Fellow Finance ei herätä luottamusta

Jaa somessa:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Näin ei aina ollut. Kolmisen vuotta sitten aloitin sijoittamisen Fellow Finance:n ja pidin sitä hyvänä. Sijoittajalle ei ollut kuluja muuta kuin jälkimarkkinoilla myynnistä ja tappio oli rajattu sillä pääoma myytiin 70% hintaan kun laina oli 90 päivää myöhässä. Nämä edelleen pitävät paikkaansa, mutta itse irtauduin sijoituksistani 2016 noin vuoden oltuani alustalla. Irtautuminen tapahtui pääasiassa sen takia, että lainojen tuotot laski ja allokaattori (Fellow Financen autoinvest) ei löytänyt uusia lainoja sijoitettavaksi omilla kriteereilläni. Tämän vuoksi rahaa uudelleen sijoittamatta, joten jonkin aikaa sitä katsottuani päätin irtautua kokonaan alustasta. Irtautuminen onnistui todella nopeasti sillä minulla oli korkea tuottoisia lainoja niin ne sai helposti myytyä.

Varsinaiset ongelmat alkoi vasta myöhemmin kun aloin saattamaan kirjanpitoani ajantasalle. Silloin huomasin, että Fellow Financen kuukausiraportit eivät täsmänneet edes toistensa kanssa. Seuraavan kuukauden alkusaldo saattoi olla eri kuin edellisen kuukauden loppusaldo. Kun kaikki loppujen lopuksi ynnäsi yhteen ei kirjanpito ja pankkitilille tulleet rahat täsmännyt. Tästä alkoikin sitten selvittely, että miten tämä on mahdollista. Aluksi asiakaspalvelusta ei saanut minkäänlaista vastausta. Jonkinlaisia vastauksia sain loppujen lopuksi Fellow Finance:n CFO:lta Pasi Rantamäeltä. En saanut selityksen kuin yhteen tapahtumaan, jossa minulle oli tilitetty jo myydyn lainan korko joka olisi kuulunut ostajalle. Sain häneltä myös uuden vuosiraportin, jossa numerot oli täsmätty ja tilitapahtumiin oli tullut erinäisiä uusia tapahtumia mm. suosittelubonuksia, jotta tili näytti nollaa niin kuin olisi pitänyt.

Kävin pitkästä aikaa katsomassa tiliä ja se oli taas miinuksella vaikka siellä ei todellakaan olisi pitänyt tapahtua mitään tuon 2017 maaliskuun korjaus tapahtumien jälkeen. Sillä on kuitenkin yli 40 uutta tapahtumaa. Tässä vain yksi esimerkki jonka mukaan minulle on tilitetty pääomaa lainasta, jonka myin jo kaksi vuotta sitten. Otin viimeisimmän tapahtuman lainan numeron ja hain kaikki siihen lainaan liittyvät tapahtumat.

Kysymys herää voiko Fellow Financen tilitapahtumiin ja raportteihin lainkaan luottaa? Kuinka monella muulla näitä epäselvyyksiä on vai onko ne vain yksittäisiä tapauksia. Itse en voi suositella Fellow Financea kenellekkään sillä ethän sinä luottaisi pankkiinkaan, jonka tiliote ei täsmää ja sen aiheuttanutta ongelmaa ei selkeästi ole vieläkään korjattu. Nordnetillä oli jokin aika joku vastaavanlainan tekninen ongelma, mutta siitä tiedotettiin ja se korjattiin ripeästi.

Päivitys 12.8.2018:

Kuusi päivää tämän kirjoituksen jälkeen tilini saldo korjaantui takaisin nollaan mystisellä tilisiirrolla. Joku on tietoinen ongelmasta, mutta mitään tiedotetta en ole vielä nähnyt tästä. Tämä ei voi kuitenkaan olla mikään laaja ilmiö, mutta salailu ihmetyttää kovasti. Olen nyt pyytänyt Twitterissä FF:ää julkisesti kommentoimaan tätä tapausta.

0 0 votes
Article Rating

Blogi sisältää affiliate linkkejä. Lue täältä tarkemmin.

Subscribe
Notify of
guest

5 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Lainaaja
Lainaaja
5 years ago

Minulla on hommat toiminu hyvin FF:ssa ja parissa muussa suomalaisessa vertaislainaajassa. Millaisen summan sijoitit FF:n kautta ja paljonko sait irtautuessasi varoja takaisin?

Tapani Murto
Tapani Murto
5 years ago

Kirjaudun päivittäin FF:ään tunnuksillani ja nyt on käynyt kahteen otteeseen niin, että salasana ei ole kelvannut. Ensimmäisellä kerralla ajattelin, että olin vain yksinkertaisesti unohtanut salasanani, joten ei mitään, kirjauduin verkkopankkitunnuksilla ja nollasin salasanan. Kun ongelma kuitenkin toistui kuukauden päästä uudelleen, salasana oli 100% varmasti oikein kirjoitettu ja salasanaa nollatessa järjestelmä vielä herjasi, että en voi käyttää edellistä salasanaani. En kuitenkaan kyseisillä tunnuksilla päässyt millään päätelaitteella kirjautumaan.

Tekstisi luettuani aion kyllä käydä FF:n kirjanpitoa hiukan tarkemmin läpi.

trackback
Fellow Finance hautasi kuukausikirjeeseensä tiedotteen ohjelmisto virheestä - Matkalla vaurauteen
5 years ago

[…] Virheet ohjelmistoissa ovat ihan normaalia ja olisi ollut mielestäni ihan ok jos tästä olisi heti tiedotettu ja ongelma korjattu viipymättä. Toki se on aika noloa finanssialan toimijalle ja nakertaa uskottavuutta alustan toimivuuteen. Tämä ei tosin ole ainoa ongelma Fellow Financen alustassa ja luulinkin että tämä liittyi aiemmin kokemaani ongelmaan jonka vuoksi kuukausiraportit eivät täsmännyt keskenään tai voihan se hyvinkin siihenkin liittyä. Jos näin olisi niin se olisi hyvin huolestuttavaa, että asialle alettiin jotain tekemään kesti niin kauan. Kirjoitin tästä yksityiskohtaisemmin aiemmin. […]

Viimeisimmät artikkelit

Cashback 1 – 8% kaikista maksuista. Rekisteröintibonus $25 USD kun otat minimissään ruby tason kortin. Lue lisää >

Vertaislaina vinkit, bonukset ja uutiset

18733

Vinkit suoraan sähköpostiin.

Saat hyödyllisiä materiaaleja, kuulla ensimmäisenä uusista palveluista ja cashback/bonus tarjouksista.

Muutama kirjasuositus

Arvosteluita

"Whatever the mind of man can conceive and believe, it can achieve."

– Napoleon Hill
Scroll to Top