Sijoita itseesi – kehitä itseäsi

Jaa somessa:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Sijoittaminen itseesi on ehkä tuottavin sijoitus jonka voit tehdä ja et voi ikinä hävitä. Sinun tieto ja taidot ovat sinun parhaat varat ja niitä kannattaa vaalia ja kehittää. Kun kerran jotain opit osaat sen aina sen jälkeen.

Urani alkuvaiheessa keskityin yksinomaan sovelusskehitykseen ja sovellusarkkitehtuurin opiskelluun. Kävin kaikissa mahdollisissa kursseissa, jotka työnantajani maksoi ja sen lisäksi luin varmaan satoja kirjoja. Tämän lisäksi käytin ison osan vapaa-ajastani kokeilemaan oppimaani sillä vaan murto-osa siitä miten oppettelin liittyi sen hetkiseen työhöni. Jatkan tätä edelleen tänäpäivänäkin mutta en enään keskity pelkästään uraani. Olen jo tietyllä aluellaa saavuttanut ekspertti tason ja nyt sitä pitää ylläpitää ja kehittää sillä IT alalla monet asiat vanhenevat, mutta kun tietyn ydinosaamisen hallitsee hyvin kaiken muun uuden oppiminen on helppoa.

Koska keskityin yksinomaan uraani laiminlöin useita muita taitoja ja osaamista, jota olen nyt sitten myöhemmin joutunut opettelemaan. Näitä asioita on mm. talouden hallinta, sijoittaminen ja sosiaaliset taidot. Näitä on onneksi jonkin verran tullut opittua matkanvarrella ja nyt yritän päästä seuraavalle tasolle. Itsensä kehittäminen helposti yhdistetään kaikennäköisiin huuhaa itsensä kehitys kirjoihin ja kursseihin, mutta mielestäni se on sellainen asia jota jokaisen tulisi tehdä.

Kolme tärkeintä osa-aluetta, joita mielestäni jokaisen tulisi kehittää:

  1. Rahan ja talouden osaaminen ja tietämys
  2. Sosiaaliset taidot
  3. Ammatillinen osaaminen

Rahan ja talouden osaaminen ja tietämys

Yleinen tietämys rahasta ja oman talouden hallinnasta on ensisijaisen tärkeää jotta voit vaurastua. Vaikka et olisikaan ekspertti tällä alueella hyvät perusteet helpottavat kommunikointia eksperttien kanssa ja mitä paremmin ymmärrät asiat sitä parempia päätöksiä pystyt tekemään muilta saaduilla tiedoilla. Tämä pätee myös kaikissa ammatillisissa taidoissa mutta rahan ja talouden ymmärtäminen on taito joka pitäisi olla jokaisella. Ikävä kyllä sitä ei opeteta oikein koulussa. Tätä pystyy parhaiten kehittämään lukemalla paljon ja erinäkökulmista samoja asioita.

Sosiaaliset taidot

Hyvä itsetunto ja esiintymistaito ovat ensisijaisen tärkeitä taitoja jos haluaa menestyä. Sosiaaliset taidot myös tarkoittavat sitä, että sinun täytyy pystyä kommunikoimaan helposti muiden ihmisten kanssa. Jos sinulla on hyvät sosiaaliset taidot saat helpommin töitä ja myöskin parempi palkkaisia töitä kuin sellainen jolla on huonot sosiaaliset taidot.

Ammatillinen osaaminen

Robert Kiyosakin mielestä jokaisen tulisi olla yrittäjä, mutta yrittäjäkin tarvitsee ammatillista osaamista. Mielestäni jokaisella tulisi olla jokin ammatti tai alue jossa he ovat sen alan asiantuntija. Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, että tarvitsisi hommata joku tutkinto joltain alalta vaan asiantutijaksi voi tulla myös tekemällä ja itse opiskelemalla. Itse alalla ei välttämättä ole väliä kuhan se on sellainen, että se on olemassa myös tulevaisuudessa muutoin saatat joutua opettelemaan myös toisen alan.

Näiden lisäksi itse yritän opetella myös muita taitoja, jotka ei välttämättä auta minua vaurastumaan, mutta tekevät elämisestä mielenkiintoisempaa. Minä luen nykyisin lähes joka päivä jotain kirjaa ja yksikään niistä kirjoista ei ole fiktiota vaan ne lisää tietämystäni joltain yllä olevalta osa-alueelta.

0 0 votes
Article Rating

Blogi sisältää affiliate linkkejä. Lue täältä tarkemmin.

Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Viimeisimmät artikkelit

Cashback 1 – 8% kaikista maksuista. Rekisteröintibonus $25 USD kun otat minimissään ruby tason kortin. Lue lisää >

Vertaislaina vinkit, bonukset ja uutiset

18733

Vinkit suoraan sähköpostiin.

Saat hyödyllisiä materiaaleja, kuulla ensimmäisenä uusista palveluista ja cashback/bonus tarjouksista.

Muutama kirjasuositus

Arvosteluita

"Whatever the mind of man can conceive and believe, it can achieve."

– Napoleon Hill
Scroll to Top