Sijoitusraportti toukokuu 2020

Jaa somessa:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Toukokuu oli vaihteeksi oikein hyvä. Tienasin yhteensä 2335,88€ koron ja osinkojen muodossa. Osakesalkkun arvo on taas palannut positiiviseksi.

Omaisuuslajit

Salkkuni koostuu useasta omaisuuslajista, joista suurimmat on sijoitusasunnot, osakkeet ja vertaislainat. Vertaislainat edustaa tällä hetkellä koko lainaportfoliotani eikä siihen tällä hetkellä kuulu perinteisiä bondeja. Tavoite tasoni lainoille on 30% joten se on hieman ylipainossa. Kryptot ja arvometallit taas edustaa pientä osaa ja tavoite on 5 – 10%, joten niitä voisin hieman lisätä.

Osakesalkku

Osakesalkku tuotti vuoden alusta -12,01% ja salkun historian annualisoitu tuotto 1,55% ja absoluuttisesti salkkun tuotto on 3,67%. Eli ollaan takaisin positiivisen puolella. Tuona samana aikana indeksit on tuottanut seuraavasti: MSCI World 4,21% ja OMX HEX 25 3,32%.

Ostot

  • Xtrackers Euro STOXX 50 UCITS ETF (DXET)
  • iShares Core MSCI World UCITS ETF (EUNL)
  • Fortum (FORTUM)

Ostin toukokuussakin Fortumia lisää ja hyvään aikaan ostinkin sillä se on jo tuottanut yli 20%. Mukaan mahtui vielä Nordnetin kuukausittainen ETF-kuukausisäästö sijoitukset kun nollasin luoton.

Osingot

  • Apple (AAPL) 12,14€
  • DHT Holding (DHT) 447,24€
  • Energy Transfer (ET) 195,00€
  • Fortum (FORTUM) 330,00€
  • Prospect Capital (PSEC) 54,96€
  • Raisio (RAIVV) 176,80€

Osinkoja maksettiin toukokuussa 1 216,14€ ja vuoden alusta 2 798,77€.

Aloitin nykyisen osakesalkkuni helmikuussa 2015 ja tähän päivään mennessä olen laittanut siihen 116 000€ pääomaa. Arvo on nyt 123 958,41€ josta lainaa 3 697,74€ ja osinkoja olen saanut bruttona 14 992,05€.

Vertaislainat

Tuotto palasi taas lähes normaali lukemiin ja korkoa maksettiin 1 119,74€

Kaiken kaikkiaan sijoitettua pääomaa on 128 575,39€ ja sijoitusten arvo on 140 121,44€ ja siitä 36 978,74€ on vaarassa tulla menetetyksi. Tällä hetkellä olen mukana kolmessa oikeusjutussa ja neljäs on käynnistymässä. Tällä hetkellä varmaa on se että koko tuota summaa en tule menettämään.

Toukokuussa pääoman lisäykset keskittyi osakkeisiin ja lainoissa lähinnä nostin henkilökohtaisia sijoituksia pois. Kertyneet korot uudelleen sijoitin.

Sijoitukset markkinapaikoittain ja tyypeittäin. Kuluttajalainojen osuus on kasvanut pikkuhiljaa jo useamman kuukauden ajan.

Lyhyt katsaus markkinapaikkoihin

Bondora Go & Grow:n kokeilun lopetin 30.3. ja olen sen jälkeen nostanut sieltä varoja. Toukokuun lopussa oli vielä n. 35€ tulematta Bondoran tilille. Eli nostossa on nyt mennyt jo yli 2kk. Joka arkipäivä on kuitenkin pieni osuus maksettu ja sieltä näkee kokoajan kuinka paljon osanostosta on vielä tulematta.

Reinvest24 sai sijoittamani Majaka 54 asunnon myytyä, joten sain siitä pääoman ja tuoton. Odottelen vielä että saisivat myytyä toisin kohteen joka on vuokralla niin pääsisin irti siitä sijoituksesta kokonaan. Tämä on liian epälikvidi sijoitus minulle ihan niin kuin asuntokin. Jatkossa sijoitan yrityksen kautta ja koska Reinvest24 on vielä sen verran pieni niin teen sinne sijoitukseni EvoEstate kautta.

Lendermarket lisäsi lainojen jatko ominaisuuden eli lainaa voidaan jatkaa ihan niin kuin Creditstarin asiakkaat on kokoajan voinut. Aiemmin nämä lainat näkyi myöhässä olevina Lendermarketissa vaikka todellisuudessa niitä oli jatkettu. Kun lainaa jatketaan kertynyt korko maksetaan. Toukokussa sain paljon korkoja lainoista vaikka isoa osaa jatkettiin. Korkojen lisäksi sain bonuksen edellisestä cashback kampanjasta ja yhdessä ne nosti XIRR:n 15,48%. Lue myös arvosteluni Lendermarketista.

Swaper on koko korona ajan toiminut todella luotettavasti, tietysti lainoja on jatkettu ja osa ollut myöhässä ihan niin kuin luonnollisestikin olisi. Swaper on hallinnut riskejään todella hyvin näissä poikkeusoloissa ja nyt alkaa tilanne näyttämään jo normaalimmalta. Swaperilla on 4.7.2020 saakka +2% cashback kampanja. Bonus maksetaan 17.7.2020. Lue myös arvosteluni Swaperista.

PeerBerry on jo pitkään ollut yksi suosikeistani koska se vain toimii ja tekee tasaista tuottoa ilman jatkuvaa auto-investin säätämistä niin kuin Mintoksessa. PeerBerry on myös noussut laina voluumeillaan manner-Euroopan kakkoseksi. Lue myös arvosteluni PeerBerry:stä.

Mintos ja sen loan originator:it on kärsinyt koronasta aika massiiviisesti ja sen on tuonut esiin paljon Mintoksen ongelmia. Mintos kohtelee eri tavalla eri loan originatoreita koska niillä on omistajien kautta kytky ja se on pahentanut ongelmia. Useampi loan originator on ajautunut defaulttiin ja useampi on jäädytetty sekä primääri että jälkimarkkinalla. Olen lähes kokonaan lunastanut henkilökohtaisen tilini siellä on jäljellä enää jäädytetyt lainat. Yrityksen portfoliossa olen keskittynyt vain laadukkaimiin ja pitkiin lainoihin. Lue myös arvosteluni Mintoksesta.

Crowdestor:sta en ole saanut korkoa maaliskuun jälkeen, mutta maksujen pitäisi alkaa palautumaan kesä- ja heinäkuussa normaaliksi. Crowdestor on myös palkannut useita uusia työntekijöitä. He tekevät kaikkensa, jotta kukaan ei mennettäisi sijoitustaan vaikka olla tilanne on heikko. Lue myös arvosteluni Crowdestorista.

EvoEstate ei ole julkaissut uusia skin in the game projekteja, koska he suhtautuvat kiinteistömarkkinoihin tällä hetkellä varovaisesti. Olin suunnitellut laajentaa protfoliotani tässä suhteen mutta seuraan nyt tilannetta varovaisesti.

Bulkestate on maksanut korot joka kuukausi ja uusia kohteitakin on listattu ihan kohtullisella tiheydellä. En ole myöskään täällä lisännyt sijoituksia ja jatkan taloustilanteen seurantaa. Lue myös arvosteluni Bulkestate:sta.

EstateGuru:lla on menossa kampanja Seedrs:ssä* ja voit päästä osakkeen omistajaksi. Osallistuin siihen itse pienellä summalla ja näin ollen tämä menee jatkoksi listaamattomien yhtiöiden portfoliotani. Sijoitusten tekemistä EstateGuru:ssa olen lykännyt samasta syystä kuin EvoEstate:ssa.
* Rekisteröitymällä Seedrs:iin linkilläni saamme molemmat £25 sijoituksiin

Kuetzal, Envestio ja Monethera on kaikki matkalla konkurssiin ja ensimmäisistä taisi jo tulla hyväksyntä oikeudelta. Se on vasta prosessin alku, mutta nyt jo paljon mielenkiintoista on paljastunut joista ne voi vielä enempää kertoa. Myös Grupeerin oikeustapaus on etenemässä. Uskon että näitä tulee vielä loppuvuonna lisää ne pitää vaan paremmin kulissit yllä kun ovat nähneet kuinka nopeasti sijoittajat organisoitui ja sai oikeuden määräämän trusteen. Pankkitilien rahaliikenne paljastaa huijaukset.

Kryptot

Kryptojen suhteen olen ollut aika passiivinen ja viimeinen pääoman lisäys oli viime vuonna. Tuottoa on tullut kuitenkin 30,74%. Kauan odottamani metallinen Crypto.com:n MCO Visa debit korttikin pitäisi olla postissa vihdoin. Jos haluat sellaisen rekisteröidy koodillani jr3fcpvp60 ja stakkaa vähintää 50 MCO:ta niin saat $50USD edestä MCO:ta ja tuollaisen metallisen kortin.

0 0 votes
Article Rating

Blogi sisältää affiliate linkkejä. Lue täältä tarkemmin.

Subscribe
Notify of
guest

1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Gabriel
Gabriel
3 years ago

Great recap for this month.

I really like your approach and the way you explain your progress. Keep it up!

Me and my wife also invest hevily on real esate crowdfunding which is very popular here in Denmark and were are really pleased with the results – before this we were investing in traditional real estate and man what a difference it is now at the same if not bigger returns.

Keep the post coming. You got a new follower!

Viimeisimmät artikkelit

Cashback 1 – 8% kaikista maksuista. Rekisteröintibonus $25 USD kun otat minimissään ruby tason kortin. Lue lisää >

Vertaislaina vinkit, bonukset ja uutiset

18733

Vinkit suoraan sähköpostiin.

Saat hyödyllisiä materiaaleja, kuulla ensimmäisenä uusista palveluista ja cashback/bonus tarjouksista.

Muutama kirjasuositus

Arvosteluita

"Whatever the mind of man can conceive and believe, it can achieve."

– Napoleon Hill
Scroll to Top