Mintos, Euroopan suurin vertaislaina markkinapaikka

Jaa somessa:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Mintos on perustettu vuonna 2015 ja se on nopeasti kasvanut Euroopan suurimmaksi vertaislaina markkinapaikaksi. Mintos kasvaa huikeaa vauhtia ja sen alustalla on välitetty jo yli 660 miljoonaa euroa lainoja ja he odottavat miljardin rajan menevän rikki vuoden loppuun mennessä. Mintos toimii markkinapaikkana, jossa on listattuna jo valmiiksi myönnettyjä lainoja.

Markkinapaikalla on tällä hetkellä 40 maksulaitosta, jotka myöntävät lainoja 23 eri maassa ja lisää tulee kokoajan. Näin ollen sijoittaja pääsee myös hieman erikoisemmille markkinoille kuten Kenia, Kazakhstan, Georgia, Armenia, Moldova ja näiden lisäksi myös Meksiko, Brazilia ja Venäjä. Mintoksessa on tarjolla myös hyvin paljon eri tyyppisiä lainoja. Voit sijoittaa mm. yrityslainohin, autolainoihin, maatalouslainoihin ja asuntolainoihin. Näissä kaikissa lainatyypeissä on yleensä myös reaali vakuuksia.

Koska tarjolla on hyvin erilaisia lainoja eri riskiprofiileilla vaatii sijoittamisen aloittaminen hieman enemmän perehtymistä, jotta ymmärtää millaisia riskejä ottaa. Itse pidän jo pidempään toimineista pelureista sillä heillä on varmasti riskiprofiilit kunnossa kun taas tuoreimmat tulokkaat saattavat ottaa enemmän riskiä vain kasvattaakseen omaa volumiaan. Tästä on hyvä esimerkkinä Puolalainen Eurocent SA, joka ajautui taloudellisiin vaikeuksiin vain 3 kk liityttyään Mintosiin. Tämä tapahtui vuosi sitten ja sijoittajat ilmeisesti vieläkin odottavat rahojaan.

Muuta huomioitavaa on se että lainan myöntäjä voi lunastaa lainan takaisin sijoittajalta milloin vain. Tämä siis voidaan tehdä muulloinkin kun takaisinostoturvan tapauksessa. Tätä optiota on käyttänyt mm. Hipocredit joka osti takaisin parhaiten tuottavia lainoja saatuaan jostain rahoitusta halvemmalla kuin Mintosin markkinapaikalta. Myös Mogo on hiljattain laskenut liikkeelle 50 miljoonan euron bondin ja on alkanut lunastaa korkea korkoisempia lainoja. Mogo sentään lunastaa myös niitä jotka on jo myöhässä eikä vain parhaimpia lainoja.

Omat kokemukset

Aloitin sijoittamisen Mintoksen kautta tammikuussa ja kesäkuun loppuun kokemukset on ollut hyviä. Saadut korot uudelleen sijoitettiin nopeasti, mutta se tosiaan loppui heti heinäkuun alussa. Ihan aluksi sijoitin aika laajalla spektrumilla useisiin eri lainan myöntäjiin ja maihin. Mukaan mahtui myös hieman autolainoja Georgiaan, lyhyt aikaisia lainoja Arminiaan ja Moldovaan. Osan myin pois jälkimarkkinoilla kokeillakseni kuinka hyvin se toimii. Korkea tuottoiset lainat meni hyvin, mutta 11 – 12% tuotolla olevat lainat jäi jäljelle. Olen pikku hiljaa tarkentanut vaatimuksiani lainoille ja nyt heinäkuussa tosiaan kävi niin ettei auto invest enää löydä sopivia lainoja vaikka olen laskenut tuotto vaatimuksen 11%. Tuolla tuotolla kyllä löytyy lainoja mutta niiden liikkeelle laskeneissa luottolaitoksissa piilee omat riskinsä. Olen joutunut jo aiemmin nostamaan 20% pääomasta kun se muuten on tyhjänpanttina siellä. Positiivista on se että rahat tulevat kyllä tilille ihan ripeästi. Tänään Mogo oli lunastanut noin 40% jäljellä olevista sijoituksista, joten ne lähtee myös muille markkinapaikoille.

Kaikissa lainoissani on Buyback eli takaisinosto turva tämän lisäksi investment structure on direct eli se antaa jonkin verran turvaa siinä tapauksessa että lainan myöntäjä menee nurin. Tämä suora yhteys lainaajaan on tärkeä ja se jää helposti valitsematta sillä se on piilotettu additional filters alle. Toinen tärkeä asia on kenen lainoihin sijoitat. Tästä riskistä jo mainitsinkin. Explore P2P sivustolla on hyvä ranking lista noista tarjoajista. Itse olen sijoittanut vain luoton myöntäjiin, joiden rating on yli 60 Explore P2P:n listalla.

Viimeinen tärkeä asia on ymmärtää se että kun sijoitat lainoihin Mintoksessa voit saada rahasi takaisin ennen kuin laina on kokonaan maksettu ainostaan myymällä sen jälkimarkkinoilla. Jos sinun täytyy saada rahasi nopeasti pois voit joutua myymään tappiolla ja huonoimmassa tapauksessa et silloinkaan saa niitä myytyä jos sattuu joku kriisi olemaan päällä. Tämä ei ole mitenkään Mintos kohtaista vaan ihan yleinen huono puoli vertaislainoissa. Itse tykkään pitää laina-ajan maksimissaan 12kk, jotta ei ihan järjettömän kauan joudu odottelemaan raha takaisin jos päättää lopettaa homman.

Mikäli ihmettelet miksi en keskitä kaikkia sijoituksia Fast Investiin niin syy on siinä, että kannattaa hajauttaa useampaan markkinapaikkaan ihan riskien hallinnan vuoksi. Välillä voi käydä huono tuuri ja syystä tai toisesta markkinapaikka suljetaan esim viranomaisen toimesta. Näin kävi mm. Ruotsalaiselle TrustBuddylle ja Brittiläiselle Collateral. Jatkan sijoitusteni hajauttamista muihin markkinapaikkoihin kunnes Mintoksesta löytyy kriteerejäni vastaavia lainoja.

Rekisteröidy Mintosiin tämän linkin kautta niin saat 1% bonuksen sijoituksillesi ensimmäisen 90 päivän aikana.

Lue myös jatkuvasti päivitettävä arvosteluni Mintoksesta.

0 0 votes
Article Rating

Blogi sisältää affiliate linkkejä. Lue täältä tarkemmin.

Subscribe
Notify of
guest

2 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
trackback
PeerBerrystä lyhytaikaisia lainoja 12%+ vuosituotolla - Matkalla Vaurauteen
5 years ago

[…] marraskuussa 2017. PeerBerry itse ei myönnä lainoja vaan toimii puhtaasti markkinapaikkana Mintoksen ja Fast Investin tavoin. Sen taustalla on Aventus Group, joka on myös yhtenä lainojen […]

trackback
Mintos jatkaa hurjaa kasvua, jo yli 2 miljardia lainoja rahoitettu - Matkalla vaurauteen
4 years ago

[…] on vasta 8 kuukautta kun Mintos saavutti ensimmäisen miljardin rajapyykin. Kun itse viimeksi kirjoitin Mintoksesta se oli lainannut 660m€ ja lainan välittäjiä oli neljäkymmentä 23 maasta. Nyt välittäjiä […]

Viimeisimmät artikkelit

Cashback 1 – 8% kaikista maksuista. Rekisteröintibonus $25 USD kun otat minimissään ruby tason kortin. Lue lisää >

Vertaislaina vinkit, bonukset ja uutiset

18733

Vinkit suoraan sähköpostiin.

Saat hyödyllisiä materiaaleja, kuulla ensimmäisenä uusista palveluista ja cashback/bonus tarjouksista.

Muutama kirjasuositus

Arvosteluita

"Whatever the mind of man can conceive and believe, it can achieve."

– Napoleon Hill
Scroll to Top