Syyskuu 2015 Sijoitukset

Jaa somessa:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Syyskuussa tuli taas lisättyä salkkuun muutama uusi yhtiö, jotka ovat olleet ostoslistalla jo pidempään ja yksi heräte ostos. Elokuun ostojen myötä Nokian Renkaat nousi salkussa selkeään ylipainoon, joten nämä kolme yhtiötä oli erittäin tervetulleita tasapainottamaan ja hajaututtamaan salkkua. En kuitenkaan hajauta vain hajauttamisen vuoksi vaan jokaisen oston täytyy tukea pitkäaikaisen vain hyvien yhtiöiden omistamisen sijoitus strategiaani. Syyskuun ostot yllättäen osui Nordnetin euron välityspalkkio päivään. 

Fiskars

Fiskarsin liiketoiminnalla on pitkät juuret ja se on kasvanut kansainväliseksi yhtiöksi, jolla on useita vahvoja brändejä kuten Gerber, Iittala ja Fiskars. Firskars osti keväällä WWRD:n, joka omistaa useita lifestyle ja luksusbrändejä, joilla on Fiskarsin tavoin pitkät perinteet. Firskars henkilöityy Ehrnrootin sukuun ja on vahvasti perheyhtiö. Warren Fyffet kirjoitti yhtiöstä pari päivää sitten analyysin.

Tikkurila

Tikkurilalla on pitkät juuret vaikkakin on ollut listattuna pörssissä vasta vuodesta 2010. Tikkurilan liiketoiminta keskittyy Pohjoismaihin ja itäiseen Eurooppaan, joissa se on markkinajohtaja. Tikkurilalla on vahva brändi ja se keskittyy laadukkaisiin ja korkeamman hintaluokan maaleihin. Yhtiö maksaa tasaisesti osinkoa, joten se soveltuu hyvin salkkuuni. Venäjän riskin vuoksi yhtiön osake on painunut hyviin osto hintoihin. Tarkoitus on lisätä myös jatkossa omistustani yhtiössä.

Valmet

Nyt täytyy myöntää, että en enään muista ihan tarkalleen minkä takia Valmet päätyi salkkuuni ehkä tämä oli enemmänkin heräte ostos. Tämän vuoksi pitäisi aina heti kirjata ylös miksi osaketta on ostettu. Näin jälkikäteen katsottuna yhtiö ei täytä sijoitussuunnitelmani vaatimaa 3% osinkotuottoa ja näin ollen ei pitäisi olla salkussa. Tuo 3% osinkotuotto vaatimus on kuitenkin aika kova vaatimus vaikkakin se on vain ydin salkulle. Valmet ei kuitenkaan ole mikään hurja kasvuyhtiö. Yhtiö on kuitenkin ollut itsenäisenä pörssiyhtiönä vasta vuodesta 2014, Metsosta pilkkomisen jälkeen. Sen liiketoiminta on hyvällä mallilla ja uskon sen tuottavan tasaista tulosta jatkossakin, joten jään tarkkailemaan yhtiön kehitystä ennen kuin myyn sen pois tai lisään omistustani yhtiössä.

0 0 votes
Article Rating

Blogi sisältää affiliate linkkejä. Lue täältä tarkemmin.

Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Viimeisimmät artikkelit

Cashback 1 – 8% kaikista maksuista. Rekisteröintibonus $25 USD kun otat minimissään ruby tason kortin. Lue lisää >

Vertaislaina vinkit, bonukset ja uutiset

18733

Vinkit suoraan sähköpostiin.

Saat hyödyllisiä materiaaleja, kuulla ensimmäisenä uusista palveluista ja cashback/bonus tarjouksista.

Muutama kirjasuositus

Arvosteluita

"Whatever the mind of man can conceive and believe, it can achieve."

– Napoleon Hill
Scroll to Top