Muutosten aika

Jaa somessa:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Siitä on nyt vuosi sitten kun palasin Suomeen Yhdysvalloista ja suunnitelmissa oli pysyä Suomessa noin neljä vuotta. Näin kauan meidän työperäisen green card hakemuksen piti kestää. Kuten varmaan osaat jo arvata se ei kestänytkään niin kauan. Kaikeksi yllätyksekseni kuukausi sitten sain meidän USA:n henkilöstöhallinnosta viestiä, että milloin haluat tulla takaisin sillä firman hakemus on hyväksytty. Tämä oli todella iloinen yllätys varsinkin tuntien USA:n byrokratian hitauden olimme asennoituneet siihen, että joudumme odottamaan sen koko neljä vuotta vaikka maahanmuutto asianaja, joka vei meidän hakemusta eteenpäin arvioi sen kestävän 2 – 4 vuotta.

Tämän takaisin muuton lisäksi meillä on toinenkin ilouutinen, josta vasta ihan hiljattain kerroimme ystäville ja pääsiäisen aikaan kerroimme siitä perheelle eli meille on tulossa perheen lisäystä syksyllä. Tästä johtuen emme halunneet välittömästi muuttamaan vaan päätimme, että tekisimme sen ensi keväänä. Tarkkaa päivää emme vielä tiedä sillä se riipuu USA:n konsulaatin käsittelystä, johon menee jonkin aikaa, mutta kun se on käsitelty meillä on vain 6kk aikaa muuttaa takas Yhdysvaltoihin, joten päätimme HR:n kanssa laittaa paperit eteen päin vasta loppu vuodesta.

Molemmat näistä aiheuttaa aika paljon muutoksia taas elämään, mutta kuitenkin ihan tervetulleita muutoksia. En vielä osaa yhtään arvioida kuinka paljon rahan käyttö tulee muuttumaan vauvan syntymän jälkeen, mutta nykyinen säästöprosentti tulee todennäköisesti laskemaan nousseiden kulujen vuoksi. USA:han muuton jälkeen myös lisäkuluna tulee sairasvakuutukset vaimolle ja vauvalle, joista puolet onneksi työnantajani maksaa. Näiden kulujen vuoksi päätimme tulla Suomeen synnyttämään ensimmäinen lapsi ja tietysti myös sen takia, että molempien perhe on täällä tukemassa. Nyt on onneksi muutto tiedossa hyvissä ajoin niin ehdimme taloudellisesti varautua siihen tai noh siihen on jo kyllä varauduttu, mutta jatkan säästämistä sitä nimenomaisesti silmällä pitäen sillä tiedän kuinka paljon kaikkea yllättäviä kuluja muutossa tulee varsinkin kuun muuttotavarat saa vasta kuukausien päästä.

avatar
  Subscribe  
Notify of

Viimeisimmät artikkelit

Vertaislaina vinkit, bonukset ja uutiset

18733

Vinkit suoraan sähköpostiin.

Saat hyödyllisiä materiaaleja, kuulla ensimmäisenä uusista palveluista ja cashback/bonus tarjouksista.

Muutama kirjasuositus

"Whatever the mind of man can conceive and believe, it can achieve."

– Napoleon Hill
Vieritä ylös