Yhdysvaltoihin muutto budjetti

Jaa somessa:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Muutto lähestyy, mutta vielä ei tiedä ihan tarkkaan milloin se tapahtuu. Olen kuitenkin selvittänyt jo ennakkoon kuinka paljon rahaa tarvitaan muuttoon. Viime vuonna tein jo karkean arvion 10 000€ mikä on hyvin lähellä todellisuutta.

Alla on karkea budjetti euroissa. Muutin dollarit suoraan euroksi kun ei tiedä mikä vaihtokurssi tulee olemaan silloin kun rahoja tarvitaan.

  • 1 kk vuokra 1850€
  • Vakuus 850€
  • Kotivakuutus 125€
  • Lentoliput 4000€
  • Tavaroiden lähetys 800€
  • Huonekalut ja astiat jne 2000€
  • Auton vuokra 1vk 300€
  • Bensa 100€
  • Ruoka ja taloustavarat 2vk 200€

Yhteensä: 10 225€

Vuokra hieman vaihtelee kuukauden ja saatavuuden mukaan meidän haluamassa paikassa mutta ei pitäisi ylittää budjetoitua 1850€ ja se sisältää myös ylimääräisen mitä lemmikistä pitää maksaa. Vakuuden laskin myös maksimin mukaan vaikka viimeksi selvisin $340 dollarilla hyvän luottoluokitukseni ansiosta. Kotivakuutus on vuokratessa pakollinen, joten siihen menee kerralla maksettuna n. 125€.

Lentoja olen katsonut business luokassa koska silloin saamme molemmat 2 kpl 32kg matkalaukkuja ja lapsi yhden 23kg laukun. Näin rahdattavaa tavaraa on vähemmän ja matkustaminenkin on mukavampaa pienen lapsen kanssa. Kissa maksaa 150€ ja se on otettu huomioon tossa.  Tavarat on tarkoitus lähettää lentorahtina ja paljon tuota enempää en ollut ajatellut maksaa sillä siihen hintaan saa jo 5kpl 32kg lisälaukkuja business luokassa.

Huonekaluihin ja astioihin olen budjetoinut vain pakolliset kuten sänky ja patja uutena ostettuna Ikeasta sekä tarvittavat astiat Ikeasta. Siitä jää sitten vielä varaa vähän sisustaa asuntoa ja ostaa sohvaa jne.

Auto on aikalailla pakollinen Los Angelesissa etenkin alueella minne me suunnitellaan muuttavan ei hirveästi ole julkistaliikennettä. Tuolla 300€ saa Jeep Grand Cherokeen tai vastaavan viikoksi. Me tarvitaan iso auto sillä tavaraa on paljon mukana. Arvioin aluksi viikon sillä tarkoitus on ostaa oma Jeep Grand Cherokee käytettynä mahdollisimman pian. Pyydän tarjouksia jo ennen kuin lennetään niin tiedän sitten aika piakkoin mistä sen haen. Lisäksi olen aikonut ostaa itselleni moottoripyörän työmatkaa varten. Se on edullinen ja en usko että me tarvitaan perheeseen kahta autoa.

Ruokaan ja perus taloustavaroihin budjetoin 200€ mikä pitäisi rittää ensimmäiseksi pariksi viikoksi. Palkkan saan kahden viikon välein, joten sen jälkeen ei tartte enään elää pelkillä säästöillä. Käytännössä viimeinen palkka Suomessa normaalisti kattaisi ensimmäisen kuukauden kulut, mutta en vielä tiedä ihan tarkkaan mitä teen meidän nykyiselle asunnolle ja jos laitan sen vuokralle kalustettuna kuinka nopeasti sen saan vuokrattu. Asia on vielä tutkinnassa ja myyntikään ei ole täysin pois luettu.

Kuten tuossa jo mainitsin suunnitteilla on ostaa käytetty Jeep Grand Cherokee vuosimallia 2005 ja se maksaa n. 10 000€ veroineen. Tämän todennäköisesti rahoitan itse käteisellä mikäli saan myytyä Mustangini Suomessa kohtuu hintaan. Koska jään kaipaamaan Mustangia ja sellaista ei ole ihan lähi tulevaisuudessa suunnitelmissa ostaa, joten olen alkanut himoita Victory Vegas 8 ball moottoripyörää. Auton oston jälkeen Mustangin myynnistä jäisi vielä ihan riittävästi ylimääräistä sen ostoon jopa uutena, mutta todennäköisesti ostan vähän käytetyn.

victory-vegas-8-ball

0 0 votes
Article Rating

Blogi sisältää affiliate linkkejä. Lue täältä tarkemmin.

Subscribe
Notify of
guest

4 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Tom
Tom
8 years ago

Luulisin että saat todella paljon halvemmalla tavarat USA:n vaikka rahtina tai lisälaukkuja ostamalla, kuin ostamalla bisnesluokan lipun. Mutta nyt en jaksanut lähteä hintoja katsomaan.
Jos jokatapauksessa oot ostamassa autoa, niin hanki vakuutus jos valmiiksi, saat vuokran paljon halvemmalla, noin 1/3 – 1/2 hinnalla. Autovakuutukset ovat amerikassa henkilökohtaisia, ei autosidonnaisia, ja kattavat usein myös vuokra-autot, näin olen kuullut.

Mrs Dollar Notes
Mrs Dollar Notes
8 years ago

Hei, on mielenkiintoista nähdä teidän matkabudjettia. Olet hyvin ottanut huomioon kaikki eri kulut, mutta ilmeisesti olettekin tehneet tämän jo muutaman kerran. Me olemme myös muuttamassa pysyvästi toiselle mantereelle, Australiaan kylläkin, tämän vuoden puolella. Muutto budjettimme on tuplat, mutta sisälsimme siihen viisumin (5150e) ja edullisen käytetyn auton oston käteisellä. Tällä hetkellä tutkimme tavaroiden lähettämistä. Mietin mistä sait selvää lentorahtihinnoista sillä me olemme vain löytäneet epämääräisiä nettisivuja jotka vetävät paljon rahaa välistä? Lähettäisimme vain muutaman ekstra matkalaukun, joita emme voi ostaa lentolippujen yhteydessä sillä reissaamme matkallamme Australiaan muutaman viikon. Tsemppiä valmisteluihin!

Viimeisimmät artikkelit

Cashback 1 – 8% kaikista maksuista. Rekisteröintibonus $25 USD kun otat minimissään ruby tason kortin. Lue lisää >

Vertaislaina vinkit, bonukset ja uutiset

18733

Vinkit suoraan sähköpostiin.

Saat hyödyllisiä materiaaleja, kuulla ensimmäisenä uusista palveluista ja cashback/bonus tarjouksista.

Muutama kirjasuositus

Arvosteluita

"Whatever the mind of man can conceive and believe, it can achieve."

– Napoleon Hill
Scroll to Top