Oma sijoitusyhtiö

Jaa somessa:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Viimeksi kirjoitin osakeyhtiön perustamisesta, joten nyt halusin hieman avata omaa motivaatiota sijoitusyhtiön perustamiseen. Minulla oli jo Suomeen palatessa mahdollisuus perustaa oma yritys jonka kautta olisin tehnyt töitä työnantajalleni, mutta päätin kuitenkin pysyä työntekinä sillä muuten en olisi saanut lainaa uutta asuntoa varten. Sen sijaan neuvottelin hyvän työsopimuksen Suomen sääntöjen pohjalta. Nyt kuitenkin tuli mahdollisuus myydä firman optioita loppuvuodesta ja päätin käyttää osan noista rahoista oman sijoitusyhtiön perustamiseen.

Yhtiön päätarkoitus on sijoittaa varoja sekä osakemarkkinoilla, että ostaa asuntoja vuokrattavaksi. Tulen sijoittamaan yhtiöön lisää rahaa vuoden mittaan SVOP tilin kautta sen sijaan, että itse sijoittaisin rahoja osakemarkkinoille sijoitan ne yrityksen kautta. Myös kun olen kerännyt riittävästi omaapääomaa sijoitusasuntoa varten tulen ostamaan niitä lisää yhtiön kautta. Tämän lisäksi rekisteröin aputoiminimen jolla harjoitan sivutoimista liiketoimintaa, josta toivon saavani lisää sijoitettavia varoja. Mikäli jossain vaiheessa perustan yhtiön päätoimisen ammattini harjoittamiseen tulen perustamaan sen tämän yhtiön kautta niin että tämä yhtiö tulee omistamaan minun osani tuosta yhtiöstä toimien näin ollen holding yhtiönä.

Vaikka sijoitettava varallisuus ei ole vielä kovin suuri halusin perustaa osakeyhtiön sen takia, että voin harjoitella yhtiön pyörittämistä ja myöskin sen takia että haaveilen vielä green carding saamisesta Yhdysvaltoihin. Siinä vaiheessa kun sen saan kaikki tuloni ja varallisuuteni tulee verotettavaksi myös yhdysvalloissa. Koska en aio nostaa sijoitusyhtiöstäni palkaa tai osinkoja ennenkuin vasta eläkkeellä ei siellä hallinnassa olevat varat tule henkilöverotuksen piiriin. Myöskin siinä vaiheessa kun minulla on green card tai asun Yhdysvalloissa en voi tehdä henkilökohtaisesti osakesijoituksia tai muuttaa olemassa olevia sijoituksia.

0 0 votes
Article Rating

Blogi sisältää affiliate linkkejä. Lue täältä tarkemmin.

Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Viimeisimmät artikkelit

Cashback 1 – 8% kaikista maksuista. Rekisteröintibonus $25 USD kun otat minimissään ruby tason kortin. Lue lisää >

Vertaislaina vinkit, bonukset ja uutiset

18733

Vinkit suoraan sähköpostiin.

Saat hyödyllisiä materiaaleja, kuulla ensimmäisenä uusista palveluista ja cashback/bonus tarjouksista.

Muutama kirjasuositus

Arvosteluita

"Whatever the mind of man can conceive and believe, it can achieve."

– Napoleon Hill
Scroll to Top