Tavoite uusiksi eläkkeelle jo viidessä vuodessa

Kun aloitin blogin tavoitteeni oli päästä ennen aikaiselle eläkkeelle 58-vuotiaana eli tästä hetkestä 18 vuoden päästä. Jokunen aika sitten luin Jack Canfieldin suosittelemana The Magic of Thinking Big ja totesin, että tavoitteeni on ihan liian pieni. Näin ollen päätin ottaa eläke tavoitteeksi 50-vuotiaana ja laskeskelin tuon tosiaan olevan mahdollista 10-vuodessa mitä minulla on siihen vielä aikaa. Totesin että tuo 10-vuotta ei ole riittävän iso tavoite, joten päätin vielä puolittaa tuon ajan viiteen vuoteen. Tuo oikeasti pakottaa muuttamaan omaa ajatteluani, jotta se olisi mahdollista.

Nyt olen tuota tavoitetta jo jonkin aikaa hautonut mielessäni ja muutamalle ystävälle siitä maininnutkin, mutta jotta se olisi todellinen tavoite täytyy lyödä itsensä likoon ja julistaa se julkisesti. Eli minä Mika Koivisto aion voida jäädä “eläkkeelle” jo 45-vuotiaana eli viiden vuoden kuluessa. Noin nyt se on sanottu ja siihen on sitouduttu. Lähtö tilanteeni on ihan hyvä, mutta silti varmaan mietit miten meinasin saavuttaa tuon noin nopeasti. No siinähän se juju onkin en tarkalleen ottaen tiedä, mutta seuraavat tekijät tulevat ohjaamaan minua oikeaan suuntaan.

Sijoittaminen

Sijoittaminen on oleellinen osa pitkäaikaista passiivista tulovirtaa, mutta näin lyhyellä ajalla ei korkoa-korolle ilmiö pääse vaikuttamaan riittävästi. Asuntosijoitukset kuuluu myös tähän kategoriaan ja ne todennäköisesti tulevat näyttelemään osaa kassavirrassa. En kuitenkaan ryntää tässä markkinassa ostamaan asuntoja pää märkänä.

Konsultointi liiketoiminta

Tämä on tärkeä sillä se tuottaa pääoman, jota voin sijoittaa. Olen jo nyt hyvässä tilanteessa sillä voin sijoittaa puolet saamastani liikevaihdosta ja tuo summa on suurempi kuin koko bruttopalkkani työntekijänä ja jopa kaksi kertaa suurempi kuin palkka jota aion nostaa. Huono puoli on se että tulot loppuu heti kun lopetan työntekemisen eli sillä ei yksinään jäädä eläkkeelle. Olenkin alkanut jo suunnittelemaan laajentumista kumppanien ja työntekijöiden muodossa sillä työtä olisi myös muille tarjolla. Yksi kaveri onkin jo asiakkaalle hyväksytty ja nyt odottelen hänen päätöstä heittäytyä mukaan.

Digitaalinen liiketoiminta

Tähän minulla on jo paljon suunnitelmia ja tulen tässä vuosien aikana rakentamaan enemmän digitaalisia tuotteita, joiden myynti on paljon skaalautuvampaa ja voin jopa ulkoistaa niiden pyörittämisen ja ylläpidon. Tuotteiden tekeminen on kuitenkin työlästä ja tällä hetkellä olen mukana useammassakin valmennuksessa, joista saan työkaluja tähän. Voit odottaa, että tämänkin blogin ympärille muodostuu tuotteita, mutta blogi itsessään tulee pysymään avoimena ja ilmaisena sillä nämä tuotteet eivät sovi kaikille.

Valmennus liiketoiminta

Sitten päästäänkin viimeiseen tukijalkaan mikä on tällä hetkellä kaikkein lähimpänä sydäntäni. Kun olen tutustunut seminaareissa ja valmennuksissa muihin samalla matkalla oleviin olen todennut, että minullahan onkin paljon annettavaa ja haluan aidosti auttaa muita vaurastumaan. Sen vuoksi tätäkin blogia kirjoitan, mutta se miten voin pelkällä blogilla auttaa on hyvin rajattua. Tämän vuoksi haluankin alkaa tarjoamaan yksilövalmennusta, jotka haluavat sparraus partnerin ja oikeasti vauhdittamaan omaa vaurastumistaan. Jos yksilövalmennus kiinnostaa niin pistä minulle sähköpostia [email protected] sillä blogini lukijat on etusijalla ensimmäisten valinnassa.

Jäänkö siis tosiaan viiden vuoden kuluttua eläkkeelle vain joutilaaksi?

Todennäköisesti en, mutta tuon “eläkkeen” tai paremminkin taloudellisen riippumattomuuden saavutettuani tulen keskittymään yksin omaan niihin asioihin, jotka tekee minut onnelliseksi. Yksinäistä asioista on muiden auttaminen, joten blogi ja siihen liittyvät asiat jatkavat ihan varmasti senkin jälkeen.

Tarkoittaako tämä sitä että vedät rahahanat kiinni ja kituutat seuraavat viisi vuotta?

Ei todellakaan. Tulen edelleen nauttimaan myös matkasta, mutta keskityn niinhin asioihin joista oikeasti pidän kuten matkustamisesta ja varmasti jatkan uutta laskuvarjohyppy harrastustani eteenpäin. Nyt jo suunnittelen että osa talvilomastani kuluu taivaalla.