Wealth Forum yhteenveto

Jaa somessa:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Sunnuntaina oli Wealth Forum ensimmäistä kertaa Suomessa ja päävieras Rikas isä, Köyhä isä kirjoittaja Robert Kiyosaki oli myös ensi kertaa Suomessa. Muita puhujia oli Janet Attwood, Eric Edmeades, Brian Mayne ja Mikko Sjögren. Tilaisuuden liput myytiin loppuun kahdessa päivässä jo kesäkuussa. Itse huomasin tuon onneksi ajoissa ja sain napattu VIP lipun.

Paikan päälle lippuja oli kolmea tasoa: perus, gold ja vip. Halvin perus lippu oli 97€ ennakkomyynnissä. Gold lipulla pääsi lähemmäs lavaa VIP osan taakse, mutta ei sisältänyt mielestäni mitään erityistä. VIP lippu taas sisälsi VIP illallisen, jossa pääsi tutustumaan muihin VIP lipun ostaneisiin ja tapasi myöskin kaikki puhujat. VIP porukka oli pieni, joten se sopi oikein hyvin tälläiselle introvertillekkin. Itse tapahtumassa istuimme aivan lavan edessä ja meille oli varattu oma lounge alue vessoineen ja ruokailu myöskin kuului hintaan ja oli järjestetty erilleen, jolloin vältyimme jonotukselta. Paikan päällä oli reilu tuhat ihmistä, joten voit kuvitella millaiset jonot syömään ja kaikkialle oli. Olen todella tyytyväinen, että ostin VIP-lipun sillä sain varmasti paljon enemmän irti tapahtumasta kuin jos olisin sinne tullut peruslipulla.

VIP illallisella istuin Brian Maynen ja Robert Kiyosakin ystävän JW Wilsonin kanssa samassa pöydässä ja opin todella paljon aivoista ja oppimisesta. JW Wilson oli todella mielenkiintoinen, koska hänen opit pohjasi tieteeseen ja vuosikymmenien tutkimuksiin tämä taas asetti monen oppimani asian ihan uuteen valoon. Youtubesta löytyy hänen pitämiä esityksiä tuosta aiheesta.

 

Janet Attwood

Janet on toinen The Passion Test luojista ja päivän ensimmäinen puhuja. Janet puhui siitä kuinka tärkeää intohimo ja merkitys sille on mitä tekee. Teimme kaikki myös tuon passion testin vaikka emme mennytkään syvälle siihen testiin niin yksinkertaisuudessaan se on hyvä työkalu löytää mitkä ovat oikeasti niitä omia intohimoja. Jokaisella meistä on useampia asioita mitä pitää tärkeänä ja tämä menetelmä auttaa seulomaan niistä ne tärkeimmät 5 kpl.

Eric Edmeades

Eric Edmeades on sarjayrittäjä ja businessmentori. Hän johtaa yrityksiään niin että ne pyörii myös ilman häntä systeemien avulla. Tämä on juuri sitä mistä Kiyosaki puuhuu B cash flow quadrantin yrittäjänä. Tämän lisäksi Eric puhui inception markkinoinnista, jolla tavoitellaan niitä asiakkaita, jotka ei vielä edes tiedä tarvitsevansa myymääsi tuotetta vaan sinä tuot tarpeen heidän tietoisuuteen tarinan avulla ja näin ollen se tuntuu heidän omalta idealta ostaa tuote. Tätä voisi kutsua myös valistavaksi markkinoinniksi. Pidin paljon Ericin esityksestä ja uskon että tulen jossain vaiheessa osallistumaan hänen koulutuksiin.

Brian Mayne

goal mapping brian mayne
Goal map

Brian Mayne on luonut goal mapping menetelmän, jonka avulla voi saavuttaa niin isoja kuin pieniäkin tavoitteita. Brian kävi läpi menetelmänsä kuinka se toimii. Moni asia menetelmässä oli jo itelleni tuttua Napoleon Hillin Think and Grow Rich -kirjasta siihen oli tosin yhdistetty muutakin, jolla Napoleon Hillin opit pystyy viemään käytäntöön. Itselleni tuntuu hieman hassulta piirrellä jotain kuvia sanojen lisäksi ja tuijottaa niitä joka päivä, mutta se on tieteellisesti todistettu olevan tehokkaampaa, koska alitajunta käsittelee kuvia paremmin kuin sanoja.

Mikko Sjögren

Mikko on valmennusyhtiö Varapuun perustaja ja mm. Tunne taloutesi, tunnetaloutesi -kirjan kirjoittaja. Mikko puhui hitaasta ja nopeasta ajattelusta ja siitä kuinka nopea ajattelu johtaa meitä harhaan omassa taloudessamme. Tästä itselleni jäi kotitehtäväksi lukea tuo Daniel Kahnemanin Thinking, Fast and Slow -kirja. Kahneman on psykologi ja saanut Nobelin palkinnon taloustieteestä.

Robert Kiyosaki ja Tom Wheelwright

cone-of-learning
Cone of learning

Illan pääpuhuja oli varmaan kaikkien tuntema Robert Kiyosaki. Jos et ole vielä lukenut hänen kirjoja suosittelen lukemaan sillä itselläni ainakin tuli ahaa elämyksiä niistä. Aluksi Robert puhui oppimisesta siitä kuinka koulussa opetetaan aivan väärin. Näin ollen vähän väliä saimme keskustella vieruskaverin kanssa siitä mitä Robert oli juuri esittänyt sillä keskusteleminen vahvistaa oppimista.

cashflow-quadrant
Cash flow quadrant

Lopuksi Robert ja hänen kirjanpitäjä/veroneuvoja Tom kertoi salaisuuden miten rikkaat vain rikastuvat ja maksavat hyvin vähän veroja. Salaisuus oli niinkin yksinkertainen kuin verot ja velka, mutta jos kuulut E quadranttiin eli olet työntekijä et pysty hyödyntämään tätä. Robertin mielestä kaikkien pitäisi olla I eli sijoittaja ja sekin tulee tehdä yrityksen kautta. B:tä yrittäjää hän ei suositellut koska se on hyvin vaikeaa ja useimmat yrittäjät päätyy S quadranttiin eli tekevät itse kaiken.

No miten sitä veroja ja velkaa sitten hyödynnetään no tietysti ostamalla kiinteistöjä. Huom tässä todellakin ostetaan kokonaisia kiinteistöjä eikä yksittäisiä asuntoja sillä vain kiinteistöissä pystyy tekemään poistoja eli arvonalennusta, jolla vähennetään vero taakkaa. Velkaa hyödynnetään siinä että sillä ostetaan noita kiinteistöjä sillä myös velan korko on verovähennys. Näitä kahta kun käytetään oikeassa suhteessa pystyy välttämään veron maksamisen kokonaan ja täysin laillisesti.

Robert uskoo myös, että markkinoilla tulee kohta romahdus. Hän ei myöskään usko osakkeisiin sijoittamiseen pitkällä tähtäimellä kvantitatiivisen elvytyksen vuoksi. Itse olen sen verran optimistinen, että vaikka seuraava romahdus olisi todella isokin niin silti kannattaa sijoittaa osakkeisiin kuhan sijoittaa vakaisiin yhtiöihin jotka todennäköisimmin jää pystyyn merkittävän taloudellisen myllerryksen jälkeen. Romahdusta ei pidä pelkää vaan siihen pitää varautua sillä silloin pystyy vaurastumaan nopeiten.

Olitko itse paikalla tai katsoitko live lähetystä? Entä mitä ajatuksia esitykset herättivät? Jos et ollut paikalla onko puhujat entuudestaan tuttuja?

0 0 votes
Article Rating

Blogi sisältää affiliate linkkejä. Lue täältä tarkemmin.

Subscribe
Notify of
guest

1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
antti
antti
7 years ago

moi! löysin juuri blogisi! olin paikalla wealth forumissa itsekin. keep up the good work! 🙂

Viimeisimmät artikkelit

Cashback 1 – 8% kaikista maksuista. Rekisteröintibonus $25 USD kun otat minimissään ruby tason kortin. Lue lisää >

Vertaislaina vinkit, bonukset ja uutiset

18733

Vinkit suoraan sähköpostiin.

Saat hyödyllisiä materiaaleja, kuulla ensimmäisenä uusista palveluista ja cashback/bonus tarjouksista.

Muutama kirjasuositus

Arvosteluita

"Whatever the mind of man can conceive and believe, it can achieve."

– Napoleon Hill
Scroll to Top