Tilinpäätös Toukokuu 2015

Jaa somessa:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Taas on kuukausi ohi ja on aika tarkistella mennyttä kuukautta. Palasin juuri viikonloppuna lomamatkalta Kyprokselta, joten tarkastelen myös hieman tarkemmin miten rahaa kului itse lomalla. Itse lomamatkanhan jo maksoin huhtikuussa ja tulen itseasiassa saamaan siitä hieman palautusta kun Finnmatkat yritti toden teolla pilata meidän loman viime hetkellä perumalla ennakkoon ostettuja retkiä. Loppujen lopuksi päästiin vain yhdelle retkelle vaikka oltiin kolme ostettu.

Toukokuussa rahaa meni 1989,69€ tästä puuttuu tavanomainen 1100€ asuntolaina, koska kuun viimeinen päivä osui viikonloppuun eli asumiskulut 292,50€ sisältää vain vastikkeet.

Matkakulut 467,48€ olivat normaalia alemmat, johtuen lomasta. Otin toukokuun puolivälissä moottoripyörän talvisäilöstä ja laitoin sen suomen rekisteriin kun siihen oli talven aikana lisätty syksyllä rekisteröintikatsastuksessa puuttuva parkkivalo tästä huvista sai maksaa 57,10€. Maksoin myös auton kesärenkaiden talvisäilytyksen ja vanteille laitosta 158€, joka oli mielestäni hyvinkin kohtuullinen joten en vielä ostanut uusia vanteita kesärenkaita varten vaan koitan pärjätä yksillä vanteilla kun uudet maksaa n. 1500€. Bensaan meni n. 227€ ja pysäköintiin huimat 77€, joista 65€ meni lentokentän parkkiin. Käytin myös 25€ bussilippuihin Kyproksella.

Ruokaan ja ravintoloihin meni huimat 827,81€. Tästä n. 306€ meni ruokakauppaa niin suomessa kuin matkallakin. Pikaruokaan (pizza, hampurilaiset yms) meni 71€ tämä johtuen siitä, että remppasimme toista vuokrakämppää useamman illan itse. Säästettiin rahaa työssä, mutta ei hermoissa, joten seuraavaksi kyllä maksan mielelläni ammattilaiselle. Ravintoloihin meni reilut 360€ ja tästä suurin osa matkalla.

Shoppailuun meni huimat 58,68€ ja tästä omia oli vain 17€ loput oli matkalta tuliaisia meidän kissavahdille ja kummipojalle. Olen oikein tyytyväinen kuinka hyvin olen saanut oman shoppailu himon nyt sorruin ostamaan hienon nyrkkiraudan, jolla ei ole mitään käyttötarkoitusta, mutta sopii hyvin aseiden ja puukkojen joukkoon. Lupasin itselleni myydä yhden veitsen pois tästä hyvästä vaikka olin aiemmin ajatellut säästää sen.

Muu kategoriaan kuuluviin kuluihin meni 343,22€. Tästä 20€ meni puhelimeen ja toiset 20€ internettiin. Sen lisäksi 100€ kaasupulloon kun sain vihdoin jenkeistä mukana tuomaani Weberin grilliin oikean osan, jotta sen saa kytkettyä suomalaiseen kaasupulloon. Lisäksi lomalla meni 120€ jetskiin vuokraan. Se ehkä pelasti loman kun ei päästykkään snorklaamaan Finnmatkojen peruman retken vuoksi. Se on hieman kallista huvia, mutta voin sanoa että on hauskaa.

Olen ruvennut säästämään kaikki kuitit aina ja nyt päätinkin hieman katsoa kuinka paljon sitä rahaa oikein kului lomalla ja mihin se meni. Tämä oli hieman haasteellista kun kuittia ei aina saanut ja osa ostoksista piti maksaa käteisellä, mitä en ikinä suomessa tee. Tiesin kuitenkin kuinka paljon minulla oli käteistä matkalle lähdettäessä, joten sain kohtuu hyvin eriteltyä myös käteisostokset. Rahaa matkalla kului yhteensä 558,32€ tämän lisäksi olin maksanut retket jo ennakkoon, mutta näistä päästiin vain yhdelle joka oli 118€ eli yhteensä 676,32€ meni ruokaan, juomiin, aktiviteetteihin yms. Paketti matka eli lennot + hotelli aamiaisineen ja kuljetuksineen maksoi 1456€ ja lentokenttä pysäköinti oli 65€ eli koko loma maksoi 2197,32€ tämä oli siis kahdelta hengeltä. En osaa sanoa miten tuo vertautuu aiempiin lomiini kun en ole koskaan laskenut sitä noin tarkasti. Edellinen kunnon lomamatka oli Cabo San Lucasiin Meksikoon ja tämä oli meidän häämatka kolme vuotta sitten ja se pikaisesti tarkistettuna Mint.com:sta maksoi n. $3500 eli n. 2800€ sen hetken vaihtokurssilla. Täytyy sanoa, että Cabon reissu oli parempi, mutta tämä matka oli kyllä pitkään kaivattu.

Niin tuo 558,32€ jakautui suunilleen niin, että 314€ meni ravintoloihin ja kahviloihin, 25€ bussiin, 10€ pääsylippuihin, 120€ jetskihin ja loput meni hotellin mini markettin tai ruokakauppaan, josta ostimme juomia (vettä, limua ja breezereitä) ja kaikenlaista naposteltavaa ja sen lisäksi ostettiin noi tuliaiset ja minun nyrkkirauta.

Vaikka lomaan menikin aika paljon rahaa se ei kuumota yhtään kun kaikki oli jo ennakkoon säästetty niin siirsin vain rahat säästöstä maksutilille odottamaan Amex laskua. Rahaa meni myös toukokuussa aika paljon sijoitusasunnon remontointiin, mutta pidän siitä erillistä kirjaa niin kuin myös saamistani vuokratuloista ja en sotke niitä henkilökohtaisen talouden kuluihin. Pidän myös omaa puskuria kumpaankin sijoitusasuntoon, jotein sieltä voi yleensä maksaa kaikki tälläiset kulut.

Kulutus toukokuu 2015

Tässä kuussa sitten otettiin takaisin viime kussa tullut takapakkia nettovarallisuudessa tämä on kuitenkin hieman valheellista sillä maksutilillä on varoja 3823,98€, jotka on kaikki korvamerkitty tuleviin laskuihin. Silti vaikka nuo vähennettäisiin nettovarallisuus jää plussalle pari tuhatta euroa. Olen alkanut myymään myös kaikkea turhaa tavaraa torissa ja huuto.netssä. Tähän mennessä myynneistä on kertynyt 155€ ja vielä on vaikka kuinka paljon pois myytävää tavaraa, jota on vain säilötty varastossa. Mielenkiintoista nähdä kuinka paljon rahaa saa myymällä pois kaiken turhan tavaran. Päivittelen tilannetta tulevissakin tilinpäätöksissä. 

Tilinpäätös toukokuu 2015

0 0 votes
Article Rating

Blogi sisältää affiliate linkkejä. Lue täältä tarkemmin.

Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Viimeisimmät artikkelit

Cashback 1 – 8% kaikista maksuista. Rekisteröintibonus $25 USD kun otat minimissään ruby tason kortin. Lue lisää >

Vertaislaina vinkit, bonukset ja uutiset

18733

Vinkit suoraan sähköpostiin.

Saat hyödyllisiä materiaaleja, kuulla ensimmäisenä uusista palveluista ja cashback/bonus tarjouksista.

Muutama kirjasuositus

Arvosteluita

"Whatever the mind of man can conceive and believe, it can achieve."

– Napoleon Hill
Scroll to Top