Tuon edullisemmin ei ansiosidonnaista tästä maasta saa. Maaliskuussa ostin myös hieman yli yhden troy unssin kultaa, mutta sitä en laske kulutukseen vaan se on rahan siirto yhdestä muodosta toiseen.

kulutus 2015 03Maaliskuussa nettovarallisuuteni kasvoi 3545,21€ ja koko alkuvuonna 14973,76€ eli kokonaisuudessaan 7%. Tämä on todella hyvä alku sillä kokovuoden tavoite oli 10%. Toisaalta tämä sisältää vajaa 2650€ lomaa, valmennuksia ja muita hankintoja varten säästettyä rahaa sekä 3670€ tuleviin laskuihin maksutilille siirrettyä rahaa. Maaliskuussa tein myös lisäsijoituksen fyysiseen kultaan ja ostin hieman yli yhden troy unssin verran sitä. Maaliskuussa nostin säästöprosenttiani ja nyt palkasta otetaan suoraan 35% säästöön ja se jaetaan hätävararahastoon, sijoituksiin, lomaan, osaamiseen ja unelmiin. Noin 20% nettopalkasta ohjataan suoraan sijoituksiin. Vaikka käytetty luottokortti luotton määrä on noussut on joka sentti siitä jo siirretty maksutilille odottamaan luottokorttilaskua, jonka maksan joka kuukausi kokonaisuudessaan.

Tilinpäätös Q1 2015

 

Alla on kuvaaja siitä kuinka varallisuuteni on kehittynyt siitä lähtien kun rupesin sitä seuraamaan.

 

varallisuus 2015 03

0 0 votes
Article Rating

Blogi sisältää affiliate linkkejä. Lue täältä tarkemmin.

Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Viimeisimmät artikkelit

Cashback 1 – 8% kaikista maksuista. Rekisteröintibonus $25 USD kun otat minimissään ruby tason kortin. Lue lisää >

Vertaislaina vinkit, bonukset ja uutiset

18733

Vinkit suoraan sähköpostiin.

Saat hyödyllisiä materiaaleja, kuulla ensimmäisenä uusista palveluista ja cashback/bonus tarjouksista.

Muutama kirjasuositus

Arvosteluita

"Whatever the mind of man can conceive and believe, it can achieve."

– Napoleon Hill
Scroll to Top