Paras sijoitus – Itsepuolustusopas sijoittajille

Paras sijoitus – Itsepuolustusopas sijoittajille oli yksi kirjastosta varaamistani e-kirjoista ja sen laina aika olikin jo melkein ohi joten päätin viikonloppuna lukaista sen läpi. Mitään uutta ja mullistavaa tämä kirja ei minulle tarjonnut kun olen lukenut jo aiemmin mm. Benjamin Grahamin The Intelligent Investor ja Burton Malkielin A Walk Down Wall Street. Kirjan pääsanoma on passiviinen indeksisijoittamin ja harjoitan itsekkin aika pitkälti tätä omassa portfoliossani.Paras Sijoitus - Itsepuolustusopas sijoittajalle

Yksi asia kirjassa oli josta olen täysin erimieltä ja tämä on se että oma asunto ei ole sijoitus vaan se on kustannut niin kauan kuin siinä itse asut eikä se tuota sinulle mitään. Siitten vasta kun voit vähentää vastikkeet ja muut kulut asunnon tuotoista ja asunto tuottaa sinulle jatkuvaa kassavirtaa niin sitten se on sijoitus. Siihen asti se on vain kulu niinkuin auto, vene, kesämökki ja kaikki muut omistukset jotka ei tuota mitään vaan päin vastoin aiheuttaa sinulle kuluja.

Kirja on helppolukuinen ja siinä on todella paljon hyviä asioita aloittavalle sijoittajalle ja suosittelen sitä myös kokeneemmalle sijoittajalle jos vielä kuvittelet, että aktiivinen sijoittaminen tuottaa paremmin kuin passiivinen. Kannattaa ehdottomasti lukea. Kirjan saat ostettua esim adlibris.fi:stä.